Şimdi Ara

Kısa film için kamera ve lens önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kısa film çekimleri için kamera arıyorum. Aklımda Canon 650d var fakat başka modellere de açığım. Aldığım kameranın yanına bir tane f değeri düşür bir tane de uzun lens almayı düşünüyorum. Bütçem 1600 TL. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• O bütçe ile sadece Gövde + 18-55 STM kit lens alabilirsiniz. Video çekecekseniz illa DSLR alacaksanız Canon gövde ve mutlaka STM lens alın.

F değeri uzun lens konusunu anlamadım. F/2.8 200mm civarlarında iyi bir lens arıyorsanız şöyle 2-4 bin TL arası bir bütçe oluşturmanız lazım en az. 300mm ve üzerine çıkarsanız Sigma için en az 10 bin Canon için ise en az 15-20 bin TL bütçe olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X Files

O bütçe ile sadece Gövde + 18-55 STM kit lens alabilirsiniz. Video çekecekseniz illa DSLR alacaksanız Canon gövde ve mutlaka STM lens alın.

F değeri uzun lens konusunu anlamadım. F/2.8 200mm civarlarında iyi bir lens arıyorsanız şöyle 2-4 bin TL arası bir bütçe oluşturmanız lazım en az. 300mm ve üzerine çıkarsanız Sigma için en az 10 bin Canon için ise en az 15-20 bin TL bütçe olmalı.

Hocam şöyle bir tane gece çekimleri için düşük f değerine sahip bir lens, bir de 18-135 mm lens almayı düşünüyorum. İkinci El alacağım bunları. Bütçemiz 2000 liraya yükseltebilirim ve Sony a77 alabilirim siz ne düşünüyorsunuz bu dslr hakkında?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DSLR da Canon / Nikon harici pek tercih etmem. Ancak kendine has bazı özel marka ve model cihazlar vardır onlar da benim de çok boyumu aştığı için tavsiye verebilecek pozisyonda değilim.

Ne yazık ki bir "pazar" yani piyasa gerçeği var. Aldığım zaman satmak istesem satabilir miyim, kullanırken yeterli derecede ekipman bulabilir miyim gibi konular yüzünden prensip olarak Canon/Nikon harici "DSRL" den hep uzak durdum. Bugüne kadar da oldukça faydasını gördüm.

Aynı şeyleri kompak veya aynasız makineler için söyleyemem. Elimde NX30 aynasız bir makine de var.

Bütçe konusunu ya tam ben anlamadım veya sanırım pek siz anlatamadınız. Almak istediğiniz üründe A77 den bahsediyorum, bütçeniz yine 2. el bile olsa fazladan 2. bir lense ki özellikle F değeri düşük bir lense yetmeyecek gibi duruyor. Canon veya nikonda olsa 50mm 1.8 prime bir lens dediğiniz rakamlara alınabilir.

Sony konusunda @denizhoca dan bilgi alabilirsiniz hatta size sanırım 2 el konusunda da yardımcı olacaktır, konudan haberdar ediyorum. Ayrıca kendisi belki size sıfır veya 2. el video çekimi yapabileceğiniz güzel video kameralar da önerebilir.

• quote:

DSLR da Canon / Nikon harici pek tercih etmem. Ancak kendine has bazı özel marka ve model cihazlar vardır onlar da benim de çok boyumu aştığı için tavsiye verebilecek pozisyonda değilim.

Ne yazık ki bir "pazar" yani piyasa gerçeği var. Aldığım zaman satmak istesem satabilir miyim, kullanırken yeterli derecede ekipman bulabilir miyim gibi konular yüzünden prensip olarak Canon/Nikon harici "DSRL" den hep uzak durdum. Bugüne kadar da oldukça faydasını gördüm.

Aynı şeyleri kompak veya aynasız makineler için söyleyemem. Elimde NX30 aynasız bir makine de var.

Bütçe konusunu ya tam ben anlamadım veya sanırım pek siz anlatamadınız. Almak istediğiniz üründe A77 den bahsediyorum, bütçeniz yine 2. el bile olsa fazladan 2. bir lense ki özellikle F değeri düşük bir lense yetmeyecek gibi duruyor. Canon veya nikonda olsa 50mm 1.8 prime bir lens dediğiniz rakamlara alınabilir.

Sony konusunda @denizhoca dan bilgi alabilirsiniz hatta size sanırım 2 el konusunda da yardımcı olacaktır, konudan haberdar ediyorum. Ayrıca kendisi belki size sıfır veya 2. el video çekimi yapabileceğiniz güzel video kameralar da önerebilir.

Hocam yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum umuyorum 1 2 ay içerisinde ekipmanları o halledip kısa film çekimlerine başlayacağım. Yardımlarınız benim için çok önemli teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: burockkcl

quote:

DSLR da Canon / Nikon harici pek tercih etmem. Ancak kendine has bazı özel marka ve model cihazlar vardır onlar da benim de çok boyumu aştığı için tavsiye verebilecek pozisyonda değilim.

Hocam yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum umuyorum 1 2 ay içerisinde ekipmanları o halledip kısa film çekimlerine başlayacağım. Yardımlarınız benim için çok önemli teşekkür ederim.

Selamlar,

Şuan bir arkadaşımız A58 gövdesini satışa çıkardı, dilerseniz iletişim bilgilerini sizinle öm den paylaşabilirim. Selamlarımı iletirseniz size yardımcı olacaktır.
    Video çekimi içinde SAL50F18 lens ve mutlaka harici bir mikrofon tavsiye ediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.