Şimdi Ara

Kırık obp ile yks kazanmış biri aranıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hem üniye gidip hem kırıkla yks kazanan biri var mıdır çünkü ben kafayı sıyırmak üzereyim

• Vardı bu sene ham 18K yerleştirme 40K dan dişe gitti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olm okuyun okulunuzu bu zamanda niye aksiyon arıyorsunuz 4-5 sene önceydi bu hayaller

• 4-5 sene ne alaka,ne değişti

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • OBP 100 olsa, sınavı fullesen kırık obp ile sıralama hesap sitesine göre 2k-4k arası geliyor.

-- End of line.

• geldegdon kullanıcısına yanıt

Ne mi değişti? Artık 1 sene sonra ne olacağını bile kestiremiyoruz 4-5 sene önce 600lira bursla 1 ay geçinebiliyorken şimdi baban 15k atsa yetmiyor. Bir karar çıkar üniversiteler özelleştiriilİr kalırsınız ortada. İkinci öğretimleri şak diye kapadılar ne zaman ne olacağı belli olmuyor bir an önce okuyup diplomayı almak lazım.

• 15 bin TL nasıl bir öğrenciye yetmez anlamıyorum. İstanbul'da 3. haftadır öğrenciyim ve şu ana kadar toplam 1200 TL harcadım. Hiçbir şeyden de kısmadım. Hatta fazla bile harcama yaptım denebilir. Ayrıca bu paranın içinde yurt ücreti olduğunu da belirteyim. Ailemden para da almadım, zamanında kendi kazandığım para bu.

İkinci öğretimler hala var. Sadece bu seneden itibaren devlet üniversiteleri ikinci öğretim alımı yapmayacak.

Devlet üniversitelerinin özelleştirilme ihtimali yok. Özel üniversite diye bir şey de yok. Yani abes kaçan bir örnek vermişsin.

• Jamser kullanıcısına yanıt

İhtimali yok ne demek ya nasıl bu kadar net konuşabiliyorsun? Her şey olabilir bu ülkede ihtimal yok diye bir şey yok. Yurtdışında millet okuyabilmek için onbinlerce dolar para ödüyor herkes okuyamıyor ama burada kıytırık tytden aytden birkaç soru çöz mühendis oluyorsun bu sistemin zaten değişmesi lazım. İkinci öğretim denen şey rezillikti sonunda kaldırdılar çok güzel oldu. Üniversiteler de ücretli olur da sadece parası olan ve yüksek netler yapabilen öğrenciler okur umarım.

Ayrıca sen 3 haftada 1200lira harcadıysan ve yurt ücreti de buna dahilse kusura bakma da ot gibi yaşıyorsun markete bile gitmiyorsun. Ayrıca herkes o rezil kyklarda kalmak zorunda değil eve çıkarsan binlerce lira kira vereceksin ve evi çevireceksin faturaları ödeyeceksin kendini besleyeceksin bunlar da para gerektiriyor. KYK'da kalan tipler belli zaten bişe söylememe gerek yok daha fazla.

• 1200₺ 3 hafta :D

• Dedigin her sey 4 5 yıl once de '4-5 yil once boyleydi' seklinde yazilabiliyordu zaten. Siz bu ulkeyi yeni yeni mi sacmaliyor, ekonomisi bozuluyor, haklar yeni yeni mi guvencesizlesti saniyorsunuz 10 yil once de durum ayniydi sadece iktisadi politikada hayal gucunun bile disina cikan seyleri denemeye basladilar o kadar

• Alıntı

metni:
    Üniversiteler de ücretli olur da sadece parası olan ve yüksek netler yapabilen öğrenciler okur umarım.

Her fikir değerlidir sozunun yanlisligina cok guzel bir ornek👆

Bir insan var olan hakkini neden vermek ister anlamak cok guc

• Kardeşim sen bir kimsenin ya da bir tüzelkişiliğin sahibi bulunduğu taşınır ya da taşınmaz varlıkların tümünün genel adı mısın devlet popondan bile vergi alıyor eleman üniler ücretli olsun diyor puahahahayt

• randyrhoads7 kullanıcısına yanıt

Amerika'da İngiltere vergi yok mu? Üniversite okumak zaten zengin kesimin işi olmalı gariban çocuğunun ne işi var mühendislik fakültesinde tıp fakültesinde? Okuyamıyorlar da zaten aldıkları diploma da bir halta yaramıyor mühendislik de yapamıyorlar ama sorsan hepsi elon musk .d Çok başarılı olan gariban çocukları burslu okusun yeter gerisine ihtiyacımız yok eskiden okumak refah düzeyi yüksek zengin kesimin işiydi doğrusu da bu zaten siz okumayı ne sanıyorsunuz meslek okulu mu üniversiteler?

• Ayrıca sanki devlet her şeyden vergi oluyor diye size bedava üniversite okuma hakkı bahşediyormuş gibi konuşmayın la puahaha Senin o bedava okuyorum dediğin eğitimin her zerresini yine o vergilerle senden kesiyorlar zaten. Bunun yerine ücretli olması çok daha akıllıca çünkü o zaman gerçekten okumak isteyen okur en azından. Üniversiteler tas kafalarla, derse bile gelmeyen gelse de hiçbir şey olamayan tiplerle dolmaz. Annen baban o tas kafalar ünide sürtsün diye çalışıp vergi veriyor işte bu mu güzel .d

• Amerikadaki ingilteredeki vergiyle trdeki vergiyi kıyaslaman yarrrrrrdı AHDMDNDŞSMFŞSMTŞSMFLA

Trde zaten doktor sayısı azalıyorken daha da azaltmak istemen tam bi neb*ti modeli olmuş, eğer amerikadaki sağlık sistemi gibi olmasını istiyorsan durum başka.

Refahı yüksek kesmin çocuklarını türkiyede ort bir mühendisin çalışma şartlarına mahrum bırakmakta bol şans dilerim bakalım kaç hafta dayanıyor

• Çok enteresan bi specimensin

• Şu anki YÖK yönetiminden konuştuğum çoğu akademisyen memnun. Çoğunlukla doğru hamleler yaptıklarını söylüyorlar. Yani devlet üniversitelerinin özelleştirilmesi gibi bir durum söz konusu bile olamaz.

Zaten özel üniversite için ilk önce en az 200 vekilin bunun için kanun çıkartması lazım. Bunun da uzun bir süre içerisinde gerçekleşeceğini düşünmüyorum ki böyle bir kanun çıkarsa sadece özel üniversite olmak isteyen vakıf üniversiteleri için geçerli olur.

Ayrıca zaten başarısız öğrencilerden harç alınıyor. Daha fazla öğrenciden harç alınması yanlış olur. Mesela Bogaziçi Üniversitesi ve Abdullah Gül Üniversitesi öğrencilerinin yarısından harç almaya karar verdin diyelim. Boğaziçi öğrencilerinden en düşük başarıya sahip olan kişi, Abdullah Gül Üniversitesinde en yüksek başarıya sahip olmuş kişiden şüphesiz daha kalifiyeli ve niteliklidir. İşte sen daha nitelikliden harç almak istiyorsun.

Düşük puan mevzusuna geleyim, Top Tier üniversiteler harici tüm üniversiteler hemen hemen aynı eğitimi verir. Yani o küçümsediğin mühendisler iyi bir çalışmayla çoğu kişiyi sollayabilir.

https://forum.donanimhaber.com/okula-git-gel-harbi-bos-is--159791614

https://forum.donanimhaber.com/4-haftadan-itibaren-it-gibi-calismam-gerekiyor-gunubirlik--159731078

https://forum.donanimhaber.com/yalnizsaniz-muhendislik-yazmayin--159695346

Yukarıdaki konuları açmışsın ve bana ot gibi yaşıyorsun diyorsun  Ben gayet mis gibi üniversite hayatı yaşıyorum. Son 3 haftada gezmediğim kadar gezdim, hiç denemediğim lezzetler tattım, çok fazla insanla tanıştım ve hayatta o zamana kadar hiç öğrenemediğim çok şey öğrendim. İstanbulun yarısını gezmişimdir. Burada 200 kontörlü abonman 283 TL. Yani resmen bedavaya geziyorum. Bugün bir yer gezemedim. Saat 9dan 6ya kadar dersim vardı. Öğle arasında da fena bir yağmur bastı. O yüzden fakültede kaldım.

KYK yurdunda kalmayı seçtim. Ev tutacak param da vardı. Ki kaldığım yurtta orta üstü gelire sahip, tek başına ev tutabilecek kişilerin sayısı çok. Bazı bariz masraflardan kaçınmak gerekir. İnsanların illa ev tutup masrafa girmesine gerek yok ama belli ki sen KYKda kalan kişileri aşağılayarak seviyeni düşürüyorsun. Muhtemelen hayatında hiç KYK yurdunda kalmadın. Bu yüzden kulaktan doğma bilgilerle ahkam kesiyorsun.

Uzun oldu ama anlayacağını düşünüyorum. Hürmetler.

• Tcde herkesin 0 bilgi ile iktisat profesoru olabildiğini unutmuşum, biz bunca yil bosa okumusuz adam haklı daronun nobeli sana transfer edelim hemen

• randyrhoads7 kullanıcısına yanıt

Hareketlere bak yaş max 17 blok azıcık büyüyünce dediklerimi anlarsın

• Randy hocamız Boğaziçi Matematik okumaktadır. Yaşı 17 değildir. Ama benim yaşım 17. Yaş safsatası yapmak yerine fikirlerini daha açıklayıcı bir şekilde anlatmayı deneyebilirsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.