Şimdi Ara

Kırmızı civa söylentisi şehir efsanesi çıktı.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
7.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: yarkanavci

quote:

Orjinalden alıntı: JusTiceForMiracLe

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: oTaKuRoN

Tübitak şu Darwin'i sansürleyen değil miydi?

He oydu Darwin'e inanıyımısın yoksa

Benim gibi inanıyorsa ne olacak?Ne yapcaksın?

Sen Atalarının Maymun olduğunu kabul ediyosun yani.Peki Evrim gerçekse neden durdu şu anda neden evrim geçiren tek bir canlı bile yok aklıevvel arkadaşım

evrimin çay içmek gibi falan bir sürede olacağını mı sanıyorsun? evrim geçiren binlerce canlı var ama senin bu konuda bir fikrin yok, insanlığın bir bölümümün 20 yaş dişi çıkarması, bir bölümünün çıkarmaması bile evrime bir örnektir. şimdi anladın mı aklı bilmem nerede olan arkadaşım. gerçi sen yine anlamadın. boşver anlamaya çalışma.

•  Kırmızı civa söylentisi şehir efsanesi çıktı..

Kırmızı civa söylentisi şehir efsanesi çıktı..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sen Atalarının Maymun olduğunu kabul ediyosun yani.Peki Evrim gerçekse neden durdu şu anda neden evrim geçiren tek bir canlı bile yok aklıevvel arkadaşım

Ya bu tayfaya cevap vermek istemiyorum ama kendimide tutatmıyorum.
    1-Sen atanın çamur olduğunu kabul ediyosun bu çok mantıklıda ben tüm canlıların atasının oratk olduğunu söylüyorum insanla maymun,balina,sinek,aslan hepsi ortak ataya sahip diyincemi saçma oluyo
    2-Evrimin durduğu fln yok ama sen milyarlarca yıllık oluşumları 100-200 yıl içinde görmek istiyosan seni tebrik eder başarılarının devamını dilerim
    3-Bu konuyu buraya çekmeyi başarmışsın ya yuhhhh diyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

yok artık bu kadarda cahil olamazsın. evrim denilen şey milyarlarca yılda olan birşeydir.Ama şöyle küçük bir örnek verebilirim grip virüsü her 5 senede bir kendini yeniler yani evrim geçirir. yarın bir gün kuş gribivirüsüde evrim geçirecektir. şu an sadece kuşlardan insanlara geçmektedir ama ileleyen zaman içerisinde insandan insana geçebilir.
    Sonuç itibari ile darvinin evrim teorisinin belli bi kısmı gerçektir bence ama insanların maymundan gelip gelmediği konusunda bir fikrim yok.

• virus bir anlamda ortama ayak uydurup istediiği oranda kendini değiştiriyor diyebiliriz.
    misal insan 150 milyon yıl boyunca uçmayı istese bu süre sonunda uçabilecekmidir ben bunu merak ediyorum evrim muhabbetleri geçtiğinde...
    yoksa ben şimdiden uçmuşmuyumdur?şahitlerim varmıdır bu konuda?
  • İstek???Evrim istemeyle oluşmaz.Evrim rastgeledir bu rastgelelik sonucu milyarlarca saçma canlı oluşmuş ve soyu tükenmiştir.Ortama ayak uydurabilecek canlılar hayatta kalmıştır uyduramayanlar kaybolmuştur.Yani tesadüfmü diyosun? hayır asla tesadüf değildir.Şöyle açıklıyım başarısız binlerce deneme sonunda başarılı bi deneme olmuştur.Sen kör bi adamı bi futbol sahasının ortasına koyup tek bi şutla gol atmasını istersen ve bu adam atarsa bu tesadütür ama bu adama binlerce şans verirsen bu adamın gol atmış olması tesadüf değildir
  • Ne kadar dinsiz var forumda
  • quote:

Orjinalden alıntı: yasincelik

Ne kadar dinsiz var forumda

dinsizi bilmemde evrimci baya bir arkadaş var. bende canlıların ortam şartlarına uyum sağlamak için değişim geçirdiklerine, geçiremeyenlerin ise soyunun tükendiğine inanırım ama dinsiz değilim. gerçi bizim ortam şartlarına uyum sağlamak gibi bir zorunluluğumuz artık yok. biz ortamı kendimize uyduruyoruz
  • Arkadaşlar evrim halen bir teoridir. Bundan dolayı birbirinizi kırmadan tartışın bence. Zaten bilimsel olarak kanıtlanabilirse kabul görür. Yok saçma ise çürür gider zaten zamanla. Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği bu dönemde evrim teorisinin akıbetide belli olacaktır yakın gelecekte diye tahmin ediyorum. Burada tartışılanların tersine evrim tek hücreli bir canıldan tüm canlıların türediğini savunur ki bu halen kanıt bulamamıştır. Ayrıca tüm canlıların arasından adapte olanları hayatta kaldığını savunur ama okyanusun en karanlık dibindeki deniz analarının neye adapte olup orada kaldığını açıklayamaz. Bir mekanizmanın bozukluktan mükemmelliğe ulaşması çokta akılcı bir çözüm değildir özünden. Baktığımızda doğadaki tüm canlılar en mükemmel şekillerindedirler, bu muntazam canlılardan biri bile eksilse dünyada düzen bozulabiliyor. Yani bir canlının donanımı onun dünya üzerindeki rolüne göre verilmiştir. Ciddi bir şekilde inelendiğinde bu zaten görünen bir geçektir bana göre.Işık üreten ateş böceğini, avlanma teknikleri mükemmel örümcekler, haberleşen arıları, yusufcuk böceğinin mükemmel mühendislik yapısını (helikopter tasarımında ilham olmuştur), ışık üreten deniz kurtları, ışık üreten yüzlerce metre derinlikteki deniz anaları, boya üreten mürekkeb balıkları, her yıl aynı tarihte göç eden kelebekler, kuşların kanat tasarımı, bu tasarımların taklit edildiğinde dünyada insanın kullanacağı araçlar ortaya çıkartması, dünyadaki tüm nehirlerin ayrı kokusu olması ve bu kokuları somon balıklarının tanıyabilmesi, anne karnındaki mucizevi doğum serüveni, spermin yolculuğu, olasılığa ve ihtimale mahal vermeyen insanın oluşum evresi gibi yüzlerce derin ve ciddi bilimsel araştırmalar isteyen konular karşısında çok yalın ifadeler ile adapte olanlar hayatta kaldı demek çokta akıllıca gelmiyor bana. Tabi çok ciddi ve iyi irdelemek gerek teorileri burası da var ama evrime inanan dinsizdir demekte doğru değildir özünde. Bundan dolayı bu teoriyi araştırıp, inanan insanlara saygı duymak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POWER64 -- 6 Nisan 2009; 1:56:23 >

• başlık şehir efsanesi ile ilgili ama yazılanlar gitgide öyle değişmiş ki, sanki birazdan birileri gelip ayetler sureler kopyalıycak ve aktarıcak.
  • konu bile evrime uğramışş kırmızı civadan evrim teorisini.. alın size kanıt
  • quote:

Orjinalden alıntı: popeye85

konu bile evrime uğramışş kırmızı civadan evrim teorisini.. alın size kanıt

Burası konu dısı dostum burada hıc bırseye sasırmamak lazım, daha once acılan "hafta sonu mangal yapacagız hangı sucuk en ıyısıdır" adlı bır konuda cumhurıyet ve serıat rejımlerı tartısılmıs bır forum da benı hıc bırsey sasırtmıyor artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuva-i milliye -- 6 Nisan 2009; 5:55:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kuva-i milliye

quote:

Orjinalden alıntı: popeye85

konu bile evrime uğramışş kırmızı civadan evrim teorisini.. alın size kanıt

Burası konu dısı dostum burada hıc bırseye sasırmamak lazım, daha once acılan "hafta sonu mangal yapacagız hangı sucuk en ıyısıdır" adlı bır konuda cumhurıyet ve serıat rejımlerı tartısılmıs bır forum da benı hıc bırsey sasırtmıyor artık.

• Ben Evrim teorisini şöyle düşünüyorum. Evet resmede bakıldığında ilk insan maymuna benziyor. Buna göre maymundan geldik deniliyor ama evrimin başladığı noktadaki canlı da tam anlamıyla maymun değildi. Vücut yapısı gereğiyle 4 ayağı üzerinde gidiyordu ama yinede maymun değildi. Eğer maymun ile aynı olsaydık onlarda bizimle aynı anda evrimleşirdi ve Maymun diye bir varlık olmazdı şu anda. Tüm maymunlar insan olmuş olurdu.

Sonuç olarak ilk insan maymun değildi maymuna benziyordu. Onun düşünebilmesi, kavrayabilmesi ve üretebilmesi ve bu bilgisini diğer nesile aktarabilmesi sayesinde birbiri ardından gelen her nesil daha ileriye gitmiştir. Evrimleşme bilgi ve tecrübenin aktarımı sayesinde meydana gelmiştir.

Evrim konusundaki düşüncem bu.
  •  Kırmızı civa söylentisi şehir efsanesi çıktı..
  • ulan kırmızı civa konusunuda karıştırdınız ya helal size

• noolmuş noolmuş maymunların kötündeki kırmızılık civamıymış hıııı
  • quote:

Orjinalden alıntı: semtex960

İstek???Evrim istemeyle oluşmaz.Evrim rastgeledir bu rastgelelik sonucu milyarlarca saçma canlı oluşmuş ve soyu tükenmiştir.Ortama ayak uydurabilecek canlılar hayatta kalmıştır uyduramayanlar kaybolmuştur.Yani tesadüfmü diyosun? hayır asla tesadüf değildir.Şöyle açıklıyım başarısız binlerce deneme sonunda başarılı bi deneme olmuştur.Sen kör bi adamı bi futbol sahasının ortasına koyup tek bi şutla gol atmasını istersen ve bu adam atarsa bu tesadütür ama bu adama binlerce şans verirsen bu adamın gol atmış olması tesadüf değildir

ortama ayak uydurmak bir yerde istektir arkadaşım.virus kendi isteği ile kendini şekillendiriyor demekki söylediğinize göre.bu benim söylemim değil zaten.söylediğiniz oraya geliyor...ne kadar saçma göründüğünün de ben şahsen farkındayım...
    dünyada hiçbirşey rastgele veya tesadüfen olmaz.olasıılık hesabı denen birşey vardır bunun ilimi bilimi vardır.bi taraftan olasılığı bilimle açıklayıp diğer taraftan bu kadar düşük olasılıkları tesadüflere bağlamak da işine geldiği gibi davranmaktır...
    bi öle bi böle olmaz birşeyi savunuyorsan öbür taraftan da saçmalalamak lazım...

• 1- Atalarımın Çamurdan geldiğini söylediğimi hatırlamıyorum dedesi maymun olan arkadaşım
    2-Evrim 100-200 yıl içinde görmek istediğim falan yok ama milyarlarca yıl süren evrimde neden günümüzde ara geçişlerden bir tane bile yok misal maymunların evrimi dünya oluştuktan bir milyon yıl sonra başladı üç milyonuncu yılda evrimini tamamladı günümüzde de evrim sıfırdan mı başladı.Nerde bu ara geçiş elemanları
    3-Konunun Evrimle ve Tübitakla bi ilgisi yokken senin gibi aklıevvel bi arkadaş konuyu buraya çekmeyi başardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yarkanavci -- 6 Nisan 2009; 17:52:57 >
  • quote:

1- Atalarımın Çamurdan geldiğini söylediğimi hatırlamıyorum dedesi maymun olan arkadaşım
    2-Evrim 100-200 yıl içinde görmek istediğim falan yok ama milyarlarca yıl süren evrimde neden günümüzde ara geçişlerden bir tane bile yok misal maymunların evrimi dünya oluştuktan bir milyon yıl sonra başladı üç milyonuncu yılda evrimini tamamladı günümüzde de evrim sıfırdan mı başladı.Nerde bu ara geçiş elemanları
    3-Konunun Evrimle ve Tübitakla bi ilgisi yokken senin gibi aklıevvel bi arkadaş konuyu buraya çekmeyi başardı

Yav 50 yıllık kahvehane geyiğini gelmiş burada anlatıyosun. Nasıl bi cevap istiyosun anlmadım ki. Adam cevap vermiş işte daha ne!..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freekans -- 6 Nisan 2009; 17:56:42 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.