Şimdi Ara

Kısacık Hıkayem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ne kadar zaman geçtiğini hatırlamıyordu. Zaten aklı çoğu parçayı yerine getiremiyor, yine bir şeyleri unuttuğu için fazlada üzülmüyordu.Sadece, gerçek olan, yıllardı.Onu bu hale getiren acımasız seneler.
    Artık kendince oyunlar bulmuş, bu durumdan gülünç hadiseler çıkarmayı öğrenmişti. Oyunun adı, siyah tel bulmacaydı.Saçındaki beyazlar içinde, tek bir siyah tel bulmaya çalışıyordu. En son bu oyunu oynadığında, siyah teli bulamamıştı. Samanlıkta iğne aramak gibiydi. Gülüyor, siyah zannettikleri beyaz olanlarının gölgelerinden ibaret oluyordu.
    Kendine cevapsız sorular soruyor, mantık süzgecinden geçirip, doğru yanıtlar veremiyordu.
    Aynadaki kendisi miydi? Nasıl ve ne zaman bu hale gelmişti?
    Sadece düşünceli düşünceli bakıyordu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hsann -- 27 Ağustos 2013; 21:22:12 >

• Kısa hikaye yazan arkadaşların hikayelerinin neredeyse tamamında bir "Ben neden buradayım,ne iş aga,noluyonuz ahoooy" havası oluyor.Hepsi içip mi başlıyor hikayeye ilaç mı kullanıyor noluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 27 Ağustos 2013; 20:39:44 >
  • En buyuk buhranı yazmaya çalışıyoruz sürekli yeni başladığımızdan daha cool duracağını zannediyoruz. Bence artık 1. Tekilin ağzından denemeler yapmalıyız. Arkadasım sadece sana değil genel toplu bi eleştri idi bence yapıcı da bir eleştri :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

Kısa hikaye yazan arkadaşların hikayelerinin neredeyse tamamında bir "Ben neden buradayım,ne iş aga,noluyonuz ahoooy" havası oluyor.Hepsi içip mi başlıyor hikayeye ilaç mı kullanıyor noluyor?

Hüzün duygusu diger duygulardan daha anlamlı geliyor bana. Kendimi karamsar ve mutsuz hissediyorum. Bu da hikayeme yansiyordur elbet. Gerçi yazali uzun zaman oluyor. Içip değil de ilaç kullandigimi tutturdun diyebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jack Kerouac

En buyuk buhranı yazmaya çalışıyoruz sürekli yeni başladığımızdan daha cool duracağını zannediyoruz. Bence artık 1. Tekilin ağzından denemeler yapmalıyız. Arkadasım sadece sana değil genel toplu bi eleştri idi bence yapıcı da bir eleştri :)

Her duygu gerekli hocam. Bunlari iyi tasvir edebilirsek ne âlâ.
    Bence ilk başlayanlarin tanrı bakış açısıyla yazmasinin sebebi daha fazla yazilacak şeyin olmasına fırsat vermesinden kaynaklaniyor. Ama dediklerinde hemfikirim.

• Güzel hocam. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi dhde her hikaye yazdım diyen genelde karamsar şeyler yazıyor. Bir de "sadece, gerçek olan yıllardı." cümlesinde bir sıkıntı var gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rotarian

Güzel hocam. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi dhde her hikaye yazdım diyen genelde karamsar şeyler yazıyor. Bir de "sadece, gerçek olan yıllardı." cümlesinde bir sıkıntı var gibi.

Duzeltebildigimi sanıyorum hocam. Içimden neseli duygular gelmiyor. Buraya yazanlarin çoğunda dert tasa var demek. O yüzden hikayelerine de yansıyor sanırım.

• Harika hocam.Hüzünlü yada neşeli olması sorun değil cümleleri çok güzel ve yerinde kullanmışsın. Tebrik ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LexonT

Harika hocam.Hüzünlü yada neşeli olması sorun değil cümleleri çok güzel ve yerinde kullanmışsın. Tebrik ederim.

Teşekkür ederim hocam. Bu güzel yorumun beni çok mutlu etti.

• hocam hikâyede o kadar çok virgül var ki yarım nefes ala ala nefesim tükendi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wheel

hocam hikâyede o kadar çok virgül var ki yarım nefes ala ala nefesim tükendi

Guldurdun hocam Imla kurallarına henüz tam hakim olamıyorum. Noktalama işaretlerini kendime göre doğru yerlere koyunca böyle oluyor.

• Forumun ilgisini çekecek kadar guzel yazamadim demek ki

• Bu hikaye, yazarlığın ile ilgili pek bi'şey ifade etmiyor. İçinde kurgusu olan, bir olay barındıran öyküler yazdığında başarın tartışılabilir. Bu şiirden farksız olmuş: Anlık duygu belirtisi. Yazmaya devam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cezaxx

Bu hikaye, yazarlığın ile ilgili pek bi'şey ifade etmiyor. İçinde kurgusu olan, bir olay barındıran öyküler yazdığında başarın tartışılabilir. Bu şiirden farksız olmuş: Anlık duygu belirtisi. Yazmaya devam...

Biraz haklı olabilirsin ama hiçbir şey ifade etmiyor fazla bir hüküm değil mi hocam ? En azından kurduğumuz cümleler ve yaptığımız yanlislar bile az da olsa belli eder birşeyleri. Kurgusu yok diyorsun ama kısacık hikâyeden ne kadar kurgu ve olay bekliyorsun bilemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hsann

Ne kadar zaman geçtiğini hatırlamıyordu. Zaten aklı çoğu parçayı yerine getiremiyor, yine bir şeyleri unuttuğu için fazlada üzülmüyordu.Sadece, gerçek olan, yıllardı.Onu bu hale getiren acımasız seneler.
    Artık kendince oyunlar bulmuş, bu durumdan gülünç hadiseler çıkarmayı öğrenmişti. Oyunun adı, siyah tel bulmacaydı.Saçındaki beyazlar içinde, tek bir siyah tel bulmaya çalışıyordu. En son bu oyunu oynadığında, siyah teli bulamamıştı. Samanlıkta iğne aramak gibiydi. Gülüyor, siyah zannettikleri beyaz olanlarının gölgelerinden ibaret oluyordu.
    Kendine cevapsız sorular soruyor, mantık süzgecinden geçirip, doğru yanıtlar veremiyordu.

Tasvirler güzel

• quote:

Orijinalden alıntı: tornacı-veysel

quote:

Ne kadar zaman geçtiğini hatırlamıyordu. Zaten aklı çoğu parçayı yerine getiremiyor, yine bir şeyleri unuttuğu için fazlada üzülmüyordu.Sadece, gerçek olan, yıllardı.Onu bu hale getiren acımasız seneler.

Tasvirler güzel

Eyv. hocam sağol.

• quote:

Hikaye denemez. Karalama diyelim biz daha dogru olur. Ayrıca anlatımınız daha önce burada konu açanlar gibi sırıtmıyor, kulağı tırmalamıyor. Bu karalamayı bi hikayeye dönüştürüp kısa bir hikaye yazarsanız daha iyi olur analiz için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.