Şimdi Ara

Kingston 2*2 1600mhz hyperx..dual calıstıramıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler 2*2gb kingston 1600mhz hyperx ram im var.. tek takınca sıkıntı yok ama ikisini birden takınca bilgisayar kilitleniyor.. asus yetkili servisi aradım anakartım asus oldugu icin anakart ınıza 1600mhz ram tavsiye edilmiyor diyor. anakartım ise Asus M4A88TD-V EVO/USB3.. ama sacma olan tek takınca sıkıntı yok dual takınca kilit.. yardımcı olabilecek arkadasları bekliyorum..

• Bios güncellemesi vs yaptınız mı?

Genelde asus anakartlarda ram sorunları biosla düzeliyor.
  • Aynı renk slotlarda denediniz değil mi?
  • evet evet dediginiz seyleri yaptım.. ram test programına da soktum dual baglayınca program reset atıyor. ama tek tek sıkıntı yok.. bios güncellemesi son surumde suan..

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-10666cl7d-8gbxh-8gb-%282x4gb%29-ripjawsx-ddr3-1333mhz-cl7-1.5v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=54888

bu urunu almayı dusunuyorum suan.. 1600mhz kingston cl9 hyperx ramleri elimden cıkarıp sizce dogru bir hamlemidir

• kardeş dual bağlamak istiyorsan aynı renklere değil mavi siyah ilk iki slota takaman gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedevi1903 -- 23 Eylül 2011; 15:19:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedevi1903

kardeş dual bağlamak istiyorsan aynı renklere değil mavi siyah ilk iki slota takaman gerekiyor

Yanlış yönlendirme lütfen. Dual çalışması için aynı renk slotlara takılması gerekir.

mavi+mavi veya siyah+siyah gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

kardeş dual bağlamak istiyorsan aynı renklere değil mavi siyah ilk iki slota takaman gerekiyor

Yanlış yönlendirme lütfen. Dual çalışması için aynı renk slotlara takılması gerekir.

mavi+mavi veya siyah+siyah gibi.

ben buna benzer bir sorun yaşadım iki kit remim vardı kitin birini mavilere birini siyahlara taktım bilgisayar kitliyordu biri mavi mavi çalışıyordu diğeri mavi mavide kitliyordu bende garantiye gönderdim remler sağlam diye geldi bende aynı kitleri aynı kanalllara taktım yani mavi siyah olarak şu an sorunsuz çalışıyor kilitlenme felan yok bu yüzden bu mesajı attım

• @bedevi1903

Şu an sisteminizde kaç adet ram var? Hangi renk slotlara takılı?
  • 2adet 2x2 var 2x2 nin biri chanel A da diğeri chanel B de yani bir kit mavi siyahta diğer kit diğer mavi siyahta
  • quote:

2adet 2x2 var 2x2 nin biri chanel A da diğeri chanel B de yani bir kit mavi siyahta diğer kit diğer mavi siyahta

İşte ikiside dual çaılışıyormuş. Mavi+mavi - siyah+siyah olarakta düşünebilirsin onu. Siyahtakileri çıkardığında maviler, mavileri çıkarığında siyahlar dual çalışmaya devam eder. Şu an 4 raminde dual çalışıyor.
  • quote:

2adet 2x2 var 2x2 nin biri chanel A da diğeri chanel B de yani bir kit mavi siyahta diğer kit diğer mavi siyahta

Farklı renklerde dual çalışmaz.Büyük ihtimalle dual değil, normal kullanıyorsun.Yada ramleriniz iki ayrı kit değil, benzer.Cpu_z de dual çalışan ramler belli olur.
  • ikiside gskil 1600 cl9 dual kit
  • Anakarttaki 4 slotun tamamı da dolu olduğundan hepsi dual çalışıyor zaten, sorun yok.
  • beyler 2x4gb corsair xms3 aldım 1333mhz bunlar da da sıkıntı yasıyorum.. galiba sıkıntı anakartımda sizce ne yapmalıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: harunulu55

beyler 2x4gb corsair xms3 aldım 1333mhz bunlar da da sıkıntı yasıyorum.. galiba sıkıntı anakartımda sizce ne yapmalıyım

Ram in sadece bir tanesini her slotta ayrı ayrı denermisin? Slotlardan biri yada ikisi arızalı olabilir.
  • Arkadaşlar aynı anakarttan bende de var. (Asus M4A88TD-M EVO/USB3) Bende de HyperX 2gbx4 adet ram var. Bütün slotlara ram taktığımda bilgisayar açılmıyordu. Onun için ekran kartını ve HDD yi söküp tek ram taktım ve MEM OK tuşuna basılı tutarak bekledim. Resetledikten sonra ekran kartı HDD ve ramleri taktım. Bu sefer açıldı anca daha windows başlangıç ekranında ramden geldiğini düşündüğüm ama emin olamadığım "dürrrrrtt" diye bir sesle anlık takılma yaşayıp kitlendi ya da kitlenmezsede açıldıktan bazen 5 - 10 dk bazen yarım saat sonra ekran donarak sistem kilitlendi. Bu sorun bilgisayarı ilk topladığım dan beri sürüyor ki bu süre 8 ay önceydi. Bilgisayarı aldığımdan beri önce ramlerimi değiştirerek bu kingstonları aldım, sonra da ekran kartı ve güç kaynağını servise verdim ve yenileri ile değiştirdiler. Ancak bu yeni parçalarla bile sorunum değişmedi. Bu sorunlar bu parçalar değişmeden önce de vardı.

Kilitlenme sorununa ek olarak bir de bilgisayarımın kapanmama sorunu da var. Normal kapat komutunu verdikten sonra ekran rağmen cpu fanı ve diğer fanlar çalışmaya devam ettiği gibi gücü powerdan tuşundan kesmeye kalktığımda bilgisayar sadece resetleniyor ve tekrar açılıyor. Güç kaynağındaki düğmeden enerjiyi kesmek zorunda kalıyorum.

Bu arada anakartımı 2 kere çizgiye götürdüm. İlkinde sadece anakart gitti sağlam dediler geri geldi. 2. sinde tam sistem aldılar ekran kartı ve güç kaynağında sıkıntı var dediler anakart sağlam dediler geçtiler.

Aklına bir çözüm gelen lütfen yardımcı olsun arkadaşlar, ben delirmek üzereyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shepchi -- 3 Şubat 2012; 14:01:33 >

• Ben dual çalıştırıyorum ancak O.C yapamıyorum :( O.C Genie II deniyorum Mavi ekran hatası veriyor .. ama normal olunac 1333 Mhz de hiç bi sıkıntı yok sistemin herşeyini test ettim herşey doğru çalışıyor .. Tek yapamadığım şey ramleri ve işlemciyi overclock yapmak :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.