Şimdi Ara

kiraladigim arabanin motoru yandi icra lik oldum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1 kere araç kiraladım onuda kasko vermişti 1 haftalığına, edirnede kurumsal firma yoktu mecbur dandik bi yerden geldi araç kredi kartından 500 liralık slip çekti onda bile tedirgin olmuştum, boş senet olsaydı almazdım aracı
  • Kusura bakmayında adam sizi çok saf ve pasif görmüş olacak ki böyle birşeye kalkışmış. Hararet yapan araba en fazla conta yakar taş çatlasın 1000-1500 tl masrafı olur 14.500 ne demek ????? (Arabanın cinsini modelini bilmiyorum ama ortalama piyasa bu)
    Sıfır sandık motor bile alsan 7-8 bin tl.
    Faturasını istedin mi adamdan yaptirdigi isin madem hararet yapti sana biraksaydi sen yaptirsaydin o yaptirdiysa faturasını koysun önüne..

Aynı olay benim başıma gelse o adama arabasının icinde takla attırırım,net.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabasevdası

üzülmedim haketmişşin

yahu yazmayım diyorum ama sen nasıl insansın ? daha doğrusu insan mısın ? herkes hata yapabilir çok yakın oldukça tahsilli bir arkadaşım sürekli ben hayatta kazıklanmam der dururdu ancak geçen sene ev alma arefesinde 3 bin tl para kaptırdı yani herkes için herşey olabilir önemli olan arkadaşa yardımcı olabilmek buna benzer bir durum senin başına gelse ve sana üzülmedim haketmişsin yazsalar emin ol çok pis koyar
  • caner4141 kullanıcısına yanıt
    büyük ihtimal aracın çalışmadığı günlerin parası da vardır içinde
  • Yarin icra muduru bi abinin arkadasi onun yanina gidip itiraz dilekçesi verecegim bakalikm ne olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sebepsiz zenginleşme olmaz dolayısı ile senet yok hükmündedir. Mahkeme bu yönde karar verecektir merak etmeyin.

• geçmiş olsun zor bir durum
  • Dandik yerlerden kiralarsan böyle olur. Arabanın motorunun yenilenmesi gerekiyodur ve adam arıyolardır sen denk gelmişsindir

• Master_Evil kullanıcısına yanıt
    Hocam conta yanmasi max 1 gunde yapiliyor. Komple motor desen tas patlasin 3 gun. Gunlugu 100 lira desen 300 tl yapar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu tarz it kopukların oto kiralama işlerinde yaptığı klasik para kazanma yöntemlerinden biri, boş senet imzaladın diye teslim olacaksın diye birşey yok, üstelik vergisiz kayıtsız bu işi yapanın alacağı ceza daha fazla olacaktır, hukuki olarak bu işlerde tecrübeli birinden yardım ve fikir almakta fayda var
  • Boş senetin hukuken geçerliliği yok diye biliyorum.

İmza ve senet tutarının farklı elden çıktığı ispatlanırsa bu durumda senet geçersiz olur.

Yanlış da biliyor olabilirim ama araştırmaktan zarar gelmez.

• Ayrıca kira sözleşmesinin örneğini aldıysanız bunu aleyhte kullanın. Şahıs kaskolu aracın kiraya verilmesi kanunen yasa dışı.

Hatta bir arkadaşınız ses veya mümkünse görüntü kaydı yaparak aynı adamın dükkanına gitsin. Araç kiralayacak gibi pazarlık yapıp araçların rent a car kaskosu olup olmadığını sorsun. Ondan sonra bu kayıtla adama geri adım attırabilirsiniz.

Aksi taktirde ayrı bir şikayette ödeyeceği ceza sizden alacağı paradan çok daha fazla olacaktır.

• Valla hocam size tavsiyem ilk olarak senet sahibiyle ilimli bi sekilde konusup anlasmaya calismak ama zor bi ihtimal anlasma...

Soyle yapsaydiniz boyle etseydiniz demicem. Olanla olene care yok cunku.

Diger bi secenek ise. Iyi bi avukat tutun. Firmanin aciklatini bulsbiliyosaniz bulun onlaridaordan sıkıstirin eger firlamalik varsa sizde yapabilirsiniz bunu...

• Öncelikle geçmiş olsun, kötü ancak sıklıkla karşılaşılan bir durum. Senet, sebepten mücerredtir, yani boş bir senet dahi olsa hakimin bu senedi niye imzaladın, ne aldın verdin deme yetkisi yoktur. Takibe itiraz edemezsin (eğer imza senin değilse edebilirsin ancak şikayet yoluyla icra mahkemesine). Senin yapman gerek menfi tespit davası açmak. Senedi eğer kiralama karşılığı teminat olarak verdiğini, araca verilen zararın kaskodan karşılandığı ya da bu zararı senin vermediğinin ispatı ile borçtan kurtulabilirsin ancak. Çok güvendiğin, samimiyetine inandığın bir avukata vakit geçirmeden danış. Ayrıca senedi düzenleyip haksız kazanç elde etmeye çalışan kişi için dolandırıcılık suçundan suç duyurusunda bulunmanı tavsiye ederim her ne kadar bir sonuç çıkmayacak olsa da. Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: caner4141

Hocam conta yanmasi max 1 gunde yapiliyor. Komple motor desen tas patlasin 3 gun. Gunlugu 100 lira desen 300 tl yapar.

Rektifiyede fiyatlar birim birimdir.

Krank Taşlama, gömlek geçme, blok yüzey taşlama, honlama, krank polisaj vb. işlemler var.
    Gömlek geçilirse bir takım gömlek 150 -200 TL tutar. Maksimum işçiliği göz önüne alırsak 500-600 TL gibi bir rakam çıkabilir. 1-2 gün atölyede işlemler sürer.

• Olay nasıl gerçekleşti bilmiyorum bir aracın motoru 3 saat sonra yanmaz. Ya kartel delindi hararet çok yükseldi ve siz aldırış / fark etmediniz. Ya redline denemeleri yaptınız. Yada firma size tuzak kurdu yağı bitik aracı size verdi siz yanana kadar da acemilikten dikkatsizlikten fark edemediniz. Sonraki süreç nasıl gerçekleşti bilemiyorum.

Bu hukuki boyutu mutlaka bu işlerden anlayan sağlam bir avukat ile görüşeceksiniz. Bu tür adamlar mafya vari tiplerdir, dikkatli olmakta yarar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taxigenclik77

Yarin icra muduru bi abinin arkadasi onun yanina gidip itiraz dilekçesi verecegim bakalikm ne olacak

hocam rakam büyük, kendi başınıza itiraz dilekçesi vermeyin. her insan hata yapabilir. bence orta yetenekte bir avukat bile size kesilen meblağı 3-5 bine düşürebilir. yaptığınız sözleşmedeki maddeler daha önemli. senede atılan imza bence okadar önemli değil, sonuçta adamdan borç almadınız ya, siden o meblağı geri istesin. avukat borca ve borcun miktarına itiraz edecektir. araçta oluşan hasar değer tespiti için bilirkişi talep edecektir. bilirkişi de daha makul rakamlar çıkaracak, siz de ölümü görüp sıtmaya razı olacaksınız. zararın neresinden dönülse kardır. bu mafya bozuntuları oto kiralamacılara teslim olmayın. mücadelenize hukukla devam edin.
    -ilk hatanız böyle mafyabozuntusu yerlerden araç kiralamaktı. bu olabilir, hepimizin başına gelebilir. güvenmiş olabiliriz.
    -ama ikinci hatanız ise avukatsız kendi başınıza hareket etmek olur. ki bu da sizi ikinci kez pişman eder. ikincisini önlemek en azından elinizde.

• Mahkemeye başvurup böyle bir borcum yoktur kabul etmiyorum deyin 7 gün içinde. Nasıl bir sözleşmeye imza attınız bilmiyoruz ama kafasına göre para istemek kanunlara aykırı tefecilik bu, gerçekten kazanacağınızı düşünüyorsanız bir avukat tutun ve dava açın. Ama şu an için gelen icra takibini kabul etmeyin itiraz edin mahkemeye bu adımla işe başlayabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.