< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kiradayım. Aracımı Satıp Ev Almayı Düşünüyorum (2. sayfa)
-
-
Bayraklı Manavkuyu'da kiradayım ben de, 2200 ödüyorum 3+1 eve.
Gelirlerimiz yakın. Bu İzmir piyasasında ev almayı mantıklı bulmuyorum. Oturduğum benden yaşlı binaya 700den aşağı istemezler.
Taşınalım desem, yer çok merkezi, hanımın da benim de işime yakın, ulaşım kolay.
Düşünüp taşındım. Hanımın memleketinden ev almak daha kolay. Alıp kiraya vermeyi düşünüyorum bi tanıdığa.
Hayırlısı bakalım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: commandxHer zaman iyi olmuyor ev almak. Kıymetlenebilecek ev almak ya da kıymetlenecek yatırım yapmak daha mantıklı.
2015 eylül ayında 2011 aurisi 35.250tl ye satıp peşinat verip 165bine ev aldım. 120bin kredi çektim, 5 senede 165bin ödedim. Şu an evi satmak istiyorum. 300etmiyor. 270'e alıcısı çıktı, kredi onaylanmayınca o da kaldı.
O zamanlar 4 auris alsam şu an toplam 450bine giderdi mesela. Şu an 700-800e alınacak evler çok kıymetlenmeyebilir. Dolar alıp faize koysaydım, altın alsaydım vs her türlü daha kardaydım.
Aynısı başıma geldi
2017 yılı başında 50bin dolar bozup (160bin tl) peşinat yaparak 280 bine ev aldım.
120 bin çektim 8 yıl 0.88'den ona rağmen 200 bin civarı geri ödemesi var.
Evin bana maliyeti 360 3 yıldır kiracı oturuyor, 45 bin civarı kira geldi. 320 bin maliyet.
Satmak istesem 450 etmiyor. Bu yaza doğru satıp tüm parayı borsaya koymayı düşünüyorum. Bu yıl tüm birikimim ile hisse aldım. Uzun vadeci olduğum için alıp bekle modundaydım çok güzel prim de yaptı kağıtlar. Şu aralar ise günlük al sat yapmaya başladım.
Örneğin 240 bin tl değerinde 5000 lotu olan iyi bildiğim kağıdı mesela 47,50 den satıp, 47 den geri almaya başladım. Bir anda lot sayım aynı olmasına rağmen gün sonunda 2000,4000 hatta 6000 bırakmaya başladı. Biraz stresli oluyor ama muhteşem birşey. Bu gidişle şuanki işimi birkaç yıl sonra bırakmayı bile düşünüyorum. Ayda 2 defa bu işlemi yapsam yeter :)
-
İşine öncelik ver evi bi şekilde alırsın. İş güç önemli. Ben akıl vermek istemedim çünkü önceliğini hangisinde mutlu olacaksan ondan yana kullan fakat mantık çerçevesinde. :) -
günün iki saatini yolda geçirmek demek ömrünüzün yaklaşık %10'unu yolda geçirmeniz demek, yazık değil mi hakikaten bi kere geliyoruz dşu hayata.
-
Ya bu ev alma derdi bitiriyor Türk gencinin hayatını. Zor senin işler kardeş. "alsam mı almasam mı?" diyen adam alamıyor. borcun olmasa al derdim aslında.
-
Bu işleri yıllardır yapıp çok iyi rakamlar kazanmasına rağmen tüm mal varlığını kaybedenler de var diye biliyorum. Nerden almışsan al bazen döviz,bazen altın,bazen de bist yüksek kar bıraktığı oluyor. Ama bir gün her şeyin terse dönme ihtimalini düşünmek gerekir. Ben olsam ne evimi satardım ne de işimi bırakırdım. Bu arada başlığa uygun olarak ev lazımsa her zaman ve uygun olan her fiyattan alınmalıdır. Otomobil ihtiyacı görse yeter. Tabi hepsi benim görüşüm. Allah hepimizin gönlüne göre versin,kimse madur olmasın.
-
Ne çok bornovalı arkadaş varmış ya :)
Hocam ben doğma büyüme bornovalıyım, evi bayraklı-karşıyaka arasından aldım. Aslında evka3 tarafında gönlüm fakat eskiden kooperatif yeri olan bu bölgede şu anda sitede yeni ev 3+1 minimum 1.200.000 TL olmuş. Benim de elim gitmiyor açıkçası. O yüzden zaten yeni evim var diyerek araba alımı ve birikime yoğunlaştım.
13 bin iyi bir gelir gibi duruyor ama benim gelirim yıllar içinde arttıkça giderim de arttı ciddi olarak. Ülkedeki enflasyon da cabası. Bugün marketten dilediğin kaliteli peynir, zeytin, et almak bile lüks olmuş durumda.
Bilhassa yeni evliler mümkünse ekonomik darboğaza düşmemeli. Sevgi yeter falan filan bunlar hikaye, özellikle hanımlar alıştığı standardın altına düşünce illa ki sıkıntı yaratıyor. Bu ya kendi içinde oluyor ya da yansıtıyor sana. O zaman da tatsızlık oluyor, hiç gerek yok bence.
-
Ah hocam ah.
Uzun vadeci borsacıyım diyince içimi bir hüzün kapladı.
Bende sizin gibi uzun vadeci borsa yatırımcısıyım.
2004 de evlendim.
2007 de şu an oturduğum evi 117.000 liraya aldım.
Peşin para verdim kredi kullanmadım.
2009 kasım ayında cebimde 35.000 lira net para vardı.
Ben kumbara misali biriktirdiğim ereğli demir çelik hissesi almak istedim
Yaklaşık 35.000 lot alıyordum.
Faiz oranları çok düşüktü.
Eşime dedim ki 50000 lira kredi çekecem toplam 85.000 lot hisse alacağım dedim.
Eşimin ısrarı ile 60000 lira kredi çektim.
Toplam 95.000 liraya ikinci evimi aldım.
12 yıldır kirada.
100.000 lira kira gelirim oldu.
Şu an evi satsam 500.000 lira.
95.000 lot ereğli demir çelik hissesi 1milyon 600 bin lira.
Temettüleri saymıyorum bile.
Gerçi kumbara usulü ereğli demir çelik aksigorta tofaş aksa hisseleri biriktiriyorum.
32000 lot ereğli hissesine 50000 lira temettü alacağım.
95.000 lot hissem olsa 145.000 lira temettü alacaktım.
Onun yerine 21.000 lira kira aldım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
bende aynı durumda sayılırım 140 150 k lık arabam var 2 tane de motosikletim onlarda 1 i 100 k öteki 6 7 k şuan babam la yaşıyorum aracım satılık
onu satarsam gidip 2+1 ev alacağım aslında barınma gibi bi derdim yok fakat birkaç ay önce ye kadar çok güzel bahçeli bi evin vardı
arabamı satıp tekrar bi ev almayı düşünüyorum
sana tavsiyem eğer işe gidip gelmek için servis imkanın varsa şartları zorla güzel bi ev al
insan güzel bi evde yaşamalı kaliteli bi arabaya binmesede olur
-
vergi borcunun tamamı bitmeden sakın ev almaya kalkma. yazılmış ama depremden sonra aşırı arttı ev fiyatları. ben olsam aracı satar yerine daha yaşlı bir araç alır kalanıyla da borcu kapatırım. 13 bin gelir az değil birikmişin de varmış gerisi elbet bir şekilde olur kısa sürede toparlarsınız. yanlış anlamayın ama bir süre çocuk düşünmeyin rızkıyla filan gelmiyor bu devirde. ben karşıyakadayım burada deprem sonrası yıkımlar daha geçen gün başladı yıkımlar tamamlandıktan sonra temelden bir yere girmek mantıklı olabilir. mesela örnekköy komple kentsel dönüşüme girdi 2-3 yıla baya güzel olacak roman ailelerin hepsi manisaya kaçtı. bu taraftan manisaya zaten servis var zaten o ara araç da olacak eşiniz yine çok yorulacak olursa araçla gider gelir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence Manisaya taşının ve çok daha az bir rakama kirada oturun. Daha kolay para biriktirirsiniz bu arada. -
Sen okula hafta içi her gün mü gidiyorsun?
Bence İzmir'de ev tutarak hata yapmışsın. Ne olursa olsun kadının çalıştığı yere yakın ev tutman gerekirdi.
Sen yoldaki sıkıntıları bir şekilde bertaraf edersin ama kadının başına ne geleceği belli olmaz.
Öncelikle bunu çöz bence. Kadının işine yakın ev al ya da kirala.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kadın huzurluysa ev huzurludur felsefesindeyim. İzmirde yasamanin ayricaligi mi manisa da ev sahibi olmanin ayricaligi mi . Bu sorulari esine sor esine eger izmirde yasamak ulasim nedeniyle cileye donuyorsa manisaya tasinin ister manisada kiraci ya da ev sahibi olun. Sarı siteye gore ev degeri bicmeyin ev alacaksaniz ev almayi dusundugunuz muhitte piyasa arastirmasi yapin sonra ev alin en az uc bes ay arastirmaya zaman ayirin.
Borsa yazanlar olmus. Aldanmayin ihtiyac duymadiginiz paraniz varsa borsaya girin .yoksa saclarinizi agirtirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forrestgumpbey -- 17 Mart 2021; 6:49:43 >
Arabayı sat borçları sıfırla.
Kalanı peşinat yap. Manisa'da eve gir. 60 ay vade yap.
5 bin TL ye çin malı YUKİ Casper s al 2. El.
Bu şekilde 2 sene yaşa.
Borç ağırlığı azalınca bir b sınıfı bir araç al.
Ev bitince yeniden eski arabanı al.
Kadının sözüne pek uyma.
Hayatını kendin çiz. Sen başrol ol gerisi figüran.
Bizim orda bi laf vardır; Ev araba aldırır ama araba ev aldırmaz.
Eve öncelik vermeni ve kiradan kurtulmanı tavsiye ediyorum.
Araba işi kolay. İcabında geçici süre 35-40'a 18-20 yaşında A-B segment ayağını yerden kesecek bir araba ile idare edebilirsin. Ev sahibi olmanın ve kira ödemekten kurtulmanın verdiği huzuru hiçbir araba veremez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 17 Mart 2021; 9:37:0 > -
İzmir'de yaşıyorum ve kira yükü oldukça artıyor gittikçe. Deprem sonrası fırsatçılara gün doğdu. Zaten İzmir diğer şehirlerden oldukça yüksekti, artık daha yüksek. 2018'de 400bin liraya alınan evin karşısı 700e satıldı. Piyasa çok acayip. Yerinizde olsam Manisa'da 2+1 ev alırdım. Sanayi olarak daha çok gelişmiş bir yer. Haftanın 5 günü yoldan kalan zamanda daha iyi uyur daha verimli çalışırsınız. Ayrıca hafta sonu da İzmir'e gelinebilir çok zor olmaz..
-
Borsada kaçan balık hep büyük olur derler ama sizin hikayeyi okurken içime öküz oturdu. Yine de hatrı sayılır bir yatırım yapmışsınız. Allah sağlıkla keyfini sürmeyi nasip etsin.
Çoğu zaman kaybetmemizin sebebi aç gözlülük. İnsanin gerçekten gözü dönüyor. Bu işe vadeli işlemlerden girenler bunun en iyi örneği. Bir günde açığa satıştan bir yılda kazandığından fazla kazanan arkadaşım da oldu. Ancak rüzgar ters estiğinde intahara kadar götürebilir. Çünkü elinde olmayan parayla kumar oynamak gibi. 1 koyup 10 almak iştahı artırıyor, 2-3 yeterken 5-10 -20 istiyor insan ve sonuç kaçınılmaz oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X