Şimdi Ara

Kiralık araç tek taraflı kaza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kurumsal bir firmadan kiraladığım araç ile tek taraflı kaza yaptık. (Kaskosunun olduğunu duşünüyorum) polis çağırdım, kiralama şirketine haber verdim çekici cağırdım. ve biz eşimle ambulansla hastaneye gittik. Alkol testi raporumuz var ve temiz. Biz hastaneden çıktıktan sonra karakola gittik ve kaza tutanağında 52-1/a (dönemeçlerde hızını azaltmamak) yazılmış olduğunu gördüm. Hızım asla yuksek değildi ve bunun araç kiralama şirketinin gps kayıtlarında göründüğünü tahmin ediyorum. Araçta tam hasar (pert) var. Sizce bu durumda bana bir ödeme çıkar mı? Çok endişelendim yorumlanırızı yazabilirseniz çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun, polis kaza tutanağında 100% suçlu olduğuna göre, var olduğunu sandigin kasko teminatina bakilmadan kimse yorum yapamaz.

Polisin kaza tutanağına itirazı savcılık aracı ile yapabilirsin.

GPS'te anlik verilerden hız verisi tutuluyorsa belki bir ihtimal ufak bir miktar suç baska unsurlara verilebilir.

Zaten suçlandığın kisim donemeclerde yavaslamamak, muhtemelen 50ya da 30km/h olan bir hiz limitinde yol ve hava koşulları dikkate alinarak yavaslaman bekleniyordur.

Pert olduğuna göre bunlarin çok uzerindesindir yaklaşımı olmuş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 29 Aralık 2019; 10:55:19 >
  • Öncelikle geçmiş olsun.
    Aracın kasko policesini temin edip poliçe teminatlarını inceleyin.
    Gerekli olursa bir acente veya sigorta şirketine danışın.
    Olayın hukuki sürecini kesinlikle takip edin, zaman içerisinde size rücu edilmeye çalışılabilir.
    Bu konuya dikkat edin.

• Diğer arkadaşlara ek olarak, kiralık araç sözleşmesinde hasar hakkında madde var mı diye kontrol ediniz, orada da yazabilir kiralama esnasında 5000TL ve üzeri hasarlarda kasko devreye girer vs diye.
    Sözleşme ve kasko poliçesini isteyip okuyunuz.
  • kasko neye yarıyor ki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.