Şimdi Ara

Kısıtlı Özgürlük Diye Bir Şey Olabilir mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Zodıon

Bu mesaj silindi.
    Peki ya yetiş ya özneler arasılık dersem ?

Dolaylı kısıtlama:Karşılaşmalar

Dolaysız kısıtlamalar:Karşılaşmalar havuzu

Doğru anlamış mıyım ?

Hegel güç probleminden muaftır çünkü niceliksel bulunuş iddaasından uzaktır.Nicelik/nitelik dönüşümleri zaten sembollerle yapılmaktadır.Böylelikle havuza atılan kamyonlar dolusu insanın eleştirisi gündeme gelir.Nesnel tinin dörde ayrılmasını böyle mi anlamalıyız bilmiyorum

Tabi gücün ruhsal ruhunu almazsak(vernunft verstandda sonlanır.kırık verstandlar)

Ya da vazgeçtim sen haklısın(özneler arasına geri dönüş)

Edit:Verili olanın değillemesi eşit değildir verili olmayanın değillemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 23 Şubat 2019; 9:23:58 >
  • Kısıtlılık özgürlük getirir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yani doğamız gereği özgür varlıklar olamayız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özgürlük sosyolojik bir terimdir. Siyasi erkle kısıtlanır veya oranı belirlenir.
    Doğadan aldığımız benzetimler bizi yanıltabilir. Binlerce yıllık insanlık tarihini incelemek gerekir.

İdare edenler ve idare edilenler. Ülkenin gelişmişliği kadar özgürlüğün vardır.

Milli demokratik Demokratik devrimini tamamlayamamış ,Geri kalmış ülkelerde üst tabaka sınırsız özgürlüğe sahip olabilir. Bu orandada çalışanların özgürlüğü kısıtlanmıştır.

İleri AB ülkeleri milli demokratik devrimlerini tamamlamışlardır.
    Bu nedenle idare edenlerin özgürlüğü bize göre çok azdır. Çalışanların özgürlüğü bize göre çok fazladır.

Bilmem anlatabildim mi?
  • ilk mesajı ben yazmışım. konu mesajını bugün tekrar okudum. mesajım konuyla alakasız kalmış. mesajı tamamen değiştirmek nedir anlamıyorum.

Yani benim bildiğim özgür irade her türlü kısıtlamalardan, sınırlamalardan, mecburiyetten kısaca her türlü etkiden uzak bir şekilde karar vermektir, o da insanlığın yapısına ters bir şey zaten.

demişsin.

özgürlüğü yanlış anlamışsın. insan tamamen senin anladığın manada özgür olabilmesi için acizliğini sıfırlaması gerekir. mesela yeme eylemi. insan yiyeceği şeyleri seçerken kısmen özgürdür. elinde olandan seçim yapar. kısmi özgürlük. senin mantığınla bakarsak nerede olursa olsun istediğini istediği zaman alabilmeli insan ama aciz olan kısıtlı olan bunu yapamaz.

hayatın gerçeği ara renklerdir. ya özgürsün ya da değilsin ne demek. gri diye bir renk yok mu?
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    İnekler koyunlarda yeşil yer. Yemekden başka bir şey düşünmezler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

sadece insan ve cinler yaptıklarından sorumlu. çünkü sadece onlar da irade var. buna bağlı olarak da sınava tabiler. d,ğer anlattığın herşey belli kanunlarla bağlanmış ve o kanunlara binaen eylem yapmaktalar.
    Hemende cinlere bağlamış agamız beyimiz. ben hiç cin görmedim onlar yeşilmi
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    "hayatın gerçeği ara renklerdir."

Sana verilen ana renkleri seçemedikten sonra onların karışıp olusturduğu ara rengi senin seçtiğini düşünmende ne bileyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus gl702 kullanıcısına yanıt
    kısıtlı iradeyi anladığını varsayıyorum ki cevap yazamamışsın.

seçeceğin ana renk

tanrı var mı yok mu şimdi sen bunu seçme de özgür olmadığını iddia edebilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

kısıtlı iradeyi anladığını varsayıyorum ki cevap yazamamışsın.

seçeceğin ana renk

tanrı var mı yok mu şimdi sen bunu seçme de özgür olmadığını iddia edebilir misin?
    Konudaki 3.mesajınıza bakar mısınız hocam, benim dediğim gibi evrendeki her şeyin deterministik olduğunu kabul ediyorsunuz ama insanlar ve cinler hariç yazmışsınız. Daha ne dememi bekliyorsunuz size, kendinizi evrenden ayrı bir varlık olarak görüyorsunuz sizin de evrendeki fizik kurallarına dahil olduğunuzu kabul etmiyorsunuz.

Tanrının var olup olmadığını düşünmen tamamen yaşadığın deneyimlere bağlı, şu anda her insanın farklı düşüncelere sahip olmasınında nedeni farklı şeyleri deneyimlemesi, aynı şeyleri deneyimleseler bile farklı birikimlerle deneyimleyecekleri için birbirlerinden farklı algılamları.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.