Şimdi Ara

Kira artışı!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Yusuf-06

quote:

Orijinalden alıntı: Castiel

ev sahıbı ıle ıletısıme geç, emlakcıya para kaptırma

emlakçı ev sahibinin telefon numarasını vermiyor

zorlasana biraz niye vermiyor ev kendisinin mi ona ne oluyor deli eder böyle emlakçılar beni
  • quote:

Orijinalden alıntı: HemşirEmre

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Castiel

ev sahıbı ıle ıletısıme geç, emlakcıya para kaptırma

emlakçı ev sahibinin telefon numarasını vermiyor

zorlasana biraz niye vermiyor ev kendisinin mi ona ne oluyor deli eder böyle emlakçılar beni

Ya bi sıkıntı varsa söleyin ben ileteyim diyor.Zaten kendiside kiracılarla muhattap olmak istemiyor zamanında çok çekmiş gibi bişiler söledi.
  • quote:

Ben 09.10.2011 de bir yıllık kira sözleşmesi imzaladım.Ve ilk defa ailemden ayrı bir ilde ilk defa kiracı olarak bir evde oturuyorum.Kira sözleşmesini emlakçı ev sahibine imzalatmamış.Ve kira sözlemesinde ' Yıllık kira artışı %10 olarak belirlemiştir' diyor.Eski kira 375 tl idi yeni yaptığı zam ile birlikte kira 450 ye çıktı.Sizce bu normal mi ne yapmam gerekiyo bana yardımcı olurmusunuz ?

09.10.2011 girmişsin 375 ten

09.10.2012 de %10 zam olacak 412 tl

ödemen lazım bu tarihten sonra

450 isteyemez sen yeni sözleşmeyi imzaladın mı ? HAYIR .

Sen emlakçıyı ara senin imzan yok seni zorlayamaz.
  • Temmuz ayında yürürlüğe giren yeni Borçlar Kanunu'na bakmanız yeterli;

1 Temmuz 2012’den itibaren, konut kira artışları, son bir yıllık süre içinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan, üretici fiyat endeksindeki (ÜFE) artış oranını aşamayacak. Bu kural bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanacak (Borçlar Kanunu, Md.344).

Üst limit olarak ÜFE yi alınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

quote:

Ben 09.10.2011 de bir yıllık kira sözleşmesi imzaladım.Ve ilk defa ailemden ayrı bir ilde ilk defa kiracı olarak bir evde oturuyorum.Kira sözleşmesini emlakçı ev sahibine imzalatmamış.Ve kira sözlemesinde ' Yıllık kira artışı %10 olarak belirlemiştir' diyor.Eski kira 375 tl idi yeni yaptığı zam ile birlikte kira 450 ye çıktı.Sizce bu normal mi ne yapmam gerekiyo bana yardımcı olurmusunuz ?

yok imzalamadım.zaten 412 tl yatıracam ararsa beni niye 450 yatırmadın diye sözleşmeye göre böyle ödemem gerekiyor. eğer bu kira ücretini kabul etmiyorsanız mahkemeye verin diyecem

• Bildiğim kadarıyla kiralar her sene enflasyon oranından fazla arttırılamaz. Kafasına göre kimse kira koyamıyor diye biliyorum. Hakkını yedirme sakın. 400 bile yatırma! enflasyon oranı kadar yatıracağını söyle olmadı evden çık mümkün ise.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skyforge

Bildiğim kadarıyla kiralar her sene enflasyon oranından fazla arttırılamaz. Kafasına göre kimse kira koyamıyor diye biliyorum. Hakkını yedirme sakın. 400 bile yatırma! enflasyon oranı kadar yatıracağını söyle olmadı evden çık mümkün ise.

Kütahya'da ev bulmak çok zor bulsan bile çok kötü evler ve kiralar çok yüksek ve bu eve çok alıştım açıkcası taşınmak istemiyorum .
  • quote:

quote:

quote:

yok imzalamadım.zaten 412 tl yatıracam ararsa beni niye 450 yatırmadın diye sözleşmeye göre böyle ödemem gerekiyor. eğer bu kira ücretini kabul etmiyorsanız mahkemeye verin diyecem

sen uğra emlakçının yanına sende imzala

seni mahkemeye veremez zaten düzenli ödüyorsun kiranı ve kurallar oranlar belli.

450 isterse %20 zam olmuş oluyor maşallah

banka faizleri bile 8,5 enflasyondan korumak için adam ekstradan karda yapmak istiyor.

endişelecek bişey yok dostum sonuç olarak

• Emlakçın senin muhattabın değildir sen daire sahibiyle konuşursun 50 TL yapsın en fazla 75 Çok fazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.chaLi

quote:

Orijinalden alıntı: World So Cold

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: World So Cold

Matematiğin yok mu?

410 tl yapıyor ama emlakçı 450 istiyor ben bu konuda ne yapabilirim diye soruyorum.

Kira birden 375ten 450ye cikamaz. Kira sözlesmesinde %10 diyorsa o kadar artar.

Ayrica arkadaslarininda kusura bakma ama bir b.k bildigi yokmus. O sozlesmeyi bir daha oku. Taraflar arasinda yeni sozlesme yapilmadigi takdirde kira sozlesmesi otomatik olarak 1 yil uzar gibi bir madde vardir.

Kira artisi Tüik in belirledigi orani asamaz. 2012 yili icin yuzde 8 olmasi gerek.

Valla ben %10 diye biliyodum sagolasin bilgi icin (: Gerci pek umrumda degil benim ev sahibi bu sene zam yapmadi kiraya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar konu hortingen olacak ama önemli :)
    Kiracıyız, zam olacak. Bu ay ne kadar zam yapılıyor, belli bir oran var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahbap

Arkadaşlar konu hortingen olacak ama önemli :)

Emlak vergiler min %100 artti, kiraya %15 civari gelebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahbap

Arkadaşlar konu hortingen olacak ama önemli :)

Emlak vergiler min %100 artti, kiraya %15 civari gelebilir.

aboooo demek istiyorum, hatta dedim.. aman uzak kalsın
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.