Şimdi Ara

Kindle Paperwhite 2 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
27
Favori
30.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de almayi dusunuyorum bir sorum olacak internetten pdf formatında belgeleri icine atip okuyabiliyor muyuz, yoksa pdf acmayip lisans istiyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel cihaz. Ben General Mobile Discovery'de, Moon + Reader programı ile 25 civarı kitap okudum ve ona rağmen hayran kaldım bu teknolojiye. Bu cihazı satın alsam kafayı kırarım herhalde. Yalnız ekranı ufak gibi geldi bana bilemedim. Gerçi kıç kadar ekranda bile okunuyor okunmak istenince ama bilemedim. Şeytan diyor sat telefonu al bir tane şundan. Deneme fırsatım olsa iyi olacak.
  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Bende galaxy note vardi 5.3 inc ekranda rahat bi sekilde okunuyordu 6" daha iyi durur gibi ama screen ratio da onemli bir durum

edit: yanlis hatirlamiyorsam 1280x800 idi çözünürlüğü ve ppi değeri 280 civari yani bu cihaza oranla daha iyiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inversefeel -- 16 Nisan 2014; 23:32:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: invensefeel

Bende galaxy note vardi 5.3 inc ekranda rahat bi sekilde okunuyordu 6" daha iyi durur gibi ama screen ratio da onemli bir durum

Doğrudur. Ya ışık göz yanmasına falan sebep oluyor uzun süreli okumalarda, onun dışında sorun yok zaten.

Birde şöyle bir baktım ben benim telefonun ikinci el piyasasına da 450 civarı anca gider gibi. Keşke elime hazır para geçmişken, bir adet e-book bir adet de Huawei U8850 alsaymışım.
  • bu cihazda ekranin 217 ppi olmasi acisindan okurken ekranda pikselleri sayabiliyor musunuz ya da bu rahatsiz edici bir durum mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: invensefeel

bu cihazda ekranin 217 ppi olmasi acisindan okurken ekranda pikselleri sayabiliyor musunuz ya da bu rahatsiz edici bir durum mu?

Samsung Galaxy S3 veya General Mobile Discovery tarzı 720p ve üzeri çözünürlükte telefon kullanmaya alışmış insanlar gözleri de iyiyse pikselleri fark edecektir. Piksel seçilmesinin yanı sıra kontrast ta zayıf gelecektir. Ama kağıt hissi etkisi de inkar edilmemeli.
  • Size tavsiyem e ink ekranlari arastirmaniz mumkunse bir teknoloji magazasina gidin bakin, pixel sayma durumu soz konusu degil ekran goruntusu bakimindan bir kitaptan cok daha iyi kanımca

• quote:

Orijinalden alıntı: CleverCondensator

Size tavsiyem e ink ekranlari arastirmaniz mumkunse bir teknoloji magazasina gidin bakin, pixel sayma durumu soz konusu degil ekran goruntusu bakimindan bir kitaptan cok daha iyi kanımca

Bakınız, gene aynı noktaya geliyoruz. Piksel sayma yok elbette ama iyi gözler harflerdeki pikselleri fark edebiliyor. Bir de asla kitap kadar iyi görüntü vermez bu cihazlar, kaldı ki kitaptan iyi görüntü versin. Işıklı modele sahip olduğum halde söylüyorum bunu. Işıksız model çözünürlük (pikseller biraz daha belirgin) ve kontrast olarak daha da zayıf zaten.

Edit: Aklıma gelmişken yazayım, e-kitap okuyucuların bir kötü yanı da font sınırlılığı. Zaten normal sayfadan küçük bunların ekranları, fontlar da sınırlı olunca (hepsini de beğenmeyeceğinize eminim, bazı fontlar görüntü kalitesini düşürüyor) o farklı kitapları okuma hissi zayıflıyor. Font ekleme yolu bilen varsa söylesin lütfen.

Edit2: Gerçek kitap ile e-kitap okuyucu karşılaştırması. E-kitap okuyucudaki ışık yansımasını dikkate almadan kontrasta bakın lütfen. Fotoğraftaki e-kitap okuyucu, günümüzdeki en son teknolojik nokta olan pearl teknolojisine sahip.

Kindle Paperwhite 2

Kindle Paperwhite 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arandur -- 17 Nisan 2014; 10:43:45 >

• arandur kullanıcısına yanıt
    iyiden kastim cozunurluk, her kitap ayni kalitede basilmiyor readerda bu sabit her kitabi ayni kalitede okuyabiliyorsunuz punto ayari ile daha iyi bir goruntu almak mumkun.

• quote:

Orijinalden alıntı: CleverCondensator

iyiden kastim cozunurluk, her kitap ayni kalitede basilmiyor readerda bu sabit her kitabi ayni kalitede okuyabiliyorsunuz punto ayari ile daha iyi bir goruntu almak mumkun.

Kindle'ın özelleştirilebilirliğine ve sabit kalitesine laf yok. Ama basılı kitaptan daha kaliteli denildiği zaman mecburen orada dur diyorum. Çünkü ürünü almaya hevesli kişilerde yanlış beklenti oluştururuz. Sözünü ettiğimiz basılı kitap kalitesi, daha çok güncel olanlar içindir. Eski kitaplarda ve korsanlarda düşük kaliteli olanlar bolca var. Ayrıca -daha çok cep boyu kitaplarda olan- kitabı kavrama, tutma, tutarken çevirmeye çalışma sıkıntıları var basılı kitapta. Bir taraf diğerine mutlak üstünlük kurmuş değil.
  • tartışmasız güzel alet ama yerli kitapları sorunsuz atabilmek için sanki Barnes & Noble NOOK Simple Touch Elektronik Kitap Okuyucu daha tercih edilebilir.

Fiyatı da biraz daha uygun
  • arandur kullanıcısına yanıt
    evet çok haklısınız daha önceden belirtiğim gibi almadan görsünler kimsenin yanlış beklentilere düşmesini istemem, ayrıca hala baskılı kitap alıp okurum. Okurun pek böyle kalite konusuna takılacağını sanmıyorum yıllarca baskılı kitap okudum ve bunu daha pratik bir şekilde yapmak için readerlara baş vurdum ve memnun kaldım asıl olan okur ve yazar ilişkisi, yazar düşüncelerini yazı yoluyla aktarırken buna engel olacak veya dikkat dağıtacak bir durum yoksa okuma başarılı olur, readerla kitap okurken ben bu başarıyı sağladım hatta daha ileri bir seviye olduğu kanâtindeyim. Sizede değerli görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
  • Nedense kitap konusunda teknolojiyi pek sevmiyorum. Kitaplarım kitaplığımda durmalı okudukça kitaplık büyümeli. Ben bundan zevk alıyorum. Fakat hiç bunları almayı düşünmedimde değil. Bunların daha ucuzu var mı ? 200 tl çok pahalı.

• Yaklaşık 4 aydır paperwhite 2 kullanıyorum. Toplam 20 civarı kitap okumuşumdur. İlk başlarda kitap kokusu ve kağıt sayfaya dokunma hissi eksikliği gibi takıntılar yaşadım. ama şimdi alıştım. hatta elimde var olan bir kitabı bile kindle ile okudum.

Cihazla ilgili üç saptamamı paylaşmak istiyorum:

1. Zemin ışığı tamamen kapanmıyor deniyor, bu doğru. ama tamamen kapanmadığını ancak zifiri karanlıkta anlayabiliyorsunuz. neden böyle yapmışlar ki diye düşünüyordum önceleri. Bir gece kitap okurken elektrikler kesildiğinde nedenini anladım. Eğer o düşük miktarda ışık olmasaydı ekranı göremeyecektim ve ışık seviyesini artıramayacaktım :) kalkıp mum filan aramam gerekecekti. bence minimal bir ışık olması iyi bir fikir.

2. Pil tüketimim hiç de anlatıldığı gibi değildi başlarda. Işığını kapatıyordum, wifi bağlantısını kesiyordum, yine de sadece birkaç gün gidiyordu... Sonra bunun da nedenini anladım. Tüketimi artıran asıl sebep, cihazın belleğinde arşivlediğim çok sayıda kitapmış. Bellekte sadece bir kitap olduğunda pil ömrü haftalarca gidiyor. Bu yüzden de artık cihazın belleğini değil amazon cloud'u kullanıyorum. tüm arşivimi cloud'da depoluyorum ve gerektiğinde cihaza indiriyorum.

3. Son olarak şu reklam bannerleri canımı çok sıkıyordu. Bu bannerlerin kalkması içim ekstra para istendiğini sanıyordum. Oysaki öyle değilmiş. Amazonun sitesinden online iletişim kurarak bu reklam bannerlerinin kaldırılmasını rica ettim ve 10 sn içinde hallettiler...

• Hocam pil kısmıyla ilgili saptamanız mantıklı gelmedi bana. Gerçi mutlaka deneyimleyip yazdınız ama başka bir nedene dayanan bir durum olamaz mı? 5-6 kitap var benim PW2'de ve pili gayet uzun gidiyor.
  • Benim paperwhite 2 de 1280 kitap var ve ortalama 1 aydan uzun kullanıyorum,öyle birşey olamaz gülerler adama cihazda kitap dolu diye pil gidiyor derseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: passengerX

Benim paperwhite 2 de 1280 kitap var ve ortalama 1 aydan uzun kullanıyorum,öyle birşey olamaz gülerler adama cihazda kitap dolu diye pil gidiyor derseniz.

:) valla kim gülecekse gülsün, ben denedim ve bu sonuca vardım. Belki de kitap sayısından ziyade tıklanıp açılmış olan çok sayıda kitabın yol açtığı bir yüktür, bilemem. Ama ben de çok işe yaradı.

Ayrıca aynı fikirde olan bir inceleme daha buldum:

http://www.romancekolik.com/2014/02/inceleme-amazon-kindle-paperwhite.html?m=1

• Çok sayıda kitap bulundurup şarjı uzun giden varsa eğer, burada yorum yaparsa seviniriz.
  • Ben de dusunuyorum almayi ama aklima takilan en buyuk soru turkce kaynak kitligi

• quote:

Orijinalden alıntı: potcu

Ben de dusunuyorum almayi ama aklima takilan en buyuk soru turkce kaynak kitligi

Ekşi Sözlük Meritokrasi ağında okuyabileceğinizden fazla ve kaliteli kaynak var.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.