Şimdi Ara

KİNDLE VS KOBO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu 2 markanın farkları nelerdir? PDF olarak verimlilik nedir? aylık olarak 150-200 tl artık kitaba para vermek istemiyorum?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kindle vs Kobo: Hangisi Senin İçin Daha İyi?

Elektronik kitap okuyucular arasında tercih yapmak söz konusu olduğunda, Kindle ve Kobo en popüler seçenekler arasında yer alıyor. Bu iki cihaz da benzer özellikler sunsalar da, bazı önemli farklılıklar mevcut. Bu kılavuzda, Kindle ve Kobo'nun artılarını ve eksilerini karşılaştırarak sizin için en iyi seçimi yapmanıza yardımcı olacağız.

Kindle mı Kobo mu?

Özellikler

Hem Kindle hem de Kobo, yüksek çözünürlüklü ekranlar, uzun pil ömrü ve geniş e-kitap kitaplıkları gibi temel özelliklere sahip. Ancak, bazı özellikler cihazlar arasında farklılık gösteriyor. Örneğin, Kindle'da entegre bir aydınlatma sistemi varken Kobo'da yok. Öte yandan, Kobo, daha fazla özelleştirme seçeneği sunuyor.

Kitaplık

Amazon'un Kindle Store'u, Kobo'nun mağazasından önemli ölçüde daha büyük. Kindle, Kindle Unlimited adlı bir abonelik hizmeti de sunuyor ve bu hizmet sınırsız e-kitap ve sesli kitap erişimi sağlıyor.

Ekosistem

Kindle, Amazon ekosistemine entegredir ve Audible, Prime Video ve Goodreads gibi diğer Amazon hizmetlerine erişim sağlar. Kobo, daha açık bir ekosisteme sahip ve diğer platformlarla daha iyi uyumludur.

Fiyat

Kindle modelleri, temel Kindle'dan üst düzey Kindle Oasis'e kadar değişen fiyat aralıklarında mevcut. Kobo modelleri de benzer bir fiyat aralığında sunuluyor.

Sonuç

Kindle ve Kobo, her ikisi de harika e-kitap okuyuculardır, ancak farklı ihtiyaçlara hitap ederler. Kindle, büyük kitaplığı ve entegre aydınlatmasıyla geniş bir kitleye hitap ediyor. Kobo, daha özelleştirilebilir ve açık ekosistemiyle daha fazla esneklik arayanlar için iyi bir seçimdir.

Sonuç olarak, senin için en iyi cihaz, bireysel tercihlerine ve ihtiyaçlarına bağlı. Kindle mı yoksa Kobo mu seçeceğin konusunda hala kararsızsan, her iki cihazın da özelliklerini dikkatlice karşılaştırmanı ve hangisinin ihtiyaçlarını daha iyi karşıladığına karar vermeni öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kindle Apple, Kobo Android gibi. Kindle tarafını pek bilmiyorum ancak 5-6 senedir Kobo kullanıyorum (Touch) dikkat edilmesi gereken tek şey ucuz olsun ışık olmasın diye düşünmeyip aydınlatmalı model alın.

Okuyucuyu sadece PDF odaklı düşünüyorsanız da tablet alın e-kitap okuyucu almayın. Son modelleri tam bilmemekle birlikte PDF'te hiç bir şekilde tablet performansı alacağınızı düşünmüyorum.
  • Kindle kullanıcısı olarak pdf formatında indirdiğiniz herhangi bir veriyi Calibre ile bilgisayardan dönüştürmek baya kolay oluyor. Keza telefondan da kindle uygulamasını indirip istediğim formatta cihaza aktarabiliyorum.(telefonda açılmayan bir formatsa zor oluyor biraz sadece.) Ebook aldığımdan beri kitaba ödediğim miktar azaldı yine alıyorum ancak kindle'da okumak daha zevkli geliyor. Işıklı modellerde yatmadan önce okumak baya artı bir özellik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kindle paperwhite 3 ve kobo glo HD kullandım, Kindle malzeme olarak biraz daha kaliteli gibi ama edup açmaması ve mobi için calibre gibi uygulamalar la uğraştırması zamanla sıkıntı olmaya başladı, şuan kobo glo HD kullanıyorum hiçbir kitapta senkronizasyon sorunu yaşamadım, edup u indirip yüklüyorum okadar,

• PDF resim formatlı kitap ve dergi okumak için alıyorsanız hiç bulaşmayın. Tablet işinizi görecektir.
    Kobo içerik olarak daha geniş formatları destekliyor. Kindle uğraştırıcı ve her formatı desteklemez.
    Takip ederseniz D&R sitesinde Kobo sık sık indirime giriyor.
  • halithalit kullanıcısına yanıt
    Hocam ben kobo aldım diyelim okuyacağım kitap pdf olarak buldum bunu epud olarak çevirebilir miyim.

• ByMean kullanıcısına yanıt
    Bildiğin kitap resimsiz full yazılı bu pdf yi alıp epub olarak okuyabilir miyim koboda

• Jevreyzist J kullanıcısına yanıt
    Evet Calibre programıyla rahatlıkla Epub veya başka istediğiniz bir formata çevirebilirsiniz.

• Aradığınız her kitabı, epub veya mobi olarak bulmanız mümkün. epubdan mobi'ye de çevirebilirsiniz. PDF e bu kadar takmanızı anlamadım.
  • Ben kendi notlarimi tarayıcı ile tarayıp koboya atiyorum pdf formatinda. Bunun icin k2pdf programini kullanarak ilgili metaryali kobonun ekranina uugun hale getiriuor, atdindan calibre ile materyalin ismini, hocanin adini vs yazip koboya atiyorim. Calibrede ayni isomli yazarin farkli kitaplarini atmak zor, cogu zaman calibre, sanki birebir ayni materyali atiyormusim gibi algilayip, birini atmiyor. Bende isimde ufak değişiklikler yaparak bu sorunu çözüyorum.

Pdf icin dd kullanılabilen bir cihaz. Hele clara hd gibi 166 gramlik bir cihaz ve aylarca bitmeyen bir pile sahipseniz, pdf okumak keyifli bir hale geliyor

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.