50 yıllık kahve geyiğimi bu soru kahve geyiği ama dünyanın insanın bütün canlıların tesadüfen oluştuğuna inanmak mantıklı öylemi
beyler galatasaray bu hafta ne yapar ???
aynı kaynımda var
quote:
Orjinalden alıntı: yarkanavci
50 yıllık kahve geyiğimi bu soru kahve geyiği ama dünyanın insanın bütün canlıların tesadüfen oluştuğuna inanmak mantıklı öylemi
İnsanların inançlarına karışıp aynı zamanda saygı duymayan sen ve senin gibi yobazlar mantıktan söz edecek en son kişilersiniz.
Bence evrim de yüce Allah'ın yaşamın devam edebilmesi için yarattığı bir süreçtir.Canlıların ortalığa ayak uydurma yeteneği olmasaydı ; hiç yeni bir canlı türü oluşmadan en ufak aksilikde ,canlı türlerinin adapte olamadan yok olmaları lazımdı ve Dünya şu anda bomboş olabilirdi.Evrimi savunmakla dinsiz olunmaz,ben hem evrim vardır diyorum hem de dediğim sebepden dolayı da duyularımızın ötesinde algılayamadığımız yüce bir yaratıcı yani Allah'a da inanıyorum,dini bütün biriyimdir elimden geldiğince.Evrimle dini karıştırmayı çok saçma buluyorum açıkcası.Saygılarımla...
Sonuçta evrim o kadar insanın kabul ettiği inandığı bir şey. Sırf kendi dinine uymuyor diye onu sansürlemek saçma sapan bi aptallık bence.
beyler en yakın Türkiye maçı ne zaman
quote:
Orjinalden alıntı: ceo07
Bence evrim de yüce Allah'ın yaşamın devam edebilmesi için yarattığı bir süreçtir.Canlıların ortalığa ayak uydurma yeteneği olmasaydı ; hiç yeni bir canlı türü oluşmadan en ufak aksilikde ,canlı türlerinin adapte olamadan yok olmaları lazımdı ve Dünya şu anda bomboş olabilirdi.Evrimi savunmakla dinsiz olunmaz,ben hem evrim vardır diyorum hem de dediğim sebepden dolayı da duyularımızın ötesinde algılayamadığımız yüce bir yaratıcı yani Allah'a da inanıyorum,dini bütün biriyimdir elimden geldiğince.Evrimle dini karıştırmayı çok saçma buluyorum açıkcası.Saygılarımla...
evrimi açıklarken tanrı yaratmadı kendi kendine oluştu diye açıklıyor insanlar.bu bana o kadar saçma geliyorki.nasıl yani ya durduk yere aminoasitten hücre ouşacak canlanacak bilmemne olacak dna sarmalları nükleik asitler kromozomlar biyoloji ile aklınıza gelen bütün terimleri oluştıuran bileşenler kendi kendine bir düzen oluşturacak ve zamanla organları bilmemneyi oluşturacak?ve sonucunda mkemmel bir düzende en ufak aksamada o canlının yaşamını devam ettiremeyecek bir şekle bürünecek? hadi ordan ya.bırakın bu işleri. canlının ortama ayak uydurmak için kendini geliştirmesini kabulleniyorum fakat tesadüfleri yok ondan geldi bundan çıktıları kabullenmiyorum.aklım var mantığım var.bu evreni biraraya getiren bir güç var ben buna tanrı diyorum benim inancım buna göre budisti başka isim veriyor bilmemnesi başka.ama inkar etmek?işte bunu anlamıyorum ve çok salakça geliyor bana kimse kusuruma bakmasın. ben ateistlerin durup duruken değil de ya suçluluk duygusu ya pişmanlık ya da ne bileyim adam şu olsun diye dua etmiştir duası olmamıştır"heh işte ben demiştim size allah diye bişey yok"deyip inkar ettiğini düşünüyorum.akıllı mantıklı bir insan yaratıcı bir gücü inkar etmez çünkü...
quote:
Orjinalden alıntı: MA Lin
quote:
Orjinalden alıntı: yarkanavci
İnsanların inançlarına karışıp aynı zamanda saygı duymayan sen ve senin gibi yobazlar mantıktan söz edecek en son kişilersiniz.
Düşünüyor öyleyse vurun.Din Allah diyen herkese yobaz damgasını vurun kurtulun.Sen önce yobaz ne demek biliyor musun yukarıda ki mesajlarımda dinle ilgili bir cümle var mı.Bi de merak ettiğim mantıklı arkadaşım senin soyun şempanze'den mi orangutan dan mı geliyor.
ya konu nerden nere gelmiş.bırakın millet kendini maymunmu,şempanzemi neyse işte ne düşünüyosa o olsun.
konuyu açtığıma pişman ettiniz adamı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme