Şimdi Ara

kirayı fazla zam isteyen ev sahibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1 yıllık kira sözlemem 01.12.19 da sona eriyor 1400 olan kirayı ev sahibi 1850 istiyor ben bukadar yapamazsın maximum tefe/tüfe oranına kadar zam yapabilirsin dedim çık o zaman evimden dedi çıkmam diyincede ihtarname çekmiş ihtarnamede evi ben kullanacam diyerekten tek taraflı fesh etmiş şuan ben bu durumda ne yapabilirim
    Teekürler

• Ülkemde mal sahibi olmakta zor, kiracı olmakta zor.
    Mal sahibi 450 zam istemiş. Gerçek enflasyona göre haklımı haklı. Gel gör ki, kiracı da işçi ise aldığı zamma göre bu zam çok fazla..

Bu devlet bürokrasisi en sonunda bu milletin sigortaları attıracak. Bu kadar sabır hoşgörülü dünyada hiç bir ülke vatandaşı bulamazsınız. Ev sahibi sizlemi uğaşıcam ulan der başka bir ülkede olsa malını mülkünü satar. Atıyorum o eve yatırdığı paraya kira getirisi 500 dolar olan başka vizesiz ülkelerde 2 tane ev alabilir. 500 binlik evin 1500-2000 lira kira getirisi olmaz. 800 milyona dağın başına cami yapıyorsun. Vatandaşın kirasını bakkal ekmek borcunu ödeyemiyor intihar ediyor. Bu toplumda bence ev alan enayidir. Hiç kızmasın ev sahipleri.. Kiracılarada müstehakdır. Duyarlı toplumlarda 4 kişi geçim sıkıntısından intihar ettiğinde birlik olur. Derhal bu sistemi tasfiye eder. Dolaylı vergi %70 ise bu ülkenin gerçek efendisi halkdır. Halk haddini bildirmiyorsa bu muameleyi hak ediyor demektir.

Onun için ne ağlıyor- zırlıyorsun? Sorunun asıl kaynağı sensin sen!. Senden sen gibilerin sessiz kalıp mücadele vermemesinden ötürü bu memleket böyle.

Yoksa AB ülkelerinden bile fazla kurumu ve bütçesi var bu devletin. Devletine sahip çıkmak sorgusuz sualsiz itaat ile olmaz. Verdiğin verginin hesabını soracaksın. Açlıktan soğuktan sokakta biri üldümü hesabını soracaksın. Sormasan sonra devletin üniforması ile kafanda kendi uçaklarınla bombalanırsın. Ne yapıyorsunuz ulen bizim vergilerimizle diyecek hesabını soracaksın, devlet içinde kadrolaşamlara göz yummmayacak, önlemini önceden alacaksın, devlet adına hukuksuzluk yapan hiç bir kişiye bu devlet bunun üniforması var buna hukuksuzluk serbest demeyecek, devletine sahip çıkacaksın!. Demokratik hukuk içi yollarla mücadeleni vereceksin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titan321 -- 11 Kasım 2019; 14:4:45 >

• "ben kullanacağım" demek o kadar kolay değil. siz oturmaya devam edin evde, bırakın ev sahibi uğraşsın
  • çıkaramaz ama yasal zammı yap sen
  • Bir avukata danışarak ihtarnameye bir cevap yazmanız gerekiyor.

Kendim kullanacağım diyebilmesi için kendine ait başka evi olmaması gerekiyor. Muhtemelen kendi oturduğu ev de kendine aittir. Bu durumda bu sebeple sizi çıkartamaz.

Ancak siz yine de bir avukata danışın çekilen ihtarnameye de bir cevap yazdırın.

Avukat Denizhan Aktoprak
    http://www.denizhanaktoprak.av.tr/agir-ceza-avukati/
  • cevap yazmasına gerek yok
  • AgirCezaAvukati kullanıcısına yanıt
    Ev Sahibi almanyada ama benim üst katında kiraya veriyor o kabul etmiş zamımı ben kabul etmeyince ihtarname çekmiş kira siöleşmesinde artışla ilgili herhangi bir şey belirtmemişiz
  • artışla ilgili bir madde yoksa on iki aylık ortalamalara göre belirlenen TÜFE nispetinde yapacaksın. yoksa temerrüde düşersin
  • Bildiğim kadarıyla ben oturacağım deyip cikartirsa, iki yıl ( süre yanlış olabilir) başkasına kiraya veremiyor. Bunu Bir hatırlatın kendisine, yasal referansiyla beraber.

Kendisi oturacaksa bildiğim kadarıyla çıkarma hakki var , ama kendisinin gerçekten oturması şartıyla
  • Boş tahliye tahhutnamesi vermediysen bişey olmaz rahat ol
  • AgirCezaAvukati kullanıcısına yanıt
    İhtarname daha ulaşmadı sadece resmini gönderdi almanyada konsolosluk tan göndermiş 3 hafta fln sürer heralde gelmesi 6 Kasım da çekmiş ti ihtarname yi
  • kira yenilenme tarihi ne zaman?
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutbaran

kira yenilenme tarihi ne zaman?
    kira yenileme 01.12.19 da
  • bak keyfine
  • quote:

Orijinalden alıntı: acumhur01

kira yenileme 01.12.19 da

Alıntıları Göster
    Haziran 2020 de tahliye davası açabilir ancak yargılama en az 1-2 sene sürer.yani 2022 ye kadar rahat rahat oturursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutbaran -- 15 Kasım 2019; 12:57:47 >
  • Başka dairesi de varsa merak etme birşey olmaz.
    Kontrat sonunda yeni dönem için yasal zammını yap güle güle otur evinde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.