Şimdi Ara

Kırılan ekran kartı fanı yerine kasa fanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ne zamandır ekran kartı dolapta duruyordu. Vatan'a gidince 12 TL ye bir kasa fanı aldım, 8-9 cırcırla monte ettim. Pc boşta ekran kartı 49derece ne kadar iyi bilmiyorum. Yarına fotoğrafları atarım.

APB son ayarda en fazla 68 derece gördüm biraz fazla gibi geldi sizce nasıl ?

Edit: resimler eklendi.

çok hafif bir ses var ama olur o kadar orjinal soğutucusundan daha sessiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arkadaşım O Eli Bi İndir! -- 4 Temmuz 2013; 16:06:28 >

• Gayet iyi. Ucuza kapatmışsın. Kart neydi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeavyClocker

Gayet iyi. Ucuza kapatmışsın. Kart neydi?

nvidia 9800gt
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arkadaşım O Eli Bi İndir!

quote:

nvidia 9800gt

Hala ederi var,güzel kart. Hediye gelmiş gibi sevinmişsindir. Hayırlı olsun

• quote:

quote:

quote:

nvidia 9800gt

Hala ederi var,güzel kart. Hediye gelmiş gibi sevinmişsindir. Hayırlı olsun

Sevindim tabi dx 10.1 ile hangi oyun açılıyorsa en yüksek ayarlarda oynadım (gta 4 hariç). Teşekkürler.

• Fotoğraflar eklendi.
  • fx 5200 için 8 cm aksa fanın önüne tutturmuştum.hiçte sıkıntısı olmadı.siz bi fdan daha atın bence yanına
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakart kasa fanı bağlantısı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

fx 5200 için 8 cm aksa fanın önüne tutturmuştum.hiçte sıkıntısı olmadı.siz bi fdan daha atın bence yanına

Isı değerleri fena değil gerek görmedim ilerde bakarız teşekkürler.
  • quote:

quote:

fx 5200 için 8 cm aksa fanın önüne tutturmuştum.hiçte sıkıntısı olmadı.siz bi fdan daha atın bence yanına

canım kardeşim ben bu yöntemi aşağı yukarı 3 yıldır yaparım..hatta 4-5 arkadaşa da yaptım..herşey iyi güzelde ledli fan almak hangi mantıkla alınır anlamadım.. sen soğutma yapacaksın birde ledli fan almışsın... onlar zaten ısı kaynağı soğutma yaparken birde ısıtma yapmanın mantığını çözemedim...
    acilen fanı değiştirmen tavsiyesi ile...

• quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

quote:

quote:

canım kardeşim ben bu yöntemi aşağı yukarı 3 yıldır yaparım..hatta 4-5 arkadaşa da yaptım..herşey iyi güzelde ledli fan almak hangi mantıkla alınır anlamadım.. sen soğutma yapacaksın birde ledli fan almışsın... onlar zaten ısı kaynağı soğutma yaparken birde ısıtma yapmanın mantığını çözemedim...

Ledin ısındığını da duyduk ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: porsche911turbo

quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

quote:

quote:

Ledin ısındığını da duyduk ya.

http://www.picproje.org/index.php?topic=43624.0

http://www.akroengineering.com/files/TechnicalPapers/AKRO_LED_THERMAL_STRESS.pdf

okumak iyidir, öğrenmek iyidir.ben zamanında okudum ve fikir edindim..
    ustanın dediği gibi BİLGİSİ OLMAYANIN FİKRİ OLMAZ (olursada yanlış olur)

• 4 tane led ekran kartını 0,1 derece bile ısıtamaz.

• Zaten ısı değeriniz gayet ideal,yüksek grafik isteyen oyunlarda 60-70c olması normaldir.sıkıntısız sorunsuz yarınlara emanet olun.

• Konu üzerinden 2 yıl geçmesine ramen şunu yazmak istedim. Normal ledler kesinlikle ısı yapmaz. Ramazan arkadaşımız kendinden emin şekilde konuşmuş. Yazıyı kendi okumadan millete laf yapmış. Orada power led yazıyor. Onlar zaten farklı olur. Daha yoğun ışık değerine sahip olurlar. Zaten ledler ısı yapmadığı için az elektrik yakarlar. Meşhur olma sebebide budur.

• Bende madem LEDlerin ısı yayması hususunda genel birşeyler ekleyeyim:

ISI ile SICAKLIK kavramlarını karıştırmamak lazım. Bu ikisi farklı şeylerdir ama bir diğeri olmadan diğerinin de çok fazla anlamı da olmaz. Şöyleki:

ISI, bir maddenin toplamda ne kadar enerjiye sahip olduğunun ölçüsüdür. Fizikte birimi "JOULE"dür. ('Jul' diye okunur.)
    Mesela 20 santigrat sıcaklığa sahip 1 litre su atıyorum 1000 joule enerjiye sahipse, 20 santigrat sıcaklığa sahip 10 litre su ise doğru orantılı olarak 10x1000 yani 10Bin Joule enerjiye sahiptir manasına geliyor.

SICAKLIK ise, maddenin bir nevi enerji yoğunluğunun bir ölçüsüdür. Fizikte birimi "KELVIN" dir. (Aynı şekilde 'Kelvin' diye okunur.) Fakat günlük kullanımda biz suyun özelliklerine endekslenmiş "Santigrat"/Celcius" sıkalasını kullanıyoruz. 1 Kelvinlik sıcaklık farkı, 1 santigratlık sıcaklık farkına eşittir. Ne varki hepimiz biliyoruz ki santigrat sıkalasında suyun donma noktası 273 Kelvin iken, biz halk arasında bu değerleri daha kolay anlayalım diye ona sıfır santigrat diyoruz. Aynı şekilde deniz seviyesinde suyun kaynama noktası olan 100 Santigrat da 373 Kelvine tekabül etmekte.
    Sıcaklığın madde veya enerji miktarıyla alakası yoktur bu arada. Ama sıcaklığın en önemli özelliği ISInın ne tarafa doğru transfer edileceğini yani bir nevi potansiyeli betimler. Yani temel prensip kısaca şudur: ISI, Sıcak cisimlerden soğuk cisimlere doğru akar. Yani ISI, yüksek santigratdan düşük santigrata doğru akar, yayılır. Klasik termodinamikde Sıcaklık farkları, Sahip olunan enerjiden ne oranda mekanik enerji elde edilebileceğinin bir ölçüsüdür.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dolayısıyla LEDlerin 40, 50, 60 santigrat gibi artık neyse işte o takım değerlerde sıcaklığa sahip olduğu doğrudur. Ne varki ISI'sı düşüktür. Dolayısıyla LEDin ampülünün çeperlerinden yayılan havanın sıcaklığı evet atıyorum 50 santigrat olsa bile ISI miktarı az olduğu için ampülden uzaklaştıkça o sıcaklık hemen çabucak çok kısa bir mesafede oda sıcaklığına düşüverir.

Yukarda birisinin yazmış olduğu "4 tane LED 0,1 derece bile fark yaratmaz" yorumuna bende katılıyorum.

ISI ile sıcaklık kavramları arasında elektrik ile ilgili şu şekilde bir benzetme de büyük oranda doğrudur:
    ISI amper ise, sıcaklık "VOLTAJ"dır. Elektrik yükü yani "Amper" sadece yüksek potansiyel/Voltaj dan düşük potansiyel/voltaja doğru akar... Güzel bir ilişki değil mi ? :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.