elimde 2x256 mb kingstone ddr 333 ramler var anakartim abit nf7 rev2.0 ramlerin ustune hynix yaziyor ... ben simdi bu ramlari nasil o/c edebilirim kaca kadar yukseltebilirim sorunsuz bir sekilde en tehlikeli olmayani nedir ? anakarttan nasil ayarlar yapmaliyim vs ....
sistem fsb'sini artırdıkça o da otomatik olarak artacaktır.200 fsb çift yönlü 400 mhz'ye kadar rahatlıkla o/c edebilirsin.ama bunu için ram voltajını artırmalısın.
+1 ne kadar fsb arttırırsan ddr ram ın voltajınıda okadar arttır
nasil yani ? hangi voltaji artiricam sinir ne olmali ? mesela suan acilista ramleri 333 mhz olarak taniyor voltaji nekadar artirayim? kaci gecerse bozulma ihtimali var yani sonucta 1.7 yi o/c etmek kadar guvenilirmi sonra ram lar yanmasin :) ha birde suan 200x10 olarak kullaniyorum cpu 1.7 bariz ama sistemi 33 mhz olarak goruyor acilista ayarlar 7 3 3 2.5 olmasi lazim ?
cas ayarları çok önemli değil.ramlern desteklediği maksimum voltaj 2,9 volt.sen 400 mhz'de 2,7 volt kullansan iyi olur.
simdi ram in voltajki 2.7 yapsam bir problem olmiycak buakdar yani baska bisiy yapmiycammmi otomatik 400 mhz olucakmi ? suan 200x10 ama ddr 333 gosteriyo acilista bir ayar yapayimmi??
evet biosta sistem FSB'sini artıracaksın ama güm diye FSB'yi 200 yapma.şu anda 166'da kulanıyorsun 10'ar 10'ar artır ve belli bi müddet bilgisayarı kullan.