Şimdi Ara

Kışın Klima İle Isınma (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
285
Cevap
19
Favori
83.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dış ünite etrafını mantolama malzemesi ike dönsek iyi olur mu acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maveeraa

üstad,
    daha büyük btu gerekiyor demiyorlar,
    genel merkezin bize cevabı evimizde yeterli izolasyon yokmuş,
    bu kanıya nerden varmışlar,servis raporunda bir taraf çift cam diger taraf ahşap doğrama yazısından :)
    elektrik tüketiminin nasıl bu rakamlara vardığı konusunda geçen sene bende acaba evdemi bişey var tesiatta yada,
    evdeki başka bi cihazmı diyede önce sorunu kendimde aradım,en son faturam 211 tl idi klima sökülüp servise gitti,
    o ay faturam 64 tl ve bu kış başına kadarda 60-85 tl arasında normal geldi,nezaman klima çalışmaya başladı,
    faturalar hızlandı..en son hiç kapatmadan deneyelim belki hem ısıtır hemde tasaruf eder dedik..ettik fatura 375tl..
    evimde bir çamaşır makinesi bulaşık mak tv pc var yani başkada bir elektrikli ısıtıcı vs yokki..şikayetvardan yaptığım şikayette,
    bi küfür yemediğim kaldı zahmet edip aramadılar bile,ıstanbuldan mmo sından bilirkişi getirin ölçtürün eğer klimada hata var derlerse
    tüketici mahkemesine gidin kazanırsanız biz hem klimayı alır hemde masrafları öderiz diyorlar,yani alay ediyorlar,hafta içi tüketici mahkemesine başvuracağım zaten,
    3000 tl para verdik ayda 375 tl fatura ödeyip evde battaniye ile gezmek için vermedik demekki anormal bişey var ortada....

hangi marka klima kullanıyorsunuz

• sabanoz S kullanıcısına yanıt
    Bu şikayeti ben de okumuştum sanırım şu olmalı ;http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1628075/midea-klima-isitmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Japon Yapistiricisi

Bu şikayeti ben de okumuştum sanırım şu olmalı ;http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1628075/midea-klima-isitmiyor

Üstad merhaba,

Klima konusunda bende mağdur kullanıcılardan birisiyim. Forumda baya bir konu okudum ve çok bilgili olduğun kanısına vardım :)

Daha önce iki farklı klima kullanıyordum, iki klima ile de ısınamamıştık, en son ısınamamanın verdiği sinirle gittim en iyisi diye ME almaya karar verdim, kampanya vs derken SF50 modelini önerdi servis. Gel zaman git zaman kış mevsimi geldi ve şu anki soğuklarda ısınamıyoruz. Klima çalışmasına rağmen yorganın altından yazıyorum :) 25 dereceye ayarladım ve servisin önerdiği şekilde kullanıyorum ama 19 dereceyi geçmiyor salon. İnan eski 18'lik bir beko vardı inverter olmayan, bir gram fark yaratmadı onunla arasında.

Bu durumu şikayet ettik, servis gelip 3-4 saat inceleme yaptı ve klimanın yetersiz geldiğini, bir üst kapasiteli olan GF60 modelini 1600 tl farkla değiştirebileceklerini söylediler. İstersek de iade edebilirmişiz klimayı. Bu durumda bana ne yapmamı önerirsin? Farklı bir yol izlemesem nasıl bir sonuç alırım. Ya da 3. bir seçeneğim yokmu diye sorayım.

Sonuçta ben detaylı bir keşif yaptırmıştım ve özellikle ısınma için aldığımı üstüne çok feci şekilde basa basa belirtmiştim. Klimayı aldığım zaman ki durumum ödeme güçlüğü açısından çok farklı, yani ben bu farkı ödeyemiyorum şuan.

Kışın ortasında saçma sapan bir durumla karşı karşıya kaldım resmen, yukarı tükürsem bıyık, aşağı tükürsem sakal durumu. İade etsem bu sefer ne alacağım krizi var ortada..

OFfffff :)

• Google G kullanıcısına yanıt
    Merhaba sorunun direk muhatabı ben olmasam da müsaadenizle 1-2 cümle yazma ihtiyacı duydum.Ben Fethiye'de yaşıyorum ve 2 ay önce buradaki bayiden ben de ME SF 50 aldım..Alırken üstüne basa basa ''bakın evde yeni doğan bebek var,ısınmak için alıyorum.Isınamazsam iade ederim,sonradan aramız bozulmasın'' dedim.Bayi sahibi arkadaş da rastgele cihaz satmadıklarını ve yaptıkları keşfin kalitesine ve cihazlarına güvendiklerini benzer metrekarelere aynı cihazı taktıklarını ve sorun yaşamayacağım konusunda rahat olmamı söyleyerek adeta güven aşıladılar..Voltaj gidip gelmelelerinde iç-dış ünitenin devre kartları hassas olduğundan yanıyormuş ve pahalıymış bu konuda mağdur olur muyum? dedim.10 yıldır tek bir kişiyi mağdur etmediklerini ve imkan oldukça da etmeyeceklerini söylediler..Biraz bayiyi övmüş gibi oluyorum ama adamlar şahsi güvenden öte kurumsal bir güven veriyorlar..
    Bu arada SF50 den memnunum,geçen hafta sıcaklıklar -3 ile -7 arasında gezindiği vakit bir sıkıntı yaşamadık.Bu arada cihazı kuzey-doğu cepheli kışın hiç güneş almayan 2 cephesi açık 30m2 salonumda 7-24 26 derecede kullanıyorum..

Sizin sorununuza gelecek olursak ME ye alternatif yok diye bir durum yok..Ben bu cihazı alacekken 4-5 alternatif arasından seçim yaptım ve hemen hemen hepsi de ME nin yaptığı işi yapardı..Sizin SF50 de problem mi var bilemiyorum ama ılıman iklimlerde 35-40 m2 ye kadar sorunsuz çalışacağını düşünüyorum.
    Siz bana kalırsa kapasite olarak yetmeyen SF50 yi iade edip aynı bütçeye daikin shira ftxsk,fujitsu asyglfca,haier nebula-brezza,hitachi türünden cihazların 18000 btu dan fazla olanlarını tercih edebilirsiniz.Özellikle 18000 lik fujitsu ısıtma anında 30.000 btu ya kadar çıkabiliyordu..Bu cihaz %90 sizin işinizi görür diyebiliriz,fiyatı da ME ile aynıydı..

• fluminense kullanıcısına yanıt
    Suan iade etmeye karar verdim bakalim yarin gidip konusucam servisle. Sonucta bende ayni seyleri soyledim ancak isinamadim keske o zaman 24lugunu onerselerdi simdi problem yasamazdik..

Artik 4000 liraya kadar bi klim karar vermem gerekiyor..

• Arkadaslar merhaba. Bende mobilyali bir ev tuttum kendime. Klimanin markasi pek bilindik birsey degil cin'den getirilmis urunler. İsinmak icin klimayi aciyorum oda isindiktan sonra klimayi kapatinca ortam cok cabuk soguyor. Surekli olarak klimayi acik tutmam daha mi tasarruflu olur ne onerirsiniz? İlk defa klima kullaniyorum.

• Fujitsu - General klimanın ısıtması iyi , evde kullanıyorum 15 dakika sonra terlemeye başlıyorsunuz.
    12 LM modelini kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulbirbaska -- 28 Eylül 2015; 16:58:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar, iş yerine FJ Therma marka klima takıldı 12 bin BTU luk. fakat bunun cihaz üstü etiketinde 2 bin küsür watt yazıyor. halbuki diğer aynı model marka 12 bin BTU luk cihazda 3700 watt yazıyor. bunun sebei nedir? etiket mi yanlış yoksa klima 12 bin BTU luk mu değil? ve FJ therma klimaların kalitesi- ısıtma performansı nasıldır?
  • Arkadaslar klimalarin asil amaci sogutmadir.isitmada sogutmadaki gibi verim beklemeyin.binanizin izalasyonuda cok onemli.birinizin evini isitan klima diger evi ayni klima isitamaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klima ile ısınırken evinize ufak bir buhar makinesi almanızı da tavsiye ediyorum. Klima çalışma sistemi içerdeki havayı vakumlayarak(krutarak) çalışıtığından nem olmazsa hissedilir ısı asla sizi tatmin etmeyecektir o yüzden içeriyi nemlendirmek için buhar makinesi de kullanın 2/3 derecelik artışı hissedeceksiniz. Ayrıca cihazı kapattığınızda da içerdeki ısının daha üzün süre stabil kalacağınıda göreceksiniz.

Saygılarımla.
  • Aynı sıcaklıktaki yüksek nemli hava daha sıcak his yaratır doğrudur. Ama oda içindeki fazla nem içerisi soğuduğunda rutubet ve küf yapma ihtimalini doğurur.

• Mitsubish electric klima 1-2 saattte bir defrosa giriyor. Dış ünitenin arkası donmuş onları eritiyor, her taraf su, dış ünite zaten durmuş fan vs. dönmüyor.

Nedense zaten yeterince ısıtmıyor gibi geliyor. Isı ölçeri flapların önüne koydum 45 derece üflüyor. Gelen ekip ölçüm yapmadan gaz kaçağı yok dedi.

Normalde klima çalışmazsa oda 14 derece, klima ile 21 dereceye çıkıyor ama o ufak alan zaten, daha çok ısınması gerekli diye düşünüyorum çünkü soğutmada süperdi alet yazın.

Ne yapacağız bu klima ile
  • samsungr522tr S kullanıcısına yanıt
    Benim de oda sıcaklığı kışın çok soğuklarda 14 oluyor. Maksimum 21-22 dereceye kadar ısıtabiliyor. Isıtmaya çalıştığım alan salon hol yatak odası sadece 20 dk lık turbo modu açıyorum normal Fan hızında çalışıyor genelde. Şuan salon ve hol ısınıyor. Klima 21 dereceye ayarlı kendini kısmış durumda. Sanırım bu cihazlar en fazla odayı 9-10 derece ısıtabiliyor. Belirli ısıtma aralıkları var.

• Adana'dan Balıkesir Burhaniye'ye taşınıyorum. Mitsubishi Elk., Panasonic, Auer olmak üzere 4 klimam var. Kışın orada klima ile ısınmak mümkün mü?

• merhaba. yıllar önce açılmış bir konu ama yeni klima alan birisi olarak bir kaç ek yapmak isterim. konu içerisinde beko vs markaların kötü bilindik markaların iyi klimalar ürettiği yazılmış. bu bir önyargıdır artık. benim yeni aldığım beko 31831 modelini inceleyin. bildik bir çok markadan daha iyi bir ürün olduğunu göreceksiniz. maalesef forumda bir çok konuda marka fanatizmi mevcut. bunu klimalar için bari olmaması adına yazıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yildir lg beko14500 btu klima kullaniyorum sadece 1 defa isitma ile ilgili dis unitede 1 parca deisti 70 tl verdik hic 1 bakim filan yaptirmadim takir takir soutuyo kisinda -10 15 lerde ankaranin ayazindada en us katta oturmama ragmen catida yalitimsiz salonu 25 metre kare mis gibide isitio markayi kimse kotulemesin aayni modelin makyajli kasasini is yerimde kullaniyorum sabah 7 de otomatik acilir aksam 8 -9 a kadar 24 25 derece calisir normalde yazin 100 155 tl gelir elektirik + 2 fon makinasi 20 tane led 18 lik 1 cay makinasi aksama kadar cay hazir kisin en yuksen 230 tl gordu ben cok memnunum sadece su akilli calisma sistem nedir onu anlamadim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgürkuaför -- 13 Eylül 2016; 23:45:01 >
  • Baya yararlı bilgi olmuş. Emeğinize sağlık
  • arkadaşlar eski tip (30) yıllık yalıtımı falan olmayan bir evde 25 mt salonu ısıtabilecek bir klima var mı ? mümkünse enfazla 2500tl ye kadar. izmirdeyim oturdupum ev açık arazi üzeri rüzgarlı bi alan. acil bi karar vermem lazım. sobayla uğraşmak istemiyorum klima olmazsa başka tavsiye edebileceğiniz birşey var mı portatif ısıtıcılar vs. evde bebek te olacak.soba son alternatif. nedir tavsiyeleriniz lütfen cevap..
  • quote:

Orijinalden alıntı: neczer

arkadaşlar eski tip (30) yıllık yalıtımı falan olmayan bir evde 25 mt salonu ısıtabilecek bir klima var mı ? mümkünse enfazla 2500tl ye kadar. izmirdeyim oturdupum ev açık arazi üzeri rüzgarlı bi alan. acil bi karar vermem lazım. sobayla uğraşmak istemiyorum klima olmazsa başka tavsiye edebileceğiniz birşey var mı portatif ısıtıcılar vs. evde bebek te olacak.soba son alternatif. nedir tavsiyeleriniz lütfen cevap..

son model inveter 18,000 btu klima ile izmir de çok rahat ısınırsın bende izmirde 13,000 btu beko eski tip klima ile 13 m2 oda hamam oluyordu
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.