Şimdi Ara

Kireç Kırıcı adıyla satılan ürünler ne derece faydalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugün yeni aldığım çamaşır makinasının servisi için gelen arkadaşın gösterdiği ürün muslukla makine arasına bağlanarak sudaki kireçleri kırdığı ve makinada 5 sene boyunca calgon ve benzeri ürünleri kullanma ihtiyacının ortadan kalktığını söyledi. ürünün 60 lira

internette yaptığım araştırmalarda böyle bir ürüne rastladım
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-dekorasyon-bahce/kirec-onleyici-makine-filtresi-kargo-ucretsiz-57326128

fakat ürünün işe yarayıp yaramayacağı hakkında fikir edinemedim. yardımcı olursanız sevinirim

• merhaba,

satılan bu aparatlar ile alakalı olarak şunu söyleyebilirim bildiğim kadarı ile electrolux ve hotpoint türkiyede kendileri satıyor bu malzemeleri mantığı çok basit aslında ve etkili.

boru şeklindeki parçanın içerisinde çok güçlü bir mıknatıs var özel olarak tasarlanmış birşey.

su bu parçanın içersinden geçerken manyetik alan kireç moleküllerinin yapısını değiştiriyor.

normal şartlar altında kireç molekülü diken gibi sivri uçları olan bir şekli vardır. bu sivri uçlar yüzeye tutunmasını sağlıyor ve diğer mokelüllker üzerine yapıyaşarak yüzeyde kireç satıhı oluşmasını sağlıyor.

kuvettli mıknatısın içinden geçen sudaki kireç molekülleri yusyuvarlak küre şeklini alıyor bu sayede makine yüzeyinde tutunamıyorlar dolayısı ile kireç oluşumu engelleniyor.

verdiğin linkteki olay çok daha başka bir sistem

detaylı anlatımı daha sonra ekleyeceğim.

umarım işine yaramıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: kokomoko

merhaba,

satılan bu aparatlar ile alakalı olarak şunu söyleyebilirim bildiğim kadarı ile electrolux ve hotpoint türkiyede kendileri satıyor bu malzemeleri mantığı çok basit aslında ve etkili.

boru şeklindeki parçanın içerisinde çok güçlü bir mıknatıs var özel olarak tasarlanmış birşey.

su bu parçanın içersinden geçerken manyetik alan kireç moleküllerinin yapısını değiştiriyor.

normal şartlar altında kireç molekülü diken gibi sivri uçları olan bir şekli vardır. bu sivri uçlar yüzeye tutunmasını sağlıyor ve diğer mokelüllker üzerine yapıyaşarak yüzeyde kireç satıhı oluşmasını sağlıyor.

kuvettli mıknatısın içinden geçen sudaki kireç molekülleri yusyuvarlak küre şeklini alıyor bu sayede makine yüzeyinde tutunamıyorlar dolayısı ile kireç oluşumu engelleniyor.

umarım işine yaramıştır.

ilgilendiğin için teşekkür ederim . servisin bana gösterdiği aparat ile benim verdiğim linkteki birbirinden farklıydı.

• senin verdiğin linkteki aparatta kireç önyelicisi ama onlarda kartuş sistemi var içindeki o tuza benzer madde ömürünü tamamlatınca o kartuşu değiştiriyorsun uzun vadede daha çok para harcıyorsun.

mıknatıslıda böyle bir durum söz konusu değil.

kartuş tipli olanlar genelde güneydoğu bölgesinde kullanılmaktadır.
  • Bu parçanın sudaki kalsiyumun kalsit kristali değil de aragonit kristali halinde çökelmesini sağladığını wiki'den okudum. Çelik yüzeylerde tortu oluşmasını önlüyormuş, ne kadar başarılı bakalım, görelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 2 Mart 2013; 12:52:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kokomoko

merhaba,

umarım işine yaramıştır.

Ufak bir dil sürçmesi oldu galiba. Kalsit yuvarlak şekilli, Aragonit ise kar tanesi gibi diken uçlu.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Calcite
    http://en.wikipedia.org/wiki/Aragonite

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 2 Mart 2013; 12:55:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Bu parçanın sudaki kalsiyumun kalsit kristali değil de aragonit kristali halinde çökelmesini sağladığını wiki'den okudum. Çelik yüzeylerde tortu oluşmasını önlüyormuş, ne kadar başarılı bakalım, görelim.

yanlış anlamadıysam yuvarlak biçimli parçaları dikensi parçalara dönüştürerek mi kireci kırmış oluyor. biraz internette gezinmeyle ekosu markası altında su sayacından sonra evin girişine takılan modelide var. eğer faydalı olacaksa fiyatı gayet uygun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Bu parçanın sudaki kalsiyumun kalsit kristali değil de aragonit kristali halinde çökelmesini sağladığını wiki'den okudum. Çelik yüzeylerde tortu oluşmasını önlüyormuş, ne kadar başarılı bakalım, görelim.

şehir sularında kireç oranı oldulça fazla sanırım bu problem çözülmedikçe her zaman kireç çözücülere ihtiyaç olucak
  • kireç kırıcı gibi dandirik bi isimle bu ürünü satmaya çalışıyorlarsa zaten kaçın derim:D

ürün yıllardır kullanılan electromagnetic descaler küresel isimiyle anılan bir ürün. Sadece elektrik yerine güçlü mıknatıslar ile işlem yapan bir versiyonudur. Bu foruma sırf şunu yazmak için üye oldum ama memnun da oldum, çünkü Türkiye'de gerçekten az bilinen bir teknoloji. Ne kadar ehil insan tarafından anlatılırsa o kadar iyi diye düşünüyorum.

Kullanım şekilleri ve amaçları çoğu zaman yanlış, hal böyle olunca işe yaramıyor gibi bir izlenime kapılınması doğal diye düşünüyorum. Biz 2003'ten beri yüzlerce müşterimizin gözle görülür sorunlarına kesin çözümler üretmiş bir işletmeyiz bir kaç arızalı ürün tamir etmek dışında hiç bir olumsuz geri dönüş de almadık. 6 sigmada hep arızalı ürün çıkar illaki.

İçine sinmeyenler için basitçe gözardı edilebilecek bir ürün, yani kimseye alın kullanın şöyle maliyet düşürüyor böyle fayda sağlıyor demiyorum. Zira burası pek bunun yeri değil. Müşterilerinin özel olarak iletişime geçtiği bir sektördür bu. Balıkesir'de olan arkadaşlarımız varsa üretim tesisimize bekleriz. Böylece çayımızı alıp hoşça sohbet edip ayrıntılı konuşabileceğimiz, varsa geliştirici tavsiyelerinizi dinleyebileceğimiz bir fırsat yakalamış oluruz. O zaman ayrıntılı olarak ne işe yarar anlatabiliriz.

Saygı ve sevgilerimizle..

• O kadar insan bosuna kimya okuyor demek , adama sorarlar deterjandaki fosfat ne ise yarar diye. Zaten benzin hortumuna takinca yakit ekonomisi sagliyormus bu aparatlar, birkaç tane alip her yere takmak lazim :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joje -- 28 Mart 2015; 12:33:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • joje J kullanıcısına yanıt
    Yani yakıt borusuna bağlanmasıyla yakıt tasarrufu sağlar mı bişey diyemem. Hiç öyle bir ürün üretmedik. Araştırmadık da açıkçası. Biz su düzenleyiciler ile tarımsal ürünlerin verimini arttırmayı, kireçlenmeyi engellemek yoluyla yakıt ve enerji tasarrufuna ulaşılmasını sağlayan ürünler üretiyoruz. Mantığı çok basit bir temele dayanıyor. Isıtıcı birim, örneğin kalorifer peteği içerisindeki sıcak suyun sıcaklığının dışarı iletilmesini engelleyen ısı-yalıtkan bir kireç tabakasının olması kalorifer peteğinin daha düşük verimle çalışmasını sağlar. Bu da daha fazla yakıt tüketimi demektir. Bizim ürünlerimiz kireçlenmeyi engeller. Dolayısıyla peteklerin içindeki kireçlenme kaynaklı yalıtkan tabakadan kurtulmu olursunuz. Daha az yakıtla ısınırsınız. Tasarruf sağlanmış olur.

Ürünlerimizi inleleyebilirsiniz.www.dogalsu.com.tr
     Kireç Kırıcı adıyla satılan ürünler ne derece faydalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smashingbangsins -- 18 Nisan 2015; 11:30:57 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.