Şimdi Ara

Kiracı olduğum evde klima taktırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
21.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Halihazırda kiracı olduğum eve klima taktırmak istiyorum. Sizce bu konu sorun olur mu? Bu konuda yasal durum nedir acaba? En kötü çıkarken beyaz alçı ile deliği kapatır çıkarım diye düşünüyorum. Ev sahibi sorun çıkartabilir mi?

Bir de seçtiğim model VESTEL QUX-12 12000 BTU/h SLIM DİZAYN BIOX TRIO-3. Bu modeli seçmekteki nedenlerim;

• Fiyatınnın uygun olması
    • Sessiz olması (iç ünite 27dB)
    • Negatif İyon Jenaratörünün olması

Klima sadece soğutma maksatlı kullanılacaktır. 14m2'lik (2.45 m yükseklik) güney cepheli, sabah bir cepheden, öğleden sonra diğer cepheden güneş alıyor. İçerisi oldukça sıcak oluyor. 12.000 BTU bu odaya yeterli olur diye düşünüyorum. Öte yandan hemen yan oda yatak odası (16m2), bu odayı da yatarken ılık halde olmasını istiyorum. Bu klima buna yeterli mi? Bütçem maks. 700 YTL. (Bütçeyi kesinlikle aşamam)

Beklentilerim;

Öncelikle çalışma odamı soğutması, nemini alması ve havayı temizlemesi. Odam E-5'e bakıyor. Pencereyi açtığımda dehşet bir gürültü oluyor. Bu da çalışmamı engelliyor. Bu yüzden pencereyi açmak istemiyorum ama içerideki havanın da taze, nemsiz ve ılık olmasını istiyorum. Uyurken de yatak odasını ılık halde tutarsa beklentilerimi karşılamış olacak.

Yardım eden herkese şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlueEyedCat -- 12 Temmuz 2007; 2:45:05 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kiracılar için Klima Tesisatı Rehberi

Kiracıysanız ve sıcak yaz aylarında serin kalmak için bir klimaya ihtiyacınız varsa, şu bilgileri göz önünde bulundurmanız önemlidir:

• Kiracılar Klima Tesisatı Yapabilir Mi?

Evet, kiracılar genellikle ev sahiplerinin izniyle kiralık evlerine klima taktırabilirler. Ancak, bazı kira sözleşmeleri klima tesisatına izin vermeyebilir, bu nedenle öncelikle kira sözleşmenizi kontrol etmeniz önerilir.

• Ev Sahibiniz Klima Tesisatı Yaptırmıyorsa

Ev sahibiniz klima tesisatı yaptırmayı reddediyorsa, taşınabilir bir klima ünitesi satın almayı düşünebilirsiniz. Bu birimler pencereden monte edilir ve tüm daireyi soğutmasa da serinlik sağlamaya yardımcı olabilir.

• Ev Sahibinizin İzni Olmadan Klima Tesisatı

Kira sözleşmenize rağmen ev sahibinizin izni olmadan klima tesisatı yaptırmanız önerilmez. Bu, kira sözleşmenizi ihlal edebilir ve hatta tahliye edilmenize neden olabilir.

• Klima Tesisatı İçin Ödeme

Klima tesisatı masrafları genellikle kiracı tarafından karşılanır. Ancak, bazı ev sahipleri tesisat maliyetlerine katkıda bulunmayı kabul edebilir. Bu konuyu ev sahibinizle görüşmeniz önerilir.

• Klima Tesisatı Sonrası

Klima tesisatı yaptırdıktan sonra, ünitenin düzenli olarak bakımı yapılması önemlidir. Bu, optimum performansı ve enerji verimliliğini sağlamaya yardımcı olacaktır. Ayrıca, ünitenin herhangi bir hasar veya arıza için düzenli olarak kontrol edilmesi önerilir.

Kira sözleşmenizin şartlarını dikkatlice inceleyin, ev sahibinizle iletişim kurun ve yukarıdaki bilgileri göz önünde bulundurarak bilinçli bir karar verin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende klimanın sorun yaratacağını pek sanmıyorum. Dediğiniz gibi boruların geçmesi için açılan delikle, dış ünite askılarının demontajı sonrası oluşacak delik alçıyla kapatılabilir.

Seçtiğiniz klimaya gelince, vestel klimalar iyi değildir. Bir yandan da 700 ytl bütçem var kesinlikle aşamam demişsiniz. Bu durumda size tavsiye edebileceğim başka bir klima yok maalesef. (Bana sorarsanız demirdöküm alın derdim ama onun da ses seviyesi biraz daha yüksek. eğer sizin için çok problem olmayacaksa demirdöküm daha iyidir.) Beklentileriniz arasında ''havayı temizlemesi'' de var fakat klimalar havayı temizlemez. negatif iyon özelliği sizi yanıltmasın. Bu, sıradan bir filtreye biraz daha süslü bir isim verme şekli (arçelik neo plasma filtre'de olduğu gibi) bakın kendi sitelerinde bile yazmışlar zaten:
    quote:

Negatif iyon jeneratörü

Sigara dumanı, zararlı koku ve gazların molekül yapısını değiştirerek ortamın havasını tazeler

Forumda bu klimadan alan iki arkadaş vardı, daha ilk günden problem yaşadılar. konuyla ilgili linkleri de vereyim size:
    1. konu: http://forum.donanimhaber.com/m_15381312/tm.htm
    2. konu: http://forum.donanimhaber.com/m_15280638/tm.htm
    biraz uzun fakat şu konuyu da incelemenizi önemle tavsiye ediyorum:
    http://forum.donanimhaber.com/m_3306812/tm.htm

Buna göre kararınızı verin, sonra yeniden görüşlerinizi bildirirsiniz, iyi geceler.

• Öncelikle bu hususu ev sahibinizle birebir görüşmenizi tavsiye ederim. Mantık olarak doğru, en köt ü ihtimal çıkarken bir şekilde kliam arazlarını düzeltebilirsiniz. Ama evsahibinizin tutumu oldukça önemli, bildiğim kadarı ile bu hususta kanunlarımız mülk sahibinin onayı alınmadan bu tür tadilatın yapılamayacağı yönünde. Hatta mümkünse bu keyfiyeti kontratonuza da işlettirin. Dünyanın binbir türlü hali var, sonrada başınız ağrıyacağına, ben işinizi sağlama alın derim.

Seçtiğiniz klima konusunda ise maalesef ben de müspet bir görüş ekleyemeyeceğim. Sadece kliması değil diğer ürünlerinde de Vestel'in ciddi sorunları olduğunu müşahede ediyorum. Servis(!?), oraya daha hiç gelmedik :) Ayrıca o iç ünite ses değerinin o seviyede olduğuna inanmıyorum. Bence siz bütçenizi bir miktar daha elden geçirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ascentarium

Öncelikle bu hususu ev sahibinizle birebir görüşmenizi tavsiye ederim. Mantık olarak doğru, en köt ü ihtimal çıkarken bir şekilde kliam arazlarını düzeltebilirsiniz. Ama evsahibinizin tutumu oldukça önemli, bildiğim kadarı ile bu hususta kanunlarımız mülk sahibinin onayı alınmadan bu tür tadilatın yapılamayacağı yönünde. Hatta mümkünse bu keyfiyeti kontratonuza da işlettirin. Dünyanın binbir türlü hali var, sonrada başınız ağrıyacağına, ben işinizi sağlama alın derim.

Seçtiğiniz klima konusunda ise maalesef ben de müspet bir görüş ekleyemeyeceğim. Sadece kliması değil diğer ürünlerinde de Vestel'in ciddi sorunları olduğunu müşahede ediyorum. Servis(!?), oraya daha hiç gelmedik :) Ayrıca o iç ünite ses değerinin o seviyede olduğuna inanmıyorum. Bence siz bütçenizi bir miktar daha elden geçirin.
    benim size tavsiyem ev sahibine sorun ve onayını alin

Vestel in iyi olmadiğini belirtmişler bazı arkadaslar fakat firmalari kötülemek de iyi bir şey değildir çünkü bunu söylemek için işin ayrintılarıni bilmek, motajın ne şekilde yapildiğini bilmek, doğru BTU de bir klimanın uygun yere takilması gibi bir çok ayrıntı var

benim size tavsiyem gerçekten ihtiyacınız olan BTU de bir klima alın bunun için sizehttp://www.klimacimert.com.tr/btuhesabi.aspx linkini veriyorum google da BTU hesaplama diye ararsanız bir çok site bulabilirsiniz bu rastgele sectiğim bir sitedir alakam yoktur

genelde klimalari bir çok firma ÇİN de yaptırır bir çoğuda ayni ozellikleri taşır sadece bazılarinda Pazarlama teknikleri vardir

bence 700 ytl ye alabileceğiniz bir çok marka var bosch yada arçelik, vestel olması onemli değil onemli olan servis teskilatı sağlam bir firma ile çalışın

benim size tavsiyem ISISAN ın getirdiği Daikin,Highlife diye iki markası vardir DAIKIN bildiğiniz gibi Dunyada en iyi klimalari üreten firmalarin basında gelir Highlife ise Çin malıdırı ama çin mallarinin en kaliteli olanlarındandir diğerlerininde çin malı oldugunu düşünürseniz tercih edebilirsiniz.

sanırım size yardimci olabilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: selimer

benim size tavsiyem ev sahibine sorun ve onayını alin

Vestel in iyi olmadiğini belirtmişler bazı arkadaslar fakat firmalari kötülemek de iyi bir şey değildir çünkü bunu söylemek için işin ayrintılarıni bilmek, motajın ne şekilde yapildiğini bilmek, doğru BTU de bir klimanın uygun yere takilması gibi bir çok ayrıntı var

benim size tavsiyem gerçekten ihtiyacınız olan BTU de bir klima alın bunun için sizehttp://www.klimacimert.com.tr/btuhesabi.aspx linkini veriyorum google da BTU hesaplama diye ararsanız bir çok site bulabilirsiniz bu rastgele sectiğim bir sitedir alakam yoktur

genelde klimalari bir çok firma ÇİN de yaptırır bir çoğuda ayni ozellikleri taşır sadece bazılarinda Pazarlama teknikleri vardir

bence 700 ytl ye alabileceğiniz bir çok marka var bosch yada arçelik, vestel olması onemli değil onemli olan servis teskilatı sağlam bir firma ile çalışın

benim size tavsiyem ISISAN ın getirdiği Daikin,Highlife diye iki markası vardir DAIKIN bildiğiniz gibi Dunyada en iyi klimalari üreten firmalarin basında gelir Highlife ise Çin malıdırı ama çin mallarinin en kaliteli olanlarındandir diğerlerininde çin malı oldugunu düşünürseniz tercih edebilirsiniz.

sanırım size yardimci olabilmişimdir.

Alıntıları Göster
    Cevap veren arkadaşların hepsine teşekkür ederim. Sn. Ascentarium'un dediği gibi onay alıp kontrata işlettirmek en mantıklısı sanırım. Bakalım kabul edecek mi? Ben kendisini "Ya panjur taktırıp kiradan düşerim ya da buna razı olacaksın" diyerek ikna etmeyi planlıyorum. Zira ev inanılmaz sıcak oluyor. Evin içinde şort-atlet bile değil sadece şort ile dolaşabiliyorum. Üstelik evden çalışıyorum, yani 24 saat evdeyim. Ağustos 15'e kadar bitirmem gereken bir proje var fakat oturduğum yerde şıp şıp terliyorum. Bu yüzden çalışmam mümkün olamıyor. Pencereleri açsam inanılmaz bir gürültüye maruz kalıyorum. E-5'e sadece 30m. Gürültüden dolayı 15 dk içinde baş ağrısı başlıyor.

Sn. Afacan, verdiğiniz linkleri daha önceden okumuştum. Ama son kertede, bu bütçe ile alacağım ya Demirdöküm ya da Vestel. Her ikisi için de olumsuz şeyler halihazırda söylenmiş zaten. Bu riski almak zorundayım. İleride bütçem genişleyince daha kaliteli bir markaya geçiş yaparım.

Sn. Selimer, Daikin klimaların fiyatlarını araştırdım. 1000 ytl ve üzeri fiyatlar ile karşılaştım. HighLife marka ise yaklaşık 800 YTL. Arada 120 YTL fark var ve ben ne yazık ki, 700 ytl üzerine gerçekten çıkamam ve üstelik taksitli alabilirim ancak. Bu bakımdan Vestel'e ve kaderime razı olmak zorundayım gibi.

Hepinize teşekkür ederim. Bu arada kiracı olduğu eve klima taktırmış arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşmalarını rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlueEyedCat -- 12 Temmuz 2007; 13:21:46 >

• eline sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sexxx Dreams

eline sağlık
    Bende aynı dertden müzdaribim, Kiracı oldugum için klima işine pek sıcak bakmıyordum ama evim güneye bakıyor ve salonum + yatak odam öğlen ve öğleden sonra güneşini full aldıgından ev her pencereyi açsanızda cehennem gibi sıcak

1 ay daha bir evde oturucam eger dayanılmaz sıcaklarsam gidip klima taktırıcam yapacak birşey yok, salonum 15-18 Metrekare civarı 12.000 BTU birşey düşünüyorum, keza 9.000 az gelir, klimayı monte edeceğimiz yer evin hol'üne üfleyecek olsaydı daha dogrusu o tip bir yerim olsaydı 24.000 lik bile düşünebilirdim ancak alacagım klima ancak salonu sogutabilecek lokasyonda olacagından 12.000 den ötesi en azından bu ev için lüks kaçacaktır.

Ancak şunu belirtmek isterim ki, bende bir Anti - Vestelci olarak genelde evde Vestel ürünlerini bulundurmama taraftarıyımdır ancak klima konusunda Vestel bir istisna,

Nişanlımın ailesi ve abisi 2 farklı eve 2 tane farklı model Vestel taktırdılar, servise gelen montajı yapan çocuktan tutun da klimalardaki performanslara kadar zerre sorun yok ve yaşamadılar

O açıdan klima konusunda bende fiyatınında makul oldugunu düşünerek VESTEL düşünüyorum alırsam

• quote:

Orijinalden alıntı: Sexxx Dreams

eline sağlık
    blueeyedcat;

bence bahsettiğiniz 14 m2 lik odaya 9000 btu luk klima almalısınız. bu kapasitede bir klima ile. yatak odası kapısını da açıp diğer odaların kapılarını kapatarak yatak odasını da hissedilir derecede serinletebilirsiniz. 9000 btu klima seçmekle biraz daha kaliteli bir markayı 700 ytl. ye almanız mümkün olacaktır. bir ev kullanıcısına yetmeyecek hiçbir kapasite yoktur bunu unutmayın. 9000 btu kapasite, insanların standart olarak yaşamlarını sürdürdükleri başka odalara da uyabilecek bir kapasitedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbbilici -- 12 Temmuz 2007; 15:04:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbbilici

blueeyedcat;

bence bahsettiğiniz 14 m2 lik odaya 9000 btu luk klima almalısınız. bu kapasitede bir klima ile. yatak odası kapısını da açıp diğer odaların kapılarını kapatarak yatak odasını da hissedilir derecede serinletebilirsiniz. 9000 btu klima seçmekle biraz daha kaliteli bir markayı 700 ytl. ye almanız mümkün olacaktır. bir ev kullanıcısına yetmeyecek hiçbir kapasite yoktur bunu unutmayın. 9000 btu kapasite, insanların standart olarak yaşamlarını sürdürdükleri başka odalara da uyabilecek bir kapasitedir.

Alıntıları Göster
    Btu konusunda birşey diyemeyeceğim. Çünkü bu servisin bileceği iş. Marka konusunda ise siz limiti koymuşsunuz ve Vestel almaya razı olmuşsunuz zaten bunun üzerine söz söylemeye lüzum yok. şimdiden hayırlısı olsun diyelim o zaman. İyi günler...

• quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Bende aynı dertden müzdaribim, Kiracı oldugum için klima işine pek sıcak bakmıyordum ama evim güneye bakıyor ve salonum + yatak odam öğlen ve öğleden sonra güneşini full aldıgından ev her pencereyi açsanızda cehennem gibi sıcak

1 ay daha bir evde oturucam eger dayanılmaz sıcaklarsam gidip klima taktırıcam yapacak birşey yok, salonum 15-18 Metrekare civarı 12.000 BTU birşey düşünüyorum, keza 9.000 az gelir, klimayı monte edeceğimiz yer evin hol'üne üfleyecek olsaydı daha dogrusu o tip bir yerim olsaydı 24.000 lik bile düşünebilirdim ancak alacagım klima ancak salonu sogutabilecek lokasyonda olacagından 12.000 den ötesi en azından bu ev için lüks kaçacaktır.

Ancak şunu belirtmek isterim ki, bende bir Anti - Vestelci olarak genelde evde Vestel ürünlerini bulundurmama taraftarıyımdır ancak klima konusunda Vestel bir istisna,

Nişanlımın ailesi ve abisi 2 farklı eve 2 tane farklı model Vestel taktırdılar, servise gelen montajı yapan çocuktan tutun da klimalardaki performanslara kadar zerre sorun yok ve yaşamadılar

O açıdan klima konusunda bende fiyatınında makul oldugunu düşünerek VESTEL düşünüyorum alırsam

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

Ben de o şekilde düşünüyordum lakin dayanılır bir hal değil. Üstelik şimdi keşke Haziran başında alsaymışım da bu çileyi çekmeseymişim diyorum. Benim bir dezavantajım da dışarıdan gelen gürültü. Üstelik 24 saat evdeyim. Evde bilgisayar başında çalışıyorum. Bu durum artık tamamen performansımı etkilemeye başladı. Bu yüzden evsahibi filan dinlemeyeceğim taktıracağım. En kötü beyaz alçı ile deliği kapatırım. Böyle bir eve panjur taktırmamış olması onun da bir kusuru hem. Apartmanda her dairede var, bir bizde yok.

Sn. mbbilici, 9000 BTU'nun yetmeyeceğine eminim. Ev öyle böyle değil, anormal sıcak. Hatta eve gelen misafir duramıyor, 30 dk'ya kalkmak istiyor. Dışarıdan eve ilk giren, daha kapıdan geçerken yüzlerine sıcak bir buharın çarptığını söylüyor. Ev öyle konumlandırılmış ki, dört bir yanı açık, gündüzün her saati güneş görüyor. Yani sadece m2 hesabı ile yaparsak 9000 BTU'da iş görebilir ama diğer etkenler farklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlueEyedCat

quote:

Ben de o şekilde düşünüyordum lakin dayanılır bir hal değil. Üstelik şimdi keşke Haziran başında alsaymışım da bu çileyi çekmeseymişim diyorum. Benim bir dezavantajım da dışarıdan gelen gürültü. Üstelik 24 saat evdeyim. Evde bilgisayar başında çalışıyorum. Bu durum artık tamamen performansımı etkilemeye başladı. Bu yüzden evsahibi filan dinlemeyeceğim taktıracağım. En kötü beyaz alçı ile deliği kapatırım. Böyle bir eve panjur taktırmamış olması onun da bir kusuru hem. Apartmanda her dairede var, bir bizde yok.

Sn. mbbilici, 9000 BTU'nun yetmeyeceğine eminim. Ev öyle böyle değil, anormal sıcak. Hatta eve gelen misafir duramıyor, 30 dk'ya kalkmak istiyor. Dışarıdan eve ilk giren, daha kapıdan geçerken yüzlerine sıcak bir buharın çarptığını söylüyor. Ev öyle konumlandırılmış ki, dört bir yanı açık, gündüzün her saati güneş görüyor. Yani sadece m2 hesabı ile yaparsak 9000 BTU'da iş görebilir ama diğer etkenler farklı.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: BlueEyedCat

OO sen iyi dayanmışsın benim evde çalışma durumum olsa öyle sürekli bir dk düşünmezdim

Hem panjuru boşver panjurunda temezliği bir derttir, sen saglam bir keşifle adam gibi bir klima taktırdın mı evden çıkmak istemezsin daha eminim

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: BlueEyedCat

OO sen iyi dayanmışsın benim evde çalışma durumum olsa öyle sürekli bir dk düşünmezdim

Hem panjuru boşver panjurunda temezliği bir derttir, sen saglam bir keşifle adam gibi bir klima taktırdın mı evden çıkmak istemezsin daha eminim

Alıntıları Göster
    sayın BlueEyedCat

arkadaşım o paraya demirdöküm pasific-line alırsınız hemde birazda para artırırsınız şöyleki;

660 ytl 12000 btu 12 taksit alın ve çok memnun kalacaksınız inanın o paraya daha kalitelisini bulamazsınız,vestelden daha kalitelidir

iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teks- -- 12 Temmuz 2007; 17:49:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: teks-

sayın BlueEyedCat

arkadaşım o paraya demirdöküm pasific-line alırsınız hemde birazda para artırırsınız şöyleki;

660 ytl 12000 btu 12 taksit alın ve çok memnun kalacaksınız inanın o paraya daha kalitelisini bulamazsınız,vestelden daha kalitelidir

iyi günler

Alıntıları Göster
    quote:

"Ya panjur taktırıp kiradan düşerim ya da buna razı olacaksın"

bu cümle süper , zannedersin sen evsahibisin konuşup durumu anlatacağın kişi kiracı adam her ikisinide kabul etmek zorunda değil, ev sahibi ile biraz ılımlı konuşmayı deneyin öncelikle, klima taktırmayı düşünüyorum çıkarken delikleri alçı ile kapatıp boyatsam sizin için bi sorun olur mu diye sorabilirsin mesela (boyatmadan beyaz alçıyla bırakırsan adam depozitodan boya parasını çatır çatır alır. ya da klima taktırayım yarı yarıya karşılayalım çıkarken evde kalsın teklifiyle de gidebilirsiniz ama unutmayın ki siz o evin sahibi değilsiniz ya onu ya bunu kabul edeceksiniz gibi bi dayatmayı sunma şansınız yok neticede haklarını kira kontratınızda yazıyor onun dışında bu tür keyfi şeylerde kanun mal sahibinden yana.

klima konusuna gelince, vesteli bilmiyorum ama lg beko ya da arçeliğin 9000btu luk neo plazma serisi klimalarını da düşünebilirsiniz a sınıfı enerji ile hiç olmazsa tüketim konusunda rahat edersiniz.

• Boru girislerini kucuk bir cam varsa onu kestirerek oradan yapabilirsiniz. yada cami tumden cikarip yerine vernikli bir kontrplak bile koyup borulari buradan gecirebilirsiniz. tabii bunun icin duruma musait kucuk bir cam olmali. boylece duvar delmemis olursunuz. giderkende klimanizi alir cami eskisi gibi birakirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur

Boru girislerini kucuk bir cam varsa onu kestirerek oradan yapabilirsiniz. yada cami tumden cikarip yerine vernikli bir kontrplak bile koyup borulari buradan gecirebilirsiniz. tabii bunun icin duruma musait kucuk bir cam olmali. boylece duvar delmemis olursunuz. giderkende klimanizi alir cami eskisi gibi birakirsiniz.
    quote:

Orjinalden alıntı: cengizumur

Boru girislerini kucuk bir cam varsa onu kestirerek oradan yapabilirsiniz. yada cami tumden cikarip yerine vernikli bir kontrplak bile koyup borulari buradan gecirebilirsiniz. tabii bunun icin duruma musait kucuk bir cam olmali. boylece duvar delmemis olursunuz. giderkende klimanizi alir cami eskisi gibi birakirsiniz.

Güzel bir fikir ancak hem görüntü açısından zor olabilir hemde evlerdeki camlar ısıcamsa küçük bir alan zor bulunur o camlarda

• quote:

quote:

Güzel bir fikir ancak hem görüntü açısından zor olabilir hemde evlerdeki camlar ısıcamsa küçük bir alan zor bulunur o camlarda

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

Goruntu maalesef cirkin olacak.

Yaptigim boyle bir montajin ayrintilarini vereyim. Ben klima degil fan taktim, fan guzel bile gorunmustu.

Oncelikle bu isin cift camli pencere sistemlerinde daha kolay oldugunu belirteyim.

Ust kosede bulunan "was is das" denen kucuk havalandirma penceresinin cift cami, cercevedeki plastik citalar, spatula cinsi bir aletle kanirtilarak cikarilarak yerinden sokulecek. Bu plastik citalar cift cami cercevede tutar ve tekrar tekrar sokulup takilabilirler.

Sokulen cift cam boyutlarinda lamine kapli iki adet sunta kestirilecek. bu suntalar cikan camin yerine takilacak, boru fan vesairede bu suntalarin icinden gececek.

Suntalar biri dista digeri icte olmak uzere iki kat olarak monte edilecek. Bu suntalar ceyrek inch yani ince suntalardan. Aralarina styrofoamla (beyaz kopuk) dolgu yapilarak asamble tam cerceveye uygun kalinliga getirilecek.

Lamine kaplama suya dayaniklidir ve ayrica cerceveye uygun renk secilmesi goruntuyu biraz kurtaracaktir.

Sonra tasinirken suntalar sokulerek cift cam eski yerine takilacak.

Sistemin maliyeti bes lirayi gecmez. Bir marangoz ziyareti, biraz planlama isi basariyla sonuclandirir.

Ben fan taktim ve fan araliksiz suntalara oturdu. Klima borularinin cevresini nasil doldurursunuz bunu dusunmeniz gerekir.

• quote:

quote:

quote:

Goruntu maalesef cirkin olacak.

Yaptigim boyle bir montajin ayrintilarini vereyim. Ben klima degil fan taktim, fan guzel bile gorunmustu.

Oncelikle bu isin cift camli pencere sistemlerinde daha kolay oldugunu belirteyim.

Ust kosede bulunan "was is das" denen kucuk havalandirma penceresinin cift cami, cercevedeki plastik citalar, spatula cinsi bir aletle kanirtilarak cikarilarak yerinden sokulecek. Bu plastik citalar cift cami cercevede tutar ve tekrar tekrar sokulup takilabilirler.

Sokulen cift cam boyutlarinda lamine kapli iki adet sunta kestirilecek. bu suntalar cikan camin yerine takilacak, boru fan vesairede bu suntalarin icinden gececek.

Suntalar biri dista digeri icte olmak uzere iki kat olarak monte edilecek. Bu suntalar ceyrek inch yani ince suntalardan. Aralarina styrofoamla (beyaz kopuk) dolgu yapilarak asamble tam cerceveye uygun kalinliga getirilecek.

Lamine kaplama suya dayaniklidir ve ayrica cerceveye uygun renk secilmesi goruntuyu biraz kurtaracaktir.

Sonra tasinirken suntalar sokulerek cift cam eski yerine takilacak.

Sistemin maliyeti bes lirayi gecmez. Bir marangoz ziyareti, biraz planlama isi basariyla sonuclandirir.

Ben fan taktim ve fan araliksiz suntalara oturdu. Klima borularinin cevresini nasil doldurursunuz bunu dusunmeniz gerekir.

Alıntıları Göster
    @cengizumur anlaşılan siz bu ev tadilat vs. işlerinde bayagı tecrübelesiniz veya eliniz yatkın keza bahsettiğiniz işlevleri herkes kolay kolay hünerler yapamaz diye düşünüyorum

Ancak kafama takılan bir mevzuyu şimdi sormak isterim, aşağıda benim salonu görüyorsunuz, şimdi yukarıdaki dediğiniz camlara biz boru çalışsak ne olur biliyor musunuz PERDElere mani olur, o açıdan camlar bence ofsayt bu konuda

• quote:

@cengizumur anlaşılan siz bu ev tadilat vs. işlerinde bayagı tecrübelesiniz veya eliniz yatkın keza bahsettiğiniz işlevleri herkes kolay kolay hünerler yapamaz diye düşünüyorum

Ancak kafama takılan bir mevzuyu şimdi sormak isterim, aşağıda benim salonu görüyorsunuz, şimdi yukarıdaki dediğiniz camlara biz boru çalışsak ne olur biliyor musunuz PERDElere mani olur, o açıdan camlar bence ofsayt bu konuda

Alıntıları Göster
    quote:

eozen81,

Nede boyle dusundugunuzu anlayamadim. verdiginiz resimde Hem klima hem pencereler ve dolayisiyla borular perdelerin altinda kalacak. Perdelere takilsa takilsa klima takilacak, nereden gecerse gecsin borular degil. Acaba yukarida anlatmaya calistigim montaji tam aciklayamadimmi?

• quote:

quote:

eozen81,

Nede boyle dusundugunuzu anlayamadim. verdiginiz resimde Hem klima hem pencereler ve dolayisiyla borular perdelerin altinda kalacak. Perdelere takilsa takilsa klima takilacak, nereden gecerse gecsin borular degil. Acaba yukarida anlatmaya calistigim montaji tam aciklayamadimmi?

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

eozen81,

Yok ic uniteyi pencerenin uzerine degilde ic duvarlardan birine monte etmek istiyorum diyorsaniz o zaman klima borularini duvarlar boyunca perdelerin arkasindan gecireceksiniz, ayni resimdeki kalorifer borulari gibi.

Ama odadaki isi dagiliminin homojenligi acisindan ideal olan, sogutma icin, klima ic unitesini isinin kaynagi olan pencerelerin uzerine takmaktir. boylece ic unite isinip yukselen havayi oda icine yayilmadan karsilar ve sogutur.

• quote:

quote:

quote:

eozen81,

Yok ic uniteyi pencerenin uzerine degilde ic duvarlardan birine monte etmek istiyorum diyorsaniz o zaman klima borularini duvarlar boyunca perdelerin arkasindan gecireceksiniz, ayni resimdeki kalorifer borulari gibi.

Ama odadaki isi dagiliminin homojenligi acisindan ideal olan, sogutma icin, klima ic unitesini isinin kaynagi olan pencerelerin uzerine takmaktir. boylece ic unite isinip yukselen havayi oda icine yayilmadan karsilar ve sogutur.

Alıntıları Göster
    evi aldığınız gibi teslim etmek zorundasınız. evsahibi anlayışlı değilse riskli iş yani.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.