malumunuz "p" yok,aracı viteste bırakma olayı da yok.
normal şartlarda boşa atıp,kontak kapatıp el frenini çekiyoruz
viteste bırak..
Alıntıları Göster
bizim burda (sivas) el freni çekildiğini görmedim daha kimse el frenini kullanmıyor.Sebebini sorduğumda gülerek ''yegenim sen sivasın kışını bilmessin'' diyorlar.Ama ben kendi kullandığım araç otm de olsa el frenini çekerim.
quote:
Orijinalden alıntı: berat23
quote:
Orijinalden alıntı: V.K.
dadadadan
işte soru
yarı otomatik viteslerde ne yapacağız peki?
viteste bırak..
yarı otomatik bir araçta viteste bırakma opsiyonu yok.
yani ben öyle biliyorum.aracı "n" de stop ediyoruz
quote:
quote:
quote:
dadadadan
işte soru
viteste bırak..
Alıntıları Göster
peki donarsa ne yapmak lazım. illa arabanın altına mı yatmak gerekiyor. ya da sıcak su dökmek. ya sıcak su yoksa işemek yarar mı?
quote:
quote:
quote:
dadadadan
işte soru
viteste bırak..
yok, stop etmeden önce kendiniz N' ye almazsanız 1. viteste kalıyor araba. Ya da stop etmeden önce geri vitese takıp sonra stop edebilirsiniz, yine aynı şey.
kontrol etmek için el frenini indirip arabayı ittirmeye çalışın, yürümeyecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: Kalsiyum 17
quote:
quote:
quote:
dadadadan
işte soru
viteste bırak..
yok, stop etmeden önce kendiniz N' ye almazsanız 1. viteste kalıyor araba. Ya da stop etmeden önce geri vitese takıp sonra stop edebilirsiniz, yine aynı şey.
kontrol etmek için el frenini indirip arabayı ittirmeye çalışın, yürümeyecektir.
Alıntıları Göster
Merak amaçlıydı benim sorum.
Teşekkürler
quote:
Teşekkürler
Alıntıları Göster
erzurumda da kimse kışın el frenini çekmez.
quote:
Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.
quote:
Orijinalden alıntı: honda04
quote:
94 Brodway'da başıma geldi. 2-3 saat bekledim normale döndü.
İçinize sinmiyorsa yarım çekin.
vay resimdeki ablayı degiştirmissin
Evet kumrala döndük.
Bende onu diyecektim . . .
quote:
Orijinalden alıntı: Messerschmitt BF109
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: honda04
quote:
94 Brodway'da başıma geldi. 2-3 saat bekledim normale döndü.
İçinize sinmiyorsa yarım çekin.
vay resimdeki ablayı degiştirmissin
Evet kumrala döndük.
Bende onu diyecektim . . .
Alıntıları Göster
eskilerden çok duyarım bu uyarıyı
quote:
Teşekkürler
Alıntıları Göster
el freni çekmeyince benim araba sürekli uyarı veriyor.sesli olarak.astra h tdci triptonik ne yapmak lazım.yozgattayım sabah aracı hareket ettirmek uzun bi zamanımı aldı?arka lastikler dönmüyor?tam olarak bilen biri varsa çözüm yazsın lütfen.
quote:
Orijinalden alıntı: Taner Göde
Kışın el freni çekilmez mi? Bunu ilk defa duyuyorum. Ama ona bakarsanız ben de Adana'da ikamet ediyorum. Bizde de kışın lastikler değiştirilmez. Çok soğuk memleketlerde de ikamet ettim ve çekik el freninden ötürü hiçbir sorunumuz olmazdı, sadece donmuş anahtar delikleri, buz tutmuş ön cam ve ölü akü sorun olurdu ama onlar da çakmak, gazete kağıdı (sakın 1 leğen kaynar suyu ön cama bocalamayın!) ve aracı ittirerek çözülebiliyordu...
taner abi suan erzurumda ikamet ediyorum bi çokları aracın el frenini cekmez hatta bikac gün önce ögretmen arkadasım unosunun el frenini cekmemiş vitesde nasıl olduysa atmıs arac oldugu yerde geri geri kacmaya baslamıs mahallenin cocuklarının demesine göre cocuklar hemen tas koymuslar tekerin arkasına ve arkadasa haber vermişler.ben ise herzaman el frenini cekiyorum. camlar canımınsıkıyor sabahları biraz özellikle içten buz tutunca; dıstan buz tutunca kolay bi tane fısfıs var neresi buz tutarsa cözüyo,içten buz tuttugunda ise bnm aracımda ön camda da resistans var beş dakkada buz muz kalmıyor zaten arac dizel ilk calıştırmada ki iki dakikalık seramoniyi biraz uzatıyorum o kadar.
quote:
Orijinalden alıntı: dnz60
quote:
Orijinalden alıntı: Taner Göde
Kışın el freni çekilmez mi? Bunu ilk defa duyuyorum. Ama ona bakarsanız ben de Adana'da ikamet ediyorum. Bizde de kışın lastikler değiştirilmez. Çok soğuk memleketlerde de ikamet ettim ve çekik el freninden ötürü hiçbir sorunumuz olmazdı, sadece donmuş anahtar delikleri, buz tutmuş ön cam ve ölü akü sorun olurdu ama onlar da çakmak, gazete kağıdı (sakın 1 leğen kaynar suyu ön cama bocalamayın!) ve aracı ittirerek çözülebiliyordu...
taner abi suan erzurumda ikamet ediyorum bi çokları aracın el frenini cekmez hatta bikac gün önce ögretmen arkadasım unosunun el frenini cekmemiş vitesde nasıl olduysa atmıs arac oldugu yerde geri geri kacmaya baslamıs mahallenin cocuklarının demesine göre cocuklar hemen tas koymuslar tekerin arkasına ve arkadasa haber vermişler.ben ise herzaman el frenini cekiyorum. camlar canımınsıkıyor sabahları biraz özellikle içten buz tutunca; dıstan buz tutunca kolay bi tane fısfıs var neresi buz tutarsa cözüyo,içten buz tuttugunda ise bnm aracımda ön camda da resistans var beş dakkada buz muz kalmıyor zaten arac dizel ilk calıştırmada ki iki dakikalık seramoniyi biraz uzatıyorum o kadar.
Alıntıları Göster
Gizli buzlanma ...köprü ve viyadüklerde öncelikle kapılar ve el freni donar.Siz yinede çekin ama çokta abartmayın
Daha önce el freni çekili halde bıraktığımda arka fren balatalarının kampanaya yapışmış olduğunu,el frenini indirmeme rağmen telin hareket etmediğini gördüm.Hareket ettirdim ama baya sürte sürte ilerledi ve bir süre sonra ısınınca bıraktı.Havalar çok soğuk olduğunda yani -6 ve altı olduğu zamanlarda genelde çekmiyorum ama onun dışında çekiyorum.Birde diskler balatalar kardan buzdan ıslandığında ve hava da don olayı varsa çok çabuk yapışıyor ve donuyor.
quote:
Orijinalden alıntı: one man one engine
Daha önce el freni çekili halde bıraktığımda arka fren balatalarının kampanaya yapışmış olduğunu,el frenini indirmeme rağmen telin hareket etmediğini gördüm.Hareket ettirdim ama baya sürte sürte ilerledi ve bir süre sonra ısınınca bıraktı.Havalar çok soğuk olduğunda yani -6 ve altı olduğu zamanlarda genelde çekmiyorum ama onun dışında çekiyorum.Birde diskler balatalar kardan buzdan ıslandığında ve hava da don olayı varsa çok çabuk yapışıyor ve donuyor.
Arkadaşın başına geldi geçen haftaki soğuklarda (yer Ankara) araba 2005 sanırım Megan. Biraz ilerledim sonra tak diye attı dedi. Ben yokuş aşağı park ettiğimden dolayı mecburiyetten çekiyorum. Ama şimdiye kadar hiç yapışma olmadı araç 92 şahin.
quote:
Orijinalden alıntı: Prokizya
Arkadaşın başına geldi geçen haftaki soğuklarda (yer Ankara) araba 2005 sanırım Megan. Biraz ilerledim sonra tak diye attı dedi. Ben yokuş aşağı park ettiğimden dolayı mecburiyetten çekiyorum. Ama şimdiye kadar hiç yapışma olmadı araç 92 şahin.
Alıntıları Göster
kışın el frenini çekmemek uygun olur.
el freni teline giren su donar fren salmaz kendini
balata diske veya kamoanaya yapışır bırakmaz.
gerilen yay arasına buz dolar bırakmaz.
soğuk tel sıkışır bırakmaz.
ben kışın çekmek el frenini, elim alışkın çekmemek için el freni tabancasının üzerine gazete veya ufak bir bez koyarım.
bazı arabalarda hidrolik el freni var bunları bilmiyorum bilen yazsın ?
quote:
Orijinalden alıntı: nogretse
kışın el frenini çekmemek uygun olur.
el freni teline giren su donar fren salmaz kendini
balata diske veya kamoanaya yapışır bırakmaz.
gerilen yay arasına buz dolar bırakmaz.
soğuk tel sıkışır bırakmaz.
ben kışın çekmek el frenini, elim alışkın çekmemek için el freni tabancasının üzerine gazete veya ufak bir bez koyarım.
bazı arabalarda hidrolik el freni var bunları bilmiyorum bilen yazsın ?
Alıntıları Göster
El freninin hidrolik olması veya (başka bir arkadaşın sorduğu) aracın yeni model olması bişey farketmez.. Bu sıcak metalin balataya değidikten sonra soğuması ve yapışmasından kaynaklanıyor..
Astra H meselesi için ise opel'e şu iki smiley'i uygun görüyorum..
quote:
Orijinalden alıntı: djoz
El freninin hidrolik olması veya (başka bir arkadaşın sorduğu) aracın yeni model olması bişey farketmez.. Bu sıcak metalin balataya değidikten sonra soğuması ve yapışmasından kaynaklanıyor..
Astra H meselesi için ise opel'e şu iki smiley'i uygun görüyorum..
Alıntıları Göster
tartışmaya kapalı bi konu
quote:
Orijinalden alıntı: tandem_78
tartışmaya kapalı bi konu
Alıntıları Göster
Benim de yapisma olmustu kar yagacak kadar soguk havalarda birkac kere.
En iyisi hava o kadar soguksa duz yolda viteste birakmak. Cekecekseniz de mumkun oldugunca az cekin
quote:
Orijinalden alıntı: laprace
bizim burda (sivas) el freni çekildiğini görmedim daha kimse el frenini kullanmıyor.Sebebini sorduğumda gülerek ''yegenim sen sivasın kışını bilmessin'' diyorlar.Ama ben kendi kullandığım araç otm de olsa el frenini çekerim.
Gardaş dayım doğru demiş
quote:
Orijinalden alıntı: Akhilleus
quote:
Orijinalden alıntı: laprace
Gardaş dayım doğru demiş
Alıntıları Göster
istanbul'da oturuyoruz. Yıllar önce başımıza gelmişti. Hiçbirimiz anlam verememiştik. Yaşça büyük ve soğuk illerde çalışmış bir komşumuz soğuktan olduğunu söyledi fakat daha sonra başımıza hiç gelmedi. Bu yüzden babam kar yağacağı zaman el frenini birkaç tık çeker. Zaten düz zemin duruyor araba
quote:
Orijinalden alıntı: Seka_1905
istanbul'da oturuyoruz. Yıllar önce başımıza gelmişti. Hiçbirimiz anlam verememiştik. Yaşça büyük ve soğuk illerde çalışmış bir komşumuz soğuktan olduğunu söyledi fakat daha sonra başımıza hiç gelmedi. Bu yüzden babam kar yağacağı zaman el frenini birkaç tık çeker. Zaten düz zemin duruyor araba
Alıntıları Göster
Konu hortlamış.
İmzamdaki arabada (şimdi hurda oldu kimbilir çeliği nerelerde) Ankara'da öğrenciliğim sırasında el freni donardı ve yapışırdı.
Ancak araba biraz tank gibi birşey olduğundan çok düşük hızda giderek çözdürmeye çalışırdım.
Çok soğuk havalarda el frenini çekmezdim. Tekeri kaldırıma dayardım ve aracı viteste bırakırdım.