Şimdi Ara

KIŞIN EL FRENİNİ ÇEKMEK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (8 Mobil) - 2 Masaüstü8 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
45.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: superposition

quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

dadadadan

işte soru

yarı otomatik viteslerde ne yapacağız peki?

malumunuz "p" yok,aracı viteste bırakma olayı da yok.

normal şartlarda boşa atıp,kontak kapatıp el frenini çekiyoruz

viteste bırak..

Alıntıları Göster
    bizim burda (sivas) el freni çekildiğini görmedim daha kimse el frenini kullanmıyor.Sebebini sorduğumda gülerek ''yegenim sen sivasın kışını bilmessin'' diyorlar.Ama ben kendi kullandığım araç otm de olsa el frenini çekerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: berat23

quote:

dadadadan

işte soru

viteste bırak..

yarı otomatik bir araçta viteste bırakma opsiyonu yok.

yani ben öyle biliyorum.aracı "n" de stop ediyoruz
  • quote:

quote:

quote:

dadadadan

işte soru

viteste bırak..

Alıntıları Göster
    peki donarsa ne yapmak lazım. illa arabanın altına mı yatmak gerekiyor. ya da sıcak su dökmek. ya sıcak su yoksa işemek yarar mı?

• quote:

quote:

quote:

dadadadan

işte soru

viteste bırak..

yok, stop etmeden önce kendiniz N' ye almazsanız 1. viteste kalıyor araba. Ya da stop etmeden önce geri vitese takıp sonra stop edebilirsiniz, yine aynı şey.

kontrol etmek için el frenini indirip arabayı ittirmeye çalışın, yürümeyecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kalsiyum 17

quote:

quote:

quote:

dadadadan

işte soru

viteste bırak..

yok, stop etmeden önce kendiniz N' ye almazsanız 1. viteste kalıyor araba. Ya da stop etmeden önce geri vitese takıp sonra stop edebilirsiniz, yine aynı şey.

kontrol etmek için el frenini indirip arabayı ittirmeye çalışın, yürümeyecektir.

Alıntıları Göster
    Merak amaçlıydı benim sorum.

Teşekkürler

• quote:

Teşekkürler

Alıntıları Göster
    erzurumda da kimse kışın el frenini çekmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

quote:

Orijinalden alıntı: honda04

quote:

94 Brodway'da başıma geldi. 2-3 saat bekledim normale döndü.

İçinize sinmiyorsa yarım çekin.

vay resimdeki ablayı degiştirmissin

Evet kumrala döndük.

Bende onu diyecektim . . .

• quote:

Orijinalden alıntı: Messerschmitt BF109

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: honda04

quote:

94 Brodway'da başıma geldi. 2-3 saat bekledim normale döndü.

İçinize sinmiyorsa yarım çekin.

vay resimdeki ablayı degiştirmissin

Evet kumrala döndük.

Bende onu diyecektim . . .

Alıntıları Göster
    eskilerden çok duyarım bu uyarıyı

• quote:

Teşekkürler

Alıntıları Göster
    el freni çekmeyince benim araba sürekli uyarı veriyor.sesli olarak.astra h tdci triptonik ne yapmak lazım.yozgattayım sabah aracı hareket ettirmek uzun bi zamanımı aldı?arka lastikler dönmüyor?tam olarak bilen biri varsa çözüm yazsın lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Kışın el freni çekilmez mi? Bunu ilk defa duyuyorum. Ama ona bakarsanız ben de Adana'da ikamet ediyorum. Bizde de kışın lastikler değiştirilmez. Çok soğuk memleketlerde de ikamet ettim ve çekik el freninden ötürü hiçbir sorunumuz olmazdı, sadece donmuş anahtar delikleri, buz tutmuş ön cam ve ölü akü sorun olurdu ama onlar da çakmak, gazete kağıdı (sakın 1 leğen kaynar suyu ön cama bocalamayın!) ve aracı ittirerek çözülebiliyordu...

taner abi suan erzurumda ikamet ediyorum bi çokları aracın el frenini cekmez hatta
    bikac gün önce ögretmen arkadasım unosunun el frenini cekmemiş vitesde nasıl olduysa
    atmıs arac oldugu yerde geri geri kacmaya baslamıs mahallenin cocuklarının demesine göre
    cocuklar hemen tas koymuslar tekerin arkasına ve arkadasa haber vermişler.ben ise herzaman
    el frenini cekiyorum.
    camlar canımınsıkıyor sabahları biraz özellikle içten buz tutunca;
    dıstan buz tutunca kolay bi tane fısfıs var neresi buz tutarsa cözüyo,içten buz tuttugunda ise
    bnm aracımda ön camda da resistans var beş dakkada buz muz kalmıyor zaten arac dizel
    ilk calıştırmada ki iki dakikalık seramoniyi biraz uzatıyorum o kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: dnz60

quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Kışın el freni çekilmez mi? Bunu ilk defa duyuyorum. Ama ona bakarsanız ben de Adana'da ikamet ediyorum. Bizde de kışın lastikler değiştirilmez. Çok soğuk memleketlerde de ikamet ettim ve çekik el freninden ötürü hiçbir sorunumuz olmazdı, sadece donmuş anahtar delikleri, buz tutmuş ön cam ve ölü akü sorun olurdu ama onlar da çakmak, gazete kağıdı (sakın 1 leğen kaynar suyu ön cama bocalamayın!) ve aracı ittirerek çözülebiliyordu...

taner abi suan erzurumda ikamet ediyorum bi çokları aracın el frenini cekmez hatta
    bikac gün önce ögretmen arkadasım unosunun el frenini cekmemiş vitesde nasıl olduysa
    atmıs arac oldugu yerde geri geri kacmaya baslamıs mahallenin cocuklarının demesine göre
    cocuklar hemen tas koymuslar tekerin arkasına ve arkadasa haber vermişler.ben ise herzaman
    el frenini cekiyorum.
    camlar canımınsıkıyor sabahları biraz özellikle içten buz tutunca;
    dıstan buz tutunca kolay bi tane fısfıs var neresi buz tutarsa cözüyo,içten buz tuttugunda ise
    bnm aracımda ön camda da resistans var beş dakkada buz muz kalmıyor zaten arac dizel
    ilk calıştırmada ki iki dakikalık seramoniyi biraz uzatıyorum o kadar.

Alıntıları Göster
    Gizli buzlanma ...köprü ve viyadüklerde öncelikle kapılar ve el freni donar.Siz yinede çekin ama çokta abartmayın

• Daha önce el freni çekili halde bıraktığımda arka fren balatalarının kampanaya yapışmış olduğunu,el frenini indirmeme rağmen telin hareket etmediğini gördüm.Hareket ettirdim ama baya sürte sürte ilerledi ve bir süre sonra ısınınca bıraktı.Havalar çok soğuk olduğunda yani -6 ve altı olduğu zamanlarda genelde çekmiyorum ama onun dışında çekiyorum.Birde diskler balatalar kardan buzdan ıslandığında ve hava da don olayı varsa çok çabuk yapışıyor ve donuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

Daha önce el freni çekili halde bıraktığımda arka fren balatalarının kampanaya yapışmış olduğunu,el frenini indirmeme rağmen telin hareket etmediğini gördüm.Hareket ettirdim ama baya sürte sürte ilerledi ve bir süre sonra ısınınca bıraktı.Havalar çok soğuk olduğunda yani -6 ve altı olduğu zamanlarda genelde çekmiyorum ama onun dışında çekiyorum.Birde diskler balatalar kardan buzdan ıslandığında ve hava da don olayı varsa çok çabuk yapışıyor ve donuyor.
    Arkadaşın başına geldi geçen haftaki soğuklarda (yer Ankara) araba 2005 sanırım Megan. Biraz ilerledim sonra tak diye attı dedi. Ben yokuş aşağı park ettiğimden dolayı mecburiyetten çekiyorum. Ama şimdiye kadar hiç yapışma olmadı araç 92 şahin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prokizya

Arkadaşın başına geldi geçen haftaki soğuklarda (yer Ankara) araba 2005 sanırım Megan. Biraz ilerledim sonra tak diye attı dedi. Ben yokuş aşağı park ettiğimden dolayı mecburiyetten çekiyorum. Ama şimdiye kadar hiç yapışma olmadı araç 92 şahin.

Alıntıları Göster
    kışın el frenini çekmemek uygun olur.

el freni teline giren su donar fren salmaz kendini

balata diske veya kamoanaya yapışır bırakmaz.

gerilen yay arasına buz dolar bırakmaz.

soğuk tel sıkışır bırakmaz.

ben kışın çekmek el frenini, elim alışkın çekmemek için el freni tabancasının üzerine gazete veya ufak bir bez koyarım.

bazı arabalarda hidrolik el freni var bunları bilmiyorum bilen yazsın ?

• quote:

Orijinalden alıntı: nogretse

kışın el frenini çekmemek uygun olur.

el freni teline giren su donar fren salmaz kendini

balata diske veya kamoanaya yapışır bırakmaz.

gerilen yay arasına buz dolar bırakmaz.

soğuk tel sıkışır bırakmaz.

ben kışın çekmek el frenini, elim alışkın çekmemek için el freni tabancasının üzerine gazete veya ufak bir bez koyarım.

bazı arabalarda hidrolik el freni var bunları bilmiyorum bilen yazsın ?

Alıntıları Göster
    El freninin hidrolik olması veya (başka bir arkadaşın sorduğu) aracın yeni model olması bişey farketmez..
    Bu sıcak metalin balataya değidikten sonra soğuması ve yapışmasından kaynaklanıyor..

Astra H meselesi için ise opel'e şu iki smiley'i uygun görüyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

El freninin hidrolik olması veya (başka bir arkadaşın sorduğu) aracın yeni model olması bişey farketmez..
    Bu sıcak metalin balataya değidikten sonra soğuması ve yapışmasından kaynaklanıyor..

Astra H meselesi için ise opel'e şu iki smiley'i uygun görüyorum..

Alıntıları Göster
    tartışmaya kapalı bi konu

• quote:

Orijinalden alıntı: tandem_78

tartışmaya kapalı bi konu

Alıntıları Göster
    Benim de yapisma olmustu kar yagacak kadar soguk havalarda birkac kere.

En iyisi hava o kadar soguksa duz yolda viteste birakmak. Cekecekseniz de mumkun oldugunca az cekin
  • quote:

Orijinalden alıntı: laprace

bizim burda (sivas) el freni çekildiğini görmedim daha kimse el frenini kullanmıyor.Sebebini sorduğumda gülerek ''yegenim sen sivasın kışını bilmessin'' diyorlar.Ama ben kendi kullandığım araç otm de olsa el frenini çekerim.

Gardaş dayım doğru demiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

quote:

Orijinalden alıntı: laprace

Gardaş dayım doğru demiş

Alıntıları Göster
    istanbul'da oturuyoruz. Yıllar önce başımıza gelmişti. Hiçbirimiz anlam verememiştik. Yaşça büyük ve soğuk illerde çalışmış bir komşumuz soğuktan olduğunu söyledi fakat daha sonra başımıza hiç gelmedi. Bu yüzden babam kar yağacağı zaman el frenini birkaç tık çeker. Zaten düz zemin duruyor araba

• quote:

Orijinalden alıntı: Seka_1905

istanbul'da oturuyoruz. Yıllar önce başımıza gelmişti. Hiçbirimiz anlam verememiştik. Yaşça büyük ve soğuk illerde çalışmış bir komşumuz soğuktan olduğunu söyledi fakat daha sonra başımıza hiç gelmedi. Bu yüzden babam kar yağacağı zaman el frenini birkaç tık çeker. Zaten düz zemin duruyor araba

Alıntıları Göster
    Konu hortlamış.

İmzamdaki arabada (şimdi hurda oldu kimbilir çeliği nerelerde) Ankara'da öğrenciliğim sırasında el freni donardı ve yapışırdı.

Ancak araba biraz tank gibi birşey olduğundan çok düşük hızda giderek çözdürmeye çalışırdım.

Çok soğuk havalarda el frenini çekmezdim. Tekeri kaldırıma dayardım ve aracı viteste bırakırdım.

Yeni arabalarda sorun olmuyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.