Şimdi Ara

KISA DONEM ER LER ASKERDE KALABILIYOMU ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Edi06

Şuna bak yaa torun tombalak dedesine cevap veriyor

Kusura bakma dede sonradan okudum dedem olduğunu dedem ne diyorsa o dur
  • quote:

Orjinalden alıntı: Edi06

Şuna bak yaa torun tombalak dedesine cevap veriyor

ya hiç sorma dostum.

313 kd.Hakkari İl Jandarma.
  • Statünüz er değil farklı davranılacak diye çok da heveslenmeyin bizden 3 kişi mahkemeye çıktı ve 1 13 gün diğer ikisi 26 gün hapis yedi parayada çevrilmiyor teskere aldıktan sonra cezalar geldi sakın teskere aldım kurtuldum demeyin cııvıtmayında çünkü bazı subaylar çok kuralcı yedek kısa falan dinlemiyorlar
  • Uzun dönem, kısa dönem farketmez subay ,astsubay , keyfiniz bilir isterseniz uzaman erbaş sınavlarına dahi girebilir , geçtiğiniz takdirde sınavına girdiğiniz grubun en düşük rütbesinden başlarsınız. Subbylık sınavını kazananlar 1 sene eğitim alır teğmen olarak başlar. Staj falan da var sanırım bir süre harbiye çıkışlılar yapıyor.

Yalnız şunu iyi bilin meslek hayatınız boyunca "sözleşmeli" damgası üzerinizden çıkmaz. Asla bir harbiyeli statüsünde sayılmazsınız. Genelde de diğer subaylar tarafından çok kabul görmezsiniz. Ve tayinlerinizde bu şekilde olur hep. Karargah bölük komutanlığından ilerisine zor gidersiniz ;)

Bu arada kısa dönem arkadaşlar acemi eğitimi boyunca er ondan sonra erbaş statüsündedir. Birbirinden çok farkı yok elinizde er/erbaş cüzdanı olacak sakın ha yedeksubay adayıyım bana bu şekilde muamele edemezsin gibi bir polemiğe girmeyin.

• kısa dönemler en baştan andan itibaren onbaşılar, yemin töreninden sonra çavuş oluyorlar.
    Ama bazı arkadaşlarım bizi çavuş yapmamışlardı vs demişlerdi bana, en azından diyarbakırda bu böyle..

311 k.d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edi06 -- 11 Aralık 2007; 11:00:30 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.