Şimdi Ara

Kiradayım. Aracımı Satıp Ev Almayı Düşünüyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
3.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aracın piyasa ortalaması 270.000TL gibi satıldığını varsayalım ;

Buca'dan üniversite bölgesinden 1+1 temiz bir ev satın alalım

https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-biryer-den-adatepe-de-sifir-bina-sifir-esyali-d.gazli-1-plus1-daire-914262007/detay

Biraz pazarlıkla 220.000-230.000TL gibi rakamlara rahat rahat bu bölgeden ev alınabilir.

Şuan pandemi süreci vs. var ama illa ki bitecek hadi bitmedi diyelim en ölü fiyattan aylık 1000TL 'den kiraya verirsiniz.

Elinize kalan ortalama 40.000-50.000TL ile güzel temiz ekonomik bir araç alır kullanırsınız.

İleride pandemi biter okullar açılır o zaman kirayı da arttırırsınız kendi evinizin kirasını aldığınız ev öder sizde ev sahibi olmuş olursunuz.

• Ben zamanında evi aldım, evlendim, evi satıp daha iyi bir ev aldım. 32 yaşında araba sahibi oldum. Çok zor zamanlar geçirdim ama 2 sene sonra borcum bittiğinde gelirimin tamamı bende kalacak ve istediğim gibi rahat rahat kullanacağım. Burada anlatmak istediğim gençken bu ev işini halletmek gerek aile büyüyüp giderler arttığında dahada zorlaşacak. Sizin geliriniz benimkinin iki katı. O gelir bende olsa şu an 2 evim altım dada iyi bir arabam olurdu. Bu devirde para yönetmek, parayı tasarruflu kullanmak çok zor ve önemli bir iştir. Benim felsefemde kira vermeye yer yok. Zamanında düşündüm evlenip 1500 kira vereceğime 2 bin kredi öder evimi alırım, kapıma kira için kimse gelip dayanamaz. Bu dünyanın bin bir türlü hali var yarın ne olacağımız belli değil. Arabasız yaşarsın ama evsiz, kirada yaşamak zor . Ben her ay ev sahibine 2000 bin tl ödesem psikolojim bozulur. O yüzden zamanında araba değil otobüs kullandım evimi aldım. ve en önemlisi bu yatırımları yaparken çokta gençliğimi kaybetmedim .

Geliriniz çok iyi bir kısmını eve ayırabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Aynısı başıma geldi

2017 yılı başında 50bin dolar bozup (160bin tl) peşinat yaparak 280 bine ev aldım.

120 bin çektim 8 yıl 0.88'den ona rağmen 200 bin civarı geri ödemesi var.

Evin bana maliyeti 360 3 yıldır kiracı oturuyor, 45 bin civarı kira geldi. 320 bin maliyet.

Satmak istesem 450 etmiyor. Bu yaza doğru satıp tüm parayı borsaya koymayı düşünüyorum. Bu yıl tüm birikimim ile hisse aldım. Uzun vadeci olduğum için alıp bekle modundaydım çok güzel prim de yaptı kağıtlar. Şu aralar ise günlük al sat yapmaya başladım.

Örneğin 240 bin tl değerinde 5000 lotu olan iyi bildiğim kağıdı mesela 47,50 den satıp, 47 den geri almaya başladım. Bir anda lot sayım aynı olmasına rağmen gün sonunda 2000,4000 hatta 6000 bırakmaya başladı. Biraz stresli oluyor ama muhteşem birşey. Bu gidişle şuanki işimi birkaç yıl sonra bırakmayı bile düşünüyorum. Ayda 2 defa bu işlemi yapsam yeter :)

Alıntıları Göster

boğa piyasasında 2-3 ayda aldıgınızı ayı piyasasında 1haftada elinizden alırlar bakar kalırsınız.. Şu an borsa cok güzel görünüyor herkese de son 10 yılda ne canlar yaktı açıp bakabilirsiniz..

Hele ki kendi işini bırakıp tamamen borsaya dönmek çılgınlık tamamen...Borsanın tokadı osmanlı tokadı gibidir dikkat edin..

• MyWorldLife kullanıcısına yanıt

İzmir özelinde söylüyorum hocam, 300 bine bucadan 1+1 2+1 tarzı ev alırsınız ama o da başımızı sokalım yeter mantığında olur. Dediğiniz gibi şu an gönlünğze göre bir daire fiyatu ne yazık ki İzmir özelinde 750.000 den başlıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuruçeşme pazar yerinin oradan ara kat, doğalgazlı, fiber alt yapılı daire satın almıştım 2019 aralıkta 150.000 e. Piyasa nereden nereye gelmiş şaka gibi. Ben Adatepe bölgesinde hele ki yüksek giriş bir ev için 180-190 bin üzeri para ile ev almayı önermem. Hoş bu fiyata satan yok diyeceksiniz haklı olarak ama arkadaşta kredi çekmeden almayı planlamış, iyi bir araştırmayla daha iyi değerlenecek yerlerden bulunabilir. Bucada elinizi sallasanız 1+1 e çarpıyor üstelik dediğiniz gibi okullar kapalı olduğu için bir çoğu boşta ya da düşük fiyattan kirada.

• Gençsin mençsin ayağı yapanları boşver ne yatırım yapacaksan bu yaşta yapacaksın. Böyle gencim hayatımı yaşayayım diyenlerin hepsini yaşlandığında yaşlılar yurdunda kafalarına tasla vura vura yıkıyorlar. Elalemin ağız kokusunu çekeceğine evini al rahat et.
  • Hocam İzmir - Manisa arası 39km. Mahalle gibi.

Manisa'da yaşayan kişi İzmir'de yaşıyor sayılır. Manisa'da ev bakman çok daha mantıklı. Hem eşinin işi, hem de fiyatlar bakımından.

• Ev fiyatları konusunda maalesef çok yanlış cevaplar var konuda. 2015 senesinde 210 bin TL ödeyerek İstanbul’da ev aldım. 5 yıl oturdum, geçtiğimiz yıl şubatta evi kiraya, aracımı sattım ve farklı bir yerden ev aldım. Hatalı hesap şurada:

Evi 180’e aldım, şuanda 400 ediyor. Satsanıza 400’e, satamazsınız. Çünkü ben yaklaşık 3 aydır satamıyorum ordan biliyorum. Yazın faizler 0.64-0.74 olduğunda emlakçı tanıdıklar arayıp evini satacaksan 440-450 müşteri getireyim dediler yok dedim. Şuanda evi satmam gerekiyor emlakçıya verdim 415’e satamıyorum. Bu arada ev metroya 400 metre mesafede.

Ev fiyatları sahibindende gördüğünüz gibi değil. 420 yazan adama son ne olur diyorum 400 diyor, 1 hafta sonra 390’a indik diye mesaj atıyor. Nakit para 350 düşünürsen değerlendirebilirim diyorum 2 ay satamasa oraya gelecek. 1.40 faizden kredi kullanıp ev almak herkesin harcı değil. Ev satışlarının bir çoğu uzun vadeli krediyle yapılıyor, adam 10 yıla 200’e 450 ödeyince ev almıyor. İstese de alamıyor zaten. (Konuştuğum barem 500 bine kadar geçerli). Faizler düştüğü an ben satışta olan evimi 470-480’e rahat satarım. Ama o zaman alacağım üründe uçacak.

Şuanda acil olarak araç ihtiyacım var. 250’ye aracımı sattım 300 mü olacak dedim (2020 şubat) önce 400 oldu şimdi ise 330 bandında geziyor. Gerçi aracı satıp 530’a aldığım evimi mütahit istersen 750’ye satayım müşteri var diyor.

Eğer uçuk kaçık bir fiyat yoksa ilk 2-3 yıl evlerde kara geçiyorsunuz ama sonrasında zarar yazmaya başlıyor. (Kira alınan konut için konuşuyorum)

Ve evi satamadığım hergün iett’de rezillik çekiyorum. Bu akşam yağmurda ıslanınca dedim ki kendime 2 evin olsa ne olacak sucuk gibi ıslandıktan sonra.

İşin özü ev, araba gibi hemen satılmaz, faiz artar satılmaz ama araba 300 ise 290 hatta %10 düşüğü olan 270’e hemen satılır çünkü al-satçı alır. Şuanda değerinden minimum %15 aşağıya evi satamıyorum ama.

Oturulacak ev alınır, kira için ev almaya gerek yok...

• 2016 yılında sıfır leon aldım.

sizin gibi ev sahibi olmak istedim sattım .

o zaman kredisiz ev sahibi oldum.

Sonraki yıllar için clio aldım 3 yıldır biniyorum halen araba alamadım  

yani satılan yerine zor konuyor :)

• Şu ev almanın en öne çıkan argümanlarından biri yaşlılık vs başı sokacak bir yer değil mi ?
    Alın Yozgat’tan Çankırı’dan falan 2+1 100 bine bi daire dursun orada unutun onu
    İstanbul İzmir de düzgün ev için vereceğin milyonu verme veya faizi ödeme
    Bence mantıklı
  • Mordoğan kamukentten 300 bine arsa alın en az 2 yıl bekleyin. İzmirden size iyi bir ev getirecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Her zaman iyi olmuyor ev almak. Kıymetlenebilecek ev almak ya da kıymetlenecek yatırım yapmak daha mantıklı.

2015 eylül ayında 2011 aurisi 35.250tl ye satıp peşinat verip 165bine ev aldım. 120bin kredi çektim, 5 senede 165bin ödedim. Şu an evi satmak istiyorum. 300etmiyor. 270'e alıcısı çıktı, kredi onaylanmayınca o da kaldı.

O zamanlar 4 auris alsam şu an toplam 450bine giderdi mesela. Şu an 700-800e alınacak evler çok kıymetlenmeyebilir. Dolar alıp faize koysaydım, altın alsaydım vs her türlü daha kardaydım.

İşte sorun bu zaten ev almak hadi oturmak için zarardan kar diyebilirim ama alıp kiracıya vermek tam komedi oldu
    Evler prim yaptı gibi ama yapmadi 200/300 bine alınan evler 3/5 sene geçmesine rağmen 500 bin yapmadı öğle kaldi ama o parayı nereye koysaniz 2/3 e katılıyordu
    Bende ev aldim 200 bine 3 sene önce satsan şimdi 400 veren olmaz
    Ev alanlar kaybetmedi ama kazan diklarida pek söylenemez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• mantık bir şekilde arayı düşürüp ev almak her türlü mantıklı

• synthesizer kullanıcısına yanıt

Sakın ha evi satıp parasıyla borsaya girme. Yazık günah etme kendine... 😠

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.