Şimdi Ara

Alındı-Kingston A2000 250 GB vs WD SN570 500 GB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta bahsettiğim iki SSD den birini bugün sipariş vereceğim fakat emin değilim

Bilgisayara Debian kurup günlük yazılım işleri için kullanacağım.

Bu durumda; WD SN570 500 gb mı mantıklı yoksa Kingston a2000 250 gb mı

Hız olarak aralarında epeyce fark var

* WD Blue SN570 500GB -> Read 3500/ Write 2300MB/s 908 Lira

* Kingston A2000 250 GB -> Read 2000/ Write 1100MB/s 568 Lira

Hız olarak günlük kullanımda gözle görülür fark hissedermiyim ve dayanıklıklık olarak hangisini daha uzun süre kullanıırım

Teşekkürler

Alındı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezor -- 28 Eylül 2022; 23:59:23 >

• Öncelikle sistemin diğer bileşenleri de önemli; işlemci, ram vs. gibi...

Diğer yandan günlük kullanımda yazan hızları birebir görmek zor, bench yaparak bu verileri alırsınız.

Kapasite önem arz ediyor, 500gb diski Windows hiç bir kurulum yapmadan 465gb olarak görür, 64bit yazılım ve programlarla birlikte Windows güncellemeleri ile baya bir alan gidiyor, yine 250gb için de öyle bir kısmı kurulum yapmadan gidiyor, almışken bence 500gb alın.

• Zamanla kapasite sizin için önemli olur. İki marka da iyi ama tabi üst seviye ürünleri değiller.

Fakat iki modelde iş görür tabi siz kullanıcı olarak hangisini taksanız veya takılan ürünü size söylemeseler kullanım da çok bir şey fark etmezsiniz kullanıcı olarak. ( hız konusunda )

Günlük kullanım da rakamlar çok üstün bir fark yaratmaz kişiye. Dayanıklılk olarakta sitelerin den yonga seti, kontrolcü ve yazma ömürlerine falan bakmak lazım. 500 gb olduğu için wd modeli az daha üstün olabilir.

Wd blue modeli amazonda dün 830 TL civarı idi , o tercih edilebilir 500 gb olduğu için. Tabi kingston da olsa 500 gb a 2000 o da tercih edilebilir aynı fiyat a.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 17 Eylül 2022; 1:32:24 >
  • Ortalama bir Debian Linux Desktop kurulumu 20 gb civarı yer kaplıyor.

Sadece günlük işler için kullanılacaksa 128 gb ssd bile yeterli olur.

Seçtiğin modellerden A2000 'de DRAM olması açısından işletim sistemi kullanımı için daha uygun bir seçim olur.A2000'e birebir alternatif olarak kioxia exceria m.2 nvme ssd seçilebilir.

• Cevaplar için Teşekkürler.

Bi kaç konuyu da inceleyerek Günlük kullanımda çok fazla fark etmeyeceği yorumlarından dolayı Amazondan 908 liraya WD SN570 500 gb olanı aldım. aslında aynı fiyat bandında 500 gb Kingston A2000 bulabilseydim Kingston alırdım sanırım. Umarım hız konusunda düşüş yaparak beni üzmez WD SN570

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezor -- 19 Eylül 2022; 10:20:0 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    250 gb samsung ssd - 2. El
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.