Şimdi Ara

AYLIK GELİRE GÖRE HANGİ ARABA ALINMALI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
5
Favori
32.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya da şöyle olabilir siz aylık gelirinize göre hangi fiyat aralığındaki araca sahipsiniz
    Arkadaşlar hep merak etmişimdir herkes kesesine uygun araç alıyor tabi ancak şartları çok zorlayanlarda var gelin bu konuyu tartışalım aylık gelire göre ne kadarlık araç alınır

çevremde dikkatimi, çeken bir arkadaş ayda 3.000 gelirle Honda Civic hb almıştı 47000 fiyat vermişti.

• bence 6-12 aylık gelirler arası arabaya vermek için uygun bir bütçe... bu konuyu bende düşünmüştüm ve ideal aralığın 6-12 ay olduğuna karar verdim kendi açımdan bunun üstü biraz zorlama olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Samet

bence 6-12 aylık gelirler arası arabaya vermek için uygun bir bütçe... bu konuyu bende düşünmüştüm ve ideal aralığın 6-12 ay olduğuna karar verdim kendi açımdan bunun üstü biraz zorlama olur...
    Aracımı 23.750 TL ye aldım.
    Maaşım 2045 TL

11,6 Aylık maaşıma denk geliyor satın aldığım araba. Gariban işi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Aracımı 23.750 TL ye aldım.
    Maaşım 2045 TL

11,6 Aylık maaşıma denk geliyor satın aldığım araba. Gariban işi

Alıntıları Göster
    Türkiye de pek kimse maaşına göre hesaplayıp araç almıyor ben görmedim bugüne kadar acaba forumda hiç bu hesapları yapıp araç alan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

Türkiye de pek kimse maaşına göre hesaplayıp araç almıyor ben görmedim bugüne kadar acaba forumda hiç bu hesapları yapıp araç alan var mı?

Alıntıları Göster
    Gelir: 2000
    Araba: 15000

15000/2000 = 7.5 aylık gelir.
  • quote:

bence 6-12 aylık gelirler arası arabaya vermek için uygun bir bütçe... bu konuyu bende düşünmüştüm ve ideal aralığın 6-12 ay olduğuna karar verdim kendi açımdan bunun üstü biraz zorlama olur...
    Bence aylık tasarruf edebileceği paranın 20 katını geçmemeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

Bence aylık tasarruf edebileceği paranın 20 katını geçmemeli.

Alıntıları Göster
    tabi bence ikamet edilen yerde önemli İstanbul'da oturan ile küçük şehirlerde yaşayanların giderleri farklı olmakta. bende aylık gelir 3.800 ve arabam yok

ama düşünüyorum tabi bu aralar kafaya koydum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asgari ücret ne kadar olmalı ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bence 18 aylık gelir ne kadarsa maksimum o kadarlık araç alınmalı. Tabi kişinin evli , bekar , çoçuk sahibi olması gibi pek çok kriter işin içine girdiğinde durum değişiklik gösterebilir ama bence 18 aylık gelir idealdir. 6 aylık gelir az olur bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caissa

Bence 18 aylık gelir ne kadarsa maksimum o kadarlık araç alınmalı. Tabi kişinin evli , bekar , çoçuk sahibi olması gibi pek çok kriter işin içine girdiğinde durum değişiklik gösterebilir ama bence 18 aylık gelir idealdir. 6 aylık gelir az olur bence.

Alıntıları Göster
    "Şu gelire şu araba" demek mümkün değil ama insan en azından MTVsini rahat rahat yatırabildiği, aynası kırıldığı zaman cebindeki harçlığıyla hemen yaptırabildiği, eli sıkışınca hemen satmaya kalkışmayacağı bir araç almalı..

insanları görüyoruz yılın 6 ayı paşa, 6 ayı yaya.. Lüks araca biner ama far kırılır kırık gezer, vergisi sigortası borca girer, alacaklısı gelir arabaya el koyar vesarie, bin türlü rezillik..

Ben yıllarca 1 aylık gelirimden daha ucuz arabaya bindim.. Hiç bir şeyim de eksilmedi..
    Bunun belli bir ölçüsü yok bence.. Herkesin egosuna bağlı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 17 Şubat 2011; 22:59:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

"Şu gelire şu araba" demek mümkün değil ama insan en azından MTVsini rahat rahat yatırabildiği, aynası kırıldığı zaman cebindeki harçlığıyla hemen yaptırabildiği, eli sıkışınca hemen satmaya kalkışmayacağı bir araç almalı..

insanları görüyoruz yılın 6 ayı paşa, 6 ayı yaya.. Lüks araca biner ama far kırılır kırık gezer, vergisi sigortası borca girer, alacaklısı gelir arabaya el koyar vesarie, bin türlü rezillik..

Ben yıllarca 1 aylık gelirimden daha ucuz arabaya bindim.. Hiç bir şeyim de eksilmedi..
    Bunun belli bir ölçüsü yok bence.. Herkesin egosuna bağlı..

Alıntıları Göster
    aslında bunlar gelirle pek alakası yok giderle var örneğin 10 kişilik bi aile çocuklar çalışıyor falan aylık gelir 6000 diyelim o paradan ne kadar tasarruf edildiğine bağlı

• quote:

Orijinalden alıntı: trafik cenavarı

aslında bunlar gelirle pek alakası yok giderle var örneğin 10 kişilik bi aile çocuklar çalışıyor falan aylık gelir 6000 diyelim o paradan ne kadar tasarruf edildiğine bağlı

Alıntıları Göster
    4500 tl gelir var ama arabayı 6.150 tl ye aldık. Fazlamı abartmışız bizde
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Alıntıları Göster
    Bütçeyi nasıl hesaplamak lazım bilemiyorum ama, bence kredi ile araba alınmamalı.En azından arabanın fiyatının bir kısmı için kredi kullanılmalı.Bazı insanların yaptığı gibi %100 kredi kullanmak bence yanlış. Araba için faiz ödemek mantıklı değil.Gerisi sizin birikiminize kalmış.

• quote:

Hocam seninde sistem fakir işi araba fakir işi mezaramı götüreceksin

Soruya cevap değişir. Kendi evi varmı kira derdi varmı
    Maaşın 8 katı gibi bir rakama araç almak mantıklı bana göre
    giderlere bakmak lazım yoksa tatile gitme ordan kıs burdan kıs araba sahibi ol ne anladım bu işten
  • quote:

Orijinalden alıntı: -MorphY-

Bütçeyi nasıl hesaplamak lazım bilemiyorum ama, bence kredi ile araba alınmamalı.En azından arabanın fiyatının bir kısmı için kredi kullanılmalı.Bazı insanların yaptığı gibi %100 kredi kullanmak bence yanlış. Araba için faiz ödemek mantıklı değil.Gerisi sizin birikiminize kalmış.

Alıntıları Göster
    güzel başlık, yorumlar mantıklı ama gel gör ki çok insan gelirini aşan fiyatlarda araba alıyor, hiç peşinsiz tamamı krediyle... hayat standartlarını kısıyorsun sıfır araba alacağım diye alıyorsun bu seferde arabayı yatırıyorsun.. hem geçim sıkıntısı çekiyorsun birde arabayı doya doya kullanamıyorsun.. insanın kendine ettiği işkenceye bakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: vestigo

güzel başlık, yorumlar mantıklı ama gel gör ki çok insan gelirini aşan fiyatlarda araba alıyor, hiç peşinsiz tamamı krediyle... hayat standartlarını kısıyorsun sıfır araba alacağım diye alıyorsun bu seferde arabayı yatırıyorsun.. hem geçim sıkıntısı çekiyorsun birde arabayı doya doya kullanamıyorsun.. insanın kendine ettiği işkenceye bakın.

Alıntıları Göster
    Aylık kazançtan cok yıllık gelire göre benim düşüncem o yönde yani

yıllık kazançın %25 olmalı otomobile verilen miktar

hem nasıl ödeyeceğim derdi olmaz hemde maddi olarak farklı ve ileriye dönük getirisi olan yatırımlar

şekillendirilebilir

ve her ne olursa olsun 0 km olarak alınan bir otomobil en az 4-5 yıl kullanılmalı ki

fayda sağlasın diye düşünüyorum ve uyguluyorum..

birde ülkemize has toplum alışkanlıkları var kimi insan risk alıyor borca giriyor

daha kaliteli bir arac sahibi oluyor bu seferde kötü niyetli mahluklar tarafından sinir ediliyor(çizmek vurmak zarar vermek vb)

• quote:

<-mesaj bloğu->

1977 RENAULT 12 sizin mi

son sahibi olursun grubumuza canı gönülden davetlisiniz

arabanızı da alın gelin

not: kapıda valemiz vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Son Sahibi Olursun

quote:

<-mesaj bloğu->

1977 RENAULT 12 sizin mi

son sahibi olursun grubumuza canı gönülden davetlisiniz

arabanızı da alın gelin

not: kapıda valemiz vardır

Alıntıları Göster
    güzel konu ama çoğu insanlar gelir giderini hesaplamadan 48 küsür vadeyle lüks araba alıyorlar ee
    şimdi onlara bakan insn çok zengin zannediyorlar. örn vercem abım çok lüks arabaya düşkün herseferinde 40 ila 50 arası zarar ediyor bir evi bile yokk

• quote:

Orijinalden alıntı: famouse

güzel konu ama çoğu insanlar gelir giderini hesaplamadan 48 küsür vadeyle lüks araba alıyorlar ee
    şimdi onlara bakan insn çok zengin zannediyorlar. örn vercem abım çok lüks arabaya düşkün herseferinde 40 ila 50 arası zarar ediyor bir evi bile yokk

Alıntıları Göster
    maaşım asgari ücret 2 arabam var

Şaka biryana.İki aracım var senelik gelirim 2 sinide 4-5 kez 0 km alabileceğim kadar.Maliyetine katlanamayıp yeni araç almak saçma geliyor bana.Ben fluence yerine 50-60 bin euroluk araç almasını bilirdim ancak gereksiz yere bütçemiz zorlamak istemedim gittim fluence aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: insomnia__

quote:

giderlere bakmak lazım yoksa tatile gitme ordan kıs burdan kıs araba sahibi ol ne anladım bu işten

Sistemime laf yok. Arabayı satıcamda son sahibi olanlar grubundayım işim zor gibi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: insomnia__

quote:

Sistemime laf yok. Arabayı satıcamda son sahibi olanlar grubundayım işim zor gibi

Alıntıları Göster
    Otomobil neden alınır?

Ulaşımı oldukça kolaylaştırarak yaşam standarlarını yükseltmek için. Otomobil burda bir araçtır sadece ama insanlarımız bu aracı amaç haline getiriyorlar. Yaşam standarlarını düşürerek bir otomobil satın alıyorlar ve o aracıda kapıda bağlayıp boş yere para yediriyorlar.

Elbette herkes en iyi otomobile sahip olmak ister. Ama dengeyi iyi kurmak gerekir, Otomobil bana çalışmalı ben ona değil.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.