Şimdi Ara

AYLIK GELİRE GÖRE HANGİ ARABA ALINMALI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
5
Favori
32.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • benim giderim yok ailemle kalıyorum... maaşım ve kiracımdan gelenle 3600 gelirim var... birde faizle borç veriyorum = ) onu katmadım hahahah

kullandığım araç renault clio 2009 dci ... sanırım 5 ci yılı oldu... Bu süre zarfında 1 ev 1 villa tipi yazlık 1 adette 1985 model t3 transporter aldım... Ayıptır söylemesi ikinci el bir laguna coupe alacak kadarda etrafa verdiğim borç var... Ama genede aracımı değiştirmem...

Bilirsiniz belki camı falan kırıldı tamponum desen tamirde ... Aracı o halde bile kullanıyorum ve halen çok seviyorum... Neden mi ? çünkü masraf açmıyor yolda bırakmıyor oluk gibi yakmıyor... kaza yaptımmı masraf açmıyor... 1000 lira kasko trafik 400 lira senelik vergi...

ihtiyacınızı ne karşılıyorsa o aracı alın... gelirle arabanın alakası anca gösteriş meraklıları için olur...
  • gelir 12.000 tl. arabam yok

haftada max. 2 kere arabaya işim düşüyor. kiralamak benim için çok daha cazip şu anda.
  • Yaklaşık 1.5 aylık kazancımıza eşit

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanttnc

Gelirim sabit 6000tl

Yıl sonunda şirketimden kar payı alıyorum %20
    ----------------------------------------------------------

Şuan ki piyasası 700bin tl olan evi , 3 yıl önce 190bin$ aldım.

Kira olarak 2bin tl getirisi var.

Totalde 8000tl
    -----------------------------------------

2006 vectra 1.9cdti şirket aracım
    2006 320d kendim aldım 62bin tl ye.
    1988 325i tamamen zevk için.

Fazlamı abarttım ne.

Ama satacak olsam 2 bmwyi satar vectra ile yoluma devam ederdim.

6000 gelirle nasıl 190.000$ ev alıyorsun hocam anlatın bizi de aydınlatın?

13000 gelirim var her ay 10000 mortgage yatırsam bile 600.000lik ev için 8 sene x 10000 yatırmam lazım.

bu arada 700k 6700tl faiz getiriyor şu anda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1BF783EF -- 9 Mart 2016; 16:56:05 >

• Vay be, bu konu halen devam ediyor muymuş?
    Son yazdığımdan bu yana halen aynı araca biniyoruz, halen rahat rahat işimizi görüyor..
    Sabaharı yeğenimi okula bırakırken etrafta "uykusunu alamamış şiş suratla" ürüm ürüm işe giden insanları görüyorum.. "Çalışın la çalışın, iphone taksitlerini ödemeniz gerek" deyip gülüyorum içimden..
    Pahalı şeyler almak insanı köle eder.. Lüks tüketim merakı olmasa o sabahın köründe işe koşturanların sayısı en az % 30 azalır eminim..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aylik gelir 20.000 tl araba 15.000 tl
    Arabayi goren herkes fakir saniyor ama bilmiyorlarki evimiz 1.5 trilyon + 900.000 euroluk yatimiz var.Evler yat falan hicbiri maasla alinmadi tabi hepsi miras kalan parayla alindi.Yoksa 20.000 tl maasla 900.000 euroluk yata binip 1.5 trilyonluk evde oturamazsin.
    Istesem bugattiye bile binerim ama sahsen O fiyata araba alacagima yat falan almayi tercih ederim.Ben denizi karaya tercih ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cübbeli mehmet -- 31 Mart 2016; 0:59:19 >
  • Bence gelirin 10 katı fiyatına bir araba alınabilir mesela 2000 bin lira geliri olan birisi 20000 tl ye araba alabilir bundan sonrası kişiyi zorlayacaktır.
  • 3000lira maaşla 3.20i ed binen komşum var. Plakada rehin de görünmüyor. Maaşa göre endekslememek gerek.
    Bnm mesela kullandığım araç 5 aylık gelirime denk geliyor ama giderim de yüksek daha fazlasına çıkamıyorum.

• gene kendimi fakir hissettiren bir konu daha. herkes ceo falan mı 5-6bin maaşlar uçuşuyor ben mi ameleyim?
  • 1300 tl yani asgari ucret aliyorum.b8 passat a biniyorum.tok tapı ve sorunsuz dsg ile mutluyum.fakirler ölsün.

• Bu tamamen arabaya verilen önem ve önceliklere göre değişir. Ayağımı yerden kessinci adam ile, basınca gitsinci adamın beklentileri ve araca harcayacakları para haliyle farklıdır. 3000 lira geliri olan adam 2004 corsa da sürebilir, 2016 passat da bu tamamen önceliklerle alakalı.
  • Rabbim herkeze araç sahibi olmayı nasip etsin araba çok iyi bir şey arkadaşlar
    bana göre araba alımlarında en büyük etken yıllık maliyetidir
    1-sigorta
    2-varsa kasko
    3-mtv
    4-yıllık bakım
    2012 yılında passat ı olan bir abim bu durumları hesaplayıp bana şöyle dedi bu araç evimin önünde her yattığı gün bana 7 tl zararı var :D
    marş basmadan 2 kızım var birine 3 birine 2 tl harçlık veriyorum dedi okula giderken :D çocuklar ilkokula gidiyor
    şimdi ülkemizde araçlar malum ötv ler yüzünden dünyaya nazaran alt donanımlı vede 2 katı pahalı avrupada askeri ücretten 6 maaş ile orta sınıf araç alınabiliyor iken bizde 50 deniliyor.
    bizim zenginlerimiz umursamaz fakirlermizde geçim derdine ele muhtaç olmama derdine düşmüş ülkemizdeki oyunları düşünecek zaman ortam bulamaz olduk resmen çobanlar ve köpek sürüleri çevirmiş bizim etrafımızı çorak arazilerde bir yeşil ot sevdasına düşmüş kafamızı kaldırıp yeşil arazi arayamayacak kadar aciz koyunlara dönmüş bir milletiz vede sonumuz hiç iyi gözükmüyor

• Eşim ve ben ingilizce öğretmeniyiz, ek dersi özel dersi yetiştirme kursu vs derken 9 10 bin lira maaş. 2011 tüplü focus titaniuma biniyoruz. Sıfır passat alacam diyordum ya da 2013 bmw hatta konu açmıştım forumda hangisini alsam diye. Sonra dedim ki alınca ne olacak? Bu da gideceğim yere çok konforlu sorunsuz götürüyor, o da götürecek. Neden borca gireyim. İyi ki de satmamışım aracımı. Araç sorun çıkarmadıkça, beklentileri de karşıladığı sürece değiştirilmemeli.
  • Ben parayı arabaya değil, yakıta ayırdığım için, (güven, yol tutuş,klima,biraz da kostak-şekilli olması gibi) asgari özellikleri barındıran ucuz bir araba benim için daha mantıklı.

Aracım 99 mazda 323.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AviatoR

quote:

Orijinalden alıntı: pirasa

quote:

Orijinalden alıntı: >AviatoR<

neden 120bin ? [size=3]komşularının seçkin olması. benim bursada oturduğum mahallede evler 60-70bin civarına satılıyor. doğalgazıda var. ister kombi yaptır ister gazlı soba kullan. merak etmeyin geçim zorluğu çeken yerlerde sadece zengine zarar gelir. fakire kimse dokunmaz.

kesinlikle bu nedenden ötürü...

bursayı bilmem ama izmirde benim oturduğum yerde fiyatlar bu seviyede ki ben en düşüğünü yazdım...

eğer amaç ev almaksa izmirde senin dediğin 50-60-70 bin lirayada evler var

Bende İzmiri bilen Bursa'lı olarak ekleme yapayım. İzmir ve Bursa çok farklı şehirler. Bursa daha mütevazıdır, en pahalı semtleri bile diğer büyük şehirlere göre ucuz kalıyor. İzmir ise gerçekten yaşamın çok pahalı olduğu bir şehir. Lüks semtlerindeki daire fiyatlarına Bursa'da malikane alırsın.

• cübbeli mehmet kullanıcısına yanıt
    nasıl işler yapıyorsunuz çok merak ediyorum :D
  • Asgari ücretli isen a, b segmenti arabalar alınmalı, bir tık üstü isen c segment alınmalı, doktor mühendis isen, d ve karierine göre e segment alınmalı

ama hamd olsun Türkiyede mühendis doktorlar bile b segmenti alabiliyor

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.