Şimdi Ara

Kısa Uzun Dönem 1. Komando Tugay Komutanlığı KAYSERİ Olanlar Gelsin (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
363
Cevap
4
Favori
120.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gokhanavc

selam arkadaşlar 1 inci komd. tug. k.yrd.lığı hv.ind. ve komd eğt.tb./ Kayseri - melikgazi

7 kasımda katılıyorum arkadaşlar.

Hocam burada yapan arkadaşlar başka tavsiyeler verebilir mi..
    mesela dolap patlatma yaşanıyor mu

bazı arkadaşlar yanına götürecekleri şeyleri paylaşmış
    "botları kitlemek için ağzı uzun kilit almayı unutmayın" denmiş bu kısmı anlamadım.

bu bahsettiğin yer zincidere mi değil mi onu araştır
    2012'de benim askerlik bitti fakat her iki kışlada da zamanım geçti
    her türlü bilgi verebilirim
    bu zincidere mi? yoksa köşk kışla mı? bunun bilgisini ver yeterli. google dan biraz araştır

dolap patlatma demişsin
    evet çok oluyor :)
    kilitlemen için izin de yok. ben usta birliğine geçince direk gittim kilit aldım.
    dolap kilidini söküyorsun yerine yenisini takıyorsun anahtarı felan var fakat işe yaramadı.
    kilit boş yere dönüyor ve birçok kişide de böyleydi

hadi kilit çalışıyor diyelim kilitlemek suç diyebilirim
    tabur komutanı kaç defa geldi tek tek dolaplara bakıyor.
    sorun görürse tabi ki ceza verecek.

diğer taraftan bot kilidini anlatayım.
    bot kilidine bende merak sarmıştım. fakat hiç kilitlemedim
    havalı bir şey gibi duruyor fakat anlatayım.
    botun arka kısmında uzun plastik bölümler var. o ikisini yan yana getirip kilidi takıyorsun
    fakat isteyen bir yerden kesici alet bulur da keser kullanır.

ben hiç botlarımı kilitlemedim onun yerine şunu yaptım.
    botların iç kısmında renkli kalem yada keçe kalemi ile adını soyadımı yazdım.
    botlarımı görünür yerlerde asla bırakmadım. yatakların altına koyarız fakat ben biraz daha altına getiriyordum.

kısa dönemsen seni el üstünde tutacak çok komutan olacak
    uzman çavuş ve astsubayları kastediyorum
    subaylar biraz daha mesafelidir ve sert davranabilir fakat hiç biri senin kısa dönem olduğunu bile bile vurmaya cesaret edeceğini zannetmem.

şimdilik bu kadar yazayım
    kışlanın tam yerini öğrenince yaz
    köşk kışlada 4 ay, zinciderede yaklaşık 1,5-2 ay kaldım
    teskere aldım geldim. sabahın 6'sında çıktım kışladan.
    Allah sanada nasip eder inş

her türlü yaz sorularını yardımcı olurum

• quote:

Orijinalden alıntı: adnan032

quote:

Orijinalden alıntı: gokhanavc

selam arkadaşlar 1 inci komd. tug. k.yrd.lığı hv.ind. ve komd eğt.tb./ Kayseri - melikgazi

7 kasımda katılıyorum arkadaşlar.

Hocam burada yapan arkadaşlar başka tavsiyeler verebilir mi..
    mesela dolap patlatma yaşanıyor mu

bazı arkadaşlar yanına götürecekleri şeyleri paylaşmış
    "botları kitlemek için ağzı uzun kilit almayı unutmayın" denmiş bu kısmı anlamadım.

bu bahsettiğin yer zincidere mi değil mi onu araştır
    2012'de benim askerlik bitti fakat her iki kışlada da zamanım geçti
    her türlü bilgi verebilirim
    bu zincidere mi? yoksa köşk kışla mı? bunun bilgisini ver yeterli. google dan biraz araştır

dolap patlatma demişsin
    evet çok oluyor :)
    kilitlemen için izin de yok. ben usta birliğine geçince direk gittim kilit aldım.
    dolap kilidini söküyorsun yerine yenisini takıyorsun anahtarı felan var fakat işe yaramadı.
    kilit boş yere dönüyor ve birçok kişide de böyleydi

hadi kilit çalışıyor diyelim kilitlemek suç diyebilirim
    tabur komutanı kaç defa geldi tek tek dolaplara bakıyor.
    sorun görürse tabi ki ceza verecek.

diğer taraftan bot kilidini anlatayım.
    bot kilidine bende merak sarmıştım. fakat hiç kilitlemedim
    havalı bir şey gibi duruyor fakat anlatayım.
    botun arka kısmında uzun plastik bölümler var. o ikisini yan yana getirip kilidi takıyorsun
    fakat isteyen bir yerden kesici alet bulur da keser kullanır.

ben hiç botlarımı kilitlemedim onun yerine şunu yaptım.
    botların iç kısmında renkli kalem yada keçe kalemi ile adını soyadımı yazdım.
    botlarımı görünür yerlerde asla bırakmadım. yatakların altına koyarız fakat ben biraz daha altına getiriyordum.

kısa dönemsen seni el üstünde tutacak çok komutan olacak
    uzman çavuş ve astsubayları kastediyorum
    subaylar biraz daha mesafelidir ve sert davranabilir fakat hiç biri senin kısa dönem olduğunu bile bile vurmaya cesaret edeceğini zannetmem.

şimdilik bu kadar yazayım
    kışlanın tam yerini öğrenince yaz
    köşk kışlada 4 ay, zinciderede yaklaşık 1,5-2 ay kaldım
    teskere aldım geldim. sabahın 6'sında çıktım kışladan.
    Allah sanada nasip eder inş

her türlü yaz sorularını yardımcı olurum

merhaba, benimde hava indirme 1. komando tugayı kayseri melikgazi çıkmış uzun dönem yapıcam..

hakkında bilgi verebilirmisiniz , ne gibi sıkıntılarımız olcak neler götürmeliyiz ne yapmalı nasıl davranmalıyız ordan sonra nereye gönderirler , atlayış var mı paraşütle ? birde ben 2 yıllık okudum faydası olur mu ? ayrıca usta elektrikçiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetyildirim23 -- 24 Ekim 2014; 1:12:18 >

• Melik Gazi'nin neresinde tam olarak adresi tarifedebilirmisiniz eşya olarak yanımıza bişey almamız gerekirmi hiç bişey almadan gitsek sıkıntı olurmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedef28

Melik Gazi'nin neresinde tam olarak adresi tarifedebilirmisiniz eşya olarak yanımıza bişey almamız gerekirmi hiç bişey almadan gitsek sıkıntı olurmu
    @ahmetyildirim23
    @hedef28
    @gokhanavc

uzun dönem acemiler ilk geldikleri kışlada yapacakları şunlardır
    ilk hafta aşı, kamuflaj giyinmesi, eşyaların sivil depoya alınması, dolap düzeninin nasıl olacağı gibi işlerde vakit geçer.
    hela, hamam, telefonla görüşmek, takımdan ayrılmak için kol eğiticinizden izin almanız gerekli
    aksi durumda ceza alırsınız şınav cezası, istikamet göstermek (oraya gidince anlarsınız bolca koşmak demektir)
    yada kol eğiticisi komutana şikayet edebilir.

ilk 1,5 içinde yapılacak yemin törenine silahsız eğitim ile hazırlanmak.
    tören yürüyüşleri, yanaşık düzen eğitimleri, selam vermek, selam almak
    yatmak, kalkmak, sürünmek, takımla beraber yürüyüşler, tören adım falan filan, inter milan

tabi bunları yaparken yemekhane mangasına katılacaksınız.
    1 bölükte 3 takım vardır her takımda 4 tane kol. her kol 1 gün sabahtan akşama kadar yemekhane işlerinde uğraşır
    her 12 günde 1 defa yemekhane işi var demektir bu acemiliğiniz bitene kadar. yemin töreninden sonra da devam eder.

yemin töreninden sonra elinize silah verirler
    bazuka, makinalı yada piyade tüfeği g3
    silahlı yanaşık düzen eğitimleri başlar. ne mi olacak?
    intikaller başlayacak. eğer köşk kışladaysanız kışla içinde en az haftada 1 gün 1-3 saat arasında yürüyüş. genelde akşam saatleri yaparlar
    hafta içi her gün sabahları sürekli eğitim vardır
    30 dakika yada 45 dakika eğim 10-15 dakika dinlenme
    eğitim alanlarında sıcak çay ve pohoça var fakat 1 bölükte 400'e yakın acemi olunca bolca da sıra oluyor.

öğleden sonraları eşofmanları giyip 10 kadar tüfekli yada tüfeksiz spor hareketleri, şınav, mekik, tempolu koşu (ayaklar aynı anda sol ve sağa basar ve bir taraftan marş söylenir)
    şahsen bu biraz zorlar. fakat bundan önce normal koşular ile bir miktar gelişme kaydetmek isteyeceklerdir.
    aşırı koşma yoktur. 3-4 km kadar anca olur diye düşünüyorum. koşarken dinlenmek yok. tempoyu eğiticiler yada yanınızdaki komutanlar ayarlar.

acemi birliğinden ayrılana kadar sizlere kesinlikle gece yada gündüz nöbetleri yok. şarjör verip nöbet kulelerine göndermekten bahsediyorum. bu olmayacak.
    fakat bazı mevziler kazdırıp, alışın diye birkaç saat elinizde şarjörsüz silah emir de verebilirler.
    haftada bir gün gece dersleri olur akşam yemeğinden sonra 1 saat kadar sürebilir.
    sabahtan akşama kadar yapılacak çok iş vardır

sabah 5:30-5'de kalk traş ol hemen kamuflajları giy. mıntıkaya başla
    yemekhane mangası ayrılsın. gerisi eğitim alanına 12:00'ye kadar böyle
    yemek molası öğleden sonra eşofmanlı spor hareketleri böyle gider. acemilik bitene kadar

yemin töreni olmadıysa çarşı izinleri de yok demektir.
    yemin töreninden sonra haftada 1 gün çarşı izniniz vardır
    komutanların emirlerine uyar ve kol eğiticiniz şikayette bulunmadıysa çarşıya çıkabilirsiniz.

her şey planlıdır ve sizlere verilecek eğitim aylar öncesinden hesaplanır
    hangi saatte hangi eğitim verileceği yazılıdır.
    yanaşık düzen eğitim kitabı kantinde var ve muhtemelen size verilecek acemi çantasında başka şeylerde almanız zorlanacak 13-14 liraydı sanırım hepsi.
    fakat siz cebe sığacak not defteri, pilot kalem felan alın.
    not tutmanız gerekebilir.

uzun dönemler ilk geldiklerinde kantine gitmeleri çok zor olacak.
    kısa dönem yaptım ve uzun dönem acemilerin kol eğiticisiydim
    sürekli sizlerin başındaydık. tuvalet, hamam, eğitim alanı sizlerle gidiyorduk
    kantine sanırım 10 gün sonra gidebildi bizim acemiler :)
    yanına her türlü ihtiyaçlarınızı alın yoksa üzülürsünüz.
    kantinde çoğu ürün ucuz maliyet fiyatına 10-15 kuruş ekleyip satıyorlar.
    sizin gibi binlerce acemi olacağı için bolca sıra beklenecek.

kayserinin soğuyu yamandır. dımdızlak gitmeyin
    iç çamaşırları sarı renk alın ve 2 tane içlik getirin sarı renkli polar içlik satın almıştım baya işimi gördü
    fakat gömleğin altına kazak da giymişliğim var. soğukları çok fenadır özellikle aralıktan itibaren.

her ikinize de söylüyorum :)
    gideceğiniz yer ya zincidere (merkeze yarım saat kadar uzaklıkta dağlık alanda) yada köşk kışla (merkeze yakın talas)
    her ikisine de çarşıdan kalkan otobüsler var

gideceğiniz yer hakkında bilgi edinin buraya yazın. bizimki zincidereymiş, yok köşk kışlaymış diye
    ayrıntılı sizlere bilgi vereyim.

benim 2 sene önceki bilgiler şöyleydi
    benim acemilik 1'inci Komd. Tug. K.lığı KAYSERİ
    ustalık : 1'inci Komd. Tug. Hv. İnd. ve Komd. Eğt. Tb. 2'üncü Komd. Eğt. Bl. K.lığı MELİKGAZİ KAYSERİ

bunların her ikisi de köşk kışlada yani talas bulvarı, yani erciyes üniversitesinin yanıdır.

zincidereye illaki gideceksiniz kaçarınız yok
    orası dağlarda gezme yeridir ve yüksek mevzilerde bolca kalacaksınız. özellikle ali dağı :) 2 kere çıkmışlığım var
    asfalt yoldan dik olarak araç yoluna kadar çıktığınızda, bu tepenin ne olduğunu eğiticiler size söyler :D
    ter atmak için birebir. kumanyalar tsk dan ve 6-8 saat arası yürüyüşten bahsediyorum.
    inş erciyes dağını yazmamışlardır. bizim zamanımızda yoktu gerçi. 1 günden fazla sürüyormuş.

gözünüzde her şeyi büyütmeyin ve komutanlarınızın, eğiticilerinin emirlerini dinleyin.
    askerliğinizin ilk 6 ayı zor geçer
    usta birliğine geçseniz ilk 3 ay alt devre muamelesi görürsünüz. sonraki 6 ay daha rahat ilerler ve size saygı duymaya başlarlar.
    herşey zamanla olacak.

pohoça + çay 50 kuruştu bizim zamanımızda
    bol bol için. oranın çayı bir başka olur :D

şimdilik aklıma gelenler bunlar
    sormak istedikleriniz varsa yazın

• Beyler buraya dusenvarmi acemilikte buradayim sonra kayseri talasa gecicem

• quote:

Orijinalden alıntı: turkay23

Beyler buraya dusenvarmi acemilikte buradayim sonra kayseri talasa gecicem
    kayseriye gidince göreceksiniz
    her tarafta "kayserili uyanıktır, kayserili kanmaz, kayserili gözü açıktır, kayserili işini bilir" daha neler neler
    komanda çarşısı var bildiğin zemin kat ve bodrum katta birkaç tane iş yeri
    cumhuriyet meydanında sorun birilerine gösterirler

oradan gidin alışveriş yapın yada şimdiki şehrinizden alın alacağınızı

tekrar söylüyorum kayserinin kışı çok soğuktur
    -16'da gece nöbetine gitmişliğim var
    Kar maskesini tam olarak kapattığımız halde, yine soğuk işler vücuda.
    kar maskesinin ön tarafı buz olur buz :D o derece

kış döneminde askerlik yapmıştım
    bir ara iki kar maskesini üst üste geçirip gündüz intikaline çıkmışlığım var.
    her taraf kar dolu, rüzgar da vurunca tam oluyor

eldivenler yeşil olmalı en kalitelisinden alın
    iç çamaşırlar sarı renkte olmalı ve ucuza kaçmayın

kantinde satılan yeşil dermaform incecik bir şey. onuda kullandım fakat verim alamadım.
    kar maskesinin altına takılan dermaform başlık ve üzerine 2 kar maskesi takarak bir miktar rahat ettim.

sarı çorap giymeniz gerekir fakat siyah kalın çorap alın ve dolap verildiğinde arka kısımlara saklayın.
    kirli çamaşır torbası yada çamaşır filelere sıkıştırın fakat ilk bakışta dolabı açan görememesi lazım.

siyah çorabı giyip, üzerine sarıyı giyin. siyah çorap gözükmez.

botları kesinlikle 2 numara büyük alın zarar etmezsiniz.
    benim 42 numaraydı 44 aldım o bile dar gelmeye başladı.

çoraplar kalın olunca normal tabi ki

botlar sabahtan akşama kadar ayağınızda kalacak ve gündü saatlerindeki boşluklarda koğuşa girmek yasak.
    sabahtan yatağınızı dolabınızın toparlayıp çıkarsınız ve akşama kadar dışardasınız.
    kantin, eğitim alanı, kışla içindeki birkaç büfe, döner salonu VE LAHMACUN FIRINI evet :D

Fakat çok heveslenmeyin incecik yapıyorlar 2 tane yeseniz bile doymanız zor

Fakat günde 5000 kalorili yemekler kışla tarafından veriliyor
    yemekler 10 numaradır laf atan halt yemiş

fırında papates arası kıymalar
    lezzetli çorbalar
    her cuma günü balık pilav yanında limon ve helva
    reçeller, ballar, tereyağları peynir, salam, çay, ılık yada kapalı süt, bazen limonata
    bazen ayran yemekler son derece doyurucu ve lezzetlidir.

sanırım en önemli artı bu olacak.

• turkay23 kullanıcısına yanıt
    kardeşim bende Aralık 17 buradayım. Usta da Talas
  • adnan032 A kullanıcısına yanıt
    Selamlar benimde bugün belli oldu acemilik Melikgazi hava ind , ustalık Talas'ta. Kısa dönem piyade er olarak yapacağım. Olumlu yazan da çok olumsuz yazan da. Biraz bilgi verirseniz çok sevinirim cidden kafam karışık çok. Ama vatan görevi tabiki, hayırlısıyla yapacağız. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azrubel -- 24 Ekim 2014; 15:24:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azrubel

talas erciyes üniversitesinin yanıdır
    köşk kışla olarak geçer general adnan doğu kışlası yazar girişte
    cumhuriyet meydanından üniversite yada talas otobüsüne binersin

çarşı izinlerine doğru çıkış kapısında taksiciler erkenden gelir
    otobüs durakları da yakındır.

akşam 4-5 gibi kışlada olmaya bak. yemekler saat 7 gibi verilir. o zamana kadar eşyalarını yerleştirirsin
    yemekhane yanında saatlerce beklemen gerekebilir.

askerliğin hiç sevmediğim tarafı iştimaların aşırı uzun olması
    sabah 4 gibi kalktık traş olduk. yemekhane yanında 7'ye kadar bekledik

mantık aramayın ve kızacağınız da güleceğiniz de çok şey olacak.

size ilk girişte imzalatılacak olan
    hamamda kayıp düşmeyeceğime, terli terli su içmeyeceğime, hamamda yalın ayak dolaşmayacağıma, silahımı arkadaşıma tutmayacağıma, ucu açık elektrik kablosuna dokunmayacağıma... gibi cümleleri okuyup imzalamanızı isteyecekler.

kayıt işlemi, kamuflaş, aşı, yemek iştimaları bir miktar sivilde olsanız yanaşık düzen eğitimleri yürüyüşler felan ilk zaman bunlarla vakit geçireceksiniz. zamanla alışırsınız :)

uzman bir çavuşluğa ahbap olmuşluğum var
    astsubaylar bize kısacıklar der ve genelde severler
    doğuştan bir miktar torpillisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: adnan032

quote:

talas erciyes üniversitesinin yanıdır
    köşk kışla olarak geçer general adnan doğu kışlası yazar girişte
    cumhuriyet meydanından üniversite yada talas otobüsüne binersin

çarşı izinlerine doğru çıkış kapısında taksiciler erkenden gelir
    otobüs durakları da yakındır.

akşam 4-5 gibi kışlada olmaya bak. yemekler saat 7 gibi verilir. o zamana kadar eşyalarını yerleştirirsin
    yemekhane yanında saatlerce beklemen gerekebilir.

askerliğin hiç sevmediğim tarafı iştimaların aşırı uzun olması
    sabah 4 gibi kalktık traş olduk. yemekhane yanında 7'ye kadar bekledik

mantık aramayın ve kızacağınız da güleceğiniz de çok şey olacak.

size ilk girişte imzalatılacak olan
    hamamda kayıp düşmeyeceğime, terli terli su içmeyeceğime, hamamda yalın ayak dolaşmayacağıma, silahımı arkadaşıma tutmayacağıma, ucu açık elektrik kablosuna dokunmayacağıma... gibi cümleleri okuyup imzalamanızı isteyecekler.

kayıt işlemi, kamuflaş, aşı, yemek iştimaları bir miktar sivilde olsanız yanaşık düzen eğitimleri yürüyüşler felan ilk zaman bunlarla vakit geçireceksiniz. zamanla alışırsınız :)

uzman bir çavuşluğa ahbap olmuşluğum var
    astsubaylar bize kısacıklar der ve genelde severler
    doğuştan bir miktar torpillisiniz

Alıntıları Göster
    Hava indirme dediği yürüyüş yapacağınız bölüm, paraşütle ilginiz yok
    usta birliği ise 1.2 yada 3. bölük şeklinde bilgi varsa dağ kamondo bölüklerine düştün demektir. elinde silah geziceksin

eğirdir dağ komando okulunu bilir misin?
    oradaki eğtiim şartları ile burasını kıyaslarsan kayseri çok kolay kalır
    komando eğitimleri zorlamıyor insanı bildiğin gibi değil
    internetten bak. kışla dümdüz nerdeyse adamlara nerde eğitim yapacak?
    bir iki dere yatağı var işte oraları mevzi yapıp küçük ölçekte tatbikatlar yapıyorlar ancak. akşam 8-10 arası saatlerce kışla içinde tur attırıyorlar. bugün şunu yaptık bu nedir felan askeri eğitimler verip duruyorlar

bir acemi şikayette bulunmuş komutanlığı
    ben buraya geldiğim zaman hakiki komando eğitimi alacağımı zannetmiştim, hiç de öyle olmadı diye

tabur komutanı çıktı, kışlamızın şartları keşke daha fazla elverişli olsaydı diye

durum böyle

Eyvallah çok yararlı oldu söylediklerin kardeşim sağolasın. Diğer yerlerle de karşılaştırınca öyle kendine has olumsuz özellikleri olan bir yer değil gibi. Askerlik sonuçta. Traş olayı her gün olup olmaması kişiden kişiye değişir her gün olmak zorunlu değil diyenler olmuştu ama her gün olacaksınız diyenler de var. Neyse tek dert traş olmak, yürümek olsun ztn askerlik bu. Çabuk alışırız inşallahh
  • quote:

Selamlar benimde bugün belli oldu acemilik Melikgazi hava ind , ustalık Talas'ta. Kısa dönem piyade er olarak yapacağım. Olumlu yazan da çok olumsuz yazan da. Biraz bilgi verirseniz çok sevinirim cidden kafam karışık çok. Ama vatan görevi tabiki, hayırlısıyla yapacağız. :)

oo dostum hayırlı olsun hadi hayırlısı forumda çok çıkan yok sanırım buraya birbirimize destek oluruz.sen hangi şehirdensin
    usta birliğimde 1 İNCİ KOMD.TUG. KH. VE KH.BL. / KAYSERİ TALAS / KAYSERİ yazıyor. Paraşüt olayı kısa dönemlere yokmuş aynen, dediğiniz gibi elimizde silah gezecez gibi ama öyle çok korkacak olumsuz düşünecek bir yer değil gibi anladığım kadarıyla. Çok teşekkür edermm
  • quote:

quote:

oo dostum hayırlı olsun hadi hayırlısı forumda çok çıkan yok sanırım buraya birbirimize destek oluruz.sen hangi şehirdensin

Alıntıları Göster
    tıraş olmak değişkenlik gösterir
    bizim bir kısa dönem arkadaş vardı.
    sadece çene bölgesinde sakal vardı ve yavaş uzuyor
    adam haftada bir ancak traş oluyordu

ben genelde hergün traş olurdum

koğuş kalk saati 5:30 ise 15 dakika önceden kalkıp traş olmaya gidin derim.
    sıra beklemezsiniz. dijital alarmlı saat alın yanınıza
    kışladan verilen terlikleri ve havluları kullanın.
    terliklerimizi bir gün çuvalda bulmuşduk. sonradan kışla terliklerine geçtik

3. bölüğe düşeniniz rus koğularını 2. bölüktekiler sosyete koğuşunu tanıma fırsatı bulacaklar

fakat o zamana kadar kantin manzaralı hava indirme acemi bölüğü dersliklerindeki barakalarda sıcacık kalacaksınız.
    nöbet yok acemilikte kebab
    usta birliğinde yüklenmeye başlıyorlar, o silah, hücum yeleği varya askerliğin son 3 gününde teslim aldılar bir rahatladım. :D
    inş Allah sizlere de nasip eder

aynen ya destek olalım birbirimişe kardeşim sana da hayırlı olsun, ben yarışmaya İstanbuldan katılıcam :D
    sen neredensin kaçıncı dönemsin ben 17 Aralık
    Amin inşallah çok teşekkür ettim iyi bir izlenim edindim sayenizde, ben gidene kadar sorularım olursa gene sizden rica eder sorarım :))
  • quote:

aynen ya destek olalım birbirimişe kardeşim sana da hayırlı olsun, ben yarışmaya İstanbuldan katılıcam :D

Bende istananbuldanim.yalniz sanirim.ustada talasta yuklenecekler gibi.adnan kardesimiz biliyormu oradaki durumu acaba

Bir arkadaşım aradı az önce karargah bölüğünde Kayseri'de fazla sıkıntı yaşamazsınız dedi ama tabi tam bilmiyorum bende
  • quote:

quote:

Bende istananbuldanim.yalniz sanirim.ustada talasta yuklenecekler gibi.adnan kardesimiz biliyormu oradaki durumu acaba

usta birliğinde elbette yüklenecekler
    usta birliğine geçişte 2. gün hemen silah verdiler.
    o sıralarda diğer acemiler silahlı eğitim alıyordu biz hiç bir şey bilmiyoruz. aynı gün tabur iştimaları oldu
    hiç bir halt bilmiyoruz ve takımlarda en önde yada 2. sırada olmak zorundasınız. rütbe icabı

neyse birkaç gün sonra atışlara gittik. gece gündüz çok sayıda mermi yaktık.
    bir taraftan atışlar yapılıyor diğer taraftan ismail uzman geldi bakın silahı böyle tutacaksınız
    şu şekilde kullanacaksınız diye :)

çok ters bir zamanda gitmişiz inş sizde öyle bir şey olmaz.
    usta birliği işlerin arttığı zamandır

geçişten sonra mevcut güzel yerlere sizlere atayacaklardır
    ne kadar çok kısa dönem olursa usta birliğinden o kadar kötüdür

1 revirci, 1 hamamcı, 1 gündüz kollukçusu, 1 silahlıkçı olabilir
    tabi bunların bazılarını uzun dönemlere de veriyorlar

fakat yanlış bir zamanda olabilirsiniz
    diplomalar en çok bu zamanlarda verilir ve kısa dönemler genelde yığılır bu dönemlere.
    herşey de bir kısmet vardır yine de

usta birliğinde atışları tamamlayınca hemen gece nöbetleri yazmaya başlarlar
    gündüz haftanın 5 günü eğitim öğleden sonraları spor, bizde her iki gecede bir 2 saatlik gece nöbetleri
    bazı kısa dönemleri gece kollukçu görevleri
    haftada 1 yada 2 gün intikal (kışla içinde gezmeler)
    haftada 1 gün gece dersleri

yani kısaca başınızı kaşıyacak yada birkaç saat dinleneyim diyeceğiniz zamanı mumla arayacak zamanlar olacak
    bu sebeple fırsatını bulursanız yatıp dinlenin :D

acemiliğin keyfini sürün, usta birliğinde bu kadar rahat edemeyeceksiniz

Sizdedemi ustaligi talasta yaptiniz acaba.bide silahlar dolu veriliyor dimi

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.