Şimdi Ara

Kiralama Yoluyla Türkiye'ye Araç Sokmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nette arama yapmama ramen hiç bir bilgi alamadım.
    Herkesin Bildiği üzere yabancı plaka araçları memlekette 6 ay tutabiliyoruz ve aynı araç 1 yılda anca 6 ay kalabiliyor gir çık yolluyla aracı kullanamıyoruz. Bundan dolayı aracı 6 ay sonra yurt dışına çıkarıp satıp başka araç sokmak zaman yönünden zor ve uzun bir süreç oluyor. Bende yurt dışından anlaşmalı olarak aracı kiralayıp 6 ay sonra baska arac kiralayıp gelinebiliyormu diye öğrenmek istedim. Bilgisi olan varsa ve boş bir hayal olup olmadığını soylerse sevinirim.

• 5 yıdan yaşlı araçların yurt dışı fiyatları ztn buradakilerin yarısı olduğu için, şayet sınıra yakın bi yerde oturuyorsanız iki tane araç alıp 12 ay sıkıntısız şekilde araca binersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

5 yıdan yaşlı araçların yurt dışı fiyatları ztn buradakilerin yarısı olduğu için, şayet sınıra yakın bi yerde oturuyorsanız iki tane araç alıp 12 ay sıkıntısız şekilde araca binersiniz.

O iş o kadar kolay değil. Aracın sahibi de araçla beraber 6 ay kalmak zorunda. Ha işin en uygun yolu -yasal boşluk varsa- aracı satın alıp, altı ay kullanıp çıkış yapmak ve aracı satmak. Ardından yeni araç alıp gelmek. Bunun da herhangi bir açığı var mı bilmiyorum.

Kiralama konusunda bilgim yok.
  • Neden bizim herşeyimiz kısıtlı ? Sürünün başındaki çobanlar bizim mutluluğumuz, iyi bir yaşamımız için çabalıyorlarsa rahat bıraksınlar.Zaten heryer arabalarda doldu taştı.İki sene öncesinde trafik bile olmayan yaşadığım şehirde şuan park edecek yer bulamıyorum !!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

5 yıdan yaşlı araçların yurt dışı fiyatları ztn buradakilerin yarısı olduğu için, şayet sınıra yakın bi yerde oturuyorsanız iki tane araç alıp 12 ay sıkıntısız şekilde araca binersiniz.

O iş o kadar kolay değil. Aracın sahibi de araçla beraber 6 ay kalmak zorunda. Ha işin en uygun yolu -yasal boşluk varsa- aracı satın alıp, altı ay kullanıp çıkış yapmak ve aracı satmak. Ardından yeni araç alıp gelmek. Bunun da herhangi bir açığı var mı bilmiyorum.

Kiralama konusunda bilgim yok.

O kuralı bilmiyordum ama dediğin gibi olur al - sat yapılabilir.
    Misal benim suriye sınır ilçelerinde oturan arkadaşlarım var hepsinin altında 5000 euroluk 05-*6 model 740 vs var. Şayet gir-çık yapamayacaksan hiç alma derim benzin olayı yüzünden.

• Bilgisi olan cikmamasi garip:(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramicevic

Bilgisi olan cikmamasi garip:(

http://www.gumruk.gov.tr/TR-TR/SSS/Sayfalar/Kisisel.aspx

okuyan her zaman avantajlıdır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.