Şimdi Ara

Kira Sözleşmesi Erken Fesih Etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 1 haziranda 12 aylık kira kontratı yaptım. Ancak ev sahibi çok ilgisiz evde çıkan sorunlarla ilgilenmiyor ve evdeki sorunlar hiç bitmiyor. Ben evden çıkmak istiyorum. Daha ev sahibiyle konuşmadım. Evde ben geldiğimden bu yana hiç zarar verilmedi. Depozito adı altında benden bir miktar para aldı. Bu depozitoyu nasıl alabilirim? Geri vermek gibi bi zorunluluğu var mı? Vermezse başvurabileceğim bir yer var mı? Evden çıktıktan sonra bir ceza ödemem gerekir mi yada yeni kiracı gelene kadar kira ödemem gerekir mi? Evden çıkış prosedürleri nelerdir? Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Son kira ile depozitoyu mahsup edersiniz, kiralayamadığı ayların kira bedellerini talep etme hakkı vardır

• sertosman S kullanıcısına yanıt
    Biraz araştırma yaptım ve yeniden kiraya vermek için bi makul süre varmış sanırım o süre için kira ödemekle yükümlüdür kiracı diyor ama çokta anlamadım. Böyle kötü ev sahipleri için kiracıyı koruyan yasalar yok mu acaba yani siz depozitoyu almayı birak üstüne kira ödemek zorundasın diyorsunuz

• En nihayetinde bir sözleşme imzalıyorsunuz. Aykırı hareketiniz sebebiyle bazı hukuki sorumluluklarınızın doğması gayet normal. Evdeki eksiklik ve aksaklıklarla ilgili olarak da ev sahibinize bildirmek suretiyle ya yaptırmasını ya da siz yaptırıp kiradan düşeceğinizi ihtar edebilirsiniz

• kullanımdan doğan zararlardan genelde kiracı diğer türlü giderlerden ev sahibi sorumlu olur. bunun tespiti vs hukuki süreci olur o yüzden genelde insanlar anlaşırlar. yok anlaşmazlarsa tabi kanun herkesin hakkını korur. nasıl ev sahibi sizi durduk yere evinden çıkaramazsa sizde keyfi olarak sözleşme süresi boyunca çıkamazsınız. evde sizin görmediğiniz gizli ayıplar varsa bu sebeple sözleşmeyi feshettiğinizi bildirirsiniz üstüne ev sahibi isterse hukuki işlem başlatır. depozitonuzu geri vermezse sizde icra takibi yaparsınız talep edersiniz.
  • Çok teşekkür ediyorum arkadaşlar ev sahibiyle oturup konuşup anlaştım

• En güzeli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir garip kira sözleşmesi
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.