Şimdi Ara

Kiracını kaçak elektrik kullanması. Ne yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Durumu teferruatıyla anlatıyorum.
    Gecen sene yazlık aldık ve emlakçının yönlendirmesiyle kiraya vermek istedik. Kira sözleşmesini kendisine hiçbir yetki vermememize rağmen emlakçı yapmıştır. Kiracılar, evi kiralamalarından 2 ay sonra trafik kazasında öldüler. Daha sonra bizden rica eden aile yakınları 2 ay sonra evi boşaltacaklarını söylediler. Ölen şahısın kardeşi olduğunu yeni öğrendiğimiz şahıs evde oturmaya başlamış ve kira ödememiştir. Bunun üzerine biz işgal davası açtık. Dava şu anda sürmekte.

İstanbul'da ikamet ediyoruz ve evin bulunduğu yere ağustos ayında gitmemiz mümkün oldu ve gittiğimizde eletriği kaçak kullandığını öğrendik. Eski ev sahibi kapattırmış ama bu şahıslar kaçak kullanmışlar. Diğer vada devam ederken bu durumda ne yapmamız gerekir? Tekrar dava mı açmalıyız? Eğer açacaksak ne davası olmalı. Biz eletrik idaresine şikayet edip kapattırdık. Ancak şahısları evde bulurlarsa kişilerin üzerine ceza kesebiliyorlarmış yoksa tapu sahibine kesilecekmiş. (işgal davasında ifadelerini almaya gelen jandarmalara kapıyı açmamışlardı mesela, jandarma da işlem yapmadan geri dönmüş.. biz kendimiz şahısları evde bularak jandarmaya bildirip öyle ifadelerini aldırabildik, demem o ki elektrik idaresinden gelenlere de kapıyı açacaklarını zannetmiyorum.
    Aynı şekilde su'yu da üzerlerine almayarak kullanmışlar. ancak su kapalı değildi, eski ev sahibinin üzerineydi. Biz borcunu ödeyerek kapattırdık. Bu su borcunu da nasıl ödemelerini sağlayabiliriz?

Son bir sorum.. Ödenmeyen kira için de ayrıca dava açmamız gerekiyor mu? Kaldıkları süre içerisindeki zararımızı tazmin edebilir miyiz? Yoksa dava açmadan mahkemede talep edebiliyor muyuz?

Çok soru sordum biliyorum. İlgilenirseniz sevinirim

Şimdiden çok teşekkürler

• Geçmiş olsun.
    Sizin durumunuzda olanlar için bizim oralarda "neresinden tutsan elinde kalıyor" derler.
    Hukukun h'sini bilmediğiniz belli. Acil olarak bir avukatla görüşün ve yardımını alın. Elbette bu size bir maliyet getirecektir, aklınızda bulunsun. Çevrenizde kiracı veya ev sahibi ile sorun yaşamış ve işi avukata devretmiş (avukatından memnun olan) birini bulmaya çalışın. Her avukat dürüst değildir, onu da unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi entarhan -- 22 Ağustos 2015; 15:09:10 >
  • alıyosun yanına 4-5 delikanli kiriyosunuz kapiyi evdeki esyalari atiyosunuz disariya bi el arabasida dayak atiyosunuz bunlara sonra anlarlar milletin malini gasp etmeyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.