Herkese merhaba arkadaşlar evimde kalan 9 yıllık bir kiracım var 9. yılına girdi daha yeni ekimde kira zammını yenileyeceğim. Bu konuda ben kiracıma ne kadar zam yapabilirim 9. yılına girdi ve etrafındaki evler 30 bin TL 27.500 TL den kiraya veriliyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden herkese iyi forumlar |
Kira zam oranı neye göre yapabilirim?
-
-
5 yıl geçince öevredeki emsale göre kira tespit davası açabiliyorsunuz. -
Yani benim bu son yapılan yüzde 25 kaldırıldı ya ona bağlı değilim değilmi şuanda mesela efe tüfe ye göre yapılıyor ya yüzde 25 kalktığından beri o beni ilgilendirmiyor o zaman
-
Hocam mevcut kiraya devletin belirlemiş oldugu zam oranı %65.Yani 10.000 tl kira alıyorsanız yasal olarak 16.500 tl yapma hakkınız var.%65 üzeri yapamazsınız ancak aşağısını yapmak size kalmış.Ek olarak 10 yıl oturdukdan sonra kiracınızı hiç bir sebep göstermeden tahliye hakkınzı doğuyor.Bazı kiracılar kira sözleşmesini yenileyelim diyebiliyor eğer yeni sözleşme imzalarsanız yeni kiracı muamelesi görecektir.Ona göre mevcut hakkınızı(10 yıllık tahliye hakkı) kaybedeceksiniz.Bu bilgiyi dipnot olarak tutun derim.
Ben artık insanlara güven olayına pek inancım kalmadı maalesef.Kanunlar ile hakkınızı bilin kiracı ev sahibi süreçleri çok daha sağlıklı ilerliyor gerçekten.
-
Bu 10 yıllık süre 12. Yılın sonunda kullanılabiliyor fiiliyatta. Bunu ta belirtmekte fayda var. -
Emsallerine göre çok düşük kalmışsa kira tespit davası açmanızı öneririm. -
Hocam buna mutlaka dava açılacak gibi duruyor çünkü arkadaş kendini ev sahibi zannediyor 9. yılına gelmiş. Avukatlarıma sordum konuştum hatta arayıpta ileri geri konuşuyor nerden alıyor bu cesareti bilinmez. Hakkımızı kullanacağız.
-
Eğer tahliye taahüdü varsa işleme koymanızı tavsiye ederim.2.seçenek olarak 5 yılı doldurdugu için kira tespit davası açılabilir.Bilirkişi gelir emsallerine yakın değer verecektir.Sonrasında 10 yıl doldugu zaman avukat aracılığı ile tahliye ettir keyfine bak.Kiracılara karşı hakkınızı aramadığınız sürece ipin ucu kaçıyor maalesef.İlk mesajımda da belirtttiğim gibi siz hakkınızı arayın sonrasında yine esneklik yapacaksanız yapın ancak böyle külhanbeyliği hoş şeyler değil.Yasalar su an sizin yanınızda merak etmeyin.
-
Ben 10 yıl tamamlandıkdan sonra 11.yılda tahliye davası açılabiliyor diye biliyorum.10 yıl tamamlanmış 11.yıl'da işleme konulması gibi diyebilirim.Ancak hukukcu olmadığım için avukattan bilgi almakta fayda var.Teşekkür ederim
-
Sağolun. Dediğim gibi bu güne kadar kullandığımız iyi niyetimizi su istimal edip bize resmen ağır ithamlarda bulunabiliyor. Sağolsun bu raddeye getirenlerden. Kendini ev sahibi zannedip bizim sadaka istediğimizi zannediyor öyle yönde konuşmaları var ve ayağına çağırıyor. İşin komiğide bu ev sahibiymiş gibi ayağına çağırıyor. Artık direkt hiç muhattap olmadan direkt hukuk ile çözeceğiz.
-
Allah kolaylık versin hocam. Bu devirde kiracı ile uğraşmak zor. Mahkeme sürecinde olan arkadaşlarım var. Davalar 2-3 yıl sürebiliyor. Umarım sizinki fazla uzun sürmez.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X