Arkadaşlar 4yıllık üni. bitirdim kısmetse nisanda gidicem fakat kısa dönemmi yedek subaymı olursam daha iyi olur ayrıca evliyim yedek subaylara lojman felan veriyorlarmı yani ailemi götürme şansım varmı. yardımcı olursanız sevinirim kafam acayip karışık ver bir sürü soru var kafamda
ne kadar kısa askerlik o kadar uzun özgürlük :):)
yani kısa her koşulda iyidir(askerlik için)
amacın orduda kalmak ise yedek subay olarak git. Ayrıca boş lojman varsa neden vermesinler
lojman işi kesin olacak diye birşey yok! zaten fazla yedek subay almıyorlar, aldıklarının önemli bölümünü de doğuya gönderiyorlar! yani lojmansız, askeriye içerisinde 12 ayı geçiriyorsun! zaten evlisiniz bence en iyisi kısa dönem seçmek. önemli not ekliyim, yedek subaylar, büyük çoğunlukla, makine bilgisayar elektrik mühendislerinden seçilmektedir. bunların dışında isen büyük ihtimalle yedek subay olamazsın. tabi yüzde yüz olamazsın diyemeyiz.
sana bağlı değil kısa ya da uzun dönem ( asteğmen ) olarak gitmek...düşünmene gerek yok yani bunları.
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürederim hayırlısı artık kısa dönem olur inşaallah. ALLAH askerde olan arkadaşlarımızın yardımcısı olsun.
quote:
Orjinalden alıntı: ramcofb
lojman işi kesin olacak diye birşey yok! zaten fazla yedek subay almıyorlar, aldıklarının önemli bölümünü de doğuya gönderiyorlar! yani lojmansız, askeriye içerisinde 12 ayı geçiriyorsun! zaten evlisiniz bence en iyisi kısa dönem seçmek. önemli not ekliyim, yedek subaylar, büyük çoğunlukla, makine bilgisayar elektrik mühendislerinden seçilmektedir. bunların dışında isen büyük ihtimalle yedek subay olamazsın. tabi yüzde yüz olamazsın diyemeyiz.
bu dönem benim bir arkadaşım girdi sınava ve gönüllü isteyenlerin hepsi asteğmen oldu dedi onlarda iktisat maliye kamu yönetimi mezunları. Arkadaşımda istemiş oda işletme mezunu ama kardeşi van da asker diye onu kısa dönem yaptılar. Yoksa oda asteğmendi
yani dediğine göre sen yeterki gönüllü olarak iste okul bölüm bakmıyorlar bile diyor.. Sınava giren bizden daha tecrübeli enazından.
bu dönem benim bir arkadaşım girdi sınava ve gönüllü isteyenlerin hepsi asteğmen oldu dedi onlarda iktisat maliye kamu yönetimi mezunları. Arkadaşımda istemiş oda işletme mezunu ama kardeşi van da asker diye onu kısa dönem yaptılar. Yoksa oda asteğmendi
yani dediğine göre sen yeterki gönüllü olarak iste okul bölüm bakmıyorlar bile diyor.. Sınava giren bizden daha tecrübeli enazından.
Gonulluluk konusunu ilk kez duyuyorum. Formlari doldurup veriyorsun. KD mi yedek subay mi oldugu daha sonra bildiriliyor. Formlarda gonullu diye bir secenek yoktu..
evliysen kısa dönem olman daha iyi... bir asteğmen olarak söylüyorum. evli asteğmen arkadaşlarımdan bunun ne kadar zor olduğunu biliyorum. ne kadar kısa o kadar iyi. asteğmenler için lojman hakkı diye bir şey de yok. ama arkadaşların dediği gibi bunlara kafa yormana gerek yok. zira kararı verecek olan sen değilsin.
sağolun arkadaşlar inşaallah kısa dönem olur
quote:
Orjinalden alıntı: RA3
quote:
Orjinalden alıntı: chic-c
quote:
Orjinalden alıntı: ramcofb
Gonulluluk konusunu ilk kez duyuyorum. Formlari doldurup veriyorsun. KD mi yedek subay mi oldugu daha sonra bildiriliyor. Formlarda gonullu diye bir secenek yoktu..
anlattığına göre açıklamayı yapan yüzbaşı sormuş içinizde yedeksubay olarak gitmek isteyenler varmı diye bir bakıma ağız arama gibi.. ve 3-5 tane isteyenlerin olduğunu söyledi zaten 7-8 saat ayakta bekliyorsun o karmaşada herkezle sohbete başlıyorsun ve arkadaşlığı o anda kuruyorsun dedi. oda yedek subay olarak gidenleri o şekilde tespit etmiş
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme