Şimdi Ara

AYLIK GELİRE GÖRE HANGİ ARABA ALINMALI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
5
Favori
32.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Otomobil neden alınır?

Ulaşımı oldukça kolaylaştırarak yaşam standarlarını yükseltmek için. Otomobil burda bir araçtır sadece ama insanlarımız bu aracı amaç haline getiriyorlar. Yaşam standarlarını düşürerek bir otomobil satın alıyorlar ve o aracıda kapıda bağlayıp boş yere para yediriyorlar.

Elbette herkes en iyi otomobile sahip olmak ister. Ama dengeyi iyi kurmak gerekir, Otomobil bana çalışmalı ben ona değil.

Alıntıları Göster
    Ben gelirin çoğunu arabaya vermek yerine,yakıt alarak gezip tozmaya vermeyi daha mantıklı görenlerdenim.

• quote:

Otomobil neden alınır?

Ulaşımı oldukça kolaylaştırarak yaşam standarlarını yükseltmek için. Otomobil burda bir araçtır sadece ama insanlarımız bu aracı amaç haline getiriyorlar. Yaşam standarlarını düşürerek bir otomobil satın alıyorlar ve o aracıda kapıda bağlayıp boş yere para yediriyorlar.

Elbette herkes en iyi otomobile sahip olmak ister. Ama dengeyi iyi kurmak gerekir, Otomobil bana çalışmalı ben ona değil.

quote:

Otomobil neden alınır?

quote:

Otomobil neden alınır?

• quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

Ben gelirin çoğunu arabaya vermek yerine,yakıt alarak gezip tozmaya vermeyi daha mantıklı görenlerdenim.

Alıntıları Göster
    Güzel bir soru sordun arkadaşım, ancak ülkemiz karmaşık sosyokültürel yapısı içerisinde çok farklı mesajlar gelecektir.

Otomobil İLK ihtiyacımız olmamalı...

Bu konuda biraz hatalıyız. İLK amacımız kiradan kurtulup başımızı sokabilecek bir konut almak olmalıdır. Önce İYİ bir konutun olmalıdır, ondan sonra OTOMOBİL almak gelmelidir. KONUT gayrı menkul, OTOMOBİL ise kendinden menkul. Yetiştiğim ülkede insanlar hayatlarını bir konut almak için ortaya koyuyorlar, ve bir konuta ödenecek paranın 10'da 1'i ile çok da güzel bir otomobil alabiliyorlar. Gelişmiş ülkede vergi iadesi almak için BORÇLANMAK gerektiğinden işe başlayan, yeni evlenen, mezun olanların ilk yaptığı sırf bunun için özel kurulan bankalardan ipotekle kredi alıp konut satın almak, gelir vergisi beyannamesinde de borçlu olduğunu beyan edip vergi muafiyeti elde etmek, aynı anda da devletin vatandaşlarının ev sahibi olmasını desteklemesi için çıkardığı desteklemelerden faydalanarak sübvansiyonları da nakit paraya çevirmek.

Ancak ülkemizde konut fiyatları çok farklılık gösterirken otomobil, yüksek vergilere rağmen, konut almaktan daha kolay olabilmekte, konut almak için otomobil bile satılabilmektedir. Şöyle bakmak gerek, konut fiyatları ÇOK UCUZ ya da otomobil fiyatları ÇOK PAHALI. 125 bin, 175 bin ve 225 bin TL fiyatlara Türkiye'nin her yerinde daire sahibi olmak mümkün. Hollanda gibi bir yerde arsa fiyatları ve şehirlerdeki yoğunlaşma nedeni ile, ayrıca insanların da (Türkiye'dekinin tam aksine) apartmanda oturmak istememesi ve müstakil konut tercih etmesi nedeni ile konut fiyatları astronomik boyutlara varmış ve 20-30 yıl vadelerle mortgage sistemlerine sahip konutlar satılmaktadır. Ömür boyu kira ödeyeceğine ömür boyu taksit ödeyip vergiden muaf olmak ve sonunda da konutun kendisine sahip olmak daha tercih edilen bir yol.

Önce iyi bir evin olsun, sonra iyi bir araba alırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fünfzehn

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bu konuda gelirle doğru orantı kurmak pek sağlıklı değil malesef. Ortalama 4-4.5 arası bir para girer eve 20 bin liralık arabaya zor! biniyoruz. Öncelikler önemli. Eğitim ve sağlık gibi harcamaların yanında araba çok da önemli bir ihtiyaç değil. Çok var çevremde 2 bin lirayla 50 binlik arabaya binen, gerçi daha ziyade araba onlara biniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Yalçın

Bu konuda gelirle doğru orantı kurmak pek sağlıklı değil malesef. Ortalama 4-4.5 arası bir para girer eve 20 bin liralık arabaya zor! biniyoruz. Öncelikler önemli. Eğitim ve sağlık gibi harcamaların yanında araba çok da önemli bir ihtiyaç değil. Çok var çevremde 2 bin lirayla 50 binlik arabaya binen, gerçi daha ziyade araba onlara biniyor.

Alıntıları Göster
    Günde 20 tl benzin yakan bir aracın sahibi ayda 600 tl sadece benzine ödüyor. Yeni araba almak zor oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

Günde 20 tl benzin yakan bir aracın sahibi ayda 600 tl sadece benzine ödüyor. Yeni araba almak zor oluyor.

Alıntıları Göster
    aylık gelirim 6.000 civarında araçlarımın toplamı 45 bin eder hiçbirini kredi ile borç ile almadım biriktirdim nakit para ile pazarlık yaptım aldım bundan sonraki birikimim ile de ev almayı düşünüyorum aslına bakarsanız kredi ile ev alabilirim ama ailem ile aynı evde oturuyorum kira derdim yok evlenince ev almayı düşünürüm şimdilik araba iyi bir yatırım benim için

• Biz 2009 Eylül'de taşındıktan sonra kızkardeşim ve kocası da taşınmak için kolları sıvadılar. Tüm maddi imkanlar zorlanarak bir daireye yazıldılar, alyans dışında ne kadar altın vb. varsa gitti, ayrıca da 2007'de aldıkları Renault Clio 1.2 BVR aracın da kalan son borçlarını ödediler, 1 yıl dişlerini sıktılar, bu arada eniştem de 4 bin TL'ye araç alıp adam ettikten sonra % 100 kârla 9, 10 bin TL'ye sattı, 2 defa oradan para geldi, yeğenim 3 yaşına girince bir maaş kadar para ödenen bakıcıdan alıp üniversitenin kreşine verebildiler, bir de mortgage yeniden yapılandırma sayesinde de ufak bir otomobil kadar paradan tasarruf ettiler, Clio'ya da 750 TL'ye LPG takıldı. Bunların hepsi kriz zamanında oldu, enişteyi 2 defa işte çıkardılar, aradan 1 hafta geçmeden hemen ona iş buldum, şu anda gayet normal bir yeni evli ve 1 çocuklu aile olarak yaşıyorlar. Planlı ve proğramlı yola çıkarsan ve fazla açılmasan sabırla bir süre sonra bazı imkanlar elde edebiliyorsun.

Ayağını yorganına göre uzat, demiş büyüklerimiz, çok doğru söylemişler.

quote:

Orijinalden alıntı: Sye88

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan_2120

aylık gelirim 6.000 civarında araçlarımın toplamı 45 bin eder hiçbirini kredi ile borç ile almadım biriktirdim nakit para ile pazarlık yaptım aldım bundan sonraki birikimim ile de ev almayı düşünüyorum aslına bakarsanız kredi ile ev alabilirim ama ailem ile aynı evde oturuyorum kira derdim yok evlenince ev almayı düşünürüm şimdilik araba iyi bir yatırım benim için

Alıntıları Göster
    öncelikle insanların kendilerine birtakım sorular sorması lazım..ve asla bu konudaki uzman reçetelerine itibar edilmemeli. mesela arabaya gerçekten ihtiyaç varmı,varsa ne düzeyde..günlük standart kaç km yol gidiyorum. konfor mu yoksa tüketim ekonomisimi öncelikli olmalı,, sanırım bu tür realist sorular aslında kişinin gerçek hedefini ortaya koyacaktır..bir de araba yani araç ötesi bölümü var ...hangi marka* kişi mi ona binecek o mu kişiye binicek bunun cevabını da somut hesaplarla buldu mu herkes kendi ilacını bulmuş olur... kendimden örnek vereyim günlük kullanımım fazla ve zorunlu olsa , araba tercihim farklı olurdu..hergün vızır vızır kullansam bu araba en sevmediğim reno clio, fiesta,corsa olurdu..ama bende 2006 mod alfa 156 ts var, bu araba özellikli ve lüks sayılabilecek bir araç bence ..fakat beni hiç zorlamıyor..aylık gelirim 2000 tl. ama ev ve işyerim arası 150 metre yani zaruri kullanım yok.bu yüzden rahatım. ARTIK DEĞİŞİM ZAMANI GELDİ ARKADAŞLAR .anlattımya ihtiyaca göre evet kendimi destekliyorum..ŞİMDİ 3 ÇOCUK VAR ARTIK VAGON TARZI BİR ARAÇ GEREKLİ ,ESKİ OLSUN AMA KARİZMA OLSUN BU DA BENİM BAKIŞ AÇIM

• quote:

Orijinalden alıntı: 02 volvo s 40

öncelikle insanların kendilerine birtakım sorular sorması lazım..ve asla bu konudaki uzman reçetelerine itibar edilmemeli. mesela arabaya gerçekten ihtiyaç varmı,varsa ne düzeyde..günlük standart kaç km yol gidiyorum. konfor mu yoksa tüketim ekonomisimi öncelikli olmalı,, sanırım bu tür realist sorular aslında kişinin gerçek hedefini ortaya koyacaktır..bir de araba yani araç ötesi bölümü var ...hangi marka* kişi mi ona binecek o mu kişiye binicek bunun cevabını da somut hesaplarla buldu mu herkes kendi ilacını bulmuş olur... kendimden örnek vereyim günlük kullanımım fazla ve zorunlu olsa , araba tercihim farklı olurdu..hergün vızır vızır kullansam bu araba en sevmediğim reno clio, fiesta,corsa olurdu..ama bende 2006 mod alfa 156 ts var, bu araba özellikli ve lüks sayılabilecek bir araç bence ..fakat beni hiç zorlamıyor..aylık gelirim 2000 tl. ama ev ve işyerim arası 150 metre yani zaruri kullanım yok.bu yüzden rahatım. ARTIK DEĞİŞİM ZAMANI GELDİ ARKADAŞLAR .anlattımya ihtiyaca göre evet kendimi destekliyorum..ŞİMDİ 3 ÇOCUK VAR ARTIK VAGON TARZI BİR ARAÇ GEREKLİ ,ESKİ OLSUN AMA KARİZMA OLSUN BU DA BENİM BAKIŞ AÇIM

Alıntıları Göster
    bizim memlekette eğer aileden birşey yoksa sittin sene ev alamazsın....

büyük şehirlerde oturulacak evler 120 bin tl den başlıyor, 10 yıllık 120 bin tl kredi kullansan aylık 1700 tl ödemesi oluyor

http://www.akbank.com/mortgage.aspx

bu arada 120 bin tl lik evlerde masraf istiyor öyle hemen girip oturamazsın. 30 yaşında evlendiğini ve hemen ev aldığını düşünelim, bu durumda 40 yaşına kadar hayatını ipotek altına aldırmış oluyorsun ki 10 yıl boyunca aylık 1700 tl ödeyeceğin için toplu iğne dahi alamazsın...

hele hele yılda birkez tatil-ayda birkez sinema-günde bir gazete harcaması yapmayı zaten düşünme bile neden çünkü maliyeti 50 bin tl yi geçmeyen 4 duvar yapan aç gözlü müteahhit/mühendislere kazanmadığın 10 yıl sonraki maaşlarını çoktan kaptırdın bile...

unutmadan söyliyim yine bizim memlekette tanıdık/dayı/torpil in yoksa öyle ayda 2500 tl maaşlı bir işe girmen zaten mümkün değil, unutma sen bu kapitalist düzende orta direksin sana layık görülen maaş iyimser olayım ayda 1000 tl, az daha iyimser olayım 1500 tl ama senin ödemen 1700 tl. O zaman eşinde çalışacak, yine bizim piyasa koşullarında eşinin 1000 tl den fazla kazanması çok zor. Elinize 2500-3000 arası para geçiyorsa durumun süper senin, 1700 taksit ödersin,kalan 1000 tl civarı para ilede karnını doyurur ve 10 yılını 4 duvar için heba edersin...

bu süre zarfında da birincil ihtiyacın olan açlığı/karnını doyurmayı ancak başabildiğin için hiçbir ideolojin/siyasi görüşün olmaz olamaz ve 5 yılda bir gider aslanlar gibi oyunu atar oyuna gelirsin...

sosyal devlet olmayı becerememiş ve bireylerinin gözünü para hırsı bürümüş bizim gibi toplumlarda ev almak çok zor hatta imkansız gibi birşey...

alabilen ise zaten zengin be kardeşim...

bu tabloda/düzende araba almak daha mantıklı neden ,

-sıkışıp kaldığın egoizmi tavan yapmış kendinden başka kimseyi düşünmeyen çevreden ailenle uzaklaşmak ve bünyene O2 zerketmek için

-30 lu yaşları çoktan geçtiğin ve kaçınılmaz sonun seni beklediği Süleyman a bile kalmayan, Sakıp ağa ları bile alıp giden fani dünyada bir parça mutluluk için

-eşine/dostuna/iyi vakit geçirdiğin insanların evine gittiğinde gece eve dönerken iyi vakit geçirmeden münhasır bu mutluluğun devamında aileni halk otobüsüne bindirmemek için

-yaz geldiğinde apaçi tiplerin halk plajlarında, lümpenlerin ucuz beach lerde aileni/kız kardeşini/seni uzaktan yada yakından taciz etmesini/bakış atmasını önlemek ve sadece arabayla gidilebilen beach lere gidebilmen için

-ve yazın kızgın güneşinde ön camlar hafif açık eşin yanında ve arabada en sevdiğiniz şarkı çalarken sizinde ona eşlik ettiğinizde duyacağınız hazzı yaşayabilmek ve sadece sevdiği ve arabası olanların gidebileceği yerlere gidebilmen için

-bilmem kaç yüz bin liralık arabaların park halinde olduğu dolmuşun ve halk otobüsünün gitmediği ve senin brodway inle yanaşıp sevdiceğinin kapısını açıp onu buyur edip GÜZEL İZMİRİN SEYİRTEPE "sinden KÖRFEZE DOĞRU bakarak mayıs ayında İMBAT rüzgarı eşliğinde buzlu kola içmenin ve zevkini yaşayabilmek için

araba alıyor insanlar/almalılarda...

çünkü bu sosyal adaletin olmadığı/gelirin eşit dağıtılmadığı düzende ev almak çok zor....

gelelim soruya gelire göre ne alınmalı dersen, aylık kazancınım yüzde 10 unu ( ki bu azdır normalde ) bireysel emeklilik yada yatırım fonu veya /altın/hisse senedi/banka gibi geleceğin için/yaşlandığında rahat bir hayat sürmek için ayırdıktan sonra ( 20 yıl boyunca aylık 100 tl yatırsan, 20 yıl sonraki birikimin hayal edemezsin ) kalan paranın yüzde 30 u ile taksit ödeyip bütçe biraz zorlanarak max 5-7 yaşında bir araba alınmalı ki sanayiye fazla uğramayasın

not:başlıkla alakası pek olmadı sanki ama ev araba kıyası olunca hissiyatımı yazayım dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AviatoR -- 19 Şubat 2011; 13:55:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: >AviatoR<

neden 120bin ? komşularının seçkin olması. benim bursada oturduğum mahallede evler 60-70bin civarına satılıyor. doğalgazıda var. ister kombi yaptır ister gazlı soba kullan. merak etmeyin geçim zorluğu çeken yerlerde sadece zengine zarar gelir. fakire kimse dokunmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pirasa

quote:

neden 120bin ? komşularının seçkin olması. benim bursada oturduğum mahallede evler 60-70bin civarına satılıyor. doğalgazıda var. ister kombi yaptır ister gazlı soba kullan. merak etmeyin geçim zorluğu çeken yerlerde sadece zengine zarar gelir. fakire kimse dokunmaz.

kesinlikle bu nedenden ötürü...

bursayı bilmem ama izmirde benim oturduğum yerde fiyatlar bu seviyede ki ben en düşüğünü yazdım...

eğer amaç ev almaksa izmirde senin dediğin 50-60-70 bin lirayada evler var

• quote:

quote:

quote:

bursayı bilmem ama izmirde benim oturduğum yerde fiyatlar bu seviyede ki ben en düşüğünü yazdım...

Hocam çok güzel yazmışsın son zamanlarda okuduğum en güzel yazılardan biri fakat ev sahibi olmadan değeri 10 bin tl'den yüksek bir araca sahip olmak bana pek mantıklı gelmiyor. İş sahibi bir insanın parasını işe yatırmasını anlayabilirim fakat maaşlı çalışan bir insanın ilk önceliği pek ev almak olmalıdır.(şahsi fikrim)

• quote:

quote:

quote:

vaybe güzel izmir dedikleri yeride b.k götürüyo desene :D gavur izmirde bile insanlar birbirine güvenmiyo. herzaman bekleriz yeşil bursamıza. refah seviyesinden emin olabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: insomnia__

quote:

quote:

quote:

Hocam çok güzel yazmışsın son zamanlarda okuduğum en güzel yazılardan biri fakat ev sahibi olmadan değeri 10 bin tl'den yüksek bir araca sahip olmak bana pek mantıklı gelmiyor. İş sahibi bir insanın parasını işe yatırmasını anlayabilirim fakat maaşlı çalışan bir insanın ilk önceliği pek ev almak olmalıdır.(şahsi fikrim)

Alıntıları Göster
    insomnia

tabiki haklısın ancak, örneğin ;

İzmirin yüzölçümü 12 bin 012 km kare, işine ve çevrene yakın istediğin fiyatta ev bulmak imkansız gibi birşey, toplu taşıma yeterince verimli olmadığı için işine uzakta ev alırsan sırf ev sahibi olucağım diye kendi evinde köle hayatı yaşarsın, günlük ortalama 4 saatin otobüsde/yolda geçer ve hayat sana zindan olur

ben ev alma araba al demiyorum, araba almanın gerekçelerini yazıyorum ;

yukarıdaki yaptığım hesaba göre bir araba alıp, iyi bir yatırım danışmanı ile görüşüp aylık 100-200 tl kadar ayırıp 15 yıl bu parayı biriktirip değerlendirirsen istediğin yerde bir ev alırsın

15 yıl * 12 ay = 180 ay

180 ay * 150 tl = 27 bin tl eder faizsiz...

en basit yatırım aracı olan altından örnek vereyim ;

2007 de çeyrek altın 54 tl idi bugün 110 tl yani 2 ye katlamış

4 yılda bir 2 ye katlasa ,15 yılda ortalama 4 kat artar şuandan biriktirmeye başladığın paran, ki senin paran arttıkça kazancın dahada artacak...

yatırım fonu/hisse senedini söylemiyorum bile...

benim bankalara/ 1 e 5 kazanan mühendis/müteahhit lere kısaca garibanın cebindeki paraya gözünü diken sömürücülere kaptıracak param yok...

bankaların 2010 karlarına bakın ;

http://www.cnnturk.com/2010/ekonomi/genel/05/19/bankalar.2010a.da.hizli.girdi/576854.0/index.html

ayrıca inşaat şirkelerine bakın, hatta agaoğluna bakmanız yeterli adamın sadece garajının değeri 12 milyon tl

bu olaylar bizim gibi insanların hayallerinin kapitalistler tarafından satın alındığı ülkelerde olur ancak, yaşam olan başka hiçbir gezegende insanların hayalleri bu kadar yüksek fiyata insanlara geri satılmıyor, tek hayali ev almak olan bizlerin hayellerini yine bizlere çok yüksek fiyatlara satıyorlar ve bizim paralarımızla hayal dahi edemeyeceğimiz yaşamlar sürüyorlar, bizde bu piyasa koşullarında "" ne iyi ettikde ev aldık "" deyip 10 yıllık kredi çekiyor ve bu piyasa koşullarında farkında olmadan çok büyük bir riske girip yazları kola kışları ise çaya talim edip evimizde dizi izliyoruz..

ha diyeceksiniz ki ev sahibi seni sömürmüyor mu ,sömürüyor ama onlara göre daha insaflı, 1-2 ay kira ödeyemedim mi idare ediyor, bir yıl zam yapma dedim mi ortak noktada buluşabiliyoruz, diğerlerine göre daha insaflı...

benim mantığım bu

bütçene göre kirada otur, kazanmadığın paranı simsarlara kaptırma, yine bütçene göre arabanı al, eşşek gibi çalış kral gibi yaşa hayalerini bu adamlara satma sakın ve hemen bir yatırım danışmanı ile görüş, bugünden 3-5 biriktirmeye başla...

not : pirasa kardeşim teklifin için sağol, merakda etmeyesin izmiri birşeyin götürdüğü yok hala GÜZEL ve öyle kalmaya da devam edecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AviatoR -- 19 Şubat 2011; 19:42:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AviatoR

insomnia

tabiki haklısın ancak, örneğin ;

İzmirin yüzölçümü 12 bin 012 km kare, işine ve çevrene yakın istediğin fiyatta ev bulmak imkansız gibi birşey, toplu taşıma yeterince verimli olmadığı için işine uzakta ev alırsan sırf ev sahibi olucağım diye kendi evinde köle hayatı yaşarsın, günlük ortalama 4 saatin otobüsde/yolda geçer ve hayat sana zindan olur

ben ev alma araba al demiyorum, araba almanın gerekçelerini yazıyorum ;

yukarıdaki yaptığım hesaba göre bir araba alıp, iyi bir yatırım danışmanı ile görüşüp aylık 100-200 tl kadar ayırıp 15 yıl bu parayı biriktirip değerlendirirsen istediğin yerde bir ev alırsın

15 yıl * 12 ay = 180 ay

180 ay * 150 tl = 27 bin tl eder faizsiz...

en basit yatırım aracı olan altından örnek vereyim ;

2007 de çeyrek altın 54 tl idi bugün 110 tl yani 2 ye katlamış

4 yılda bir 2 ye katlasa ,15 yılda ortalama 4 kat artar şuandan biriktirmeye başladığın paran, ki senin paran arttıkça kazancın dahada artacak...

yatırım fonu/hisse senedini söylemiyorum bile...

benim bankalara/ 1 e 5 kazanan mühendis/müteahhit lere kısaca garibanın cebindeki paraya gözünü diken sömürücülere kaptıracak param yok...

bankaların 2010 karlarına bakın ;

http://www.cnnturk.com/2010/ekonomi/genel/05/19/bankalar.2010a.da.hizli.girdi/576854.0/index.html

ayrıca inşaat şirkelerine bakın, hatta agaoğluna bakmanız yeterli adamın sadece garajının değeri 12 milyon tl

bu olaylar bizim gibi insanların hayallerinin kapitalistler tarafından satın alındığı ülkelerde olur ancak, yaşam olan başka hiçbir gezegende insanların hayalleri bu kadar yüksek fiyata insanlara geri satılmıyor, tek hayali ev almak olan bizlerin hayellerini yine bizlere çok yüksek fiyatlara satıyorlar ve bizim paralarımızla hayal dahi edemeyeceğimiz yaşamlar sürüyorlar, bizde bu piyasa koşullarında "" ne iyi ettikde ev aldık "" deyip 10 yıllık kredi çekiyor ve bu piyasa koşullarında farkında olmadan çok büyük bir riske girip yazları kola kışları ise çaya talim edip evimizde dizi izliyoruz..

ha diyeceksiniz ki ev sahibi seni sömürmüyor mu ,sömürüyor ama onlara göre daha insaflı, 1-2 ay kira ödeyemedim mi idare ediyor, bir yıl zam yapma dedim mi ortak noktada buluşabiliyoruz, diğerlerine göre daha insaflı...

benim mantığım bu

bütçene göre kirada otur, kazanmadığın paranı simsarlara kaptırma, yine bütçene göre arabanı al, eşşek gibi çalış kral gibi yaşa hayalerini bu adamlara satma sakın ve hemen bir yatırım danışmanı ile görüş, bugünden 3-5 biriktirmeye başla...

not : pirasa kardeşim teklifin için sağol, merakda etmeyesin izmiri birşeyin götürdüğü yok hala GÜZEL ve öyle kalmaya da devam edecek...

Alıntıları Göster
    Ev almak çok güzel olurdu am benim gibi çalıştığı yerde yaşamayı düşünmeyen ve tayin bekleyen bir kişi de ev almak yerine gönlünü arabalarla eğlendiriyor. Memleketimde adana da yaşasam 1 broadway e razı olup hemen ev almaya bakardım. Kira da oturmak her sene binlerce lira kira vermek koyuyot insana 6 yıldır çalışıyorum 4 yılda üniversitede kira verdim toplam 10 yıl kira ödedim ortalama 300 tl den hesap edersem kiralarımı 120x300 = 36 bin l kira vermişim :( epey para yani

• quote:

Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

Ev almak çok güzel olurdu am benim gibi çalıştığı yerde yaşamayı düşünmeyen ve tayin bekleyen bir kişi de ev almak yerine gönlünü arabalarla eğlendiriyor. Memleketimde adana da yaşasam 1 broadway e razı olup hemen ev almaya bakardım. Kira da oturmak her sene binlerce lira kira vermek koyuyot insana 6 yıldır çalışıyorum 4 yılda üniversitede kira verdim toplam 10 yıl kira ödedim ortalama 300 tl den hesap edersem kiralarımı 120x300 = 36 bin l kira vermişim :( epey para yani

Alıntıları Göster
    Kaç çocuğun olduğu,evin kira olup olmaması,kaç kişiye baktığın ve gelirinin ne olduğu önemli değil.Herkesin aşağı yukarı aylık ortalama bir gideri vardır.Araç için aylık ne kadar ödeyebilirsin o önemli.Kaç aylık maaşına denk geldiği de önemli değil,25.000 liralık araca 5 yılda çekersin,50.000 liralık araca 10 yılda.Ay başına ödemen 1.000 lira düşüyorsa ve ödeyecek durumun varsa sorun yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

Aynı durumu paylaşıyoruz bende Adana'lıyım. Şuan İstanbulda yaşıyorum ve evli bile değilim. O yüzden ev alma planı şimdilik beklemede benim için.
  • Tanıdığım çok kişi var altında X5 evi kira
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sdrive

Tanıdığım çok kişi var altında X5 evi kira
    quote:

Tanıdığım çok kişi var altında X5 evi kira

Benim altımda da X5 olsun varsın kirada oturayım. Yemişim evini!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Son Sahibi Olursun

1977 RENAULT 12 sizin mi

son sahibi olursun grubumuza canı gönülden davetlisiniz

arabanızı da alın gelin

not: kapıda valemiz vardır

bende de iki as bi papaz var..

güzel grup.. ışınlanıyorum hemen oraya..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 20 Şubat 2011; 2:05:22 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.