İyi forumlar öncelikle çok fazla konu açmadığım için hatalarımı mazur görmenizi ve destek olmanızı temenni ederim. Bundan yaklaşık 2,5 sene önce Kingston'un uygun fiyatlı snv2s2000g m2 ssd'sini satın almıştım ve kasama 2. ssd olarak taktım ve aktif bir şekilde kullanıyordum. SSD'ye sistem vs kurmadım tamamen depolama amaçlı, oyun vs. kurmak için satın almıştım ve o şekilde kullanıyordum ve anakartımın desteklediği hızlara ulaşıyordum. 9 ay önce askere gittim geldim ve askerden geldikten sonra SSD'de büyük sıkıntılar yaşamaya başladım. Özellikle hız problemi, içindeki oyunların açılmama hatta Bilgisayarımdan SSD'ye girememe, içindeki dosyaları görünteleyememe gibi büyük sıkıntılar yaşıyorum. Yani SSD kaliteli bir SSD değil farkındayım fakat bu kadar erken bozulacağını düşünmemiştim açıkçası. Yani SSD'nin yavaşlaması dışında asıl problem Windows'u çok etkiliyor. Bilgisayar kapanırken kapatılıyor ekranında saatlerce beklediği, açılırken başlatma ekranında saatlerce beklediği oluyor. SSD'deki dosyaları dosya gezgininden görüntülemeye çalıştığımda bilgisayarın tamamen donduğu, dosya gezgininin ve görev yöneticisinin yanıt vermediği ve hatta tamamen kapandığı oluyor. Bu sorunlar yüzünden bilgisayarımı defalarca kapatmaya zorladım. Bazen bilgisayarım ilk açıldığında yaklaşık yarım saat 1 saat iyi çalıştığı oluyor fakat sonradan yine iflas ediyor. Ayrıca disk sağlığını kontrol ettimde de %99 görünüyor. Aygıt yöneticisinden SSD'yi devre dışına aldığımda ise bilgisayarım tam performansında çalışmaya devam ediyor. Bu SSD'yi biçimlendirsem sorun çözülür mü veya nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden Teşekkürler. |
Bildirim