Orjinalden alıntı: BlueEyedCat Sn. mbbilici, 9000 BTU'nun yetmeyeceğine eminim. Ev öyle böyle değil, anormal sıcak. Hatta eve gelen misafir duramıyor, 30 dk'ya kalkmak istiyor. Dışarıdan eve ilk giren, daha kapıdan geçerken yüzlerine sıcak bir buharın çarptığını söylüyor. Ev öyle konumlandırılmış ki, dört bir yanı açık, gündüzün her saati güneş görüyor. Yani sadece m2 hesabı ile yaparsak 9000 BTU'da iş görebilir ama diğer etkenler farklı.
9000 btu kapasite aslında tek cepheden yarım gün güneş alan ve sizin odanız gibi koşulları olumsuz olmayan ve normal bir aile yaşamının sürüldüğü yaklaşık 30 m2 oda için yeterli bir kapasitedir. siz çok sıcak oluyor diye belirtmişsiniz ilk mesajınızda ben bunu dikkate aldım. olumsuz koşullarınız olmasaydı size 7000 btu kapasite önerebilirdim. ama gel gelelim tüketici, kapasite konusunda çok yanlış bilgilendirilmiş, adeta bir gelenek haline gelmiş yüksek kapasiteler. neme lazım az gelmesinde fazla mal göz çıkarmaz mantığı yerleşmiş.
15 m2 ye kadar olan odalarında 7000 btu kullananlar söylesin, klimalarının bakımları yapılıyorsa, yeterli soğutmayı sağlayamıyorlar mı?
quote:
Orjinalden alıntı: mbbilici
quote:
Orjinalden alıntı: BlueEyedCat Sn. mbbilici, 9000 BTU'nun yetmeyeceğine eminim. Ev öyle böyle değil, anormal sıcak. Hatta eve gelen misafir duramıyor, 30 dk'ya kalkmak istiyor. Dışarıdan eve ilk giren, daha kapıdan geçerken yüzlerine sıcak bir buharın çarptığını söylüyor. Ev öyle konumlandırılmış ki, dört bir yanı açık, gündüzün her saati güneş görüyor. Yani sadece m2 hesabı ile yaparsak 9000 BTU'da iş görebilir ama diğer etkenler farklı.
9000 btu kapasite aslında tek cepheden yarım gün güneş alan ve sizin odanız gibi koşulları olumsuz olmayan ve normal bir aile yaşamının sürüldüğü yaklaşık 30 m2 oda için yeterli bir kapasitedir. siz çok sıcak oluyor diye belirtmişsiniz ilk mesajınızda ben bunu dikkate aldım. olumsuz koşullarınız olmasaydı size 7000 btu kapasite önerebilirdim. ama gel gelelim tüketici, kapasite konusunda çok yanlış bilgilendirilmiş, adeta bir gelenek haline gelmiş yüksek kapasiteler. neme lazım az gelmesinde fazla mal göz çıkarmaz mantığı yerleşmiş.
15 m2 ye kadar olan odalarında 7000 btu kullananlar söylesin, klimalarının bakımları yapılıyorsa, yeterli soğutmayı sağlayamıyorlar mı?
nasıl bu kadarda rahatça 30 metre kareye 9000 btu yeter diyorsunuz hayert ediyorum 10 senedir izmirde klima kullanırım ve daha uzun zamandırda bu işin içindeyimki,izmirde bile kışın 16 metre kare yeri 12000 btu 2 saat sonra ısıtmaya başlıyor hatta arada 2-3 kez defrosada giriyor beko gibi klimalar,ha diyeceksiniz ben ısıtmadan degil serinletmeden bahsettim evet serinletmez bile 9000 btu ,size art bey güzel cevap yazmış klima bölümünde sizinki psikolojik klima varlıgı klimam varmı var oh serin srin diye düşünerek oda serinletilmez 9000 btunun verimli olacagı yer normal şartlarda 15-20 meter kare yerlerdir oda 15 metre kareden sonra ara kat olmalı yalıtımı iyi olmalı ve iyi marka klima olmalı,
quote:
Ben 30 metrekarede 7000 BTU ile nasil tatmin edici bir sonuc aldigimi burada yazdim;
mbbilici'nin piyasada ve bu forumlarda genellikle gereginden cok daha fazla kapasitede klimalarin tavsiye edildigi gorusune katiliyorum. Bu forumda gorus isteyenlerin en az yarisi 7000 BTU ile ihtiyaclarini gorecektir.
quote:
Orjinalden alıntı: cengizumur
Goruntu maalesef cirkin olacak.
Yaptigim boyle bir montajin ayrintilarini vereyim. Ben klima degil fan taktim, fan guzel bile gorunmustu.
Oncelikle bu isin cift camli pencere sistemlerinde daha kolay oldugunu belirteyim.
Ust kosede bulunan "was is das" denen kucuk havalandirma penceresinin cift cami, cercevedeki plastik citalar, spatula cinsi bir aletle kanirtilarak cikarilarak yerinden sokulecek. Bu plastik citalar cift cami cercevede tutar ve tekrar tekrar sokulup takilabilirler.
Sokulen cift cam boyutlarinda lamine kapli iki adet sunta kestirilecek. bu suntalar cikan camin yerine takilacak, boru fan vesairede bu suntalarin icinden gececek.
Suntalar biri dista digeri icte olmak uzere iki kat olarak monte edilecek. Bu suntalar ceyrek inch yani ince suntalardan. Aralarina styrofoamla (beyaz kopuk) dolgu yapilarak asamble tam cerceveye uygun kalinliga getirilecek.
Lamine kaplama suya dayaniklidir ve ayrica cerceveye uygun renk secilmesi goruntuyu biraz kurtaracaktir.
Sonra tasinirken suntalar sokulerek cift cam eski yerine takilacak.
Sistemin maliyeti bes lirayi gecmez. Bir marangoz ziyareti, biraz planlama isi basariyla sonuclandirir.
Ben fan taktim ve fan araliksiz suntalara oturdu. Klima borularinin cevresini nasil doldurursunuz bunu dusunmeniz gerekir.
Teşekkür ederim, güzel bir fikir verdiniz. Aslında benim de ilk seferde aklıma gelmişti ama ben o camların kolayca çıkabildiğini bilmiyordum. Daha ziyade duvarı deldireceğime balkon kapısını deldireyim çıkarken de, kapının o plastiğini değiştiririm diyordum (gerçi vazgeçtim sonra). Ama sizin verdiğiniz akıl daha doğru ve olabilir bir şey.
Peki o camı ben çıkartabilir miyim? Çevredeki plastik çıtalar demişsiniz. Ben bir kontrol yaptım çift camın etrafında, dört bir yanında, sanki iç içe geçmiş dediğiniz gibi dört adet beyaz çıta var. Pek çıkacak gibi de durmuyorlar. Acaba ben mi çıkartayım (zarar verebilir miyim acaba?) yoksa montaja gelen adamlar bu işten anlarlar mı? Ben sadece suntayı hazırlasam gerisini onlar halledebilir mi acaba?
quote:
quote:
Ben 30 metrekarede 7000 BTU ile nasil tatmin edici bir sonuc aldigimi burada yazdim;
mbbilici'nin piyasada ve bu forumlarda genellikle gereginden cok daha fazla kapasitede klimalarin tavsiye edildigi gorusune katiliyorum. Bu forumda gorus isteyenlerin en az yarisi 7000 BTU ile ihtiyaclarini gorecektir.
kusura bakmayın ama oraya yazdıgınız tamamen çürütüldü iyice dönerek tekrar tekra o yazıları okuyun,siz demişsinizki küçük kapasiteli alırım devamlı çalışır 400 watt çeker nasıl olacak o hem devamlı çalışacak hemde 7000 btu olacak eger devamlı çalışacaksa satte en az 780 watt yapar,
ve kışın asla ısıtmaz bende salonda 28 metre kare yerde 24000 btu var kışın ısınıncaya kadar anamız aglıyor en az 2 saat evvelden açamaya proglamlıyorum ,
blueeyedcad nickli üyemiz, ilk mesajında durumunu güzelce belirtmiş, kiracı olmasından dolayı uygun bir montaj ve 700 ytl lik bütçesini aşmadan uygun fiyatlı bir aygıt almak istyor. bunun üzerine cengizumur çok güzel bir fikri verdi. ve ben de 700 ytl ye daha uygun bir marka seçebilmesi için kapasiteyi bir daha düşünmesi yönünde arkadaşın dikkatini çekmek istedim. bu yorumlarımız konusunda doğru kıyaslamayı yapabilmesi için de bir iki örnek verildi. her şey ortada sanırım en doğru seçimi yapabilecek.
quote:
Orjinalden alıntı: teks-
quote:
quote:
kusura bakmayın ama oraya yazdıgınız tamamen çürütüldü iyice dönerek tekrar tekra o yazıları okuyun,siz demişsinizki küçük kapasiteli alırım devamlı çalışır 400 watt çeker nasıl olacak o hem devamlı çalışacak hemde 7000 btu olacak eger devamlı çalışacaksa satte en az 780 watt yapar,
ve kışın asla ısıtmaz bende salonda 28 metre kare yerde 24000 btu var kışın ısınıncaya kadar anamız aglıyor en az 2 saat evvelden açamaya proglamlıyorum ,
Herkes kendi fikir ve tecrubesini yazdi. Neyin curutuldugu konusunda herkes yine kendince bir sonuca ulasti. Buda sizin fikriniz, benimki daha farkli oldu.
Ben 7000 btu alirim hep calisir 400 wat yakar demedim. 7000 btu klimalar markasina gore 680 ile 800 watt arasi yakiyor.
Sizin o tartismada kast ettiginiz hesabi hatirliyorum. Bir arkadas inverterli klimasinin ortalama 440 wat yaktigini hesaplamis. Yani aslinda kendi agziyla ortalama ihtiyacinin aslinda 7000 btu nun bile yarisi kadar oldugunu soylemis. Sonrada samet007tr adli arkadasimiz bu hesaba bagli olarak benim 7000 btu'luk klimanin devamli calistiginda bundan daha cok yakacagini soyleyerek kendi sonucuna varmis. Bu benim vardigim sonuc degildi ama.
Benim soylemek istedigim yukaridaki hesaptaki gibi ortalama 440 watt yani yaklasik 5000 btu ihtiyaci olan bir yere 18000 btu'luk inverterli klima alip onu ara seviyede 5000 btu'da calistirmak yerine dogrudan ortalama ihtiyaciniz olan 5000 btu'luk bir klasik klima alirsaniz isiniz daha ucuza gorulur, daha az yakarsiniz demekti ve kendi tecrubemle ben bunu yasadim. Benim klimada tabii herzaman tam kapasitede calismiyordu ve ortalama yaktigi elektrik yine tam kapasiteden daha azdi.
Tabii bende piyasada 5000 btu klima olmadigini biliyorum, ama ortalama ihtiyaciniza en yakin kapasitede klimayi alirsaniz, klimanizin kapasite faktoru artar, yani en verimli oldugu tam kapasitede daha uzun calisir.
Cok sicak havalarda tabii yazdigim gibi oda ancak 26 ya kadar soguyabiliyordu ama olsun ben ekonomi adina biraz isi dalgalanmasina raziyim.
Sizin yazdiginiz kisin 24000 btu ile anca isinabilme olayinada tamamen inaniyorum. Isitmada daha fazla kapasite gerekebilir cunku kisin istenen sicaklikla dis hava arasindaki isi farki, yazin istenen sicaklikla dis hava arasindaki isi farkindan genelde daha fazladir. Ben 30 metrekarede 7000 btu'luk klimayi isitmada hic kullanmadim. Ihtiyaclar ve sartlar degiskendir. Bende 30 metrekarede sogutmada 7000 btu'nun yettigini gordum.
Kisaca oradada ozetlemeye calistigim inverterin her zaman ekonomi getirmedigi idi.
Genelde izmirlilerin ve daha guneydeki arkadaslarin klimayi isitmadada kullandiklari, yazinda sogutmada daha fazla kapasite ihtiyaci duyduklarini goruyorum, kendilerine hak veriyorum. Ben istanbuldayim ve bizde durum biraz daha degisik.
quote:
Orjinalden alıntı: BlueEyedCat
Teşekkür ederim, güzel bir fikir verdiniz. Aslında benim de ilk seferde aklıma gelmişti ama ben o camların kolayca çıkabildiğini bilmiyordum. Daha ziyade duvarı deldireceğime balkon kapısını deldireyim çıkarken de, kapının o plastiğini değiştiririm diyordum (gerçi vazgeçtim sonra). Ama sizin verdiğiniz akıl daha doğru ve olabilir bir şey.
Peki o camı ben çıkartabilir miyim? Çevredeki plastik çıtalar demişsiniz. Ben bir kontrol yaptım çift camın etrafında, dört bir yanında, sanki iç içe geçmiş dediğiniz gibi dört adet beyaz çıta var. Pek çıkacak gibi de durmuyorlar. Acaba ben mi çıkartayım (zarar verebilir miyim acaba?) yoksa montaja gelen adamlar bu işten anlarlar mı? Ben sadece suntayı hazırlasam gerisini onlar halledebilir mi acaba?
Sizde o citalari cikarabilirsiniz. Once uzun kenarlardan birini cikarin, kisalara gore daha kolay esneyip cikarlar, biri cikincada gerisi kolayca cikar. Citalari bicakla tornavidayla zorlarsaniz cizebilirsiniz onun icin araya girebilecek kadar ince ama genis agizli bir spatula bu ise daha uygundur. Hic olmadi mahalledeki bir pimapen vesaire bayiine gidin nasil yapildigini sorun size anlatsin, hatta gelsin cikarsin. citalari takarkende biraz guc harcayip varsa kaucuk tokmakla vurmaniz gerekebilir. Vurun (tabii dikkatlice) korkmayin.
Baska bir fikirde su. sunta yerine pimapencilere bakin mesela balkon kapisinin alt yariminda kullandiklari ortasi kopuk dolu paneller vardir. size uyan kalinlikta olani bulursaniz istediginiz kadar kestirip alin bunuda yukarida anlattigim sunta paneller yerine kullanabilirsiniz.
Bence bu isi klimacilar gelmeden halledin suntalarda veya panelde borular gececek kadar bir delik acin, klimacilar sanki duvardaki bir delikten boru gecirirmis gibi montaji yapip gitsin. sonra kalan boslugu kopuk filan gibi bir seyle kapatirsiniz.
Merhaba, sana tecrübemi anlatayim... Ayni klimadan bende aldim. uygun fiyata.. Klima iyi odayi hemen sogutuyor, yalniz Servisten cok cektim... 1. Klima satislari cok oldugu icin su anda Servisler sezonluk ve tecrübesiz eleman calistiyorlar, malesef benim evime Klimayi takan servis elemani Vestel bayisinin gecici elemani imis (tamir icin gelen servis elemani söyledi). Kendiside sikayetci ve anlattigina göre taktigi klimalari bunlar tekrar gelip düzeltmeye geliyorlarmis. 2. Benimkinde dis ünitenin bir civata ile baglanmis, 2inci somun yariya kadar sIkIlmis, 3 v4üncü civatalarin somunlari yoktu, cikardigi titresimden farketim ve ariza kaydi yaptirdim, cok sicak havalarda calistirdim ve sonrardan yine farkettimki icinden su geliyor.. Gelen Servis, kuran elemanin icindeki tesisatin yalitim ve sarma yapmadigindan suyu sizdirdgini belirti, öylekialt kapagi actiginda icinden bir bardak su bosaldi. Neyseki klimaya bir zarar vermedi cok sükür.
Odam 25 m2 ve sabahlari günes gören tarafda.. Ama yinede sogutma da basarili. Vestel QUX-12 tavsiye ederim ama kurulurken cok dikkat et derim!!! Bu arada bende kiraciyim ama ev sahibim seker gibi bir adam, bir sorun cikarmadi, darisi tüm kiracilarin basina... ;)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme