Şimdi Ara

Kış lastiği: Petlas mı? Goodyear UG 9 mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Vectra C - Astra H

Geçen sene ilk çıktığında ben Vectra C'ye UG 9 aldım. Babam Astra H'ye Petlas snowmaster aldı.

Bolu'da ikamet ediyoruz. İnanın 2014 kışı kar yerden kalkmadı desem yeridir.

İki lastiklede çok iyi sonuçlar aldık. Araçlarımız sürekli kullanıldı. Hatta bir sabah işe giderken ben ug9'lu vectra c'yi bahçeden çıkaramadım kaldı. Geç kalacakken petlaslı astrayı denedim sıyırdı devam etti. Bilmem kasa ağırlığı, bilmem dingil mesafesi ama çıktı yani :)

Ben UG9 alırken babam türk malı var dedi petlas aldı.

İkisindende cidden memnunuz. Durum ; petlas fiyat olarak çok uygundu yanlış hatırlamıyorsam 150'den tanesini aldık. UG9'ları 210 TL 'den falan almıştım. İkiside 205 - 55 - 16.

Karar sizin. İnternette tonla araştırma var.

Saygılar.
  • Hic olmamasindan iyidir.Petlasda kotu lastik degil,o fiyata gayet iyi sunduklari.

Madem durum darda petlas alin.Acikcasi adi sani az duyulmus yabanci markalar yerine petlas daha mantikli.

Allah anali babali buyutsun bu arada bebegi,ilac gibi gelir insallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

205 55 16 icin ug 9 cikmismi ? Yok diye biliyordum. Ug8 icin o ebatta aldigim fiyat 210 tl bu arada.

Petlas konusunda ise tek diyecegim uzak durun. Zamaninda alip iade etmis biri olarak soyluyorum petlas a verilen para çöpdür.

kışlık değil ama birkaç ay önce petlas yazlık lastik aldım çok memnunum,pirelli lassa conti kumho gibi markalardan daha kaliteli olduğundan eminim,lütfen karalama yapmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastikte markaya göre hareket etmeyeceğimi michelin kullanarak öğrendim. Bir lastik bu kadar mı kötü olabilir. (Energy saver) yağmurda berbat bir lastik, bu lastik yüzünden kaç defa kaza yapıyordum (şehiriçi ufak kazalar) En ufak bir frenlemede ABS devreye giriyor. Yakıt tüketi mi iyidir değildir bilemem sadece michelin kullandım yaz lastiği olarak ama etsin etsin 100km de 1 litre daha arabama takmam michelin.

Geçen kış çekinerek petlas aldım ilk yılında yapması gerekeni yaptı. Beklediğimden de iyi çıktı.

İyi güzel lastik testleri izliyor sonuçlarına bakıyoruz da o testlerin yapıldığı iklim başka yol bambaşka. Michelin benim lastiğe bakışımı değiştirdi. Marka lastiğe dünya para vermektense ucuz lastik alır gerekirse 2 kez alırım.

Bu arada yerli yabancı derken dunlop çankırıya lastik fabrikası açtı ve çoğunu yurt dışına ihraç edecekmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: fantastik beşli

quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

205 55 16 icin ug 9 cikmismi ? Yok diye biliyordum. Ug8 icin o ebatta aldigim fiyat 210 tl bu arada.

Petlas konusunda ise tek diyecegim uzak durun. Zamaninda alip iade etmis biri olarak soyluyorum petlas a verilen para çöpdür.

kışlık değil ama birkaç ay önce petlas yazlık lastik aldım çok memnunum,pirelli lassa conti kumho gibi markalardan daha kaliteli olduğundan eminim,lütfen karalama yapmayın.

Yav isim gucum yok karalama yapicam zaten Hey Allahim..

• Petlas ve lassa marka kış lastikleri kullandım. Her ikisi de karla kaplı yokuşlari çıktı. Yaz lastikli vatandaşlar yolda zincir takıyorlardı. S.den. Sitesinde ikinci el 1 kış kullanılmış kış lastikleri var. Onlara da göz atabilirsiniz.

• 3 sezon 16 inç petlas kullandım bu sezon da kullanacağım. Geçen diğer jantlara taktırdım gayet iyi görünüyordu. 3. Sezonda 10-15 cm kar ve tipinin olduğu ve dağ kısmında yollarda benden başka kimsenin olmadığı bir zamanda toros dağlarından Konya ovasına rahatça ulaşabilmiştim. Diğer markalarda arasında abartılacak bir fark yok, maddi olarak da zordaymışsınız petlası tercih edebilirsiniz.

• ilk sezon hepsi iyi... önemli olan 2. sezondaki performansı, petlas 2. sezonda yaz lastiği gibi oluyor
  • ben nokian wr d4 aldım hocam, lastik baya konforlu ve sessiz geldi. (Primacy 3 e göre) İsterseniz onada bakın ug9 dan ucuz petlastan pahalıdır.
  • Maddi olarak sıkışık durumdaysanız ve kalite de sizi tatmin edecek bir lastik tercihi istiyorsanız nexen'ide denemenizi önerebilirim. bir arkadaşım nexen wgsnowg aldı. şuan kullanıyor. performans konusunda bilgi verecek bende ona göre tercihimi yapmak istiyorum. aklımda bir kaç marka var. sonuçta 4 aylık bir dönem için, çokta yol almayan birisi için extra masraf oluyor bu kış lastikleri.
  • 5 Yıldır 205/55/16 Starmaxx yani Petlasın eşdeğerini kullanıyorum. Lastik fren mesafesinde mükemmel. Yaz lastiğim Michelin Primacy. Her 2 lastiğin de ortak yönü hızlı kalkışta patinaj yapabilir ancak durmak gerekirse mükemmel bir duruş sağlar. Starmaxx ile bir çok kazayı lastiğin çabuk duruş sağlaması sayesinde atlattım. Dez avantajlı yönü ise şu. Karda bir tepeye çıkıyorsanız patinaj yapabilir. Zikzaklarla çıkış yapmalısınız. Yani adamlar kanalları durma yönünde kuvvetli olacak şekilde açmışlar. Michelin de de aynı. Yazın lastik kuru yolda kalkarken patinaj yapar mı? Michelin primacy yapıyor. Ama ani durmanız gerekirse çivilercesine bir fren ve bazan abs devreye girerek sizi kazadan kurtarıyor. Geçen yıl starmaxx ler 5 yılı doldurduğu için atmıştım. Şimdi 2 alternatifim var 170 TL ye Petlas veya 210 TL ye Nokian. Elbette Nokian Finlandiya nın karlı bölgelerinde bile başarılı olduğuna göre Ankara vız gelir. Eminim daha kalitelidir. Ancak 40x4=160 TL fark vermeye değer mi ona karar veremiyorum. Sonuçta Ankara da kışı yaz lastiği ile geçiren bile varken. Bu arada Starmaxx ile Ilgaz'a defalarca gittim, hiç sorun yaşamadım onu da belirteyim. Nokian kullanıp değerlendirme göndereceklere teşekkür ederim.

• Eğer bütçeniz sıkıntılı ise petlas almanızda fayda var. Bunu sizin maddi durumunuz ve yaşadığınız bölgedeki kar miktarı , yolların durumu vs. belirler bence.
  • e30 325 de önceki sezon petlas kullandım arkadan itiş ve kıcını kolay atan bi araç olmasına ragmen hiç kaldıgım bi yer olmadı gayet memmunum ancak kuru zeminde yol sesini artırdıgı dogru en azından benim aracım için böyle
  • Petlas al ülken kazansın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 kıştır petlas kullanıyorum, çok memnunum. Fiyatına göre çok iyi.

• adac testine bakmadan alma,petlas hiç alma.

• petlasin testi varmi yokmu.

• Birkaç gündür Golf 7 ve Insignia da kışlık Petlas lar takılı, lastiklerin 2. kışları.

2 gündür sağanak yağmurda şuan için araçların sudan çok daha az etkilendiği, Insignia da direksiyonun hafiflediği, Golf te sarsıntının azaldığını söylemek mümkün (Insignia: Primacy 3 Golf: Turanza ER300)
  • ug9 tutulan bi lastik olmadı arkadaşlar ug8 e nazaran bende bu ikilemde kaldım ve gidip daha ucuz ug9 varken 2015 üretimli ug8 aldım deseni yeter zaten
  • PETLAS kış lastiği çok iyi yaz lastiği ise bir o kadar kötü. Kendi aracımda 10 yıldır araç sahibiyim ve yılda 35.000 km yol yapıyorum karlı buzlu ıslak kur her zeminde.
    Üniversitede pazarlama hocasıyım evim ile işim arası günlük 150 km yol yapıyorum benden fazla bir reprezantlar araba kullanıyor birde taksiciler :):):)
    Kullandığım lastikler kışlık için bu güne kadar

Petlas
    Lassa
    Dunlop

petlas kadar memnun olduğum 1 lastik daha olmadı inanın daha geçen hafta araba aldım bugün petlasımı sipariş verdim hiç kafa yormadım. UG 9 lara ve Nokian WD4 deye çok baktım ancak fiyat farkına ve birinin yerli sermaye diğerinin ise ithal olması beni rahatsız ettiğinden ve lastiklerden AŞIRI MEMNUN olduğumdam PETLAS aldım. Okulumuzda tam 15 hoca arkadaşımın aracının lastikleri petlas daha 1 tane farklı marka takan arkadaşımız olmadı en iyisi karlı buzlu şartlarda petlas arkadaşlar tecrübeyle sabittir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.