Şimdi Ara

Kindle Paperwhite 2 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
27
Favori
30.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Darkness

Arkadaşlar ben de e-kitap okuyucu bir cihaz almayı düşünüyorum bu aralar. Kindle Paperwhite 2 almayı düşünüyorum. Ancak şu anda hepsiburada.com sitesinde, Kindle Paperwhite 2, 399 TL'den 359 TL'ye düşmüş görünüyor, %8 indirim var sözde. Onun dışında, Bookeen Cybook Odyssey modeli, 767 TL yerine 339 TL'ye düşmüş, yani %56 indirim var.

http://www.hepsiburada.com/liste/kindle-paperwhite-2-wi-fi-dahili-isik-2013-kasim-modeli/productDetails.aspx?productId=kkindle01&categoryId=15043649

http://www.hepsiburada.com/liste/bookeen-cybook-odyssey-2013-new-edition/productDetails.aspx?productId=kcybook05&categoryId=15043649

Bu iki cihazı teknik özellikleri açısından karşılaştırmanız mümkün mü, hangisini tavsiye edersiniz?

EDIT: Bana Bookeen daha cazip geliyor. Hem 2 Gb dahili hafızasının dışında harici 32 Gb hafıza kartı destekliyor, hem epub dosyalarını görüntüleyebiliyor, hem mp3 oynatabiliyor..

@arandur @passengerX @ßohemian @Dharma*** @renzokuken @DMUKKS @kvothe6

650 tllik ebook reader mi olur Aletin amacindan sapıyor biraz. Benim onerim ebayden kobo glo almaniz hem daha uygun hem de ayni isi gorecek.Arka isik sorun degil derseniz nook simple touch var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kobo Glo Amazon'da 153$ görünüyor, bana gelişi daha da pahalıya patlar belki. Bookeen daha cazip göründü, aşağı yukarı aynı fiyattalar.
  • Bu kasım gibi amazon kindle voyage çıkacak ışıgın hassas olması dışında pek bi artısı yok ve fiyada baya artmış. Geçen seneki modeli almayı düşünüyorum. Yalnız bir sorum var yeni model çıkınca geçen seneki model ucuzlar mı? Şu anda n11.comda 339 lira kindle pw2 şimdi almalımıyım yoksa beklemelimiyim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • Bugün saatlerce bu işi araştırdım, karşılaştırma videolarını izledim. Ve halen tam olarak karar verebilmiş değilim. Videonun birinde Kindle pw2'nin Glo'dan daha iyi olduğuna karar veriyorlar, bir diğerinde de Glo'nun Bookeen Cybbok Odyssey'den daha iyi olduğuna.

Sonuç olarak;

Kindle Paperwhite 2 >>> Kobo Glo >>> Booken Cybook Odyssey HD

gibi bir sonuç çıkıyor. Ama aralarında çok da bir fark yok gibi özellik olarak. Özellikle divxplanet'taki kobo Glo konusundan okuduklarım, ve eBay'de fiyatının 100$ oluşu, Kobo Glo'yu daha cazip hale getirdi. Şu anda hepsiburada.com'un da ürünleri arasında var bu model, ve fiyatı an itibariyle 420 TL. EBay ile arasında 200 TL fark var. Daha önce eBay'den alışveriş yapmadığım için bu kadar kararsız kaldım. Gümrükte sorun çıkma ihtimali var, gelen ürünün sorunlu olması ihtimali de var. Satıcılardan birine fatura fiyatını düşük gösterip gösteremeyeceğine dair PM gönderdim. Gelecek cevaba göre karar vereceğim sanırım.

• Arkadaslar sadece bilginiz olmasi acisindan yaziyorum, Kindle Paperwhite'in en son cikan versiyonunda (Voyage'dan bahsetmiyorum, bildigin Paperwhite) hafiza 4GB'a yukseltildi. 1 tane esime, 1 tane anneme paperwhite almistim. Sonunda dayanamadim bir tane kendime aldim dun, ve diger 2 PW'dan farkli olarak bundaki hafizanin 4 GB'a yukseltildigini gordum. Ben yurtdisinda yasiyorum, Turkiye'de durum nasildir bilmiyorum fakat satin almadan once teyit etmeniz sizin yarariniza olur. Neden bilmiyorum fakat Amazon bu PW'in guncellemeleri konusunda birazcik gizli kapakli davraniyor. Ben de su andaki PW'i almadan once hafizanin 4GB'a yukseltildigini bilmiyordum. surada bir aciklama gorebilirsiniz. BU arada Voyage'in fiyat/performans acisindan bir yeniligini goremedim, o yuzden ben yine bildigin PW ile devam etmeye karar verdim. Su anda burda PW $99 + vergi seklinde. Muhtemelen Voyage piyasaya ciktiginda (su anda on siparis ile satiliyor, ve ekim ayinda yollanmaya baslayacak Amazon) PW'larin fiyatlari biraz daha duser diye umuyor ve tahmin ediyorum. Hepinize keyifli okumalar :)

• Az önce eBay'den siparişimi verdim arkadaşlar, 110$'a Kobo Glo aldım Japonya'daki bir satıcıdan. Bakalım elime kaç günde ulaşacak, sorun yaşayacak mıyım, gelişmeleri buradan paylaşırım sizlerle.
  • quote:

Az önce eBay'den siparişimi verdim arkadaşlar, 110$'a Kobo Glo aldım Japonya'daki bir satıcıdan. Bakalım elime kaç günde ulaşacak, sorun yaşayacak mıyım, gelişmeleri buradan paylaşırım sizlerle.

98$+5$ kargo olan saticidan alsaydiniz onun islem gecmisi baya iyi guvenilir bir satici. Urunun odemesini yaptiktan sonra yaklasik bir aya elinizde olur ve gumrukten gecirmek icin fiyatini dusuk gostermenize gerek yok rahatca gecer o urun.

• Kindle Pw2 aldım hızlıal.com dan. İş bankası indirim koduyla 315 e geliyor.

Bir sorum var; sayfa geçişlerinde, yani ekranda herhangi bir şey değişirken ekran anlık siyahlaşıyor bu normal mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakann.

Kindle Pw2 aldım hızlıal.com dan. İş bankası indirim koduyla 315 e geliyor.

Bir sorum var; sayfa geçişlerinde, yani ekranda herhangi bir şey değişirken ekran anlık siyahlaşıyor bu normal mi ?

evet, öyle olmasa gözleri yorardı ve e-ink'in yayılması daha uzun sürebilirdi
  • Wessaur kullanıcısına yanıt
    İyiymiş o zaman, bir sorun yok yani :)
    Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: MIDGARDSORMEN

quote:

Arkadaşlar ben de e-kitap okuyucu bir cihaz almayı düşünüyorum bu aralar. Kindle Paperwhite 2 almayı düşünüyorum. Ancak şu anda hepsiburada.com sitesinde, Kindle Paperwhite 2, 399 TL'den 359 TL'ye düşmüş görünüyor, %8 indirim var sözde. Onun dışında, Bookeen Cybook Odyssey modeli, 767 TL yerine 339 TL'ye düşmüş, yani %56 indirim var.

http://www.hepsiburada.com/liste/kindle-paperwhite-2-wi-fi-dahili-isik-2013-kasim-modeli/productDetails.aspx?productId=kkindle01&categoryId=15043649

http://www.hepsiburada.com/liste/bookeen-cybook-odyssey-2013-new-edition/productDetails.aspx?productId=kcybook05&categoryId=15043649

Bu iki cihazı teknik özellikleri açısından karşılaştırmanız mümkün mü, hangisini tavsiye edersiniz?

EDIT: Bana Bookeen daha cazip geliyor. Hem 2 Gb dahili hafızasının dışında harici 32 Gb hafıza kartı destekliyor, hem epub dosyalarını görüntüleyebiliyor, hem mp3 oynatabiliyor..

@arandur @passengerX @ßohemian @Dharma*** @renzokuken @DMUKKS @kvothe6

650 tllik ebook reader mi olur Aletin amacindan sapıyor biraz. Benim onerim ebayden kobo glo almaniz hem daha uygun hem de ayni isi gorecek.Arka isik sorun degil derseniz nook simple touch var.

amazon kindle derim ben ışık çok problem değilse. kusura bakmayın amazon'un sahip olduğu bir çok app yada şöyle diyelim sahip database dğier hiç bir firmada yok. chrom için appleri olsun windows için appleri olsun amazon şu an e-book olayında lider konumda bana kalırsa. şahsi önerim hizlial üstünden kindle almanız (tuşlu ve dokunmatik olmayan 4.nesil) + ısıklı kılıfla alıp kod ve indirim kullanıp işin içinden 200 liraya çıkmak mümkün. o 200 lirayı da çok okuyan biriyseniz 2-3 ayda çıkarırsınız

• aklında soru işareti bulunan veya e-kitap temin etmek isteyenler; sanal alemdeki en büyük e-kitap oluşumuna katılın ve faydalanın

ekşisözlük e-kitap servisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wessaur -- 30 Eylül 2014; 11:06:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIDGARDSORMEN

quote:

Az önce eBay'den siparişimi verdim arkadaşlar, 110$'a Kobo Glo aldım Japonya'daki bir satıcıdan. Bakalım elime kaç günde ulaşacak, sorun yaşayacak mıyım, gelişmeleri buradan paylaşırım sizlerle.

98$+5$ kargo olan saticidan alsaydiniz onun islem gecmisi baya iyi guvenilir bir satici. Urunun odemesini yaptiktan sonra yaklasik bir aya elinizde olur ve gumrukten gecirmek icin fiyatini dusuk gostermenize gerek yok rahatca gecer o urun.

Bahsettiğiniz satıcıdan alacaktım önce ona ulaşmaya çalıştım faturayı düşük gösterme konsudna. Ancak sanırım PM bloklamış bütün kullanıcılara, ne yaptımsa mesaj gönderemedim. Ben de diğer satıcıya yöneldim. Aralarında bir fark yok, bahsettiğiniz satıcı 252 tane satmış, benimki ise 242 tane. İkisi de güvenilir göründü gözüme. Benimkinin müşteri odaklı çalışması hoşuma gitti, 5 dakika içinde cevap verdi mesajıma. İnşallah sorun da çıkmaz.

Bu arada 10$'a çok güzel magnetik kılıf da satılıyor eBay'de ama cihaz elime ulaşmadan kılıf almak istemedim, ne olur ne olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wessaur

aklında soru işareti bulunan veya e-kitap temin etmek isteyenler; sanal alemdeki en büyük e-kitap oluşumuna katılın ve faydalanın

Meritokrasi için BitTorrenti kurdum şimdi, temel ayarlarını da yaptım. Oluşturduğum klasöre kitapları indirmeye başladı, yavaş ilerliyor. Uzun sürecek gibi. Bir sorum olacak; bişey olur da bu sistem kapatılırsa, ya da birisi bütün kitapları silerse, benim bilgisayarıma inmiş olan kitaplara zarar verir mi bu?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Wessaur

aklında soru işareti bulunan veya e-kitap temin etmek isteyenler; sanal alemdeki en büyük e-kitap oluşumuna katılın ve faydalanın

Meritokrasi için BitTorrenti kurdum şimdi, temel ayarlarını da yaptım. Oluşturduğum klasöre kitapları indirmeye başladı, yavaş ilerliyor. Uzun sürecek gibi. Bir sorum olacak; bişey olur da bu sistem kapatılırsa, ya da birisi bütün kitapları silerse, benim bilgisayarıma inmiş olan kitaplara zarar verir mi bu?

öyle şeylerin olmaması için hepimiz katkıda bulunmalıyız; çorbada biraz tuzumuz olursa işte ne bileyim kitap düzeltme olur arşivi yedekleme olur, bahsettiğiniz gibi bi durum olmaz

• Katkıda bulunuruz zamanla, daha A harfindeki kitaplar bile bitmedi. Benim öğrenmek istediğim, bu oluşturduğum ve kitapların inmekte olduğu klasör, bir nevi sanal klasör mü? Yani bir gün "Meritokrasi olayı bitmiştir, artık paylaşım yok" dediklerinde, benim pcye inmiş olan kitaplar bende kalacak mı, yoksa sistem kapatılırsa bunlar da silinecek mi otomatikman?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness -- 30 Eylül 2014; 13:15:16 >
  • quote:

Katkıda bulunuruz zamanla, daha A harfindeki kitaplar bile bitmedi. Benim öğrenmek istediğim, bu oluşturduğum ve kitapların inmekte olduğu klasör, bir nevi sanal klasör mü? Yani bir gün "Meritokrasi olayı bitmiştir, artık paylaşım yok" dediklerinde, benim pcye inmiş olan kitaplar bende kalacak mı, yoksa sistem kapatılırsa bunlar da silinecek mi otomatikman?

yedegini almazsan gider tabi
  • Ben size bambaşka bir şey sorayım.

Kız arkadaşıma alacağım. Yalnız teknoloji vs uğraşmayı sevmiyor. Muhtemelen ekşideki olay zor gelecektir kendisine. Teamviewer yardımıyla halledebilirsem ben hallederim ama.

Esas mevzu. idefix'ten ya da d&r'dan falan e kitap aldığımızda izlememiz gerekn yol nedir kindle da okuabilmek için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evomania

Ben size bambaşka bir şey sorayım.

Kız arkadaşıma alacağım. Yalnız teknoloji vs uğraşmayı sevmiyor. Muhtemelen ekşideki olay zor gelecektir kendisine. Teamviewer yardımıyla halledebilirsem ben hallederim ama.

Esas mevzu. idefix'ten ya da d&r'dan falan e kitap aldığımızda izlememiz gerekn yol nedir kindle da okuabilmek için.

Drm koruyucuyu programla kaldırıp formatı da başka bir programla epubdan mobiye çevirip atacaksınız.Zaten ekşide oralardan satın alınan çok kitap var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

quote:

Orijinalden alıntı: Evomania

Ben size bambaşka bir şey sorayım.

Drm koruyucuyu programla kaldırıp formatı da başka bir programla epubdan mobiye çevirip atacaksınız.Zaten ekşide oralardan satın alınan çok kitap var.

Onun yerine ekşidekini ayarlasam daha iyi olacak gibi o zaman hocam.

n11 deki satıcı bayramdan sonraki gün direkt yollar mı acaba diye düşünüyorum.

Cuma doğumgünü. daha geçe kalacaksa anlamı olmayacak. Aradım ulaşamadım da.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.