Şimdi Ara

AYLIK GELİRE GÖRE HANGİ ARABA ALINMALI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
5
Favori
32.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

Ev almak çok güzel olurdu am benim gibi çalıştığı yerde yaşamayı düşünmeyen ve tayin bekleyen bir kişi de ev almak yerine gönlünü arabalarla eğlendiriyor. Memleketimde adana da yaşasam 1 broadway e razı olup hemen ev almaya bakardım. Kira da oturmak her sene binlerce lira kira vermek koyuyot insana 6 yıldır çalışıyorum 4 yılda üniversitede kira verdim toplam 10 yıl kira ödedim ortalama 300 tl den hesap edersem kiralarımı 120x300 = 36 bin l kira vermişim :( epey para yani

Aynı durumdayız dostum. Heleki benim durumum daha vahim, Polis memuruyum ve ilk görev yerindeyim daha kaç kere kimbilir yer değiştireceğim yerleşeceğim yer de daha belli değil araba alıp onunla vakit eğlendireceğim anlayacağın ev yerine bireysel emeklilk sistemi tam bana göre olduğu için birikimlerim ileride ev almak için olacak.

• Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

Ev almak çok güzel olurdu am benim gibi çalıştığı yerde yaşamayı düşünmeyen ve tayin bekleyen bir kişi de ev almak yerine gönlünü arabalarla eğlendiriyor. Memleketimde adana da yaşasam 1 broadway e razı olup hemen ev almaya bakardım. Kira da oturmak her sene binlerce lira kira vermek koyuyot insana 6 yıldır çalışıyorum 4 yılda üniversitede kira verdim toplam 10 yıl kira ödedim ortalama 300 tl den hesap edersem kiralarımı 120x300 = 36 bin l kira vermişim :( epey para yani

Aynı durumu paylaşıyoruz bende Adana'lıyım. Şuan İstanbulda yaşıyorum ve evli bile değilim. O yüzden ev alma planı şimdilik beklemede benim için.
    [/quo
    Adanamıza kavuşsak arabada istemiyorum evimi alır turuncu barkallarla bil idare ederim :)
  • eylülnisaeyvaz :

Mavi canlara biner Şehir merkezine gelirdik. Maximum 7-8 dk Yavuzlardan orası. Yüreğir otogarından bizim köy 45 dk sürüyordu. Şimdi İstanbulda iş yerim ile evim arası 45 dk sürüyor. Yaza Adanaya uğrar uğramaz ailemden önce soluğu kebapçılarda alacağım. Bayılana kadar yemek yiyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selçuk ALAGÖZ -- 20 Şubat 2011; 12:51:56 >
  • Geçen hafta PASSAT'ı otoparkta bıraktım, İTİMAT dolmuşları 4 numaraya bindim, Atatürk Caddesi, Sular Mevkii vb. yine aşırı kalabalık. Tren hattı şehrin ortasını 2'ye böldüğünden ve sadece Mücahitler Bulvarı Altgeçidi, Biri Küçük/Biri Büyük Kasım Gülek Köprüsü ve Almanların 120 yıl önce KRUPP STAHL marka saf çelik kullanarak yaptıkları Demirköprü dışında KUZEY/GÜNEY koridorunda "karşıya geçebilecek" ("yukarıya çıkabilecek") hiçbir yer yok, doğal olarak da ana arterler kolesterol otomobiller ile tıkanıyor. Uğur Mumcu Meydanında yolun Yeni Valiliğe kadar tıkalı olduğunu gören şoför dolmuştakilerin şaşkın bakışları arasında Gazipaşa Bulvarına girip hemen sağa kırdı ve Nezihe Yalvaç Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Ahmet Özal Türkay Camiinin arkasından Yeni Valiliğin önündeki kavşağa arkadan çıktı ve en az 15 dakika kazandırdı, bir gün sonra da aynı güzergâhı özel otomobilimizle de biz kullandık.

quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

eylülnisaeyvaz :

Mavi canlara biner Şehir merkezine gelirdik. Maximum 7-8 dk Yavuzlardan orası. Yüreğir otogarından bizim köy 45 dk sürüyordu. Şimdi İstanbulda iş yerim ile evim arası 45 dk sürüyor. Yaza Adanaya uğrar uğramaz ailemden önce soluğu kebapçılarda alacağım. Bayılana kadar yemek yiyeceğim.

• Aylık gelirimiz 3400 lira civarı oluyor..180 lira kiramız var başka aylık ödenen bir borcumuz yoktu..Dişimizi sıktık, önümüzü görene kadar acele etmeden doğru ve sağlam adımlarla ilerlemeye çalıştık...92 yılında girdiğimiz kooperatif 2002 yılında anca bitebildi...Arabaya değil önce eve ve ekonomiye önem verdik. Tüm bunlar olurken 23 sene önce Bizzat gidip Tofaş'ın fabrikasının önünden aldığımız 87 Model Doğan'ımızz sabırla bindik..Şimdi ise Lancer'ımız var Çok şükür..Ama aynı zamanda da evimiz....Allah herkesin gönlüne göre versin..
    Araba değil ilk önce ev, modeller geçer fiyatlar düşer altındaki araba eskir ama ev öyle değil.
  • Sahi ya yorum yaptık kendimizi yazmayı unuttuk..

Aylık toplam 4.900 falan.. Aracı aldığım dönemde 5.750 civarıydı..
    Araç Hyundai Accent ERA 1.4 (24.800 TL)

@ gorkemuse

Kardeş geliriniz az değilmiş, kooperatiflerle falan uğraşmanıza şaşırdım, 5 yıl falan dişinizi sıksanız tiko parayla orta halli bir daireye sahip olabilirdiniz (üstelik büyük şehirlerde)
  • Maaşım ve ek gelirler ile 4000 TL gelirim var ama arabaya aylık en az 1100 TL gidiyor bana göre çok ve bu yüzden bir an önce kredisi bitsinde araca verdiğim gider düşsün derdindeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ
    Otomobil neden alınır?

Ulaşımı oldukça kolaylaştırarak yaşam standarlarını yükseltmek için. Otomobil burda bir araçtır sadece ama insanlarımız bu aracı amaç haline getiriyorlar. Yaşam standarlarını düşürerek bir otomobil satın alıyorlar ve o aracıda kapıda bağlayıp boş yere para yediriyorlar.

Elbette herkes en iyi otomobile sahip olmak ister. Ama dengeyi iyi kurmak gerekir, Otomobil bana çalışmalı ben ona değil.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Aylık gelirimiz 3400 lira civarı oluyor..180 lira kiramız var başka aylık ödenen bir borcumuz yoktu..Dişimizi sıktık, önümüzü görene kadar acele etmeden doğru ve sağlam adımlarla ilerlemeye çalıştık...92 yılında girdiğimiz kooperatif 2002 yılında anca bitebildi...Arabaya değil önce eve ve ekonomiye önem verdik. Tüm bunlar olurken 23 sene önce Bizzat gidip Tofaş'ın fabrikasının önünden aldığımız 87 Model Doğan'ımızz sabırla bindik..Şimdi ise Lancer'ımız var Çok şükür..Ama aynı zamanda da evimiz....Allah herkesin gönlüne göre versin..
    Araba değil ilk önce ev, modeller geçer fiyatlar düşer altındaki araba eskir ama ev öyle değil.

Hocam geçenlerde siz bana söylemiştiniz şimdi ben size söylüyorum ne kadar imza, mühür varsa altına atarım bu yazının
    Günümüzde arabaya yapılan Hindistan ineği muamelesi ne kadar artmaya başladı. Adam yemiyor, içmiyor, gezmiyor, giymiyor. Ama gidiyor kredi çekip sıfır araba alıyor ondan sonra ödede dur bankaya.
    Şöyle orta halli 2.el bir araba neyine yetmiyor, bunun cruise controlu yok, bunun yokuş desteği yok ne bu böyle! Araba işte araç olarak kullanmak gerekir bana göre tamam gidin dökük bir aracada binin demiyoruz ama abartmaya da gerek yok diyorum.
    Hangi araba bir gayrimenkulun yerini tutacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insideman -- 23 Şubat 2011; 21:32:00 >

• Ben üniversiteyi Elazığ'da okudum.adamlar gösteriş manyağı....
    Galerilerde 2 yada 3 yaşında 5000km'de araç dolu.Yol kenarında bekleyen dönemin en pahalı araçlarının fren diskleri pas içinde araç kullanılmıyor çünki...
    Adam sokakta akan çeşmeye su doldurmaya son model mercedes ile geliyor.arabanın içi 5lt boş pet bidon alabildiği kadar su dolduruyor.Üstüne bakıyorsun adam dökülüyor,arabaya bakıyorsun 2 yada 3 aylık yeni kasa mercedes...
    Kaldığım devlet yurdunun altında garaj vardı 4 yıl kaldım o yurtta bir gün yerli bir aracın girdiğini görmedim.Yine aynı garajın önünden arkadaş ile geçerken elimizdeki top yere düştü ve garajda köşede bir arabanın altına gitti.Garaja girdik eğildik aracın altından topu aldık.Araç cabrio bir mercedes ve üzerinde 2cm toz vardı?
  • istanbul kadıkoy caddebostan cemiltopuzlu caddesi sahilin orda ki binalarda kiraya 3000 4000 usd verip altındaki araçlarda araç kiralama şirketinden yada

mercedes mondeo yeni kasa bmw 320 kullananlar var evi yok kirada ama araçı var birde aynı binada 500 600 bin usdlik dairede oturan kendi dairesi olanlar var ama altlarında 10 15 bin tlik eski kasa golf yada renault 19 gibi araçlarda var

yani kirada oturup 200 bin tlik araça binende var 1 milyon tlik dairede oturup 15 20 bın tlik araça binen hatta araç bile almayan larda var
  • araba alınırken çok iyi hesaplamak ileriyi düşünmek gerek. aile faciasına dönüşebilir araba almak. 3 bin maaş alıpta 100-150 bin lik araba almak saçma olur. bizim evimize giren 3 bin tl aracı almadan önce oturduk konuştuk aylık olarak sürekli ödediğimiz parayı, borcumuzun ne zaman biticeğini vs bütün herşeyi düşünüp 42 binden 2011 ford focus 4k tdci aldık. araçta çok iyi, durumumuzda allaha şükür.
  • affınıza sığınarak söylüyorum arkadşlar ama bu ülkede altınızda X5 X6 olması için ne zeki ne şerefli dürüst bir insan olmanıza gerek var.Bizzat şahidim gördüğüm(tanımadığım) uyuşturucu taciri bir kürt ve adamın 10-15 evi altında beyaz X6 M'i BMW 5 M paket 2011'i ve M3 2009'u var.Eğilip gömleğinin altı gözüktüğünde de ayrıca 2 adet 14'lüsü var.Mübarek kovboy öküz...

Bende öğretmen çocuğuyum annem ve babam memur ve honda accord'umuz var.Bu ülkede kimin hakkını kimin yediği belli olmaz
  • Aylık gelir 5-6 bin TL

Arac fiyatı 30 bin TL

Ev fiyatı 300 bin TL

Ailem hep once ev demiştir..
  • aylık gelirim yok bankada trilyonum var 1 evim 1 yazlığım her segmentten arabam var ibiza-niva-passat-şimdi spor araba arıyorum
  • Aylık ne kadar kazandığı değil, ne kadar kaldığı önemlidir.

5 bin lira kazanıp 4.500 gideri olan insan araba almamalı.
    2 bin lira kazanıp 500 lira gideri olan, daha rahattır.
  • 15000 gelirle ne alınmalı?
    izmirde yaşıyorum denebilir...
    şu anki aracım tiguan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evolvo -- 28 Şubat 2011; 20:05:37 >
  • valla benim birşeyler alırken belli kriterlerim var.
    mesela;

Araba alırken Maksimum 2 yıllık Maaş Kadar.
    Cep Telefonu Alırken Maksimum 1 Aylık Maaş.
    Bilgisayar alırken Maksimum 2 Aylık Maaş.
    Ev Alırken Maksimum 5-6 Yıllık Maaş.

Allaha şükür şimdilik bi ev alamadım bu kriterlere göre.
    Allah kısmet ederse 2 sene sonra onuda alacağım.
  • Aslında buradaki sorun bence,şu şekilde,
    Araba Lüks mü-İhtiyaç mı ?
    Zaten bu soruya cevap verdiğimiz zaman sorun çözülmüş gibi oluyor..
    Eğer lüks olarak görüyorsak verdiğimiz fiyat yüksek,ihtiyaç gibi görüyor isek fiyat uygun gibi hissedilecek Bünyede...

bence arabaya verilen para kısmen fuzuli kısmen değil..neden değil..
    Araba sadece bir ulaşım aracı değil.bunu bu forumda bulunarak ve çoğu zaman bu bölümde vakit geçirerek,
    idrak edebiliyoruz...
    sadece ulaşmak için değil..bir sevgi bir aşk gibi seviyelere gelebiliyor...

O yüzden sonuç şu Şekilde oluyor...

Her şey tadında güzel.....
  • ben ve eşim öğretmen. ben gittim 24 bin liraya vw bora aldım.bana algısı vergisi kaskosu tüpü lastiği 27 ye vardı. bir yıl boyunca kredi ödedim.aldıktan 3-5 ay sonra çok pişman oldum.aracımın konforuna güvenliğine söz yok ama bence çok para bağlamışım arabaya.

sonradan keşke dedim 15-16 liraya seat toledo yada opel vectra alsaymışım.en azından cebimde baya bi para kalırdı.nasıl olsa aynı özellikler mevcut.

şahsen kendi gelirime göre arabaya çok para bağlamak saçmalık.al arabayı sonra kredi öde sıkıntaya gir dur.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.