arkadaşlar ben 325. dönem ( kısa dönem ) askerlik yapıyorum bahriyeli olarak .. bahriyeli olmak gururumdur dedirtiyorlar ama kel alaka bir söz bu...
günde 8 saat silahlı nöbet tutturuyorlar gece 24:00 - 04:00 nöbete gönderiyorlar Allah'ın dağına.. tek başınızasınız..
kısa dönem olmanın hiçbir avantajı yok.. tuvalete bile verdikleri oluyor... tezkerecilik yapmıyoruz diyorlar kısa dönemlere ama her işi yaptırıyorlar.. birliğe bişey alınacağı zamanda kısa dönemlerde para olur diyip bizden istiyorlar...
ama iş çalışmaya gelince bunun uzunu kısası olmaz askersen yapacaksın diyorlar..
kendileri ( subay astsubaylar ) nöbetlerinde yatarken bizi 4+4 silahlı nöbete yaz kış demeden gönderiyorlar..
uykusuz kalıyoruz gözlerimiz kızarıyor adam akıllı banyo yapmaya fırsat bile bulamıyoruz.. eğer genelkurmaya ulaşabileniniz varsa lütfen bu konuları iletsin... bize açıkca zulüm yapılıyor...
bir maç keyfimiz vardı onu da iptal ettiler iki tane gitmelerine 2 gün kalan asker maçta kavga etti diye.. yani hiçbir sosyal aktivitemiz yok.. tv zaten uzun dönem askerlerin elinde..
bize sadece günde 1-2 saat kitap okuma fırsatı kalıyor.. neyse çarşı iznim zaten 7 saat ben çıkıyorum.. ii günler.. bu arada iskenderunda askerlik yapıyorum...
İstanbul Tersanesi Komutanlığından Bahriyeli Sete
Kardeş Ben İskenderunda yaptım acemiliği şimdi ist dayım
bura güzel günde 3 saat nöbet ( görevli olduğum için yoksa 8 saat )
yazıcıyım ve rahatım her hafta çarşı bölük astsubayıda hafta içleri bazen verirse haftada 2 günde çıkıyorum...
rahatım yemekler şirketten...devrecilik ve uzun dönem bazı salaklar yüzünden askerlik bazen çekilmez hale gelsede şükür diyorum...
bahriyeli olmak herşeye rağmen gururumuz az kaldı zaten ;)
kolay gele ( 63 days remain for go home )
quote:
Orjinalden alıntı: musssa
arkadaşlar ben 325. dönem ( kısa dönem ) askerlik yapıyorum bahriyeli olarak .. bahriyeli olmak gururumdur dedirtiyorlar ama kel alaka bir söz bu...
günde 8 saat silahlı nöbet tutturuyorlar gece 24:00 - 04:00 nöbete gönderiyorlar Allah'ın dağına.. tek başınızasınız..
kısa dönem olmanın hiçbir avantajı yok.. tuvalete bile verdikleri oluyor... tezkerecilik yapmıyoruz diyorlar kısa dönemlere ama her işi yaptırıyorlar.. birliğe bişey alınacağı zamanda kısa dönemlerde para olur diyip bizden istiyorlar...
ama iş çalışmaya gelince bunun uzunu kısası olmaz askersen yapacaksın diyorlar..
kendileri ( subay astsubaylar ) nöbetlerinde yatarken bizi 4+4 silahlı nöbete yaz kış demeden gönderiyorlar..
uykusuz kalıyoruz gözlerimiz kızarıyor adam akıllı banyo yapmaya fırsat bile bulamıyoruz.. eğer genelkurmaya ulaşabileniniz varsa lütfen bu konuları iletsin... bize açıkca zulüm yapılıyor...
bir maç keyfimiz vardı onu da iptal ettiler iki tane gitmelerine 2 gün kalan asker maçta kavga etti diye.. yani hiçbir sosyal aktivitemiz yok.. tv zaten uzun dönem askerlerin elinde..
bize sadece günde 1-2 saat kitap okuma fırsatı kalıyor.. neyse çarşı iznim zaten 7 saat ben çıkıyorum.. ii günler.. bu arada iskenderunda askerlik yapıyorum...
Kardeşim sen askere gittin,tatile değil.Herşey senin istediğin gibi olmayacak tabii.İskenderun a düşmüşün daha ne istiyorsun??Ya uzun dönem gitseydin,ya güneydoğuya düşseydin ne yapacaktın??Bahriyeli olmuşsun şükret haline.
Çanakkalede bahriyeliyim, karacılara göre askerlik yapmıyoruz..
bahriyelinin olayı temizlik :)
subaylar astsubaylar nöbetlerinde yatıyor diye senin de mi yatman lazım ? :)
senin işin bu, askere gitmişsin, tatil yapmaya değil :)
bu arada Allahın dağı diye bahsettiğin yeri merak ettim, iskenderundaysan ve bahriyeliysen ya eğitim alayındasındır ya da merkezde, başka bi yerdeysen onu bilemicem tabi.
ama kısa dönemlerin maddi açıdan sömürülmesi konusuna haklısın, bize parayı saymadan veriyorlarmış gibi, bigün çarşı izni istedik, astsubay verdi 1 tane pc kasası, bunu düzelttirip getirin madem dışarı çıkmak istiyosunuz dedi :D
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme