Şimdi Ara

Kingston 667mhz DDR2 N:5.5 1GB ram Aldım fakat Tanımıyor Yardımm.. :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dediğim gibi bugün kingston 667mhz ddr2 1gb ram aldım. Bende de 266 mhz 1 gb bir ram var markasını bilmiyorum. 2 gb yapmak istedim ama sadece bendekini taktiğim da sorun yok kingstonu da takında pc açılmıyor. kapanıyor yada kendini resetlıyor sadece kingston'u takınca da aynı durum lütfen yardım edin Anakartım: Gigabyte G31M-ES2L

• Kimsenin bi fikri yokmu ya :S
  • 266mhz ram mi var?o rami bu anakartta kullanamazsınız ki? (eski ramden bahsediyorum) yenisi için uyumluluk listesine bakacağım şimdi.
  • aldığınız ram SS mi DS mi?üzerinde yazar kutusunun?
  • DIMM yazıor SS yada Ds diye bişey görmuyoru
    m :S
  • ramin üzerinde kabarıklar şeklinde chipler olur.iki tarafta da var mı yoksa tek tarafta mı var?
    ayrıca, bunları konuşuyoruz ama ram de arızalı olabilir tabii..bir ihtimalde anakartınız bu rami desteklemiyor olabilir.imkanınızz varsa başka bir pcde denerseniz rami( tek olarak) daha sağlıklı şeyler konuşabiliriz.

(double side - single side da yazabilir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 22 Ağustos 2011; 15:36:25 >
  • benim takılı olan ram işte 266 mhz yazıor bilmıyorum

Kingston 667mhz DDR2 N:5.5 1GB ram Aldım fakat Tanımıyor Yardımm.. :S
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • orada 266 yazıyorsa şu an kullandığınız ram 533 hızında demektir..zaten 266 mhz ramler DDR olur ve slotları farklı olur anakarta takamazsınız.
    yeni rame gelince üstte sorduğum sorunun cevabını bekliyorum
  • kabarıklıklar sadece ön kısımda var neyse yarın götürücem aldıgım yere teşekkürler
  • double side single side hakkında bi yazı yok
  • sadece tek tarafında varsa single side dır ve anakart ram destek listesinde kingston 667mhz 1GB ram sadece DOUBLE SIDE destekli görünüyor..

Ama ram konusu enteresandır..Destek listesinde olmaz,takarsın çalışır,listede vardır,takarsın çalışmaz..Eğer aldığınız yere götürmek zor gelmeyecekse orada takıp çalıştığını gözününzle görmeniz faydanıza olur.
    Şunu da belirteyim, siz 667 MHZ ram aldınız ama bilgisayara taktığınız zaman eski raminiz 533 olduğu için ikisi de 533 hızında çalışacaklar bunu da belirteyim.

Son olarak ,ikisi 533 çalışacaklar dedim ama bunun da garantisi yok..İki ram sağlam da olsa aynı anda dual (ikili) olarak çalışmayabilirler..
    Kısmet meselesi yani
  • o zaman ne ugraşıyorumkı bununla Direk 2 gb aliyim :D neyse hocam zaman ayırdığın için sağ ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildLesS -- 22 Ağustos 2011; 15:49:11 >
  • ama ozaman 2gb parası ödeyeceksiniz..sonuçta elinizde 1gb ram var..eğer bilgisayarcınız yakınsa kasayı oraya götürüp orada taktırın ve çalışmasına bakın pcnin.2si aynı anda çalışırsa 1gb alıp kullanabilirsiniz 2gb olarak..karar sizin
    (aldığınız 2gb ramin de anakarta uyup uymayacağının yüzde 100 garantisi yok.)

ram destek listesi için adres

http://download.gigabyte.asia/FileList/Memory/motherboard_memory_ga-g31m-es2l.pdf
  • bu listeyi az önce indirip bakmıştımda bişey anlamamamıştım Ama şu Ds - Ss olayını ögrendgm iyi oldu şimdi anladm çok sağol hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildLesS -- 22 Ağustos 2011; 15:55:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wildLesS

Dediğim gibi bugün kingston 667mhz ddr2 1gb ram aldım. Bende de 266 mhz 1 gb bir ram var markasını bilmiyorum. 2 gb yapmak istedim ama sadece bendekini taktiğim da sorun yok kingstonu da takında pc açılmıyor. kapanıyor yada kendini resetlıyor sadece kingston'u takınca da aynı durum lütfen yardım edin Anakartım: Gigabyte G31M-ES2L

ramlarda ne gözüküyorsa alınacak ram kapasitesi iki kati ile çarpılır yani senin alacagin ram 533mhz olmalıydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATEunomia -- 1 Eylül 2011; 6:45:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.