Şimdi Ara

Kira çıkması araç alınır mı ? (Avis-Garenta-Intercity-DOD vs.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
9.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Intercity-Avis-Garenta araç kiralayan ve kiralamadan dönen araçlarını satan bir kiralama ve satış firmaları olduğunu bilmeyen yoktur. Avis ve Budget gibi firmaların araçları da Otokoç bayilerinde satılıyor. DOD ise kendi filo şirketlerine ait araçları "2. elde güven" sloganı ile satıyo
    Kiralama çıkması araçlar genelde günlük kullanım amacının üzerinde heavy duty kullanıldıkları için 2. elde tercih edilmiyor, alıcı da şase numarası ile sorguladığında filo kiralama şirketi gördüğü zaman almak istememesi gayet doğaldı

Fakat artık kötü kullanılan Intercity kiralama çıkması araçları standart kullanıcı araçlarına kıyasla daha yüksek fiyatla ve özellikle "ilk sahibinden" vurgusuyla satmaya çalışıyolar
    Bu araçlar temiz kullanılmamasına rağmen yüksek fiyatlara alıcı bulabilir mi?
    "ilk sahibi" vurgusu yerinde ve etkili mi?
    Intercity ve diğer kiralama şirketleri ile tecrübesi olan ve kiralama çıkması al-satçı arkadaşlar bilgilendirebilirler

• 20-25 bin daha ucuza vermedikleri sürece asla almam.

Daha 1 tane tümsekten insan gibi geçen kiralık araç görmedim. Ya bir insan o arabayı satın almamış olsa bile bu kadar acımadan kullanır mı ? Ya anlamıyorum cidden senin malın değil diye zevk mi alıyorsun vura vura geçmekten ?

Ahlak yok edep yok vicdan yok
    Şirketimde 3 tane kiralık araç var.
    Bunların 2 tanesini ikinci el olarak alacak olan kişi çok şanslı, kullan kişi düzgün düzgün kendi arabasıymış gibi kullanıyor, bir tanesi ise hor kullanıldı.

Ben kendime yıllar önce 2009 yılında araç alırken Intercity ikinci el'den 3 yaşında Volvo S80 T6 almıştım. Çok da memnun kalmıştım, hiçbir sürprizle karşılaşmadım. Ama bu otomobilin kiralık olarak verildiği kişi de bir bankanın yönetim kurulu üyesi idi.

Uzun dönem kiralama aracı olarak verilmiş olan B ve C sınıfı araçları ikinci elde almak istemem, çünkü kullanıcı kitlesi çok hırpalayarak kullanıyor. Belki de hiç kendi otomobilini satın almamış/kullanmamış gençlere veriyorlar. Onlar da kıymet bilmeden hırpalıyorlar.
    D sınıfı araçlar (mondeo/passat vs) biraz daha az hırpalanıyor.
    Premium seriler ve E sınıf araçlar ise kullanıcılarının artık belli bir yaşa ve olgunluğa gelmiş olmalarından dolayı bir aile otomobilinden daha fazla hırpalanmıyorlar.
  • Algıda seçicilik yaratmaya çalışsalarda bu slogan pek tutmaz.Herkes farkında kiralık aracın kocasının belli olmadığını

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şirketimde 3 tane kiralık araç var.
    Bunların 2 tanesini ikinci el olarak alacak olan kişi çok şanslı, kullan kişi düzgün düzgün kendi arabasıymış gibi kullanıyor, bir tanesi ise hor kullanıldı.

Ben kendime yıllar önce 2009 yılında araç alırken Intercity ikinci el'den 3 yaşında Volvo S80 T6 almıştım. Çok da memnun kalmıştım, hiçbir sürprizle karşılaşmadım. Ama bu otomobilin kiralık olarak verildiği kişi de bir bankanın yönetim kurulu üyesi idi.

Uzun dönem kiralama aracı olarak verilmiş olan B ve C sınıfı araçları ikinci elde almak istemem, çünkü kullanıcı kitlesi çok hırpalayarak kullanıyor. Belki de hiç kendi otomobilini satın almamış/kullanmamış gençlere veriyorlar. Onlar da kıymet bilmeden hırpalıyorlar.
    D sınıfı araçlar (mondeo/passat vs) biraz daha az hırpalanıyor.
    Premium seriler ve E sınıf araçlar ise kullanıcılarının artık belli bir yaşa ve olgunluğa gelmiş olmalarından dolayı bir aile otomobilinden daha fazla hırpalanmıyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kiralık kendi arasında ayrılır
    Biri bizim gibi uzun dönem kullanılan ki bunlarda kendi arasında kullanıcısı tek ve kullanıcısı birden fazla olarak ayrılır

Kullanıcısı tek ise gayet mantıklı olabilir
    Her şey servis de ve zamanında

Diğer tip ise özellikle zeplincar gibi firmaların alıp verdiği araçlar
    Mesela geçen gün bana 1 günlük gelen 26bin km deki passat gibi

Aracı teslim alırken 15 tane foto çektim
    Her yerinde ayrı bir hasar irili ufaklı
    Bej tavan döşemesi leke dolu

Bende kiralık araç kullandım bundan öncede 3 yıl tavanda leke falan yoktu

O araçlar ağırlıklı ikame araç oluyor
    Araba servis de fazlamı kaldı
    Kazamı yaptı
    Bu gibi durumlar için stepne araç

Kucaktan kucağa gezen perişan vaziyette araçlar oluyorlar maalesef

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 20-25 bin daha ucuza vermedikleri sürece asla almam.

Daha 1 tane tümsekten insan gibi geçen kiralık araç görmedim. Ya bir insan o arabayı satın almamış olsa bile bu kadar acımadan kullanır mı ? Ya anlamıyorum cidden senin malın değil diye zevk mi alıyorsun vura vura geçmekten ?

Ahlak yok edep yok vicdan yok
  • Kazalı aracım (Superb 1.6 tdi, 20 bin km) servisteyken, 15 gün boyunca sigorta tarafından yedek araç sağlandı. D sınıfı muadil araç olarak Passat 1.6 tdi dsg getirildi.

2017 model (benim araçtan yeni), 32 bin km de idi. Felaket derecede kötü sigara kokusu dışında (aracın içi küllük gibiydi) pek bir sorun yaşamasam da, ara sıra motor çalışır vaziyette beklerken, çok fazla titreşim oluyordu. Kendi aracımda benzer hiçbir sorun yokken, dsg mi, volant mı, rölanti ile ilgili bir sıkıntı mı bilemediğim bu sorun rahatsız ediciydi.

Şundan eminim ki, km az olmasına rağmen araç biraz hırpalanmış, ayrıca aynı motora sahip aracım kadar atak değildi, sanki motorda da ufak bir güç kaybı var.

Araçlarla ilgilenmeyince, iyi bakmayınca kondisyonu azalabiliyor. Kiralık araçların temizini bulabilmek mesele, bence zor.
  • Fiyati uygunsa ve içerisinde sigara kokusu yoksa alınabilir. Çünkü bu araçlar sanayi yüzü görmuyor. Hep yetkili servis bakımlı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bal974 B kullanıcısına yanıt
    çok doğru bir tespit...

müdür adam ne citroen 301 kullanır ne de verilen D sınıfı aracı hor kullanır
  • Şase numarasından önceki sahibi nasıl öğreniliyor?
  • urene kullanıcısına yanıt
    Sigorte Broker'ınız varsa size söyleyebilir
  • darthskywalker kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum psikolojikmi
    Bende D sınıfı kullanmaya başladıktan sonra daha ağırbaşlı kullanmaya başladım
    Otomatik insignia gs ile aynı motorun manuelini kullandığım astra dan 0.5 - 1.0 lt arasında daha az tüketimim var
    Yanımdan geçip gidenlere aldırmıyorum
    Atıyorum jetta yandan geçse al sana astranın gücü diyerek yardırırdım :) astra yani altı üstü 1.6 dizel
    Astra ile yaptığım kadar hız yapmıyorum artık
    Ama araç temizliği konusunda benim adıma fark yok
    Ufak bir hasar olsa kendi arabama olmuş gibi gıcık oluyorum
    En nihayetinde ben biniyorum
    Temiz derli toplu hasarsız olmasını istiyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şuan da kiralık araba kullanan birisi olarak, üst segment olmadıkça kiralık bir araba satın almanızı tavsiye etmem.

Gerçi sırf kiralık olduğu için yaşı ve km'sine göre fazla yorulmuş Range Rover, BMW ve Mercedes gibi birçok araba da gördüm.

• Euro 5 dizel 180.000 km altı olmak şartıyla olabilir bence

• Fiyatı uygunsa alırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun dönem kiralanmış d,e sınıfı makam aracı alınır.

Onun dışında koşarak uzaklaşın.

• quote:

Orijinalden alıntı: talbotlago

Kazalı aracım (Superb 1.6 tdi, 20 bin km) servisteyken, 15 gün boyunca sigorta tarafından yedek araç sağlandı. D sınıfı muadil araç olarak Passat 1.6 tdi dsg getirildi.

2017 model (benim araçtan yeni), 32 bin km de idi. Felaket derecede kötü sigara kokusu dışında (aracın içi küllük gibiydi) pek bir sorun yaşamasam da, ara sıra motor çalışır vaziyette beklerken, çok fazla titreşim oluyordu. Kendi aracımda benzer hiçbir sorun yokken, dsg mi, volant mı, rölanti ile ilgili bir sıkıntı mı bilemediğim bu sorun rahatsız ediciydi.

Şundan eminim ki, km az olmasına rağmen araç biraz hırpalanmış, ayrıca aynı motora sahip aracım kadar atak değildi, sanki motorda da ufak bir güç kaybı var.

Araçlarla ilgilenmeyince, iyi bakmayınca kondisyonu azalabiliyor. Kiralık araçların temizini bulabilmek mesele, bence zor.

Gecen sene bir tatil beldesinde kopege carpmam sonucu on tampon ve sag farim kirildi. Bantlayip parcalari mumkun mertebe emniyete aldiktan sonra tatilime devam ettim. Istanbul'a dondukten sonra uzun zamandir iyi iliskilerim olan yetkili servisten kasko dosyasini hemen acmadan islemleri baslatmasini rica ettim. 15 gun sonra parcalar gelincede kayinpederimin arabasini odunc alarak kendi arabami servise biraktim. Kaskom 1 ay d sinifi arac verdigi halde kimin kullandigi belli olmayan bir arabayla 2 gun bile gecirmek istemedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İnternette sadece kurumsal firmaların ( galericiler) teklif verebildikleri açık artırmalar var. Bir çok galerici ordan satın alıp piyasa sürüyor. Bir ara ben de hedef filodan çıkma bir araç aldım çok temizdi, memnun kaldım. Şimdi de eşime aynı şekilde gene kiralamadan çıkma bir araç aldım.

• Benim çalıştığım şirkette Symbol, Megane, Jetta, Passat, Logan, BMW, Mercedes, Audi gibi kiralık araçlar mevcut.

Symbol ve Logan'lar günlük işlerde, mühendisler ve diğer yakalılar tarafından kullanılıyor.

Jetta ve Megane'lar ise orta-üst düzey yöneticiler tarafından kullanılıyor.

Passat'lar üst düzey yöneticiler ve premiumlar ise yönetim kurulu üyeleri tarafından kullanılıyor.

Bu araçlardan alacak olsam, sadece üst düzey yöneticilerin kullandığı Passat'lardan alırım. Patronlar da dahil olmak üzere (özel şoförlerini hariç tutuyorum) herkes araçlara gavur malıymış gibi davranıyor.

Aynı adamlar, kendi araçları eskimesin diye beşinci kişiyi bindirmiyor bile.

Böyle de bir durum var bizde...

• Biz şirkete geçmiş senelerde 5 adet otokoctan avis araci, 1 tanede dod dan olmak uzere 6 adet mondeo aldik düşük km lerde, hiç birindede sıkıntı çıkmadı. İlla sorunlu olacak diye bir şart yok. Geçen sene avisten bmw 5 kiraladim efendice kullandim ve teslim ettim. Kiralayan herkes araca eşşek gibi binmiyor. Bunun harici diğer kanallardan alınan 2. El araçlarda bundan fazla risk unsuru var. En azindan otokoç gibi firmaların yeri belli, sıkıntın olursa gider şikayette bulunabilirsin. Diğer yandan galerici ve şahıstan aldığında kime şikayet edeceksin babasına mı? Dolayısı ile bence alınılabilir bu araçlar.

• Almam ama alana da mani olmam

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.