Şimdi Ara

Kış lastiği tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Astra j sedan 2017 aracım için kış lastiği alacağım.  

215 60 16 ebatında önerilerinizi rica ederim. 

Fiyatından bağımsız kaliteli, sürekli çocukla bindiğimiz için güvenli,kış lastiği önerilerinizi beklerim. 

Ankara’da ikamet ediyorum. Çok ağır kış şartlarında kullanmam büyük ihtimalle. Ancak normal zamanda işe arabayla gidip geliyorum. Kış şartlarında mecbur kalmadıkça şehirlerarası da kullanmam. Özetle kış sezonu Ankara şehir içi kış lastiği bakıyorum. Ankara’da sıcaklık dereceleri çok düşük olmasa muhtemelen taktırmazdım da.

Ek olarak araç kullanım kılavuzunda 205 60 16 da olabilir diyor. İki ölçü arasında fiyat farkları var. Bu ölçüye geçsem ne kaybederim? Bir kaç ay kullanılacak lastik için premium markalara bakmak mantıklı mı yoksa uygun bir kış lastiği bile yazlıklardan daha iyi olup ihtiyacı karşılar mı?

• Sava ya da Debica alın Almanya üretimi güzel lastikler. Goodyear bünyesindeki alt markalar. Savayı Astra J de 3 sezon kullandım. Ev orandaydı en yoğun kar yağışında dahi pişman etmedi. Ben de kışlık lastiğe çok para vermeme taraftarıyım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ince taban lastik kışın karda daha avantajlıdır. Tabana uyguladığı basınç artar karı daha iyi ezer. Eğer 205 olan daha ucuz ise onu alabilirsiniz.

Bütçede problem yoksa ben goodyear öneririm. UG6 UG7 UG8 ve UG9 hepsini kullandım. UG6 çok iyiydi UG7'den çok memnun kalmamıştım. UG8 güzel hala var 2 çift önlere taktırdım. UG9'da ise su kanalı olması bir avantaj.

Çok sık araç kullanmam şehir dışına çıkmam diyorsanız 4 mevsim de iş görebilir. Ama michelin 4 mevsim lastiği parçalanıyor diyorlar, bir kaç foto gördüm o yönde. Ama Ankara'da mesafeler uzun yine de, köprüden viyadükten geçeceksin, gizli buzlanma falan olacak edecek. Burada 4 mevsim kullanan arkadaşlar varsa yorum yapabilirler. Ama kışlık alman daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

• Cevaplar için çok teşekkür ederim.
    205 ile 215 arasında lastik başına 200-300 TL fark ediyor genelde.
    3-4 ay kullanacağım için ve kış sezonu çok hız vs yapmayacağım için ne derecede etkiler beni bilemedim.

Goodyear sitesine bakınca çok fazla kışlık seçenek görünüyor.
    9
    9+
    Ultra grip performans
    ...

Bunların hangisine odaklanıp incelemek lazım yoksa sizin söyledikleriniz kendisini ispatlamış ve hala kullanımda olanlar mıdır?
    Bir kaç fiyat inceleyince de tanesi 1000 lira civarı gördüm. Bu fiyatlara farklı alternatifleri de değerlendirmek iyi olabilir mi? Nokian, Michelin,conti vs gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • compengr C kullanıcısına yanıt

Lastikler maalesef çok zamlandı. 1000 tl gibi bir fiyat çokmuş gerçekten. Ben UG9+ kullandım memnundum hatta mecburen çift çift aldım. UG9+ aldıktan sonra ertesi sene bir çift daha alacaktım ama piyasada ug9+ kalmamıştı. Mecbur ug8 almıştım. İkisinden de memnunum ama sanki ug8 ler biraz daha sesli.

UG performans serisi ise sanırım biraz daha kalın tabanlı lastikleri kapsıyor. Yanıltmak istemem ama ilk çıktığında reklamlarından onu anlamıştım.

Bu fiyatlara çıkınca alternatifleri de incelemeniz elbette faydalı olacaktır. Nokian Michelin çok iyi markalar, kullanıp memnun kalmayan pek yok.

Sanırım nokian 'da en çok satan model bu olması lazım,

https://www.akakce.com/lastik/en-ucuz-nokian-wr-snowproof-205-60-r16-92h-2019-fiyati,541381625.html

• Ankara mamakdayim bende alicam 205 215 com degismez 205de direksiyon daha rahat olur. Yaz icin falken kis icin petlas yada ultragrip bakcam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 205 taban Kış için daha tercih edilesi olur. Bu sayede lastik maliyeti de azalacağından isterseniz Kış performansı yüksek markalara odaklanabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış Lastiği Tavsiye
    3 ay önce açıldı
    Kışlık Lastik Tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Yaz lastiği tavsiyesi
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yazlık lastiklerinizde eski ise falken as210 4 mevsim alabilirsiniz, hem sök tak maliyetiniz ve zaman kaybınuz olmaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.