Şimdi Ara

Kişisel Bilgi Hırsızlığı, İzinsiz Ticari İletişim, Şikayet Yöntemleri (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.238
Cevap
62
Favori
173.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben yine de şikayet ettim bakalım 🤔 kapsam dışı diyecekler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dakik sms ne oldu? Dolandirildik mi site acilmiyor

• Kolpa yapmıyorlarsa sonuç veriyor

Kişisel Bilgi Hırsızlığı, İzinsiz Ticari İletişim, Şikayet Yöntemleri

"Dosya Şikayet Edilen tarafından ilgili savcılık makamına intikal ettirilmiştir."

Bu ne anlama geliyor acaba bilen var mı?

• ManuaL kullanıcısına yanıt
    Cezalar 3 yıl geriden geliyor. Mesajı gönderten firma, aracı firmayı şikayet etmiş olabilir "bana izinli dedi kandırıldım" diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 12 Eylül 2018; 12:29:30 >
  • bursa il müüdürlüğü çalışmıyor yeni kayıtta duruyor hep
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    BTK ya şikayet etsem sonuç alırmıyım hattı ticari amaçlı kullanıyor

Bide mailde izin alma şartı yokmuş ticari iletileri direk gönderebiliyorlarmış

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Kim uydurmuş onu öyle birşey yok. Sms ne ise mail de odur, izinsiz gönderemez. Btk ilgileneceğini sanmıyorum iş yine ticaret bakanlığında bitiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 29 Eylül 2018; 9:51:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    İznik zeytin evinden geldi mail
    mailde de öyle yazıyordu sildiği için bulamadım mailin içeriğini kurtaramadım da birdaha gelirse paylaşırım

resim eklenmiş böyle şikayetlerde tıklayınca müşterilerin kimlik bilgilerinin istemişler yazı ile vergi levhaları ile kimlik fotokopileri var
  • Kişisel Bilgi Hırsızlığı, İzinsiz Ticari İletişim, Şikayet Yöntemleri

Vodafone ye bana reklam SMS i atıyorsunuz dedim

Bizim abonemiz olmadığınız için mobil ödeme yapamazsınız diyor özel mi koydular sizi oraya

Mobil ödeme ile ilgili mi bu SMS diye kendimle çeliştim

• Bunu yapanlara büyük uyarı! Cezası 1 milyon lira
    Kişisel Verileri Koruma Kurulunun aldığı "ilke kararı" kapsamında, izinsiz olarak reklam içerikli arama yapılması, SMS ve elektronik posta gönderilmesinde 15 bin liradan 1 milyon liraya kadar idari para cezası verilecek. Telefon numaraları ve elektronik posta adreslerinin hukuka aykırı elde edilmesinde ise Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulacak.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, izinsiz olarak reklam içerikli arama yapılması, mesaj ve elektronik posta gönderilmesinde 15 bin liradan 1 milyon liraya kadar idari para cezası verilmesine yönelik karar aldı.

Kişisel Verileri Koruma Kurumuna, reklam içerikli, elektronik postalar ve cep telefonlarına iletilen mesajlara ilişkin çok sayıda ihbar ve şikayet yapıldı.

Bunun üzerine inceleme başlatan Kişisel Verileri Koruma Kurulu, izinsiz reklam içerikli mesaj gönderenler hakkında kanundan kaynaklı hakkını kullanarak, yaptırım uygulanmasına hükmetti.

Kurul, "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" kapsamında, kişilerin rızalarını almadan reklam içerikli arama yapanların, SMS gönderenlerin, elektronik posta yönlendirenlerin bu faaliyetlerini derhal durdurmalarına yönelik "ilke kararı" aldı.

CEZANIN ÜST LİMİTİ 1 MİLYON LİRA

"İlke kararı" kapsamında, reklam içerikli mesaj gönderimine ve çağrılara son vermeyenlere ilişkin olarak Kanun hükümleri çerçevesinde gerekli idari işlemler başlatılacak.

Buna göre de izinsiz olarak reklam içerikli SMS, elektronik posta gönderenlere, arama yapanlara 15 bin liradan 1 milyon liraya kadar idari para cezası verilecek.

Öte yandan, reklam bildirimlerinin yönlendirildiği telefon numarası ve elektronik posta adreslerinin hukuka aykırı elde edilesi halinde, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ilgili hükümleri çerçevesinde gerekli hukuki işlemlerin başlatılması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulacak.

Karar, önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de yayımlanacak.

• Kişisel Bilgi Hırsızlığı, İzinsiz Ticari İletişim, Şikayet Yöntemleri

kapsam dışı bırakmaları normal mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

kapsam dışı bırakmaları normal mi
    * Gönderenin tanınabilir olmasını sağlayacak bilgiler yok demişsiniz ama Mersis numarası var.
    * İletinin içeriğine katılma için yönlendirme adresi yok demişsiniz ama internet sitesini vermiş.
    * Temin ettiğiniz mal veya hizmete ilişkin olmadığını söylemişsiniz ama mesaj içeriği "başvurunuz onaylanmıştır" diyor.
    * Dolandırıcılık demişsiniz. Dolandırıcılk mesajları kanun kapsamına girmiyor. Ama bu durumda "Dolandırıcılık içerikli ileti olması nedeniyle ilgili kuruma intikal ettirilmiştir." yazabilirdi. Uğraşmamışlar.

Ticaret Bakanlığı'na elektronik ticari iletileri şikayet edebiliyorduk. Kişisel Verileri Koruma Kurulu'na da böyle şikayetlerde bulunabilsek süper olurdu. Ancak bu kanunları çıkaranlar zaten seçimlerde mesaj gönderip duruyor. Bunlar ticari elektronik ileti de sayılmıyor. Kişisel verilerin izinsiz elde edilmesi de olmuyor. Lokasyon bazlı SMS mi ne oluyormuş.
  • sevenkul S kullanıcısına yanıt
    tekrar şikayet ettim izmir'e havale edildi şuan savunması istendi yazıyor
  • sevenkul S kullanıcısına yanıt
    seçim zamanı 1 belediyeden mesaj geldi onu da sms kodundan firmaya mesaj atarak numaramı sildirdim
  • mesajların sonunda yer alan, iptal için 4 haneli numaraya gönderilmesi istenen sms'ler ücretli değil mi?
  • Arayanları ne yapacağız

• kasvet-efza kullanıcısına yanıt
    Aslında ücretsiz olması lazım geçen faturalı hattan mesaj attım ücret kesti

Sen fake numaraya mesaj atmışsındır

• 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.