Şimdi Ara

Kingston SNV2S2000G 2 TB M2 SSD kalite ve performans problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
47
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar öncelikle çok fazla konu açmadığım için hatalarımı mazur görmenizi ve destek olmanızı temenni ederim.

Bundan yaklaşık 2,5 sene önce Kingston'un uygun fiyatlı snv2s2000g m2 ssd'sini satın almıştım ve kasama 2. ssd olarak taktım ve aktif bir şekilde kullanıyordum. SSD'ye sistem vs kurmadım tamamen depolama amaçlı, oyun vs. kurmak için satın almıştım ve o şekilde kullanıyordum ve anakartımın desteklediği hızlara ulaşıyordum. 9 ay önce askere gittim geldim ve askerden geldikten sonra SSD'de büyük sıkıntılar yaşamaya başladım. Özellikle hız problemi, içindeki oyunların açılmama hatta Bilgisayarımdan SSD'ye girememe, içindeki dosyaları görünteleyememe gibi büyük sıkıntılar yaşıyorum. Yani SSD kaliteli bir SSD değil farkındayım fakat bu kadar erken bozulacağını düşünmemiştim açıkçası.

Yani SSD'nin yavaşlaması dışında asıl problem Windows'u çok etkiliyor. Bilgisayar kapanırken kapatılıyor ekranında saatlerce beklediği, açılırken başlatma ekranında saatlerce beklediği oluyor. SSD'deki dosyaları dosya gezgininden görüntülemeye çalıştığımda bilgisayarın tamamen donduğu, dosya gezgininin ve görev yöneticisinin yanıt vermediği ve hatta tamamen kapandığı oluyor. Bu sorunlar yüzünden bilgisayarımı defalarca kapatmaya zorladım. Bazen bilgisayarım ilk açıldığında yaklaşık yarım saat 1 saat iyi çalıştığı oluyor fakat sonradan yine iflas ediyor. Ayrıca disk sağlığını kontrol ettimde de %99 görünüyor. Aygıt yöneticisinden SSD'yi devre dışına aldığımda ise bilgisayarım tam performansında çalışmaya devam ediyor.

Bu SSD'yi biçimlendirsem sorun çözülür mü veya nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden Teşekkürler.

• 8gb veya üstü bir usb bellek edinin ve Linux güncel sürümlerinden birinin live sürüm destekli İSO dosyasını rufus adlı program ile belleğe yazdırın...

Güncel bir çok linux İSO dosyası live sürüm desteğine sahiptir genelde...

Live sürün kurulum yapmadan direk usb belleğiniz üzerinden açıp kullandığınız sistemdir ve bununla sisteminizi açıp ilgili disk üzerinde önemli bir veriniz varsa harici bir depolama aygıtına alabilirsiniz sonrasında ise format atarsınız...

Ayrıca linux üzerinde diskte sorun yaşayıp yaşamadığınıza bakarsınız...

Format sonrası ssd nin kendi yazılımını yükleyerek bir güncelleme yayınlanmış ise update yaparsanız faydanıza olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • franklinda F kullanıcısına yanıt

Öncelikle yanıtın için teşekkür ederim hocam.

SSD'nin yazılımından baktım herhangi bir güncelleme bulunmadığını söyledi. Dosya kurtarmak gibi bir derdim yok zaten sadece oyunlar var içerisinde. Peki SSD yi direkt biçimlendirmemi mi önerirsiniz yoksa farklı bir işlem yapmam daha mı iyi olur ? İşletim sistemi kurulu değil zaten SSD'de.

• Direk disk yönetimi üzerinden biçimlendirin...

• franklinda F kullanıcısına yanıt
    Tamamdır çok teşekkür ederim hocam. Herhangi bir işlem yapmadım şuan düzgün çalışmaya başladı tekrarlarsa deneyeceğim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.