Şimdi Ara

Kiraların ucuz olduğu şehir ? (Öğrenci için)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
5.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edirne düşünyorum seneye ama netten baktıgım kadarıyla kiralar çok ucuk , yani izmir/bornovada 500-600 lira daire varken edirnede en az 750 lira yani yuh.

Tek başıma eve çıkmayı düşünüyorum , asla zorda kalmadıkça 2.yi almayı düşünmüyorum yanıma ve de yurtta kalmadan direk eve çıkacağım fakat max. verebileceğim kira 350 lira. Yaşadıgım şehir olan tekirdağda 250 liraya bile öğrenci için güzel sayılabilecek daireler var mesela. Keşke üni.versitesi de adam gibi olsa tekirdağın da okusak..

• konya- bosna zaten ögrenciler bosnada kalır burda,
    250 (vasat evler)-550(lüx evler)

bizim kira 450 3+1 rahat yeni bina
  • Fiyata gore okul mu bakican olum git uyu allasen. Çoruma git iyi anlasirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: num&

konya- bosna zaten ögrenciler bosnada kalır burda,

tek kalacağım için 2+1 bile fazla aslında bana dostum , girişi olsun 1 odası olsun hani derler ya kutu gibi olsun ama kafam rahat olsun yani , 1+1 yeterli bana o yüzden. Apart deidkleri olay ne oluyor yurt falan mı oluyor birkaç kişi apart falan dedi banada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre220

Fiyata gore okul mu bakican olum git uyu allasen. Çoruma git iyi anlasirsin.

niye öyle dedinki şimdi çorumda tek başına tutabileceğin evler mevcut 150 ile 350 arası
  • quote:

Orijinalden alıntı: cetesiz

quote:

niye öyle dedinki şimdi çorumda tek başına tutabileceğin evler mevcut 150 ile 350 arası

Ben de ekmegin 30kr oldugu biyere yatay gecis dusunuyorum da bilemedim yahu.
  • quote:

Tabikide hayır , düşündüğüm 3-4 şehir var aklımda , oralardan biri yazar diy düşünyorum elbet.
  • Kayseri.

Üniversite bölgesi evlerle dolu, yeni yapılmış gıcır gıcır evlerle... 350-450'ye kral gibi dairelerde kalırsınız. Biz okula yürüyerek 10 dakika mesafede olan Toki evlerinde kalıyoruz. Geçen sene yapıldı, ilk kiracıları biziz. 150 metre kare, 400'dü kira, bu ay 440 oldu. 4 kişi kalıyoruz. 60 da apartman aidatı var.
  • Bende okul kazandım myö ama sırf kalacağım yerler pahalı diye gitmedim
    Hatta öğrenciye çok iyi geçiren şehirler var
    El insanf.. :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: Andy Dufrense

quote:

Orijinalden alıntı: num&

konya- bosna zaten ögrenciler bosnada kalır burda,

tek kalacağım için 2+1 bile fazla aslında bana dostum , girişi olsun 1 odası olsun hani derler ya kutu gibi olsun ama kafam rahat olsun yani , 1+1 yeterli bana o yüzden. Apart deidkleri olay ne oluyor yurt falan mı oluyor birkaç kişi apart falan dedi banada.

Apart denilen 1+1 daireler oluyor aynı apartman gibi işte tuvaleti mutfağı ayrı ama bazılarının ortak olabiliyor.

Bazılarında daire sahibi olur sadece onunla muhatap olursun bazısında girişte işletmecisi olur parayı ona ödersin.

• Peki şöyle birşey var mı ? Diyelim bir dairenin kirası 300 lira, fakat öğrenci oldugum için bana 500 fala mı yapıyorlar ? Yani ben öğrencilik sıfatı olmadan tek başıma ayrı eve çıkıyorum farzedelim ev sahibi nereden bilecek ki ?
  • Ogrenci evi diye aklina soktuysa ev sahibi yurt kiralar gibi kisi basi fiyata boler. Amaclari ogrenciyi soymak. aparta cik daha kolay.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Andy Dufrense

Peki şöyle birşey var mı ? Diyelim bir dairenin kirası 300 lira, fakat öğrenci oldugum için bana 500 fala mı yapıyorlar ? Yani ben öğrencilik sıfatı olmadan tek başıma ayrı eve çıkıyorum farzedelim ev sahibi nereden bilecek ki ?

Bazı illerde bu şerefsizliği yapıyorlar. Mesela normal kira 300 ise, sen 4 kişi kalacaksan ona göre fiyatı arttırıyor. Her ilde olmaz, bazı illerde bu sistem oturmuş. Misal, Erzurum.
  • quote:

Ogrenci evi diye aklina soktuysa ev sahibi yurt kiralar gibi kisi basi fiyata boler. Amaclari ogrenciyi soymak. aparta cik daha kolay.

Apart aklıma yatıyor aslında ama kiraları ne durumdadır ? Yani 500 lira falan olmasın özel yurtlar gibi ? Ayrıca istediğimiz arkadaşımızı istediğimiz zaman geitreibliyor muyuz ve de kalabiliyor mu ?
  • Yerine gore degisir belli olmaz. Bazisi kiz atsan bisey demez bazisi misafire bile laf eder.
  • İmzanda olduğu gibi ege üniversitesine gidecek olursan bornova atatürk mahallesinde buldum bir kaç tane, yer itibariyle kampüse ulaşım da zor olmaz.

Bunlar 350 lira.

http://www.emlak.net/konut/kiralikdaire/turkiye/izmir/bornova/ataturk_mah/1507254.html
    http://www.emlak.net/konut/kiralikdaire/turkiye/izmir/bornova/ataturk_mah/3129661.html
    http://www.emlak.net/konut/kiralikdaire/turkiye/izmir/bornova/ataturk_mah/3297395.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Magilum

İmzanda olduğu gibi ege üniversitesine gidecek olursan bornova atatürk mahallesinde buldum bir kaç tane, yer itibariyle kampüse ulaşım da zor olmaz.

Bunlar 350 lira.

http://www.emlak.net/konut/kiralikdaire/turkiye/izmir/bornova/ataturk_mah/1507254.html
    http://www.emlak.net/konut/kiralikdaire/turkiye/izmir/bornova/ataturk_mah/3129661.html
    http://www.emlak.net/konut/kiralikdaire/turkiye/izmir/bornova/ataturk_mah/3297395.html

Ege'ye dönme fikri şuan aklımda yok hocam ama şartlar mecbur bırakır da dönersem mutlaka tek çıkacağım eve yinede , o yüzden teşekkür ederim.

• adam puana bölüme göre değil ev kirasına göre üni. seçiyor al sana bu ev bile fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banlama -- 26 Mart 2012; 4:04:05 >
  • gel kastamonuya.. bende ev arkadaşı arıyorum zaten.. 400 lira herşey dahil.. doğalgaz aydat vs.. faturalarda az kullan girmesin . 7. katta heryerinden güneş alıyor çift asansörlü..
  • Edirne'de selamı parayla alırsın haberin olsun, her şey çok pahalı...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.