Kullandığım yağışlı günün ayazlı sabahına torosun donmuştu hiç ikilemeden otobüse gittim frenmi dondu diyen meraklı komşuyada diyememiştim "yok öylesine bi kontak vurdum" diyip geçmiştim...
İstanbul'da yıllardır hep el frenini çekerim. Araç otomatik olunca vitese yük binmemesi açısından önemli. Sanırım çok soğuklarda sorun çıkartıyor.
öğrenciyken çok soğuk bir memleketteydim.tipo vardı o zamanlar bende.ne bileyim soğuk mu görmüşüz o zamana kadar... evimin önü dik sayılabilecek bi yokuştu.el frenini çekmeden bıraktım, baktım araba milim milim ilerlemeye başladı.gidiyor,duruyor.dedim en iyisi el frenini çekeyim.yoksa sabah arabayı göremicem.çok soğuk olduğunda çekmezdim,arabayı direğin hemen arkasına park edip taş koyardım. bi keresinde gitmeye çalışıyom gidemiyorum.meğer el freni teli takılı kalmış.kampanalara sıcak su döktüm de gittim.
yani benim bildiğim kampanalı araçlarda çekmemek gerekiyor.diskli araçlarda böyle bir sorun olacağını pek sanmıyorum.
Disk-kampana ile alakalı değil. Arabalarda başka bir teknolojik değişiklik oldu. Bunu bilen arkadaşlar yazarsa seviniriz. Alakalı olmadığını biliyorum çünkü imzamdaki araba 4 teker diskti (zamanının epey önünde bir araçtı zaten).
kampanalarda hiçbir teknolojik değişiklik olmadı . diskleri bilemeyeceğim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme