Şimdi Ara

Kısırlaştırmış mama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 kedim var 6 aylıklar haziran ayında kısırlaştırcam gün aldım ama bu ay 12 kiloluk mama almayı düşünüyorum, kısırlaştırmış olanı mı alayım yoksa yavru mama almaya devam mı etmeliyim birde golosi almayı düşünüyorum fiyatlar çok uçuk. Mama önerisinde de bulunabilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Normal mama alın. Felicia-Matisse tercih edebilirsiniz.
  • Bence 12 kg'luk mama besin öğelerinin korunması açısından uzun dönemli iyi olmuyor. 3 kg'luk içerisinde de 1 kg'luk ambalajlarla gelen mamalar var. böylece tazeliği de bozulmuyor. Biz de aldık şimdilik memnunuz. Kısır versiyonu da var. Fiyat performans diyebilirim.
  • Önce kısırlaştır, sonra ona uygun mama al!

Ya bunlar nasıl sorular, kusura bakmayın da; Basit matematik: Kısırlaştırıncaya kadar yetecek mama ve sonra kısırlaştırılmış kediler için mama.
    Bu çıkarımı yapamıyorsanız kedi beslemeyin, en azından kısırlaştıracaksanız Veterinere sormuş olmanız gerek, nedir ne değildir diye.
  • Elif hanım,

kediler kısırlaştırıldı diye o tür özel mamalara gerek yok.
    Dikkat edeceğiniz konu: FAZLA yedirmeyin!
    Küçük porsyonlara alıştırın, daha çok ıslak mama verin, kuru mama sadece arada AZ miktarda atıştırmalık olarak yedirin.

Beslemede en önemli faktör, kedilerinizin sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini istiyorsanız eğer:

her türlü dikkat edeceğiniz konu şu olsun:

TAHILSIZ, ŞEKERSİZ, İODSUZ ve en az 80% ET oranı olan mamalar seçiniz.

Evet, biraz daha pahalı oluyor, ama ucuz ve zararlı mamaları yedirip, sonra ikidebir Veterinere ilaç ve tedavi parası harcamaktan daha sağlıklı bence.
    Dediğim gibi, en başta sağlıkları için.
    Fark edeceksiniz.
    Tüy daha az dökülür, daha parlak ve sık olur.
    Kristal (Struvit ve ya Kalziumoxalat) ve tüy yumağı (kusma) oluşumu azalır hatta hiç olmaz.
    Ağız, göz, iç organ sağlığı, kemikleri vs yani kısacası SAĞLIKlı bir yaşamları olması için çok büyük faktör bu tür mama seçimi.

Özel adlandırılmış mamalara kanmayın, fazla (abartı) yedirmeyin, doğru ve faydalı (yukarda yazdığım) içerikli mamalarla besleyin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CatsDiary -- 8 Mayıs 2020; 19:30:41 >

• Felicia Somonlu Light-Sterilised Kedi Maması 12 kg kullanıyorum. 3 kedim için 2 ay gidiyor..

Kısırlaştırdıktan sonra kısır mama dan şaşmayın, öğün halinde verin.. Bol su içmelerini sağlayın.. Böbrek hastalığı için bunlar çok önemli..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CatsDiary

Elif hanım,

kediler kısırlaştırıldı diye o tür özel mamalara gerek yok.
    Dikkat edeceğiniz konu: FAZLA yedirmeyin!
    Küçük porsyonlara alıştırın, daha çok ıslak mama verin, kuru mama sadece arada AZ miktarda atıştırmalık olarak yedirin.

Beslemede en önemli faktör, kedilerinizin sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini istiyorsanız eğer:

her türlü dikkat edeceğiniz konu şu olsun:

TAHILSIZ, ŞEKERSİZ, İODSUZ ve en az 80% ET oranı olan mamalar seçiniz.

Evet, biraz daha pahalı oluyor, ama ucuz ve zararlı mamaları yedirip, sonra ikidebir Veterinere ilaç ve tedavi parası harcamaktan daha sağlıklı bence.
    Dediğim gibi, en başta sağlıkları için.
    Fark edeceksiniz.
    Tüy daha az dökülür, daha parlak ve sık olur.
    Kristal (Struvit ve ya Kalziumoxalat) ve tüy yumağı (kusma) oluşumu azalır hatta hiç olmaz.
    Ağız, göz, iç organ sağlığı, kemikleri vs yani kısacası SAĞLIKlı bir yaşamları olması için çok büyük faktör bu tür mama seçimi.

Özel adlandırılmış mamalara kanmayın, fazla (abartı) yedirmeyin, doğru ve faydalı (yukarda yazdığım) içerikli mamalarla besleyin :)
    Kısır kediler için, dediğiniz özellikde hangi marka mamayı kullanmamızı tavsiye edersiniz.
    Bonacibo kısır maması kullanıyordum. Veterinerim kullanmamamı istedi. Mama önerileride verdi...
    Kediler m Ankara ve tekir kırması. Bembeyaz ve uzun tüylü. Dökülen tüylerden de sıkıntımız var.
    Kısırlaştırmış mamaSizin önerilerinizi de merak ediyorum. Yazmak istemezseniz özelden yazarsanız memnun olurum. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bage -- 9 Mayıs 2020; 17:13:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.