Şimdi Ara

Kira artışı!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben 09.10.2011 de bir yıllık kira sözleşmesi imzaladım.Ve ilk defa ailemden ayrı bir ilde ilk defa kiracı olarak bir evde oturuyorum.Kira sözleşmesini emlakçı ev sahibine imzalatmamış.Ve kira sözlemesinde ' Yıllık kira artışı %10 olarak belirlemiştir' diyor.Eski kira 375 tl idi yeni yaptığı zam ile birlikte kira 450 ye çıktı.Sizce bu normal mi ne yapmam gerekiyo bana yardımcı olurmusunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf-06

Ben 09.10.2011 de bir yıllık kira sözleşmesi imzaladım.Ve ilk defa ailemden ayrı bir ilde ilk defa kiracı olarak bir evde oturuyorum.Kira sözleşmesini emlakçı ev sahibine imzalatmamış.Ve kira sözlemesinde ' Yıllık kira artışı %10 olarak belirlemiştir' diyor.Eski kira 375 tl idi yeni yaptığı zam ile birlikte kira 450 ye çıktı.Sizce bu normal mi ne yapmam gerekiyo bana yardımcı olurmusunuz ?

şimdi konuyu tam olarak kavrayamadım ancak eski kiracının sözleşmesine sizin uyma gibi bir zorunluluğunuz yok siz evi yeni tutmuşsunuz yeni kontrat yapılması gerekiyor yeni sözleşme.. ev sahibiyle görüşün derin bence emlakçının düdüğüde bir yere kadar öter ev sahibi başı boş bırakmışsa %10'u cebe atıyorda olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A641C116 -- 13 Aralık 2012; 10:18:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9A641C116

quote:

Ben 09.10.2011 de bir yıllık kira sözleşmesi imzaladım.Ve ilk defa ailemden ayrı bir ilde ilk defa kiracı olarak bir evde oturuyorum.Kira sözleşmesini emlakçı ev sahibine imzalatmamış.Ve kira sözlemesinde ' Yıllık kira artışı %10 olarak belirlemiştir' diyor.Eski kira 375 tl idi yeni yaptığı zam ile birlikte kira 450 ye çıktı.Sizce bu normal mi ne yapmam gerekiyo bana yardımcı olurmusunuz ?

şimdi konuyu tam olarak kavrayamadım ancak eski kiracının sözleşmesine sizin uyma gibi bir zorunluluğunuz yok siz evi yeni tutmuşsunuz yeni kontrat yapılması gerekiyor yeni sözleşme.. ev sahibiyle görüşün derin bence emlakçının düdüğüde bir yere kadar öter ev sahibi başı boş bırakmışsa %10'u cebe atıyorda olabilir.
    ben evi 09.10.2011 tarihinde kiraladım 375 tl ye. geçen aylarda aradı emlakçı beni yeni kiranız 450 dedi.Bende nasıl oluyorda bu kadar artabiliyor filan dedim ev sahibi istediği kadar artırabilir dedi.bende sözleşmeye baktıım 'Yıllık kira artışı %10 olarak belirlemiştir' aynen böyle yazıyor.arkadaşlara sorduğumda da sözlemeyi bir yıllık imzalamışsın ev sahibi istediği kadar arttırabilir dedi.Bende buraya bi sorayım dedim :D

• Matematiğin yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: World So Cold

Matematiğin yok mu?

410 tl yapıyor ama emlakçı 450 istiyor ben bu konuda ne yapabilirim diye soruyorum.
  • quote:

quote:

Matematiğin yok mu?

410 tl yapıyor ama emlakçı 450 istiyor ben bu konuda ne yapabilirim diye soruyorum.

Kira birden 375ten 450ye cikamaz. Kira sözlesmesinde %10 diyorsa o kadar artar.

Ayrica arkadaslarininda kusura bakma ama bir b.k bildigi yokmus. O sozlesmeyi bir daha oku. Taraflar arasinda yeni sozlesme yapilmadigi takdirde kira sozlesmesi otomatik olarak 1 yil uzar gibi bir madde vardir.
  • quote:

quote:

quote:

Matematiğin yok mu?

Kira birden 375ten 450ye cikamaz. Kira sözlesmesinde %10 diyorsa o kadar artar.

Ayrica arkadaslarininda kusura bakma ama bir b.k bildigi yokmus. O sozlesmeyi bir daha oku. Taraflar arasinda yeni sozlesme yapilmadigi takdirde kira sozlesmesi otomatik olarak 1 yil uzar gibi bir madde vardir.

Kira artisi Tüik in belirledigi orani asamaz. 2012 yili icin yuzde 8 olmasi gerek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KİRA ARTIŞ ORANI
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ögrenmiş olduk..
  • Ev sahibiyle kurulan samimiyet de önemli gibi aslında..Benim yaptığım sözleşmede de % 10 ibaresi vardı...Bu ay 500 TL'den 550 TL olacaktı fakat bugüne kadar kirayı hiç geciktirmemem ve samimiyetimize istinaden karşılıklı istişare ile 530 Tl'yi uygun gördük :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3AA68E795

Ögrenmiş olduk..
    ben bu konuyu zaten bayagı bi araştırmıştım ama bir arkadaş işte eğer sözleşme bir senelikse sözleşme biter yeni sözleşmeye göre kira ödemesi yapılır ben zaten yeni kira sözleşmesini imzalamadım.teşekkür ederim arkadaşlar. Peki kira oranını belirlendiği bir yer varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmedyücel

Ev sahibiyle kurulan samimiyet de önemli gibi aslında..Benim yaptığım sözleşmede de % 10 ibaresi vardı...Bu ay 500 TL'den 550 TL olacaktı fakat bugüne kadar kirayı hiç geciktirmemem ve samimiyetimize istinaden karşılıklı istişare ile 530 Tl'yi uygun gördük :)
    Ben ev sahibini hiç görmedim sadece ismini biliyorum.Telefon numarası bile yok bende.İl dışında olduğu için emlakçıya vermiş evi..
  • quote:

Ben ev sahibini hiç görmedim sadece ismini biliyorum.Telefon numarası bile yok bende.İl dışında olduğu için emlakçıya vermiş evi..

Emlakci muhtemelen atiyor parayi cebine. Vekalet mi almis ne yapmis kira toplama yetkisi ona mi ait. ev sahibi ile gorusmeden kabul etme
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.chaLi

quote:

Emlakci muhtemelen atiyor parayi cebine. Vekalet mi almis ne yapmis kira toplama yetkisi ona mi ait. ev sahibi ile gorusmeden kabul etme

Alıntıları Göster
    ev sahıbı ıle ıletısıme geç, emlakcıya para kaptırma

• quote:

Orasi nereresi 450 isityor istanbul umraniyede en az650
  • quote:

Orijinalden alıntı: YalamaYapanCivata

quote:

Orasi nereresi 450 isityor istanbul umraniyede en az650

Kütahya :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Castiel

emlakçı ev sahibinin telefon numarasını vermiyor
  • quote:

quote:

konu komşuda yokmuymuş ?
  • quote:

quote:

quote:

konu komşuda yokmuymuş ?

Alıntıları Göster
    10 katlı bina 40 daire var ve 9. katta oturuyorum hepsi benden sonra geldi :D

• Bu emlakcilarin alayi cakal
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnlyLove

Bu emlakcilarin alayi cakal

Aynen :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.