Şimdi Ara

Kindle Paperwhite 2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
27
Favori
30.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu cihazı 2 aydan beri kulanmaktayım, ürün teknik bakımdan bir kitap değil içine 2000 den fazla kitap yükleyebileceğiniz + ücretsiz cloud servisi ile sayısız kitabı yanınızda taşıyabileceğiniz bir kütüphanedir. Mobil kütüphane :)

Cihazda e Ink ekran bulunmakta peki bu eInk ekranı diğer ekranlardan ayıran özelliği nedir?
    e-Ink teknolojisi, bilinen LCD, plazma veya tüplü ekranlardan farklı olarak, ekran arkasında ışık yayılımı yerine özel filmi sayesinde ortamdaki ışığı yansıtarak uzun süreli okumalarda göze zarar vermiyor.
    Çalışma prensibine ilişkin bir resim
     Kindle Paperwhite 2

Cihazın teknik özellikleri ;

Ekran
    Amazon's 6" Paperwhite ışıklı ekran, 212 ppi, düzenlenebilir yazı tipi, 16-level gray scale

Boyut vs Ağırlık
    169 mm x 117 mm x 9.1 mm - 206 gram

Hafıza
    2 GB (kullanılabilir hafıza 1,25GB). 1100 kitap civarı.

Pil Ömrü
    Tek bir şarj ile Wi-Fi kapalı konumdayken,ışık ayarı 10 da iken günlük yarım saat okuma ile sekiz hafta kullanabilirsiniz.Kullanıma göre değişebilir. (kendi kulanımımda her gün kitap okurum metrobüste ve geceleri ve rahat 2 haftayı geçiyor)

Wi-Fi Bağlantısı
    Kamu ve özel Wi-Fi ağları ile şifre doğrulaması veya Wi-Fi Korumalı Kurulum (WPS) kullanarak WEP, WPA ve WPA2 güvenlik desteği ile, 802.11b, 802.11g veya 802.11n bağlantı noktalarını destekler.

Desteklenen Formatlar
    Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, korumasız MOBI, PRC orjinal; HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP dönüşüm yoluyla.

Format dönüştürmek için (ebup vs) Calibre programı var kullanımı çok basit ve 10/10 verdiğim bir program, türkçe seçeneğide var.
    Link=http://calibre-ebook.com/

Kutu açma videosu

İnceleme videosu

Çektiğm birkaç foto;

Kindle Paperwhite 2

Kindle Paperwhite 2

Kindle Paperwhite 2

Kindle Paperwhite 2

Kindle Paperwhite 2

Kindle Paperwhite 2

Kindle Paperwhite 2

Kindle Paperwhite 2

Kindle Paperwhite 2

NOT:Konu yanlış yerde değil kânımca :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleverCondensator -- 14 Nisan 2014; 0:27:15 >

• Kaca aldin dostum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Image kodlarını simage ile değiştirirsen güzel olur.
  • Önceleri önyargılı yaklaşsam da merak edip araştırmamla benim de ilgimi çekti bu e-kitap okuyucular. Alsam mı diye düşünüyorum.
    Kaça aldınız? Nereden aldınız?

200 TL civarı fiyatlar görmüştüm Amazon Kindle'larda. Daha uygunu, şöyle 50 TL'ye falan yok mudur?
  • Bende de PaperWhite 2 modeli var, cumartesi günü aldım. Öbür konuda yazdığım mini incelemeyi derhal buraya taşıyayım. Bu arada Ahmet Hamdi Tanpınar "Saatleri Ayarlama Enstitüsü" romanını hemen tanıdım fotoğraflardan, dili ağırdır ama güzel bir romandır.

-------------------------------------------------------------------------

Daha önce de Kindle 3 Keyboard kullanmıştım. Kıyaslarsam:

- PW2 ışık olayıyla büyük fark yaratıyor. Karanlık veya aydınlık her türlü kapalı ortamda bu ışık fayda sağlıyor. PW1 modelinin aksine tamamen kapatabilirsiniz güneş altında. Gene PW1 modelinin aksine ışık ekranda mükemmel yayılıyor, yayılma sorunu çok yazılmış ekşide ve burada, PW2 ile onu çözmüşler.
    - Çözünürlük ve kontrast (kontrast ışıktan dolayı) artmış. Bu da okuma konforunu artırıyor.
    - Boyutlar ve kasası harika. Tutuş çok iyi. Keyboard modeli daha kabaydı, tek elde tutması sıkıntılıydı. Elden kaymıyor.
    - Dokunmatik gayet güzel çalışıyor. Bu tür cihazlarda dokunmatik şart artık. Keyboard modelinin klavyesi ile bile daha yavaş yazabiliyordum.
    - Daha önceden hesabımdaki kitaplar aynen duruyorlardı, hepsini wi-fi ile indirip bakabildim.
    - Sayfa geçişleri Keyboard modeline göre daha kolay ve daha hızlı. İşlemci farkı.
    - Micro usb şarjlı telefonunuz varsa bu cihazı da şarj edebilirsiniz. Kutudan usb kablo çıkıyor ama fiş ucu çıkmıyor.

Keyboard modeline göre eksikleri

- Müzik dinleme özelliği kaldırılmış. Fotoğraf izleme özelliği var mı bilmiyorum (gerçi bu gereksiz)
    - Dahili hafıza zayıf, cloud özelliğine güvenmişler.
    - Keyboard modelinde oynadığım bir kaç oyun vardı, nedense destek yok hatası verdi, cloud'dan alamadım o oyunları

Olsa daha iyi olacaklar

- Türkçe dil desteği
    - Türkçe klavye
    - Farklı ışık rengi
    - Daha yüksek çözünürlük ve kontrast (bana göre hala ihtiyaç var)

Bende en alt tarafta piksel hatası mıdır toz mudur bir nokta var dikkat çeken. Ama kitap okurken rahatsız etmiyor. Genel olarak üründen memnun kaldım, daha tamamen çözdüm özelliklerini diyemem.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

• Güzel çalışma olmuş.
  • Bi türlü sevemedim şu teknolojik aleti.Ama siz almaya devam edin belki bu sayede normal kitapların fiyatları düşer
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kobo Aura vs Kindle Paperwhite
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • www.n11.com
    Kindle Paperwhite 3 4gb 300ppi Aynı Gün Kargo - n11.com
    http://www.n11.com/amazon-kindle-paperwhite-2-wi-fi-dahili-isik-2013-kasim-modeli-P13352401

Lpl
    Burdan 11 tl pepsi indirimi ile 349 tlye almistim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleverCondensator -- 14 Nisan 2014; 12:13:11 >

• Bu cihaz için torba kılıf önerisi olan var mı? Aradığım, 10" tablette memnuniyetle kullandığımın aynısından olan tam olarak şöyle bir ürün.

Edit: 7" tablet kılıfı kullanılabilir mi acaba?

Kindle Paperwhite 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arandur -- 14 Nisan 2014; 12:16:18 >
  • Konu tam yerinde çok teşekkürler hocam :)
    istediğiniz kitabı rahatça bulabiliyor musunuz?
    pdfyi kindle formatına çevirince sıkıntı oluyor mu?
    kaç liraya aldınız? şimdilik sorularım bu kadar:)

• Güzel bir inceleme olmuş. Işık yönünden rahatsız olacağımı düşünüyorum hala ama böyle güzel incelemeler de beni cezbetmiyor da değil. Mid 11 kindle 4 kullanıyorum 2 senedir ondan oldukça memnunum açıkçası ama böyle gördükçe paperwhiteları iştahım kabarıyor. Şahsen kindle 4'ümle mutluyum şu anda. Yazı yazmak için kullanmıyorum, internete girmek için kullanmıyorum, başka bir amaç için kullanmıyorum ve bu da yetiyor kitap okumama. Ancak şu ışık olayında karar veremiyorum açıkçası. Şu anda kitapla aynı duyguyu veriyor ama ışık olunca o duyguyu vermez kanaatindeyim.
  • Hocam incelememi okuduysan ışığın çok iyi olduğundan ama rengini pek beğenmediğimden bahsettim orada. Işık olay PW2 modelinde tamamen kapatılabiliyor, bence bu ışıklı modeller ucuzlayınca alın mutlaka. Hem de çözünürlük daha yüksek.
  • arandur kullanıcısına yanıt
    evet 212 ppi çözünürlük e ink ekranlar için çok iyi hata biraz fazla gibi, PW2 modelinde cıhaz çalışırken ışık tamamen kapanmıyor ancak karanlık bir odada fark edebiliyorsunuz bunuda göstermek istedim ama telefonumun kamerası yetersiz kaldı :(
  • Işık tamamen kapanmıyor derken, Kindle 3 keyboard kullandım, ışığını tamamen kapatınca ikisi de aynı görüntüyü veriyor. Karanlık odada ve loş odada denedim. Yani ışıktan nefret edenler dahi alıp ışıksız kullanabilir. PW1 modelinde tam kapanmadığı söyleniyor. Sizin karanlık fotoğrafta ışık kapanmamış gerçekten.
  • kitaptaki zevki veriyormu peki ben pc den okuyamıyorum mesala hiç ama hiç zevkli değil
  • arandur kullanıcısına yanıt
    PW2 nin çok az derecede ve loş odada bile fark edilmeyen bir ışığı var, sanırım kindle mühendisleri karanlıkta dokunmatik ekranın bir nebzede olsa görünüp kullanıcının PW 2 nin ısığını daha rahatça ayarlaması için böyle bir şey yapma gereği duymuşlar .
    bence gayet başarılı olmuş yoksa ışık ayarı için hiçbir fiziksel tuş bulunmayan bu cihazda önemli bir mantık hatası olurdu.
  • Stewie G. kullanıcısına yanıt
    alışınca kitaptan çok daha kullanışlı olabiliyor örnek olarak metrobüs veya herhangi toplu taşıma aracında tek elle rahatça kitap okuyabiliyorum :)
    zevk konusuna gelince sayfa değiştirmek çok daha pratik ve hızlı dikkatiniz dağılmadan kitabı yaşayabiliyorsunuz. en önemlisi hiç bir göz ağrısı vs yorulma hissetmiyorsunuz.
  • güzel incelemeler olmuş.bende de keyboard modeli var memnunum gerçi ama paperwhite alsammı diye düşünmüyor değilim hani
  • quote:

Orijinalden alıntı: CleverCondensator

alışınca kitaptan çok daha kullanışlı olabiliyor örnek olarak metrobüs veya herhangi toplu taşıma aracında tek elle rahatça kitap okuyabiliyorum :)
    zevk konusuna gelince sayfa değiştirmek çok daha pratik ve hızlı dikkatiniz dağılmadan kitabı yaşayabiliyorsunuz. en önemlisi hiç bir göz ağrısı vs yorulma hissetmiyorsunuz.

peki şarj süresi nasıl ve 300 tl cok tuzluymus bunun ucuzu yokmu son olarak tablet ile farlı nedir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stewie G. kullanıcısına yanıt
    sarj kullanıma göre 2 hafta-2 ay gidiyor readerlar kesinlikle tablet değildirler sadece kitap okumak içindir bu mantıkla aldım ben internete girebiliyorlar ama pek kullanışlı değil daha çok kitap satın almak için bu özellik konulmuş.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.