Şimdi Ara

AYLIK GELİRE GÖRE HANGİ ARABA ALINMALI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
5
Favori
32.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aylık kazancımız ortalama 8000 lira civarında.

Ama altımızda Clio Symbol var.

Yakın bir zamanda, Passat olabilir ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

15000 gelirle ne alınmalı?
    izmirde yaşıyorum denebilir...
    şu anki aracım tiguan

Kazancınız sabit 15000 lira ise, lüks segment araçlarından alabilirsiniz.

Mesela 2011 BMW 520d alabilirsiniz. 12 aylık kazancınıza denk geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bergspyder -- 3 Mart 2011; 12:30:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bergspyder

quote:

şu anki aracım tiguan

Mesela 2011 BMW 520d alabilirsiniz. 6 aylık kazancınıza denk geliyor ki, bu daha da iyilerine binebilirsiniz demek oluyor.

90000tlye 5.20 var mı? ben alırsam techzone'un gibi dolu almak isterim 115000€

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bergspyder

quote:

şu anki aracım tiguan

Mesela 2011 BMW 520d alabilirsiniz. 6 aylık kazancınıza denk geliyor ki, bu daha da iyilerine binebilirsiniz demek oluyor.

90000tlye 5.20 var mı? ben alırsam techzone'un gibi dolu almak isterim 115000€

Gece vakti yazdığım için yanlış yazmışım, euro olduğunu unutmuşum, kusura bakmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

4500 tl gelir var ama arabayı 6.150 tl ye aldık. Fazlamı abartmışız bizde

• quote:

Orijinalden alıntı: Sye88

Bu konuda gelirle doğru orantı kurmak pek sağlıklı değil malesef. Ortalama 4-4.5 arası bir para girer eve 20 bin liralık arabaya zor! biniyoruz. Öncelikler önemli. Eğitim ve sağlık gibi harcamaların yanında araba çok da önemli bir ihtiyaç değil. Çok var çevremde 2 bin lirayla 50 binlik arabaya binen, gerçi daha ziyade araba onlara biniyor.

• Ben ve eşimin aylık gelirimiz toplam 8.000-8.500TL civarı. İki arabamız var birisi benim bekarlıktan kalma 2000 model Focus1. Diğerini sıfır 43.000 yeni aldık. Evimiz var, gelirimiz de az değil ama yine de "arabaya bu kadar para vermeye gerek var mıydı? 20-25 bine ikinci el bişey alsaydık keşke" diye düşündüğüm oluyor.

Evi olmadığı halde arabaya 50.000 TL üzeri verenleri anlamakta zorlanıyorum.
  • Gelirim sabit 6000tl

Yıl sonunda şirketimden kar payı alıyorum %20
    ----------------------------------------------------------

Şuan ki piyasası 700bin tl olan evi , 3 yıl önce 190bin$ aldım.

Kira olarak 2bin tl getirisi var.

Totalde 8000tl
    -----------------------------------------

2006 vectra 1.9cdti şirket aracım
    2006 320d kendim aldım 62bin tl ye.
    1988 325i tamamen zevk için.

Fazlamı abarttım ne.

Ama satacak olsam 2 bmwyi satar vectra ile yoluma devam ederdim.
  • Gelir-gider ve ne iş yaptığınız da önemli. Biz mağazacıyız, peşin para arabaya bağlayana kadar mala bağlarız çevirmeye çalışırız. Krediyle araba almak bize daha mantıklı geliyor.
  • insanlar sabit tek bir mantıkla hareket etselerdi. herkes aynı işi yapıyor herkes aynı parayı kazanıyor herkes aynı arabayı alıyor olurdu. söz konusu kazanç ve harcama yolları olduğunda herkesin izlediği farklı bir yol olacaktır. tek bir doğru harcama yolu oranı mantığı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

Gelir-gider ve ne iş yaptığınız da önemli. Biz mağazacıyız, peşin para arabaya bağlayana kadar mala bağlarız çevirmeye çalışırız. Krediyle araba almak bize daha mantıklı geliyor.

Katılıyorum. Zaten onun için çoğu kişi kredi ile araba vs. alıyor. Mal mülk felan nakit parayla alınırda, böyle değerini kaybedebilecek bir şeye bir sürü nakit para bağlamak saçma, eğer çok yüksek bir aylık kira getirisi yok ise.

Ayrıca yapılan iş ile, kazanılan para ve bunu harcama yolları kişiden kişiye göre değişiklik gösterebiliyor.

Bazı aileler eğitime çok önem veriyor, mesela 2 çocuk olduğunu düşünün. Biri Üniversite diğeri Lise çağında olsun.

Üniversiteye giden için yılda 50.000 TL, öteki Liseye giden içinde 30.000 TL felan harcama yapmanız lazım. Eh zaten ciddi bir para gitti bile.

Böyle bir sürü aile var, bu ailelerde genelde C-D sınıfından öte tercih yapmıyorlar.

Bknz: Ataşehir.

Birde tabi bazı kişiler için lüks araba bir şey ifade etmiyor, bu bir gerçek. Çünkü her insanın algısı farklı. Arada bir fark göremiyorlar, o sebepten ötürü normal araçlara biniyorlar.

• Gelir 4200-4500 arası değişiyor.Daha işin başındayım sadece kendime para harcadığımdan 1000 lira civarı(max) giderim var.20500 liraya LPGli 2008 Clio3 1.4 HB 31bin kmde aldım biniyorum.Çok mantıklı bir tercih yaptığıma inanıyorum.

EDIT:Aylık 18000TL geliri olan arkadaşlarım var(toplam aile geliri diyelim).Corsa(2010) 1.2 benzinli kullanıyorlar.Yokuş aşağı buldumu da kaçırmaz boşa atar. Herkesin dünya görüşü farklı vesselam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecay -- 13 Mart 2011; 12:24:12 >
  • 925 tl gelirim var yemek ve keyif harcamaları dışında hiç masrafım yok başka, 30 bin tllik aracım var.
  • Biraz nakit paran olduktan sonra istediğin arabayı alabilirsin aslında. Sonuçta çoğu kişi krediyle alıyor 3-5 sene boyunca taksit ödüyor. Bankadan gelecek faiz çok olmasa, çok mantıklı aslında krediyle almak.
    Bu aynen şöyle bir şey para biriktirip istediğin şeyi 1 sene sonra alacağına kredi kartınla alıp her ay biriktireceğin parayı taksit için ödeyebilirsin.
  • Ben daha öğrenciyim ama ailemiz adına şöyle diyim bizdede araba ihtiyaç olduğu için vardır. Babam kaptan pilot. Aracımız 2001 Polo Classic 1.6. Ben Ehliyetimi alalı 1 yıl olmadı daha. Sömestırda AVM'nin otoparkında dik parkedilecek bir yere şuğursuzun biri yan parketmiş ona dikkat ediyim derken arabanın önünün duvara dokundurdum. İnince baktım birşey var mı diye. Annem vardı yanımda. Oğlum ben öyle vurunca dönüp bakmıyorum bile dedi. Rahatladım. İleride bunu satıp yeni araba alacak olursak muhtemelen 1.2 Jetta falan alırızki gelirimize göre çok normal bir araç olur.İnsanları görüyorum bir yığın kredi çekip araba alıyorlar. Sonra nokta kadar bir şey olsa kendilerine çok büyük dert ediyorlar. Biz sitede yarı müstakil villada oturuyoruz(Kendimizin) ama yine bizim sitede apartmanda kirada oturup Discovery 3'e binen 5.20ye binen insanlar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: >AviatoR<

bizim memlekette eğer aileden birşey yoksa sittin sene ev alamazsın....

büyük şehirlerde oturulacak evler 120 bin tl den başlıyor, 10 yıllık 120 bin tl kredi kullansan aylık 1700 tl ödemesi oluyor

http://www.akbank.com/mortgage.aspx

bu arada 120 bin tl lik evlerde masraf istiyor öyle hemen girip oturamazsın. 30 yaşında evlendiğini ve hemen ev aldığını düşünelim, bu durumda 40 yaşına kadar hayatını ipotek altına aldırmış oluyorsun ki 10 yıl boyunca aylık 1700 tl ödeyeceğin için toplu iğne dahi alamazsın...

hele hele yılda birkez tatil-ayda birkez sinema-günde bir gazete harcaması yapmayı zaten düşünme bile neden çünkü maliyeti 50 bin tl yi geçmeyen 4 duvar yapan aç gözlü müteahhit/mühendislere kazanmadığın 10 yıl sonraki maaşlarını çoktan kaptırdın bile...

unutmadan söyliyim yine bizim memlekette tanıdık/dayı/torpil in yoksa öyle ayda 2500 tl maaşlı bir işe girmen zaten mümkün değil, unutma sen bu kapitalist düzende orta direksin sana layık görülen maaş iyimser olayım ayda 1000 tl, az daha iyimser olayım 1500 tl ama senin ödemen 1700 tl. O zaman eşinde çalışacak, yine bizim piyasa koşullarında eşinin 1000 tl den fazla kazanması çok zor. Elinize 2500-3000 arası para geçiyorsa durumun süper senin, 1700 taksit ödersin,kalan 1000 tl civarı para ilede karnını doyurur ve 10 yılını 4 duvar için heba edersin...

bu süre zarfında da birincil ihtiyacın olan açlığı/karnını doyurmayı ancak başabildiğin için hiçbir ideolojin/siyasi görüşün olmaz olamaz ve 5 yılda bir gider aslanlar gibi oyunu atar oyuna gelirsin...

sosyal devlet olmayı becerememiş ve bireylerinin gözünü para hırsı bürümüş bizim gibi toplumlarda ev almak çok zor hatta imkansız gibi birşey...

alabilen ise zaten zengin be kardeşim...

bu tabloda/düzende araba almak daha mantıklı neden ,

-sıkışıp kaldığın egoizmi tavan yapmış kendinden başka kimseyi düşünmeyen çevreden ailenle uzaklaşmak ve bünyene O2 zerketmek için

-30 lu yaşları çoktan geçtiğin ve kaçınılmaz sonun seni beklediği Süleyman a bile kalmayan, Sakıp ağa ları bile alıp giden fani dünyada bir parça mutluluk için

-eşine/dostuna/iyi vakit geçirdiğin insanların evine gittiğinde gece eve dönerken iyi vakit geçirmeden münhasır bu mutluluğun devamında aileni halk otobüsüne bindirmemek için

-yaz geldiğinde apaçi tiplerin halk plajlarında, lümpenlerin ucuz beach lerde aileni/kız kardeşini/seni uzaktan yada yakından taciz etmesini/bakış atmasını önlemek ve sadece arabayla gidilebilen beach lere gidebilmen için

-ve yazın kızgın güneşinde ön camlar hafif açık eşin yanında ve arabada en sevdiğiniz şarkı çalarken sizinde ona eşlik ettiğinizde duyacağınız hazzı yaşayabilmek ve sadece sevdiği ve arabası olanların gidebileceği yerlere gidebilmen için

-bilmem kaç yüz bin liralık arabaların park halinde olduğu dolmuşun ve halk otobüsünün gitmediği ve senin brodway inle yanaşıp sevdiceğinin kapısını açıp onu buyur edip GÜZEL İZMİRİN SEYİRTEPE "sinden KÖRFEZE DOĞRU bakarak mayıs ayında İMBAT rüzgarı eşliğinde buzlu kola içmenin ve zevkini yaşayabilmek için

araba alıyor insanlar/almalılarda...

çünkü bu sosyal adaletin olmadığı/gelirin eşit dağıtılmadığı düzende ev almak çok zor....

gelelim soruya gelire göre ne alınmalı dersen, aylık kazancınım yüzde 10 unu ( ki bu azdır normalde ) bireysel emeklilik yada yatırım fonu veya /altın/hisse senedi/banka gibi geleceğin için/yaşlandığında rahat bir hayat sürmek için ayırdıktan sonra ( 20 yıl boyunca aylık 100 tl yatırsan, 20 yıl sonraki birikimin hayal edemezsin ) kalan paranın yüzde 30 u ile taksit ödeyip bütçe biraz zorlanarak max 5-7 yaşında bir araba alınmalı ki sanayiye fazla uğramayasın

not:başlıkla alakası pek olmadı sanki ama ev araba kıyası olunca hissiyatımı yazayım dedim

Çok güzel bir yazı, tüm hissiyatımıza tercüman olmuşsunuz. İnsanoğlunun dayanamayacağı kadar ağır tasarruflar yapmak zorunda kalan insanımıza gerçekten çok yazık.Bahsi geçen oran Avrupada nasıl acaba?

• konu gerçekten güzel o yüzden hortlatıyorum.
    bencede en fazla 12 aylık maaşın araca bağlanmasıdır.
  • hort

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amadeus_M -- 13 Ağustos 2014; 15:59:39 >
  • ecay kullanıcısına yanıt
    Pinti insanları kesinlikle sevmem ve etrafımda öyle biri varsa kesinlikle ilişkim "merhaba merhaba" dan öteye gitmez.

@ecay 18.000 TL geliri olacak altında Corsa 1.2 Benzilinli araba olacak ve bayır aşağı boşa atacak.Bu insanla hiçbir şekilde ne dostluğum ne arkadaşlığım olabilir.

Parayı mezara götürmeyeceğiz.Ölümlü dünya.

Aylık gelirimiz 7-8 civarı.

Babamla ortak kullandığımız sıfır aldığımız 2013 Bmw 3.20d aracımız var.

Annemle kardeşim ise yine sıfır aldığımız 2012 Hyundai Elantra otm kullanıyor.

Hepsi krediyle alındı cebimizde beş kuruş para yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Pinti insanları kesinlikle sevmem ve etrafımda öyle biri varsa kesinlikle ilişkim "merhaba merhaba" dan öteye gitmez.

@ecay 18.000 TL geliri olacak altında Corsa 1.2 Benzilinli araba olacak ve bayır aşağı boşa atacak.Bu insanla hiçbir şekilde ne dostluğum ne arkadaşlığım olabilir.

Parayı mezara götürmeyeceğiz.Ölümlü dünya.

Aylık gelirimiz 7-8 civarı.

Babamla ortak kullandığımız sıfır aldığımız 2013 Bmw 3.20d aracımız var.

Annemle kardeşim ise yine sıfır aldığımız 2012 Hyundai Elantra otm kullanıyor.

Hepsi krediyle alındı cebimizde beş kuruş para yok.

siz de benim kafadansınız.
    ölümlü dünya yok 6 aylık maaş yok 12 aylık maaş hesabına girmeye gerek yok .aç bırakmasın yeter parayı öbür tarafa götürmicez

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.