Şimdi Ara

Kişisel Blog İçin Wordpress mi Blogspot mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kişisel bir blog kurmayı düşünüyorum. Kendi düşüncelerimi yazacağım herhangi bir gelir beklentim vs. yok. Fakat girecek kişiler için güzel görünsün istiyorum, dolayısıyla tasarımına baya kafa yoracağım. İleride de belki ücretli domaine geçebilirim .com olarak. Tüm bunlar için tasarımda sıkıntı yaratmayacak, kolay kullanımlı ve ilerde domain taşıyabileceğim; şimdilik ücretsiz bir bloga ihtiyacım var. Bunları en kolay hangi seçenekte yapabilirim blogspot mu wordpress mi?

Görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.

• Elbette blogger (blogspot). Neden derseniz;

- Bloğunuz Google sunucularında host edilir.
    - Resimlerinizi ve videolarınızı kolay upload edersiniz.
    - Hosting masrafı yok.
    - Ücretsiz domain bağlama.
    - Kolay tema yükleme.
    - Hızlı index.
    - ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknoyardimci

Elbette blogger (blogspot). Neden derseniz;

- Hosting masrafı yok.
    - Kolay tema yükleme.
    - Hızlı index.
    - ...

Bahsettiğiniz şeylerde haklısınız ama bliggerda yapılabilecekler sınırlı en basitinden üyelik sistemi bile yok WordPress te pluginlerle istediğiniz herşeyi yapabilirsiniz. Ama sadece yazı paylaşacağım derseniz bloggerda iyidir tasarım olarak bakarsak blogger dada iyi temalar var ama tatmin edici değil bu konudada WordPress daha iyi bence. ikisinide kullandım seo olarak blogger iyi çünkü google' ın wordpress inde kötü değil ama daha çok uğraşman gerek daha çok zaman alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kk king -- 6 Mayıs 2017; 22:28:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kk king

quote:

Orijinalden alıntı: teknoyardimci

Elbette blogger (blogspot). Neden derseniz;

- Hosting masrafı yok.
    - Kolay tema yükleme.
    - Hızlı index.
    - ...

Bahsettiğiniz şeylerde haklısınız ama bliggerda yapılabilecekler sınırlı en basitinden üyelik sistemi bile yok WordPress te pluginlerle istediğiniz herşeyi yapabilirsiniz. Ama sadece yazı paylaşacağım derseniz bloggerda iyidir tasarım olarak bakarsak blogger dada iyi temalar var ama tatmin edici değil bu konudada WordPress daha iyi bence. ikisinide kullandım seo olarak blogger iyi çünkü google' ın wordpress inde kötü değil ama daha çok uğraşman gerek daha çok zaman alır.

Hocam üyelikten kastınız abonelik mi? Blogda yapacağım tek şey haftada 1-2 yazı paylaşmak. Ama uzun olacak yani 1k-2k civarı şeklinde. Blogdan maddi bir beklentim yok kullanımı hem okur hem de yazar için kolay olsun herhangi bir teknik aksaklık yaşatmasın yeter.

• Yenilmez Armada 1905 kullanıcısına yanıt
    Blogger'da abonelik özelliği var. Hem artık HTML5 - Javascript devri. Artık üye ol gibi özelliklere pek gerek kalmadı. Hem de bir blogda bunların olmasına gerek yok ki ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.