Şimdi Ara

Kira çıkması araç alınır mı ? (Avis-Garenta-Intercity-DOD vs.) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
9.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence alınabilir. Çünkü bu saydığınız firmalardaki araçların bakımları düzenli yapılıyor zaten aracı almaya gittiğinizde detaylı ekspertiz ile az çok fikir Sahibi olursunuz. Şahıstan aldığınız bir aracın tüm bakımlarının düzenli yapildigininda garantisi yok ki. Amcamda kazasız km si düşük Suzuki vitara vardı. Kendisi ilk sahibiydi. Ancak araç 60bin km de yağsız kaldığından dolayı yolda kaldı. Amcam aracın yağ değişimini 10 bin km de yaptırıp bir daha bakıma sokmamis. Bu aracı yaptırıp binmeye devam etti ve sonra galeriye verdi. Galeri bu aracı tahmin edebileceğiniz gibi “ ilk sahibinden tertemiz kazasız belasız vs “ gibi süslü laflarla başkasına sattı. Ben böyle durumlarla karşılaşmamak icin kurumsal firmaları şahıslara tercih ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • parezer kullanıcısına yanıt
    Galericilerde artık kiralamadan çıkmış olmayan araç YOK (Şahin Doğan satanlar hariç)

Soruyorum kiralama çıkması mı diye, "abi genel müdür bindi vallaha" diyorlar :)

Hedef Filo arabalarını nerde satıyor ? İhale mi ? Hangi site ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hunharca Eleştiri

Galericilerde artık kiralamadan çıkmış olmayan araç YOK (Şahin Doğan satanlar hariç)

Soruyorum kiralama çıkması mı diye, "abi genel müdür bindi vallaha" diyorlar :)

Hedef Filo arabalarını nerde satıyor ? İhale mi ? Hangi site ?
    Hedef filo ve benzeri başka firmalar internet üzerinden sadece galericilere satış yapan açık artırmaları mevcut. Galerici arkadaşım şifresini paylaşmıştı ara sıra bakıyordum. Üst segment araçlarda çok temizini bulmak mümkün (mesela 15 bin km de 2015 model a5 görmüştüm bir ara) ama fiyatlar aşırı uygun diyemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

20-25 bin daha ucuza vermedikleri sürece asla almam.

Daha 1 tane tümsekten insan gibi geçen kiralık araç görmedim. Ya bir insan o arabayı satın almamış olsa bile bu kadar acımadan kullanır mı ? Ya anlamıyorum cidden senin malın değil diye zevk mi alıyorsun vura vura geçmekten ?

Ahlak yok edep yok vicdan yok
    İTÜ mezunu mühendis var şirkette, adam 2016 model aracı perte çıkarttı resmen. Şirket aracı falan kesinlikle alınmaz. Okul okumakla falan da adam olunmuyor dediğin gibi ahlak kalmamış.

• Siz siz olun şase numarası ile sigortacınıza sorgulayıp geçmişinde filo şirketleri olmayan araçları almaya çalışın.

Geçmiş sahiplerini şase no sorgulatmadan araç almayın

Her ne kadar boyasız ve hasar kayıtsız ve 5.000-10.000 Km bile olsa geçmişinde filo şirketi varsa satarken sıkıntı yaşarsınız ve kiralama çıkması arabaya binmiş olursunuz

Satarken de kiralama çıkması araç olduğunu belirterek satmak zorundasınız, çünkü kiralama çıkması olması, aracın boyalı veya hasar kayıtlı olmasından çok daha büyük bir ayıp/kusurdur

Galericilerden araba alırsanız geçmiş olsun, kiralama çıkması ayıplı malı itelerler

kiralama çıkması arabayı "Abi daha 10.000 km, 10.000 km araba kiralama çıkması olsa ne olacak ki ?" diye satarlar

• Filo kiralama ile mahalle kiralamacısını karıştırıyor millet..Filo aracı açık hesapla bakıma giriyor, aklınızın ucuna gelmeyecek bir parçayı bile değiştiriyor yetkili servis para kazanmak için. Çukurdan sert geçmenin bir önemi kalmıyor hali ile.

Atıyorum mehmet amca ne yapıyor, yan sanayi bakım malzemeleri ve en ucuz yağla bakım yaptırıyor sanayide ama araç sahibinden oluyor, kiralama çıkması değil...

Hangi aracı almak mantıklı ? Aracı ekspertize sokmayacak mısınız sanki ?

Kriterlerinize uymayan bir yanı olmazsa almazsınız anlarım ama ben ve çevremdeki çoğu kişi artık filo aracı tercih ediyoruz özellikle, motor ve mekanik en ufak bir problem yaşamıyoruz çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caspento

Filo kiralama ile mahalle kiralamacısını karıştırıyor millet..Filo aracı açık hesapla bakıma giriyor, aklınızın ucuna gelmeyecek bir parçayı bile değiştiriyor yetkili servis para kazanmak için. Çukurdan sert geçmenin bir önemi kalmıyor hali ile.

Atıyorum mehmet amca ne yapıyor, yan sanayi bakım malzemeleri ve en ucuz yağla bakım yaptırıyor sanayide ama araç sahibinden oluyor, kiralama çıkması değil...

Hangi aracı almak mantıklı ? Aracı ekspertize sokmayacak mısınız sanki ?

Kriterlerinize uymayan bir yanı olmazsa almazsınız anlarım ama ben ve çevremdeki çoğu kişi artık filo aracı tercih ediyoruz özellikle, motor ve mekanik en ufak bir problem yaşamıyoruz çünkü.
    En son aldığım filodan çıkma araçta 300 tl, 450 tl, 750 tl gibi tramer kayıtları vardı, yani en ufak işlemin bile kaydı var, filo gidip sanayide boyattırmıyor. En azından arabanın geçmişini kontol etme imkanı mevcut, Servis kayıtları mevcut. Millet bilmediği şeyi kötülüyor.

• peki sıradan bir vatandaştan satın aldığınız aracın daha önce 3 sahibi olmuşsa bunlardan birinin rent a car olmadığını nasıl bileceksiniz?
  • Şase numarası ile sigortacı sorgulatabiliyor

Önceki sahiplerine şase numarası ile ulaşabiliyorsun

Ayrıca servisten /maliye / trafik tescilde de şase numarası ile sorgulatmakta fayda var

• caspento kullanıcısına yanıt
    Amortisörleri değiştirmiyorlar

Salıncaklar, salıncak burçları, rot başları, rotiller hiç değiştirilmiyor

Yani kiralamadan çıkma aracın çukura girmesi ile aldığı darbeye maruz kalan tüm yürüyen aksam değiştirilmeye kalkılsa serviste (Passat için) 15.000 TL masraf çıkar.

Zaten 4 Amortisör en iyi ihtimalle serviste 4x2.000 TL toplamda 8.000 TL para tutuyor.

Özellikle DSG şanzımanlı araçları filo kiralama çıkması almak elde patlayacak bomba almak gibi

Her 15.000 Km'de bakım yapılması da bişey ifade etmiyor, bu araçların 5.000 Km'de bir bakıma girmesi gerekir çünkü heavy duty kullanılıyor

• Son 4.5yildir bana tahsis kiralik arac kullaniyorum. Ilk aracim 2014 tdi dsg jetta idi.120.000 bakima goturdugumde (2016 yili) servis gorevlisi kilometreye bakinca cok sasirmisti. O araci isim geregi cok sik kullanmam gerekse de ne bakimini aksaatim, ne hor kullandim, ne de cok sukur buyuk bir kaza yasamadim( 1 defa duran araca dikkatsizligim sonucu surrtum, arka sag kapi boyanmisti)

O araci 163500 kmde teslim ettim ve 6 ay önce 2017 tsi jettayi teslim aldim. Bu arac daha 2 aylikkken dikkatsiz bir surucunun ufak temasi dolayisiyla tampondan hasar aldi ve tampon tirnagi kirildi. Is dolayisiyla henuz yaptiramadim, ama acikcasi kendi aracim gibi uzuldum. Bu araci da Allah izin verirse 3 yil kadar kullanacagim ve ilk gunku gibi teslim edecegim

Sozun ozu,

Maaalesef insanlar esege biner gibi biniyor bu araclara , bu durum alt segment arac kullanicilarinda biraz daha fazla goruluyor (tabi isin fiziksel yogunlugu alt segmentte biraz daha fazla oldugu icin kismen tolere edilebilir, sonucta yonetim kurulu uyesi gunde 10 km yaparken, satici 200 kmyi devirebiliyor) ama her ne olursa olsun cana ve mala kasitli zarar verme egilimi kesinlikle ciddi bir hastaliktir..

• Bugun kiralik aracima buharli oto yikama yaptirdim.

2 yilligina kiraladik DRD'den.

Hangi arac sahibi kendi aracinin basinda 1 saat bekleyerek buharli oto yikamaya sokmus?

Edit: yikamaci bile dedi ugrasma kiralik arabaysa bi daha kendi arabanla gel diye :D
    Tabi benim gibiler onda bir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 23 Temmuz 2018; 2:16:40 >
  • üst düzey yönetici veya makam aracı olmadığı sürece asla alınmaz. hele ki duster clio fiesta fluence gibi araçların yanına bile yaklaşılmaz. galeriler mezattan toplu alıp bunların lüks ve temiz olanlarını zaten kiradan çıkmamış gibi pazarlayıp satıyor. diğerlerini de biraz paraya kıyıp sıfır araç gibi detaylı temizlettirip cilalattırıp kiradan çıkma ama uzun yolda kullanıldı çok temiz merak etme diye satıyor. hem temiz hem de uygun fiyatlı denk gelmesi büyük şans.
  • 5000 10.000 kmde qasqai 3008ler var

bu araclarda filoymus nissan (bayinin filosu)

bu araclqr alinmaz mi?

• Sadece galericilerde değil normal sahibinden olan ilanlarda da filo çıkması araç dolu, çoğu kişi de önceki sahibini sorgulatma imkanı bulamadığı veya bilmediği için araçları alıyor. Bence temizse alınır sahibinden aldığını sanıp filo çıkması araç olmasından iyidir.

• civilengineer23 C kullanıcısına yanıt
    hic ikinci el almadigim icin guvenemiyorum ama 9000 kmdeki arac 20.000 tl ucuz model.yili da ayni aklimi celiyo. bu tip araclarida firmada yonetici kullaniyor diyolar.

plakadan , sasi nodan birde sigortacidan kontrol ettirmek disinda baska bir yontem var midir?

• Ben filo dan çıkma renault kadjar almıştım 2 sene önce 60 bin km de sorunsuz problem olmadan kullanıyorum.

• Valla bi icine sıçmadılari kalıyor. Ben olsam almam.

• benim bir önceki bıraktığım aracın tavanında kararma bile yoktu
    3 yıl 120bin km yaptım tam dosta gidecek araçtı
    her şeyi orjinal ve servis bakımlı idi

eğer alınacaksa teb arval , garanti , ALD , derindere , hedef gibi uzun dönem araç kiralama yapan firmalardan alınabilir

zeplincar avis gibi günlük ve yukarıda saydığım firmalara ikame araç veren firmaların araçlar perişan oluyor genelde
    benim araç uzun dönem 1 gün servis de kalacaktı ikame passat getirdiler zeplincar dan
    arabayı almadan önce sağında solundaki hasarların fotosunu çekeyim dedim 30 tane foto çektim
    arbanın içide inanılır gibi değildi
    bende kullanıp ertesi gün verdim arabayı
    yarın 2-3 günlük başkasına öbür gün 3-5 günlük başkasına
    böyle araba servis bakımlı olsa ne olur
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.